RV 38 ja syysflunssa päällä

RV 38 ja aivot ei oikein raksuta, mutta koitetaan koostaa kuulumiset. Tämän raskausviikon nimittäin ”kruunasi” syysflunssa, joka iski loppuviikosta päälle ja pää on tällä hetkellä tosi raskas ja olo ihan vetämätön. Täytyy oikein kalenterista katsoa mitä tähän viikkoon onkaan kuulunut, paljon kaikenlaista kyllä.

rv 38

RV 38 kuulumiset

Maanantaina pidin täällä kotona Nosh -vaatekutsut ja tuli tilailtua sekä itselle että Tiitille juttuja. Tiitille löytyi Noshin outletista vaunuverho ja peitto, jolla saa kapaloitua pikkuisen. Itselle löytyi hametta ja hupparia. Tuo vaunuverho on niin ihana ja sopii meidän Tiitin vaunuihin ihan täydellisesti! Se oli pakko kuvata nyt tännekin! Parin ystävän kanssa on kahviteltu/lounasteltu ja höpötelty niin livenä kuin puhelimitsekin. Lisäksi mut yllätti ystävän lähettämä ihana synttärilahja, josta myös kuvaa!

Äitiysfyssärikäyntiä ollut viimeisen kerran tässä raskaana ja tuli jotenkin haikeat fiilikset kun alkoi miettiä, mitä eri juttuja tässä on nyt viimeistä kertaa raskaana. Myös odottajien kahvilassa kävin tällä viikolla ja sinnekään en enää ehdi tämän raskauden aikana. Noh, mutta sitten alkaa uudet jutut, hassua kuitenkin miten iskee haikeus… Parturissa myös kävin tällä viikolla ja neuvolakäynnillä, jotka nyt onkin joka viikko. Neuvolassa edelleen kaikki hyvin!

Torstai-illalla oli jo kurkussa vähän sellainen flunssaa enteilevä olo ja hörpein reilusti lämmintä glögiä ja teetä. Perjantai kun koitti, niin kurkussa oli kuitenkin kaktus ja siitä olo nyt mennyt kyllä ihan flunssaiseksi. Tässä on koko viikonloppu otettu tosi iisiä ja huilattu lähinnä. Mitä nyt eilen tuli nopeasti piipahdettua kaupungissa ja samalla pyrähdyksellä otettiin vähän syyskuvia. Ihanan raikas ilma ollut ja sitä teki kyllä hyvää saada! Nyt vaan toivon, että tää flunssa tästä talttuisi ja saisi taas kehon hyvään tasapainoon ja vointiin, varsinkin ennen synnytystä. Muutaman 500 g Panadoliin oon joutunut turvautumaan ja muuten onkin otettu kaikki c-vitamiinitankkaukset ja nenäkannut käyttöön häätämään tätä tautia. Paljon myös kuumaa juotavaa tulee litkittyä ja nestettä muutoinkin!

rv 38

RV 38 raskausvoinnit ja Tiitin kuulumiset

Ennen flunssaa kroppa olikin tosi rento ja hyvinvoiva, samoin mieli! Äitiysfyssärkin sanoi, ettei mulla oo kertaakaan tässä raskauden aikana ollut näin rentoa kroppaa kun oon hällä käynyt. Viime viikolla olikin kropassa monenmoisia tuntemuksia, mutta tällä viikolla ollut jotenkin rauhallisempaa, nyt ei tunnu yhtään siltä, että olisin lähipäivinä vielä synnyttämässä ja enhän tosiaan välttämättä olekaan. Kahden viikon päästä on laskettu aika, mutta voi mennä kuitenkin se neljäkin viikkoa vielä. Supisteluja on päivittäin, mutta nyt taas vähemmän niitä kipeämpiä vaikka jokusia sellaisia viiltäviäkin supistuksia on tullut. Flunssasta nyt tosiaan olisi tietty kiva päästäkin ennempää eroon! Eikä muutenkaan ole raskausolojen vuoksi mikään kiire päästä synnyttämään, että eiköhän tässä vielä rustailla se rv 39 postauskin tänne blogiin 😀

rv 38

Tiiti touhuilee oman päivärytminsä mukaan aikalailla tiettyihin aikoihin päivästä ja nyt kun oon ollut flunssassa niin jotenkin Tiiti ollut rauhallisempi. Tiedä sitten voiko johtua mun flunssaoloista ja siitä että lähinnä makoilen enkä ole läheskään niin aktiivinen kuin muutoin. Jokapäivä nyt kuitenkin tuntuu liikkeitä ihan säännöllisesti.

