Raskauskeho, omat ja toisten ajatukset

Raskauskeho ja siitä haaveilu

Keho muuttuu melkoisen paljon raskauden myötä ja raskauskeho on varmasti oiva nimitys nyt tähän hetkeen. Oma kehoni on jo kokenut muutoksia ja suurimmat muutokset ovat varmastikin vielä edessä. Mä oon aina tykännyt raskausmahoista ja jo ennen kun ehkäisyt jätettiin pois niin samalla kun haaveilen, että joskus olisi oma lapsi, niin ehkä joskus jopa haaveilin enemmän siitä raskaudesta ja raskausmahasta, haaveena oma raskauskeho. Kuinka hienoa olisikaan kantaa pientä uutta elämää sisällään ja kuinka se näkyisi ulkomuodossakin. Olen siis myös täysin sinut tämän muuttuvan kehoni kanssa ja onhan tästä niin pitkään haaveiltukin. Muutos on monille vaikea. Itselleni ehkä vaikeinta on se, miten ei pysty olemaan kaikissa asennoissa ja tekemään ihan kaikkea samaa kuin ennen. Tuntemukset ja kolotukset säätelevät näitä asioita.

Raskauskeho

Raskauskeho, miten se näkyy ja tuntuu

Mulla rupes suht nopeasti näkymään raskaus. Pystyihän sitä alkuun peittelemään, mutta nyt kun asia on ihan julkista, niin musta on vaan ihanaa, että raskaus näkyy. Rikukin multa yks päivä kysyi, että tykkäänkö kun maha kasvaa. Sanoi huomanneensa miten sitä joka päivä katselen ja silittelen. Onhan se ihanaa! Mahan lisäksi mulla on kasvannut rinnat ja kääks, kuinka isoiksi ne mahtaakasvaa kun ovat jo nyt niin kasvaneet. Ostin jo toukokuun alkupuolella kahdet uudet liivit ja rinnat senkuin kasvavat. toivottavasti ei nyt monia eri kokoisia liivejä tarvisi raskausaikana ostaa. Biksutkin kävin ostamassa uudet Italian aurinkoja varten. Biksut nyt ostin sellaiset kolmiomalliset, että saa säädettyä kupin kokoa jonkun verran.

Vaikka raskauden näkyminen ja masun kasvaminen onkin itselläni olleet mieleen, niin en mä silti toivo, että olo kävisi kovin tukalaksi ja tiedän ettei se kasvava maha välttämättä tule itsellekään olemaan kivaa, sitten kun se rupeaa enemmän rajoittamaan. Käsitän tämän, mutta jotenkin olen myös senkin asian kanssa sinut, että se kuuluu asiaan. No, katsotaan kirjoittelenko syksyllä toisenlaisia aatoksia, heh… Tällä hetkellä olo on kuitenkin hyvä tässä muuttuvassa kehossa ja eletään nyt tätä hetkeä 😊

Raskauskeho

Raskauskeho, painon nousu ja fyysinen hyvinvointi

Alkuraskauden painonnousustahan kirjoittelin… ja kyllä mua mietitytti nouseeko paino liikaa, kun marraskuun ryhmässä facebookissa luin hyvin pienistä nousuista ja siitä miten monella jopa laskenut. Lähinnä olin huolissaan terveydellisistä näkökulmasta tästä vaikka käsitin, että en mä mitään ole väärin niin sanotusti tehnyt. Onhan mulla kuitenkin ihan terveellä pohjalla syöminen ja liikunta. Haluankin edelleen pitää hyvää huolta fyysisestä kunnostani. Raskausajan liikunnasta onkin tulossa oma postauksensa.

Masukuvia katsellessa tuolla samaisesta facebook -ryhmästä oon huomannut, että monilla marraskuun odottajilla on ihan samanlaista masua kun mullakin siinä mielessä että lähes kaikilla raskaus näkyy. Joillakin on pienempiä ja joillakin isompia masuja, mutta mun mielestä kaikkien masut on olleet superihania.

Raskauskeho

Arvostelu ja vertailu

Raskaana olevat törmää kyllä siihen vertailuun ja arvosteluun mahan koosta ja painosta. Toiset on vain toteamuksia eikä tarkoitettu mitenkään pahalla, mutta olen mäkin saanut muutaman tosi töksön kommentin. Ärsyttäviä ne välillä on, myönnän, mutta ei ne isommin jää vaivaamaan eikä ole hiipineet niin sanotusti ihon alle. Toisaalta olenmyös saanut kehuja, miten mulla on kuulemma kaunis raskausmaha. Hih, näiden kehujen kuuleminen on tuntunutkin aivan ihanalta, muutkin pitää mun mahaa kauniina.

Pitäisi muistaa omalla ja muiden kohdalla, että jokainen raskaus on erilainen, jokainen keho on erilainen ja jokainen mieli on erilainen. Sama painnonnousu näkyy kahdella ihmisellä hyvin eri tavoin, niin myös raskaus. Toisilla näkyy raskaus hyvissä ajoin, joillakin se pulpahtaa näkyviin myöhemmin.

Jaetaan mielummin tässä raskauskeho asiassakin toisillemme mielummin positiivisuutta kuin vertailua, eikös vaan!

Raskauskeho

Miten muut ovat kokeneet raskauskehon?

Kaikenlaiset kokemuksethan on sallittuja, ymmärrän ettei ne kaikilla ole aina pelkästään positiivisia ja nekin on hyvä tuoda esiin ja ainakin itse käsitellä niitä.

Tiina  kirjoitteli samaa aihetta sivuiten myös hyvän postauksen Fit fat mama -blogissaan: Lopettakaa raskausmahojen arvostelu

Vinkkinä myös positiiviseen ja realistiseenraskauttakin käsittelevään blogiin on pakkomainita myös ihanan Monan Mona´s Daily Style -blogi

Kesäkuu, elossa ollaan ja uutta kohti

Kesäkuu startattu sohvalla makoillen ja nyt onkin aika jakaa vähän positiivisuutta. Ensin kuitenkin lyhykäisesti parin viimepäivän kuulumiset. Täällä on pukannut tautia nyt taudin perään. Ensin oli poskiontelotulehdus ja sitten iski meillä töissä jo pitkään kiertänyt vatsatauti oikein kunnolla meikään. Tiistai iltana iski aikas rajuna, mutta tänään vointi ollut vain parempaan päin. Eilen olin vielä ihan dööd, mutta tänään pikkuhiljaa voimaannuttu. Jaksoinpa tässä illan päätteksi tulla tänne koneellekin ja tarkoitus ei ole nyt suinkaan surkutella vaan jakaa positiivisuutta niinkuin lupasin. Moni päättää koulunsa tällä viikolla ja valmistuu, monilla alkaa kesäloma ja moni saattaa ihan muutenkin olla uuden edessä. Näihin ajatuksiin löysinkin kalenteristani oikein sopivan mietelmä pätkän.

Kesäkuu

Kesäkuu ja Uutta kohti

Edessä on sata ovea,
tuhat tietä.

Valitse sydämelläsi,
punnitse tunteella,
käytä hiven järkeä.

Ovet on tehty avattaviksi,
tiet tallattaviksi,
elämä elettäväksi.
Jos erehdyt,
uskalla itkeä,
uskalla nauraa, 
uskalla muuttaa suuntaa.

Ei mikään kasva ilman vettä,
ei ihminen kypsy kyynelittä.

Mutta silti odota parasta,
äläkä pelkää pahinta,
niin saat mitä sydämesi halajaa. 

-POSITIIVARIT-

IHANAAKIN IHANAMPAA KESÄKUUTA!!!