Lukan tervehdys, 11 kuukautta

Hiphei!
Kuukausi vieklä vauvailua ja sit mua voikin kutsua taaperoksi. Oon aika paljon opetellutkin jo kaikkia taaperojuttuja. Kävelen paljon ja isompien touhut kiinnostaa aina!

Viimeksi kerroinkin, et opein kävelemään ilman tukea. Sillon mun enkka oli 15 askelta putkeen, nyt ei enää ees pysytyä laskuissa. Ihan joskus saatan konttailla, mutta kyllä mä pääasiassa liikun kävellen ja kävelenkin kuulkaa aika paljon. Äiti onkin sanonut, että voiskin laittaa mulle ton aktiivisuusrannekkeen. Mä muistankin kun jokusia kuukausia sitten aina tutkailin heti aamusta alkaen tota äidin ranneketta, hassu muisto näin tuli mieleen. No mutta tosta kävelystä, se on kyllä ihan huippua puuhaa ja välil mul tulee oikein kiirekin, melkein juostenkin siis mennään jo. Välil mä myös lähden äitii tai isii karkuun, kunne haluu ottaa mun kädest tai suusta pois jotain, se on itseasiassa hauskaa. Kyl ne mut aina kiinni saa, mut oottakoon vaan, heh! Kiipeilyä kovasti treenailen ja kaikkia portaita pääsenkin tosi hyvin, vaiks äiti ja isi haluukin olla aina takana varmistamassa.

Mä pääsin syyskuussa muuten ekaa kertaa värikylpyyn, mietein et mikäköhän semmonen kylpy on. Siel sai sutata semmosta paperia ja pupun korvia erimoisil ruokajutuil. Nyt äiti on puhunut, että kehystää ne puopunkorvat tauluks. Mä oisin kyl voinut ottaa ne korviksikin, mut antaa äidin nyt sit kehystellä. Ne tulee kuulemma mun huoneeseen, ehkä näätte sit joskus. Mä en kyl ymmär tota mun huonetta. Ain välil äiti ja isi puhuu siitä ja miten se pitäis siivota ja laittaa, mut mua ei ikin päästetä sinne vaiks siel olis kauheesti kaikkee kivaa tavaraa (säilytyksessä), mitä mun mielest olis kiva päästä tonkimaan. Outoja noi aikuset joskus….

Sit me oltiin ulkomailla, vitsit siel oli kivaa! Äiti onkin siitä reissusta kertoillutkin teille. Must ihan parasta oli se kun äitil, isil, mammal ja pappal oli tosi paljon aikaa touhuta mun kanssa joka päivä. Ketään ei käynyt töissä eikä siivoillut tai pyykkäillyt. Mä oon muuten ihan pappafani! Sit siel oli lämmin ja uitiin tosi paljon, mä olin meressä ja sit oltiin uima-altaalla melkei joka päivä. Sain semmosen oman uimalelun. Tee täytyy käyd kattoos noista äidin Kreetapostauksista! Siel oli myös hyvää ruokaa, pitaleipä ja appelsiinit nousi ihan mun lemppareiksi!

Tääl suomessa onkin nyt joku syksy. Ilma on vähän ainakin kylmentynyt, mut ei se mua haittaa! Ulkon on kiva touhottaa ja nyt kun pääsee eri taval liikkumaankin niin ihan superkivaa tutkia ulkonakin kaikkea! Must otettiin jo semmosia 1-vuotis kuviakin ulkona, vaiks en oo vie yhtä, mut ei se kuulemma oo niin tarkkaa. Mä yritin siel kuvauksis kokoajan syöd tammenterhoja, mut eihän niit saanut syötyä vaiks useempaa kyllä kokeilin. Äiti ja isi ei oikeen antas mun ulkona mitään syödäkään, outoo sekin. Ainoo tylsä juttu täs syksys on, kun pitää pukee enempi vaatetta, se on ihan tylsää hommaa kun olis kiire vaan sinne ulos! Mä sain tämmösen ihanan kettupipnkin nyt sitä varten,e t kuulemma ilmat viel kylmenee niin sit tarvitaan lämpimämpää pipoa. Äiti ja isi kekkas laittaa mul näihin kuviin tän pipon ja onhan tää aika ihana!

Ainiin, mä oon käynyt semmoses Leo´s leikkimaassakin nyt kerran ja siel oli pallomeri! Vitsit, tietteks mikä se on? Äitikin tais tykätä siitä ja mä vasta tykkäsinkin, muutenkin tosi kiva paikka! Sit me ollaan käyty uimahallissa koko perhe ja sielläkin oli kiva polskia. Muuten värikylpy, pallomeri ja uima-allas on kaikki sit tosi erilaisia juttuja vaiks vois luulla,et kaikkiin liittyy vesi, niin eipäs liitykkään! Me ollaan myös käyty paljon siel Lapsiksella ja paris muussakin kivas leikkipaikassa. Paljon kyllä touhotetaan ja äiti sanookin, et pitää kuluttaa energiaa, et yöllä sit nukuttas hyvin. Mul onkin ollut semmonen pieni unikoulu ja kyl mä muutamina öinä sitä hommaa vastaan vähän pistin, mut vähän kai kuuluukin vastustaa kaikkee uutta ainakin alkuun. En mä niin enää vastustelekaan tota hommaa.

