Aurinkoinen vai sateinen lokakuu

Sää on asia, josta jaksetaan usein valittaa, mutta harvoin hehkuttaa. Syksyssä on paljon kaunista ja nautittavaa. Jos mä saisin päättää niin elettäisi sellaista kevättä/kesää kokoajan, mutta kun meillä on nämä neljän vuodenaikaa niin otan irtikaiken positiivisen jota niissä on. Syksyssä kaunista on ruska ja jalkojen alla kahisevat suuret vaahteranlehdet. Syksy on myös sadonkorjuun aikaa, meillä on mm. marjoja antavat metsät.

Mitä pimeämmäksi illat muuttuvat ja mitä enemmän sade ropisee ikkunalautaan, niin sitä ihanampi on käärityä vilttiin teen ja suklaan kanssa… Syksyllä vedetään syyspopot jalkaan, joskus ihan kummparitkin, nahkatakille on taas käyttöä, joskus sateenvarjollekin ja ihanille ja runsaille huiveille. Mun syksyn värit on just ruskan värejä paljoltikin!

Oon itse lokakuussa syntynyt, mieheni syyskuussa ja Tiitin laskettuaika marraskuussa, kaikki siis ollaaankin syksyn lapsia ja tästä syksystä tekee kyllä Tiitin maailman tulo ihan parhaista parhaimman! En vain ole päässyt nauttimaan syksystä täysin siemauksin ulos, muttaei se mitään. Mä oon silti ihastellut jokapäivä syksyn kauneutta ja väriloistoa!

Aurinkoinen vai sateinen lokakuu?

Loppujenlopuksi asenne ratkaisee ja säästä viis, jokainen voi valita mielialansa ja elää joko sateisissa tai aurinkoisissa fiiliksissä!
Mä valitsen jälkimmäisen!

 Unohda pilviset päivät, 
mutta älä aurinkoisia tunteja.
Unohda hetket ikävät,
mutta älä hetkiä voitettuja.

Unohda virheet joita ei voi korjata,
mutta älä erehdysten tuomaa oppia.
Unohda epäonni joka täytyi kohdata,
mutta älä aikaa jolloin onni alkoi potkia.

Unohda päivät jotka olet ollut yksin
mutta älä kohtaamaasi hymyilevää kulkijaa.
Unohda suunnitelmat jotka eivät toimineet, 
mutta muista aina kantaa mielessäsi unelmaa.

Joskus täytyy myös sataa…

Auringospaisteesta osaa iloita entistäkin enemmän kun se ei olekaan päivittäistä, vaan joskus vähän ripauttelee, toisinaan enemmänkin kun tuntuisi olevan tarpeen. Niin se elämässäkin on. Iloista ja onnesta nauttii entistä enemmän kun kokee toisinaan vastoinkäymisiä ja murheita. Elämän erilaisia asioita osaa arvostaa enemmän kun näkee ja kokee laajasti asioita. Tässä tekstissä käsitellään niin syksyn sääilmiöitä kuin elämän ylä- ja alamäkiä.

davSyyskuussa taisi sataa kahtena päivänä, joillekin se ensimmäinen sadepäivä sai jo aikaan voivottelun, miten syksy on kamalaa. Hei nyt valoja päälle ja tsekataas kuinka kamala se syksy on nyt ollutkaan!

davdavdavsdrdavdavdav

Niin, ei se nyt kovin kamala ole ollut. sateiset päivät voi helposti laskea yhden käden sormilla ainakin täällä Porissa. Syksy on antanut parastaan, kauniin väriloiston, aurinkoiset päivät, kirpsakat sumuiset aamut, pimenevät illat, jaloissa kahisevat lehdet…

dav

Multa usein kysytään, miten mä pysyn niin positiivisena ja onko mulla huonoja päiviä. No onhan mulla! Harvoin kyllä kokonaisia päiviä, mutta hetkiä kyllä. Keskittymällä kuitenkin käsillä olevaan hetkeen ja pysähtymällä miettimään, voi huomata, miten moni asia on hyvin ja miten murheiden ei tarvitse olla länsä joka hetkessä. Käsillä olevassa hetkessä olen minä ja näkemäni, kuulemani, haistavani asiat.

Mä sain tällä viikolla iloisen uutisen omasta terveydestäni. Kontrollit naistentautien polilla kohdunkaulasta reilu kaksi vuotta sitten löytyneestä ja poistetusta syöpäalueesta ovat nyt ohi. Mulla on ollut kolme kontrollia ja jokaisesta selvitty puhtain paperein. Se on melkoisen helpottava tieto. Vaikken asiaa ole kovinkaan usein enää reilu vuoteen miettinyt, niin kyllähän se taas mietitytti kun kontrollin aika oli….

dav

Nautitaan tästä syksystä!
IHANAA JA ENERGISTA LOKAKUUTA!

WITH LOVE
OUTI KARITA