Preglife sovellus kertoo vauvan olevan nyt keskimäärin n. 50 sentin mittainen ja painavan viikon alussa n. 3,2 ja viikon lopussa n. 3,37 kg. Vauvan ympärillä on litran verran lapsivettä, joka uusiutuu jatkuvasti.

rv 38

Tsekkaappa tältä viikolta myös postaukset

RV 37 – Raskaus täysaikainen

Synnytystoivelista ja aktiivinen synnytys

Täysimetys – tavoitteita ja toiveita

Mun torstaipäivä

Instagramissa

@outikarita

Täysimetys – tavoitteita ja toiveita

Imetys toistamiseen postausaiheena, tällä kertaa täysimetys. Tällä viikolla vietetään imetysviikkoa Suomessa, viimeksi kun imetyksestä kirjoitin ajatuksiani vietettiin kansainvälistä imetysviikkoa. Silloin kirjoittelin postauksen Kun tissit vaan kasvaa ja ajatuksissa jo imetys, jossa paljolti käsittelin ajatuksiani imetyksestä. Noita ajatuksia voi tarkemmin lukea tuosta postauksesta, nyt enemmänkin rustailen tavoitteistani ja toiveistani imetyksen suhteen.

täysimetys

Täysimetys – Saako / kannattaako imetykselle asettaa tavoitteita, ettei tule pettymyksiä?

Mun mielestä saa ja kannattaakin. Jos ne eivät toteudu niin harmittaahan se, mutta mä uskon että toisaalta tavoite vie eteenpäin ja sitkeämmin siihen pyrkii kun on asettanut jonkin tavoitteen. Tavoitteiden kohdalla aina pitää osata olla armollinen ja luopua niistä, jos ne eivät enää olekaan tavoiteltavissa tai tavoite käy liian raskaaksi. On sitten tavoite mikä tahansa.

Mun tavoite on 4-6 kuukauden täysimetys vauvantahtisesti! Kuusi kuukautta, mikäli lapsella ei tule selkeää herkkyyskautta kiinteiden maisteluun. Myös lääketieteelliset syyt ovat aina asia erikseen. Olen myös synnytystoivelistaani kirjannut ettei lisämaitoa annettaisi ilman lääketieteellistä syytä ja keskustelua äidin tai isän kanssa asiasta ja silloinkin mielummin luovutettua äidinmaitoa. Kaatuuko täysimetyssittenjos lapsi saakin sairaalassa jo muutakuin oman äidin maitoa? Periaatteessa kait kyllä, mutta itse en ehkä nipota sen suhteen vaan sen jälkeen pyritään uudelleen siihen täysimetykseen.

täysimetys

Täysimetys ja pulloruokinta

Mahdollisesti tulemme myös antamaan minun maitoa pullosta, mutta tämän näyttää aika. En halua tehdä asioista liian hankaliakaan, joten pulloruokinta ei ole poissuljettu vaihtoehto meillä. Tämä riippuu täysin mm. siitä kuinka pitkiä tai lyhyitä syöttövälit tulee pikkuisellamme olemaan, alkuun mennäänkin varmasti pelkällä tissillä. Miten tässä kohtaa täysimetys, jos antaakin pullosta? En tiedä, mitä mikä olisi virallinen kanta, mutta en näe itse täysimetyksen kaatuvan tähänkään. Mikäli pulloruokinta tullee kyseeseen niin sitten pitää tutustualapsentahtiseen pulloruokintaan, vielä siihen en ole tutustunut, sillä toisaalta toivoisin ettei tarvisikaan.

Täysimetys – kompastuskivet

Olen imetykseen perehtynyt etukäteen ja tiedostan mahdollisia kompastuskiviä ja vaikeita asioita imetyksen suhteen. Musta olisikin tärkeä näistä olla tietoinen jo etukäteen, koska sitten kun ne osuu kohdalle ja luulee vaikkapa että nyt maito ei riitä kun on tiheänimunkausi, niin on jo asiasta tietoa. Tiedostan, ettei alku ole välttämättä helppoa, se voi olla kipeää, hankalaa, vaikeaa… Mulla on kuitenkin niin iso tahto imetykseen, että mahdolliset hankaluudet kohdataan ja pyritään selättämään. Riku on samoilla linjoilla imetyksen suhteen kuin minä ja lukenut paljon asiasta, ehkä jopa enemmän jokuin minä, niin tiedän saavani häneltä tukea ja ymmärrystäkin vaikeissa hetkissä. Tiedän myös mistä muutoin voin saada tukea ja ystävistäkin löytyy imetyksen tukihenkilöitä.

täysimetys

Täysimetys ja kiinteät

Kiinteiden aloittamisesta en osaa varmaksi vielä tietenkään sanoa, millä lähdetään liikkeelle ja miten, mutta toivoisin sen olevan ajankohtaista vasta sitten kun lapsella on siihen selkeät valmiudet, kuten istuu tuettuna ja omaa sormiotteen sekä osaa viedä maistelupalat suuhun. Niin, siis tällä hetkellä ajatuksissa olisi sormiruokailulla maistelun aloittaminen siinä kohden kun kiinteät tulee aloitettua ja niin, että äidinmaito pysyisi rinnalla vähintään vuoden ikään asti. Kuitenkin myös WHO:n kahden vuoden suositus on omissa ajatuksissa sekä lapsentahtisuus lopettamisessa. Kuitenkaan imetyksen kestoon en lyö tällä hetkellä tavoitteita, siinä on vielä niin monta muutakin mietittävää asiaa, kuten yhtenä hormonitoiminta ja toinen lapsi….

Nämä on minun tavoitteita ja toiveita tällä hetkellä. Mikään ei ole kiveen hakattua!

Lue myös

Ajatuksiani imetyksestä

Synnytystoivelista ja aktiivinen synnytys

Instagramissa

@outikarita