Helpot välipalat

Helpot välipalat on kiireisessä arjessa suositeltavia. En mä nyt tiedä onko meillä kiireinen arki, mutta ei sitä ihan aina kerkeä keskittymään vauvan kanssa ruuan ja välipalojen laittoon. Siksi onkin hyvä varata jääkaappiin ja hoitolaukkuun mukaan helppoja ja nopeita välipaloja. Oon myös pyrkinyt siihen, että lounasta on aina lämmitystä vaille valmiina. Multa on toivottu välipalapostausta ja mä aattelin nyt jakaa tähän viimeaikaisia välipalojani. Kiva jos myös te jaatte komenttiboxiin omat suosikkivälipalanne 🙂

Helpot välipalat

Hedelmät on aina hyviä välipaloja, banaani sujahtaa usein hoitolaukkuunkin mukaan hätävaraksi. Itsellä vain allergiat rajoittaa todella paljon hedelmien osalta, mitä voin syödä. Rusinat toimivat myös pieneen herkkunälkään ja pikaiseen verensokerin nostooon välillä. Mulla oli jo raskausaikana melkein aina laukussa mukana rusinarasia. Myös muutkin kuivatut hedelmät ja pähkinät on oivia välipaloja, mutta itselläni tosiaan allergiat rajoittaa nuo pähkinätkin pois. Vanhakunnon rahka vaikkapa ananasmurskalla, muilla hedelmillä tai marjoilla on hyvä jahelppo valinta. Itse syön rahkan yleensä ananasmurskalla ja chiasiemenillä. Pieniä määriä chiasiemeniä olen uskaltanut syödä ihan liottamatta, kun tulevat pienissä määrin suuhun muun syömisen yhteydessä. Eri asia olisi laittaa kerralla lusikallinen suuhun, koska tosiaan turpoavat nesteessä. Pakko oli tämä nyt mainita, kun välilläsaan noista chiasiemenistä kommenttia.

helpot välipalat

Leipä hyvillä päälisillä toimii aina mainiosti. Tällä hetkellä myös rouskin usein hapankorppuja tai riisikakkuja. Jääkaapista välillä löytyy valmiiksi keitettyjä kananmunia, jotka on helppo napata syötäväksi vaikka ihan sellaisenaankin. Aamuihini kuuluu smoothie, jonka joko itse teen illalla valmiiksi tai sitten Riku surauttaa aamulla ennen töihin lähtöään. Tää on hyvä napata aamulla ensimmäiseksi kun täyttä varmuutta ei ikinä ole milloin pääsee kunnolla aamupalan äärelle. Meillä smoothiesta löytyy  vaihtelevasti hedelmiä ja marjoja, heraa, öljyä ja joko maitoa, jugurttia tai tuoremehua. Luonnonjugurttia syön paljon ja hyvänä kombona itse tykkään laittaa sekaan banaanibonnea ja mysliä.

Sitten on eri proteiinivalmisteet.Nuo Skyrit ei ole itseasiassa mun makuun, mutta laitoin tähän mukaan kun mies ottaa välipalaevääksi töihin sellaisen tällä hetkellä. Mies sis tykkää, mutta mun makuun liian makeutusaineenmakuinen. Mä taas tykkään noista tehojuomista ja nimenomaan tuosta banaani-suklaasta, aika arvokkaita, mutta näpsä napata mukaan. Välillä kun ollaan vauhdilla lähdetty vaunulenkille ja ollut pieni nälkä valmiiksi niin oon lenkillekin mukaan ottanut ja usein kulkee hätävaraeväänä mulla tuollainen. Mun makuun on myös Ehrmannin proteiinivanukkaat, ProPudit oli ihan no no, mutta Ehrmanin suklaavanukas maistuu ihan semmoselta jackymakupalalta ja on kuitenkin terveellisempi ja täyttävämpi, kaveriksi muuten sopisi oikein hyvin tuoreet marjat, että kesää odotellessa! Tuoreet marjat olisi myös niin hyvä rahkan ja jugurtinkin kaveri….

helpot välipalat

Tämmöisiä välipaloja täällä tällä hetkellä napsitaan.

