Pulloruokinta – Syökö Luka pullosta?

Miten pulloruokinta?

Luka on ollut pelkällä äidinmaidolla tähän asti, mutta onkos hän syönyt pullosta?
Miten mun parturireissut tai mun ja Rikun treffihetket?

pulloruokinta

Luka on ihan muutaman kerran syönyt tuttipullosta mun pumppaamaa maitoa. Juurikin kun olen ollut parturissa kahteen otteeseen, niin on saanut pullosta maitoa. Mun parturireissu kun kestää sen verran pitkään ettei ole ihan päiväunilla mennyt tuo hetki ja silloin isimies on hoitanut syöttämisen pullosta. Mun ja Rikun tammikuun treffipäivä menikin Lukan päiväuniaikaan hyvin, mutta helmikuun treffipäivä ei sitten mennytkään päiväunilla, koska olimme iltasella ystävänpäiväillallisella. Luka on kummallakin treffikerralla ollut Rikun vanhemmilla eli mammalassa. Nyt helmikuun treffipäivänä Mamma sitten syötti Lukaa tuttipullolla ja hyvin oli poika syönyt. Pumpulle mä herun tosi hyvin, saan 5 minuutissa desin verran maitoa helposti pumpattua.

pulloruokinta

Tuttipulloa kokeiltiin ennenkuin oli varsinainen tarve, että tiedettiin sitten miten sujuu, kaikki pullotkaan ei välttämättä kelpaa kaikille. Luka kyllä heti hyväksyi pullon ja se on oikein helpottavaa. Sinäänsä haluan mahdollisimman paljolti syöttää Lukan rinnasta ja ei hän ole pullosta syönytkään tuon kokeilukerran jälkeen kuin kolmesti. On kuitenkin hyvä tietää, että voi hyvillä mielin syömisiä ajatellen istahtaa sinne parturin tuoliin tai käydä Rikun kanssa treffeillä. Tällaisia menoja nyt on harvoin ja vielä pyritään ajoittamaan tällaiset menot päiväuniaikaan, mutta aina se uni ei ole juuri silloin juuri sitä väliä.

pulloruokinta

Sain Porin Lastentarvikkeesta taannoin testiin EcoVikingin lasisia tuttipulloja. Näistä ei sovittu mitään mainostusta, joten sitä tämä ei ole. Pyysivät vain käyttökokemuksia uudelle tuotteelle, jonka ovat myyntiin ottaneet, mielellään kuitenkin teillekin jaan vinkkinä nämä pullot ja tutit, koska itse tykkäsin. Lasinen tuttipullo meillä oli jo ennestäänkin ostettuna ja itseäni viehättää mielummin tämä lasinen kuin muovinen pullo.”Go Natural, Go Glass”. Muutenkin ekologisuus on minulle tärkeä arvo ja EcoViking on tunnettu terveistä materiaaleista ja ympäristöystävällisistä tuotteista. Omaa silmääkin nämä tuotteet hiveli ja värivaihtoehtojakin oli vaikka kuinka! Nämä antikoliikki tuttipullot on valmistettu Ruotsissa. Tuttipullot on valmistettu kestävästä ja lämmönkestävästä borosilikaattilasista, joka pystyy käsittelemään suuria lämpötilaeroja, tuttiosa on lääkekäyttöön tarkoitetusta silikonista niinkuin EcoVikingin tutitkin, silikonisuojus pullon ympärillä on ravitsemustason materiaalia ja kaikkiosat ovat BPA-vapaita. Saatiin myösEcoVikingin tutti, mutta meillä ei tutista juurikaan välitetä, muuten nämä olisivatkin aivan ihania, EcoVikingillä on sekä silikoonisia että luonnonkumisia tutteja! EcoVikingin tuotteita myy ainakin Lastentarvike -ketjun liikkeet ja nettikauppa.

pulloruokinta

Mites pulloruokinta teillä?

