Back to work! Miten töihinpaluu sujunut?

Kesälomat on nyt lusittu ja vielä olisi 7 viikkoa äippäloman alkuun. Satunnaisia loma- ja vapaapäiviä saattaa tässä vielä tulla, mutta nyt ollaan töissä oltu kolme päivää. Alkuviikosta kipuja oli sen verran että mietein, että mitähän töihin paluusta mahtaa tulla. Kuitenkin töihin on ollut pehmeä lasku ja kroppa on jaksanutkin yllättävän hyvin. Kaikki lapset ei ole vielä lomiltaan palannut päiväkotiin ja elokuu onkin siitä kivaa aikaa töissä, että ryhmäkoko usein kasvaa pikkuhiljaa täyteen määräänsä.

Oon joka päivä myös joogaillut ja iltaisin rentouttanut ja venytellyt kroppaa, tehnyt myös joogatreenejä, en pelkkiä rentoutuksia. Nämä varmasti auttaneet kroppaa jaksamaan. Väsymystä on vähän ollut työpäivien jälkeen, mutta johtunee varmasti uudesta tahdistä. Ehtihän tuossa jo monta viikkoa olemaan rennolla tahdilla ja aikatauluttomuudella. Työmatka on onnekseni lyhyt, taittuu viidessä minuutissa kävellen.

Töissä on ollut kyllä kivaa ja piristävää olla. Kyllä mä niin tykkään päiväkotityöstäni lastentarhanopettajana! Toivottavasti nyt kroppa jaksaa mukana, mutta ehdottomasti sen ehdoilla mennään!

Kaikki ei tee tätä työkseen

Ei edes kaikki bloggaajat! Eli kyse on bloggaamisesta 😉

Toiset tekee ja hienoa jos joku pystyy tekemäään tätä työkseen. En pistäisi itsekään pahakseni, jos blogillani tienaisin. Toki blogin siihen asti saattaminen, että blogi tuottaisi merkittävää hyötyä vaatisi hirmuisesti aikaa ja panostusta, jos ei päivittäin niin ainakin lähes päivittäin. Joskus se on vaan myös jokin juttu, mikä nostaa jonkin yksittäisen blogin blogimaailmassa suosioon, sitä ei pysty aina edes ennustamaan. Bloggaaminen  on siis kuitenkin asia, joita toiset tekee työkseen, toiset harrastukseen ja jotkut ehkä jotain siltä väliltä. Monille blogi on myös markkinointikanava.

dav

Itse olen lähtenyt aikoinaan bloggaamaan täysin harrastus mielessä. Paljon olen vuosien saatossa kehittynyt ja muuttunut bloggaajana ja huomaan omankin vaatimustasoni nousseen blogini suhteen. Haluan panostaa tähän blogiin vaikkakin minulle tämä on harrastus ainakin vielä. Kirjoitusvirheitä lipsahtelee välillä tekstiin oikoluvusta huolimatta ja se harmittaa itseänikin. En halua luoda tekstiä kirjakielellä, mutta haluan että se on selkeää. Tykkääsn siitä, että teksti on kirjoittajansa ”kuuloista” ja silloin voi näkyä tekstissä murre ja puhekieli.

Tällä hetkellä haluan lisätä kuvien laatua ja oppia videonkäsitelyä videopostauksia varten. Olen aina tykännyt valokuvata ja pitkään on haaveenani ollut kunnon järkkäri, jolla saisin vietyä yhtä intohimoani, valokuvausta astetta jos toistakin pidemmälle. Kuvaajana tietty on usein joko minä itse tai mieheni, eikä kummatkaan olla mitään ammattilaiskuvaajia, ei lähellekään. Kuvistani en missään nimessä halua pelkkiä siloiteltuja ja tarkkaan harkittuja kuvia. Tämänkin postauksen kuvat on nopeita räpsyjä, mutta joku seula kuitenkin, IMO…