Jaa säkin vinkit ja ideat välipaloihin!

Mitkä sun lempparivalipaloja on?

Pst. Paljon muuten instastoryssakin jaan ruoka ja välipalajuttuja, kannattaa seurata 😉
@outikarita

Ja tsekkaa myös viime postaus
Äiti-vauvajumppa kotona

Smoothie viikon jokaiselle päivälle

7 erilaista smoothieohjetta on nyt täällä!
Miltä kuulostaisi lakristi-vadelmasmoothie tai suklainen appelsiinismoothie?
NAM!

dav

Tein viime viikolla joka päivä erilaisen smoothien ja ajattelinpa jakaa nyt nuo reseptit tänne. Mä siis juon smoothieita lähes joka päivä, ne on hyviä ja helppoja välipaloja mulle. Varsinkin työpäivinä ne on näppäriä kun ei välttämättä ehdi sen suuremmin pysähtyä välipalalle, smoothien ehtii nyt aina hörppäistä. Näitä tulee kyllä tehtyä ihan kotosallakin ollessa ja silloin smoothieni onkin usein tyyliä frozen.

Useimmiten smoothie sisältää proteiininlähteenä heraa, mutta joskus teen smoothien ilmankin prodea jonkun välipalan lisäksi tai vain pieneksi välipalaksi. Laitoin resepteihin mautkin, joita olen herajauheissa käyttänyt, mutta niitähän voi muunnella, samoin kuin muitakin ainesosia ja määriä. Itselläkin riippuu päivästä kuinka täyttävän välipalasmoothiesta teen. Nesteen määrällä pystyy helposti vaikuttamaan koostumukseen, samoin sillä onko ainekset pakastettuja vai eivät. Itselläni hedelmien käyttö rajoittuu vain muutamaan hedelmään allergioiden takia, samoin karsiutuu pähkinät. Kuitenkin smoothieissa vain mielikuvitus on rajana 😉

MINTTUINEN BANAANI-MANSIKKASMOOTHIE

Kourallinen pakastemansikoita
1 banaani
1 (n. 30 g) mitallinen heraproteiinia
(mansikka-valkosuklaa)
N. 10 mintunlehteä
1 rkl rypsiöljyä
2 dl vettä

dav

SUPERSMOOTHIE

1 jäinen banaani
Kourallinen tuoretta pinaattia
1 ananasrengas
loraus tyrnimehua
1 rkl rypsiöljyä
0,5-1 dl vettä

dav

KUNINGASSMOOTHIE

1/2 pss kuningasmarjoja
1 banaani
1/2 mitallista (n. 15 g) herajauhetta
(mansikka-valkosuklaa)
1 rkl rypsiöljyä
2 dl vettä

dav

FROZEN B&B SMOOTHIE
(BANANA & BLUEBERRY)

1 jäinen banaani
0,5 dl mustikoita
1,5 dl kauramaito
Hieman rouhittua vaniljaa

sdr

SUKLAINEN APPELSIINISMOOTHIE

1 banaani
1 mitallinen (n. 30g) sulkaaheraa
(maku appelsiinisuklaa)1 rkl raakakaakoejauhetta
1 veriappelsiini
1 dl kauramaito
1 rkl rypsiöljy

dav

PUOLUKKAINEN VERIGREIPPISMOOTHIE

0,5 dl puolukkaa
1 banaani
1/2 verigreippi
1 mitallinen (n.30g) herajauhetta
(appelsiinisuklaa)
1 rkl rypsiöljy

dav

LAKRITSI-VADELMASMOOTHIE

1 jäinen banaani
1 dl vedelmia
1/2 tl lakritsijauhetta
1 dl kauramaitoa

dav

Mun suosikeiksi näistä nousee Supersmoothie, Frozen B&B smoothie ja Lakritsi-vadelmasmoothie.

Mikä sun suosikkismoothieohjeesi on?
Klikkaa sydäntä postauksen alussa jos sait hyviä vinkkejä!