Kotiäidin päivien aktiivisuus

Ostin reilu viikko sitten itselleni uuden aktiivisuusrannekkeen ja päädyin Polar A370. Tästä onkin tullut paljon kyselyitä, että onko rannekeollut hyvä ja voisinko jakaa jotain käyttökokemuksia. En osaa ehkä sen kummemmin kertoa, kuin että olen tykännyt. Ranneke on toiminut moitteettomasti ja mittaamalla sykettä jatkuvasti ottaa kaiken aktiivisuuden huomioon ja sitä on ollut kyllä mielenkiintoista seurata. Miten korkealle aktiivisuus oikeasti nousee ihan kotipuuhista ja vauvan kanssa touhuamisesta. Nyt ajattelinkin pureutua tähän vauva-arjen aktiivisuuteen parin esimerkkipäivän myötä, joissa on vietetty ihan tavallisia vauva-arjen päiviä.

Olen asettanut rannekkeeseen aktiivisuustasoon korkeimpaan 3 tasoon. Alkuun laitoin 2 tason, koska se kuulosti hyvältä, mutta ensimmäisen päivän jälkeen huomasin, että se täyttyy todella helposti. Vaihdoin aktiivisuustason kolmoseen ja sehän nyt täytyy lähes joka päivä!

Taso1: Jos päivääsi kuuluuvain hieman liikutaa ja paljon istumista, autolla taijulkisella kulkuneuvolla tehtäviä työmatkoja ja muuta vastaavaa,kanattaa valita tämä aktiivisuustaso.
Taso 2: Jos vietät suurimman osan päivästä seisallasi esimerkiksi työsi luonteenvuoksi tai kotiaskareiden parisa, tämä on sopiva aktiivisuustaso.
Taso 3: Jos työsi on fyysisesti vaativaa, harrastat liikuntaa tai olet muuten enimmäkseen aktiivisesti liikkeellä, tämä aktiivisuustasosopii sinulle.

Kotipäivä! Tiistaina oli varsinainen kotipäivä! Käytiin kyllä pojan kanssa tunnin vaunulenkillä, mutta muuten ihan kotoiltiin. Touhusin pojan kanssa ja siihen liittyy paljon kanniskelua ja hytkyttelyjä, nosteluja ja kumarteluja. Kotihommia tuli tehtyä monenmoisia ja illalla vietettyä pojan kanssa vielä pieni tanssihetkikin. Jumppapallon päällä pomputtelu vauvan kanssa muuten kerää aikas kivasti aktiivisuutta ja askelia päivään.

Aktiivisin päivä! Tämän viikon aktiivisin päivä oli perjantai, sekin oli tavallaan kotipäivä, mutta ei samalla tavalla kuin tuo tiistai. Tuolloin meli tuli vieraita, meillä oli Marraskuisten treffit. Tuo olikin aika aktiivista touhua kun sai häsätä keittiössäkin vähän enempi, Luka oli myös pariin otteeseen kantoliinassa ja se nostaa selvästi heti aktiivisuutta kun hääräilee pienen lisäpainon kanssa. Treffien jälkeen tuli käytyä tunnin vaunulenkillä, jota vielä buustasi kaverin kanssa juttelu puhelimessa ja yhdellä kädellä vaunujen työntö. Ilta meni melko iisisti, mutta kuuluihan siihenkin pientä kotiaskaretta ja vauvan kanssa touhuilua.

Passiivisin päivä! Lauantai oli tämän viikon passiivisin päivä, silloin jäi aktiivisuustasot reippaastikin täyttymättä tuolla kolmostasolla. Päivään ei kuulunut lenkkiä, ajeltiin autolla käymään vähän kaupoilla ja sitten käytiin kyläilemässä. Aamupäivä ja ilta oli rentoa kotoilua, pientä kotiaskaretta, leipomista ja vauvankanssa touhuilua. Kuitenkin kaikki touhuilut ja Lukan kanssa oleminen jakaantui meille kummallekin, niin se selvästi laskee mun aktiivisuutta ja varsinkin kun ei tullut tuota lenkkiä. Hyvä palautumispäivä muuten niin aktiiviseen viikkoon!