Mul tuli nyt kuukauden aikana kaks hammasta lisää ja nyt mul on 8 etuhammasta! Nyt kuulemma voitas pitää taukoa hampaiden tulossa, mut minkäs mä sille voin. Ei niiden tulo mustakaan kivaa oo, et sen puolesta pidetään vaan taukoa! Kuiteskin nyt on ihan erilaista taas syödä kun on enempi hampaita. Oon saanut vähän uusia juttuja, kuten jugurttia, viiliä ja raejuustoa. Sit mä muuten opein naksuttelee kielellä, se tapahtu kerran ruokapöydässä. Siit tulikinkiva leikki, että ensin naksutetaan ja sit taputetaan!

Muuten, näiden kuvien puukeppi on ihan paras lelu mun mielestä. Haen sen aina tosta meen halkopinosta ja kuljen sen kanssa. Sit mä tykkään edelleen tv:n kaukosäätimestä, äidin kännykästä, kylpyammeen tulpasta ja jos vaan kuulen et tiskikone avataan tai pyykkikonetta käytetään niin ne on ihan huippuja juttuja myös! Niinjoo ja imuri! Sitä nappulaa on kiva väännellä mist se lähtee hurisee ja sit alkaa tulee ilmaa siitä yhdest kohtaa ja jos äiti tai sii imuroi niin kuljen kokoajan sen imurin perässä, on se niin kiva vempele! Tykkään mä myös purkeista ja purkkitornista, laulavasta kirjasta ja isosta, siis muakin isommasta nallekarhusta!

Lue myös äidin juttuja!

Lokakuun täyskymppi!

Perhepedissä jatketaan!

Viimeisen lomapäivän rentous

Aktiivinen perhepäivä Kreetalla

Mitkä oli Lukan matkalaukun hyödykkeitä, mitä turhakkeita?

Ja seuraa äidin ja meen perheen touhuja instassa

@outikarita

Äidin ja pojan Kreetanmatkan stailit

Instastoryssani sai kahdesta postausaiheesta äänestää tälle päivälle postauksen ja tämäpä aihe voitti äänestyksen. Nyt lähinnä kyllä mun Kreetan outfitit kuvattuna ja joitain Lukankin staileja. Poitsua on vaan melko vaikea nykyään kuvata, kun on kova meno päällä kokoajan ja ei nyt tullut hänen ihan kaikkia staileja kuvattuakaan blogia varten 😀

Näissä mä viihdyin

Tässäpä osa vaatteista about viimeisen vuoden aikana ostettuja, mutta osa vaatteista jo ennen raskautta hankittuja ja mukana myös joku ihan tältä matkalta hankittu kolttu.

Ekasta aamusta alkaen, aamuisin hyvin rento vaatetus, imetystoppi ja shortsit päällä aamupalalle
Ekana, tai siis tokana päivänä oli lähdettävä hankkimaan aurinkohattua, kun oma oli unohtunut autoon… Toppi muuten ihan ikivanha, shortsit taas tälle kesälle hankitut Me&i lököshortsit. riekerinsandaaleilla lähinnä tuli talsittua tämäkin reissu.
Ja lisää näitä rentoaamuvaatetuksia
Juhlatunnelmaa, kun vietettiin Rikun isän syntymäpäiviä
Ekana Haniapäivänä rennon sporttisesti, Noshin collegecapritja puman toppi, jonka alla vielä imetystoppi niin ei napa vilkkunut 😀
Haniasta löytyi Kreetailtaan ihana mekko
Kyllä tätä Suomessakin tulee käytettyä varmasti!
Biitsistaili, ei tullut nyt biksukuvaa, mut tämmöisä monia vuosia vanhoja kietaisuhameita löytyy multa vaikka kuinka ja vieläkin vaan menee, onneks on kietasuvaraa 😛
Treffeille Rikun kanssa kaksin. tää hamonen tuli ostettua viimevuonna Oktoberfesthäihin Indiskasta ja taas päällä 😀
Toisen kerran Haniassa. Ihanat liehuhousut viime kesänä Italiasta ostetut ja sitten useamman vuoden vanha henkkamaukkatoppi
Sulauduin sisustukseen 😀
Tää pääsi parinakin päivänä käyttöön. Toppi ostettu joskus muistaakseni Vilasta tai Vero Modasta, kivan rento, muta käy juhlaankin 🙂
Kotiin lähdössä,paita vähän rutussa, mutta hetken fiilis 6/5

Lukan stailit

Pieni haikeuskin, kun kesävaatteet on aika laittaa syrjään ja ensi kesänä ne ei enää menekään. Shortsiasut päässeet tosin nyt yökkärikäyttöön ja osa teeppareistakin pääsee vielä käyttöön pitkähihaisen bodyn päällä!

Onneks noita Pompin pellavia (pitkähihanen ja housut) voi vielä käyttää ja sit tosiaan noita teeppareita, muumia ja local hero teepparia eritoten! Krokosett, kummassakin kollaasissa vilahtaen ollut mun ihan ehdoton lemppari, snif….

Eihän tässä nyt varsinkaan pojalta ollut kaikkikuvattuna kun ei nyt joka vaatekertaa tullut kuvattua, ainakin yks Newbielemppari puuttuu, mutta mm. tämmöisillä staileilla äiti ja poika Kreetalla liikkuivat.

Seuraavaksi sitten postausta Kreetan matkan aktiivisuuksista liikunnan kannaltaja myös vielä syömisten parhaat palat äidin jaLukan mielestä tulossa!

Lue myös matkaan liittyen

Viimeisen lomapäivän rentous

Aktiivinen perhepäivä Kreetalla

Miten sujui lentomatka lapsen kanssa?

Save the camera, honey. Enjoy the view.

Mitkä oli Lukan matkalaukun hyödykkeitä, mitä turhakkeita?

IG

@outikarita