dav

Bloggaaminen on antanut minulle paljon! Tykkään kirjoittaa ja se on itsellenikin tapa käsitellä asioita. Kaikki postaukseni ei kuitenkaan ole niin syvällisiä, että niiden kautta erityisesti käsittelisin jotakin. Tykkään kuitenkin jakaa monenmoisia ajatuksiani ja myös sitä omaa arkeani, jolloin te lukijat kenties pääsette lähemmäksi minua. Bloggaajana minulle on ollut hurjan motivoivaa se palaute, jota joskus saan teiltä lukijoilta. Miten piristän päiväänne, miten joku saa minulta joskus hyvän vinkin ja sitten se vastavuoroisuus. On aina kiva huomata kun kommenttiboxiin kilahtaa kommentti. Kommentoikaa vaan rohkeasti, vaikkei mitään ihmeellistä sanottavaakaan olisi. Ei niiden sanojen aina niin ihmeellisiä ja mielipiteitä sisältäviä tarvi olla. Saa myös ihmetellä ja kysellä, jakaa oman ajatuksensa.

dav

Bloggaaminen on tuonut erilaisia hetkiä ja kokemuksia elämääni, rikastuttanut paljon minua kokemuksilla. Vaikken blogillani rahallisesti ole rikastunut, niin kokemuksellisesti kyllä. Joku saattaa arvostella harrastelijabloggaajaa, joka suostuu lähes ilmaiseksi johonkin yhteistyöhön tai juttuun, mutta sille harrastelijabloggajalle se saattaa olla upea kokemus, joka yksinään riittää. Se voi myös olla väylä kasvattaa blogiaan ja blogin tunnettavuutta. Aikas moni isompikin bloggaaja ja työkseen bloggaava on tehnyt bloginsa alkuaikoina pieniä yhteistöitä pienillä palkkioilla, ihan niillä tuotepalkkioillakin. Niiden avulla sitä on moni blogiaan kasvattanut. Eihän huippumallitkaan ole heti saaneet huippudiilejä 😉 Mä lahden yhteistöihin yms. ensisijaisesti mielenkiinnon takia ja sillä, että homma kiinnostaa minua ja sopii minulle. Niin varmasti moni bloggaamisella tienaavakin, mutta ammattibloggaajalla myös raha vaikuttaa yhteistyöhön lähtemiseen ja sen ymmärrän.

bloggaaja

Itselläni upeimpia bloggaamisen tuomia kokemuksia on ollut ehdottomasti jumppamallikuvaukset K&T lehteen, josta sain palkaksi upean kokemuksen ja vähän kosmetiikkaa. Kyllä se palkka riitti minulle ja tähän asiaan on vielä pakko tarttua hieman lisääkin, koska asia on herättänyt ajatuksia. Mä lähdin kuvauksiin vain ja ainoastaan siitä syystä, että se oli kokemus ja mahdollisuus, jonka halusin kokea. Jälkeenpäin vasta mietein, että tämähän saattaa lisätä lukijavirtaa blogissani, edistää siis kasvumahdollisuuksia boggaajana. Kuvat lehdessä tuovat minua esille ja tämä saattaa olla hyvä juttu myös haaveilemiini liikunta- ja hyvinvointiprojekteihini. Eihän sitä tiedä kun jonkun oven aukaisee ja mahdollisuuteen tarttuu, että mitä se saattaa vielä tulevaisuuteen tuoda…. 🙂

IMG-20160812-WA0006

Viimeisenä, muttei todellakaan vähäisempänä asiana; olen bloggaamisen kautta tutustunut moniin uusiin ihmisiin ja löytänyt blogimaailmasta hurjasti minua motivoivia ja inspiroivia blogeja. Tuttavuuksia on tullut lisää ja hienoja hetkiä erilaisten ihmisten parissa, myös jokusia isompia ystävyyksiäkin on syntynyt tässä ihan viime vuosina, kiitos bloggaamisen ja blogien kommenttikenttien 😉

received_10154316048234808

MISTÄ SÄ HALUAISIT BLOGISSANI LUKEA?

Nyt saa toivoa ja esittää myös niitä kehitysideoita ja antaa palautetta!
🙂

Lue myös postaus
”Mun työhistoriaa ja tulevaisuutta”

With love
Outi Karita