Vaunulenkit muuten menee mulla korkean aktiivisuuden intensiteettiin ja ei se nyt ihan kevyttä olekaan kun reippasti kävelee. Tuohon aktiivisuuden mittaamiseen kuuluu myös jaottelu eri toimintojen aktiivisuustasoihin ja sehän tulee tuosta sykkeenmittauksen kautta. Laite huomioi levon, istumisen tai muun passiivisen toiminnan sekä matalan, keskitason ja korkean aktiivisuuden tuossa järjestyksessä kun noita kuvia katsoo (ensimmäinen pykälä on laitteen havainnoimatonta toimintaa, esim. kun ranneke on latauksessa tai muuten pois käytöstä). Ohjelma kertoo myös kulutetut kalorit, jossa se huomioi pituuden, painon ja aktiivisuuden, mutta ei imettämistä, heh. Uniajan seuranta on myös mielenkiintoista ja siitä voin rustailla oman postauksensa. Näissä kuvissa ei näy kaikki yölliset lyhyet katkokset, ne havainnoituu erikseen uniajan seurantakuvissa paremmin.

Onko sulla käytössä jotain aktiivisuusranneketta?

Ensi postauksessa sitten tulossa ruoka- ja liikuntapäiväkirja tältä viikolta.
Ehkäpä lisäilen siihen päivittäiset aktiivisuusprosentit vielä 🙂

IG: @outikarita

ja päivitänpä ensi viikon FitFashionin instastorya myös: @fitfashionfi 

VKO 49 touhuja ja oivalluksia vauva-arjesta

Viime viikolla ei ollutkaan ihan niin paljoa menoa ja meninkiä, mut just sopivasti ja mukavasti.

Oli vähän sateinen viikko, mutta silti vaunulenkkeiltiin useampanakin päivänä! Lenkkeilystä ja ulkoilusta on tullut mulle nyt jotenkin tosi tärkeä juttu, tuntuu niin hyvältä kun pitkästä aikaa pääsee paremmin liikkeelle raskaudenaikaisten liitoskipujen jälkeen ja ulkoilma on vaan niin energisoiva juttu! Huonojen öiden jälkeen niin piristävää ja hyvienkin unien jälkeen ihanaa, sitä vaan fiilistelee ulkoilmaa eikä pieni sadekaan haittaa, kun nyt ei mitään myräkkää ole. Tän hetken liikunta muutenkin on vielä pääasiassa tuota vaunulenkkeilyä.

Maanantaista ja tiistaista ei oikeastaan muuta muistikuvaa ole kun vaunulenkit, kotoilupäiviä nuo muuten olikin. Vaunujen sadesuoja, kuten mun heijastinliivikin pääsivät ensimmäistä kertaa käyttöön. Ja käyttäkää hyvät ihmiset heijastimia, aika pimeitä ovat illat ja sitten jos vielä sataa niin ei se ole ainoastaan autoilijan silmistä kiinni näkeekö hän, sitä varten ne heijastimet ja pyörien valot on! Itse meinasin loppuviikosta ajaa koiran yli, joka oli osittain autotiellä. Sinäänsä oli outoa omistajalta, sillä hän nyt vain oli päästänyt narun päässä olevan koiransa ihan tienvarteen ja koira oli osittain tosiaan ihan tiellä nurmialueelta eli ei ollut mikään tienylityskohta eivätkä olleet aikeissa ylittää tietä. Ei minkään näköisiä heijastimia kummallakaan, ei koiralla eikä omistajalla. No, onneksi huomasin, mutta aika läheltä vasta.

No nyt alkoi juttu lentämään… Heh… Keskiviikkona päätin pitää Tiitin kanssa puuvillapäivän. Suunnattiin sateen takia omalla autolla kauppakeskus puuvillaan. Käytiin maistraatiin viemässä Tiitin nimitiedot, nyt se nimi on sitten lukkoon lyöty. Sitten vietettiinkin pitkä tovi puuvillassa. Ensin käytiin kahvilassa ja mä söin paninilounaan ja sitten kierreltiin kauppoja. Tein hankintoja mm. parisuhdejoulukalenteriin, hih 🙂 Tiiti nukkui koko reissun, äidin poika. Tiit täytti keskiviikkona 1 kuukauden ja Riksan kanssa syötiin sen kunniaksi illalla Arnoldsin sydämet.

Torstaina tuli yks ystävä kyläilemään puoliltapäivin ja olikin tosi kiva. Sain myös hääräiltyä välillä jotain kun ystis viihdytti välillä poikaa ja samlla vaihdeltiin kuulumisia. Mulla oli myös fyssärikäynti ja Tiiti tuli mukaan ja nukkui koko ajan. Mulla kroppa ollut kyllä sellaisessa kokovartalojumissa, kehonhuolto ollut vähän retuperällä. Teki niin hyvää kun käsiteltiin kroppaa ja alkoipa rinnatkin herumaan. Koko loppupäivän vähän väliä tuntui rinnoissa kihelmöintiä ja pientä maidonnousua ja herumista, sitä se kehon rentoutuminen vissiin teettää. Jäin miettimään että moninaiset voi kehon jumien vaikutukset olla… Ehdottomasti tietty kaikkien kannattaa huoltaa kehoaan ja sanoisin että raskaana olevat ja synnyttäneet älkää vain kärsikö kropan krempoista ja vaivoista vaan hoidattakaa niitä ihan oikeasti. Mulla oli niin paljon apua fyssärikäynneistä, pilateksesta ja joogasta raskausaikanakin, että voisin näitä asioita hehkuttaa vaikka kuinka! Otettiinkin ihanan Fysio Kelliksen Maijan kanssa kuvaa kun kerrankin muistin kaivaa kännykän esiin.