Ennen tuttipullottelua luettiin myös vauvantahtisesta pulloruokinnasta ja suosittelen siitä kyllä lukemaan Imetyksen tuen sivuilta.
Vauvantahtinen pulloruokinta

Lue myös viime postaus:
Äidin oma Pilates ja sen tuomat edut synnytyksen jälkeen

Instagramissa: @outikarita

Opetanko vauvan olemaan myös itsekseen?

Jotkut ovat kauhistelleet sitä, kun olen kertonut ettei Luka viihdy pitkiä aikoja itsekseen, yhdessä vaiheessa ei viihtynyt hetkeäkään ja sitten alkoi pieniä hetkiä viihtyä joskus sitterissä tai leikkimatolla niin ettei ollut ihan vieressä. Toiset kertovat opettavansa lapsensa alusta asti myös viihtymään itsekseen, opettavat? Miten? Nimittäin mäkin koen opettaneeni Lukan olemaan itsekseen tavallaan. Hän on saanut oppia siihen omaa tahtiaan. Pitää myös muistaa että lapset ovat hyvin erilaisia heti vauvasta lähtien, osa vauvoista alkaa viihtyä aikaisemmin itsekseen, osa myöhemmin ja mun mielestä kaikkien vauvojen ei tarvitse mennä kokoaikaa samalla viivalla tällaisissa asioissa, mutta olenkin kirjoittanut jo aiemminkin lapsentahtisuudesta ja sehän on yksilöllistä.

Anna mä kerron mun ajatuksista. Sun ajatukset voi olla erit, eikä se haittaa, enkä sano että ne on väärinkään, mutta näin mä aattelen. 

Yks päivä viime viikolla havahduin tätä oikein ajattelemaan, lapsen itsekseen oloa. Jätin Lukan sänkyyn aamulla nukkumaan kun itse jo nousin, hetken päästä kävin kurkkaamassa ja siellä se poika olikin hereillä. En mennyt lähemmäs, kurkkasin vain ovelta. Kävin toisen ja kolmannenkin kerran, poika viihtyi itsekseen puoli tuntia, jokelteli ja heilutteli käsiä ja jalkoja, katseli jotain. Olin ihan hämmentynyt, mutta myös iloinen ja tyytyväinen, Luka uskalsi olla itsekseen. Tämän jälkeenkin Luka on selvästi viihtynyt aiempaa paremmin hetkiä itsekseen ja olen antanut hänen olla silloin itsekseen. Mainitsin tuossa, että Luka uskalsi olla itsekseen. Uskon ja ajattelen itse, että kun vauvan itkuihin vastataan ja hänen kanssa ollaan silloin kun hän sitä kaipaa, niin hänen luottamus vanhempien turvaan ja läsnäoloon kasvaa, niin että tätä maailmaa uskaltaa paremmin lähteä itsekseenkin välillä tutkailemaan. Tämän kautta mä koen opettaneeni lapseni, antanut hänen oppia omalla tahdillaan. En sano etteikö muutenkin uskaltaisi, mutta uskon tämän vahvistavan sitä uskallusta, luottamusta ja sitä kautta itsenäistymistä. Mulla tuli tosi hyvä ja lämmin olo tästä Lukan ”muutoksesta”, uskalluksesta olla jo enemmän itsekseen ja hän kun on vielä niin pienikin <3

Olen myös paljon viime aikoina miettinyt omaa lapsuuttani, sitä miten arka olen ollut ja miten olen pelännyt monenlaisia juttuja ja vielä nuorenakin… Osaksi nämä ovat tietysti osa ehkä jotain synnynnäistäkin persoonaa, mutta osaksi myös kasvatus vaikuttaa ja varhaislapsuudella, vauvavuodella on isot vaikutukset. Se mistä omat kasvatusajatukseni kumpuavat on varmasti oma lapsuus ja nuoruus, tämän hetkinen lähipiiri, oma koulutukseni ja työkokemukseni varhaiskasvatuksen parissa, kirjallisuus ja oma kiinnostus aiheeseen (tarkoittaen juuri lukemista aiheesta).

Tällaisia ajatuksia viikonlopun kynnyksellä…
Heräsikö sulla jotain ajatusta?

Lue myös:

Kiintymysvanhemmuus – Olenko kiinni vauvassani?

IG: @outikarita