 

Perjantaina oli aamusta heti menoa ja toivoin niin että päästäisiin aamusta liikenteeseen, että siis yö menisi hyvin. Perjantaiaamuna oli KiVa kahvila kympistä eteenpäin eli Kiintymysvanhemmuuskahvila. Tuonne teki mieli varsinkin päivän teeman, nukkumisasioiden takia. Yö menikin hyvin, kuten oli jo pari edellistäkin yötä mennyt ja myös loppuviikon yöt meni hyvin. Päätin nimittäin heivata unipesän meidän sängystä pois, mutten suinkaan Tiitiä vaan poika pääsi takaisin kainaloon nukkumaan niinkuin alkuun Tiitin syntyessä oli ajatuskin, mutta meen pehmeällä patjalla poika pääsi kellahtamaan alkuun. Nyt poitsu on sen verran kasvanut että eipä kellahtele enää. Nyt on sekä poika että äiti nukkuneet paremmin kun nukutaan ihan viekutusten, välillä tosin aamuisin aika hikisinä 😀 ❤

Niin KiVa kahvilaan siis päästiin ja olipa siellä kivaa! Tiiti nukkui… Iltapäivästä suunnattiin vielä toistamiseen Lapsikselle kun siellä oli joulunavaus. Olin aivan unohtanut äitiaivoillani, että olin luvannut järkätä askartelua, mutta lennosta kehittelin jotain pientä siinä 😀 Päivän päätteeksi käytiin vielä Mamman ja Pappan luona eli Rikun vahemmilla. Tää olikin vauhdikas päivä menoineen, mutta sain mä tuolla välissä pienet päikkärihuilitkin.

Lauantaina vietettiin paljolti kotipäivää, ulkoiltiin, siivoiltiin ja oltiin. Ihanaa! Pikkuhiljaa joulua kotiin, kuvailen joku päivä enemmän meen kodin joulutunnelmaa… Niin ja Tiitin yksi jo aikuinen serkku kävi meitä moikkaamassa ja poitsua ihastelemassa.

Sunnuntai olikin jännä päivä meitille kun lähdin pitämään Party Lite kutsuja ja olin reilu pari tuntia pois kotoa. Tuttipulloa oltiin testattu pumpatulla maidolla aiemmin viikolla ja pumppasin ennen lähtöä maitoa pulloon. Syötin pojan just ennen lähtöä ja Riksa lähti vaunulenkille pojan kanssa, jospa nukkuis mun poissaolon ajan, mutta oli nukkunut vain lenkin ajan. Hyvin kuitenkin pojat oli pärjänneet jamikseivät olisi pärjänneet. Voi sitä tunnesidettä mikä omaan lapseen on, kova pusuttelu ennen lähtöä ja sama meno jatkui kun tulin kotiin takaisin ❤ Eipä näitä poissaoloja vielä raaski kovin usein harrastella, en edes halua. Sitä voi välillä kotonakin ottaa hetken aikaaitsekseen jos sellaista kaipaa, vielä en kaipaa esim. yksinäni kaupungille viettämään aikaa. Kutsut oli kuitenkin kiva pitää ja ihan hyvä ylläpitää tuota toimintaa ja saada välillä vähän lisärahaa sunnuntaihommilla. Tammikuulla sitten seuraavaksi kutsuja pitämään 🙂

Nyt on vasta uuden viikon tiistai, mutta tuntuu että olisi jo loppuviikko kun Rikullakin huomenna vapaa. Tän viikon jälkeen Riksalla alkaakin loput isyyslomat tuosta kolmesta viikosta, joita voi pitää samaan aikaan äidin kanssa. IHANAA!!! No, mutta hyvin on tämäkin viikko lähtenyt käyntiin, toivottavasti myös siellä!

Käyppä lukemassa eilisestä postauksesta viikon positiivisuusmiete!

Parempaa oloa & Hyvinvoinnin tueksi

Instagramissa: @outikarita