Sisustusinspiraatiota ja keväistä pääsiäiskotia

*Sisältää mainoslinkkejä

Keväisin kyllä iskee aina ”pieni” sistusinspiraatio.

Oon sellainen kausisisustaja myös, että tykkään vuodenaikojen mukaan vähän vaihdella verhoja ja somisteita. Sitten erilaiset teemat ja juhlat tykkään myös huomioida somisteluissa ja nythän pääsiäinen lähestyy niin aloin laittamaan tuossa loppuviikosta pikkuhiljaa pääsiäissomisteita esille ja keittiön sekä olohuoneen verhot sai vaihtua keväisempiin väreihin. Meidän olkkariin paistaa niin ihanasti päivisin isoista ikkunoista aurinko, että siinä on aivan ihanan lämmin olla ja päiväkin on jo niin pidentynyt, että vielä alkuillastakin saa viiden aikoihin nauttia edelleen auringosta!

Niinhän sitä sanotaan, että keittiö on kodin sydän ja mulle on jotenkin tosi tärkeää, että keittiö olisi aamuisin siisti. Niin ihana häärätä muutenkin aina siistissä keittiössä. Siisteys tuo myös rauhallisemman tunnelman ympärille ja aamupalahetket on mulle nautintoja! Toki tää siisteys juttu kyllä soveltuu ihan koko kotiin, mä ainakin pystyn rentoutumaan parhaiten siistissä ympäristössä. Sisustus tuo siihen sitten omat persoonalliset elementtinsä niin rauhoittajana kuin piristäjänkin. Nyt kuvailtuna vain ruokailutilaa, mutta ehkäpä voisin tehdä pian keittiöpostauksenkin koko keittiöstämme.

Mä sain a-lehdiltä jokusien lehtien näytenumeroita ja myös teille lukijoille kivan tarjoushinnan eri lehtiin, joista voi hakea vaikkapa sitä sisustusinspiraatiota tai makuideoita. Yksi tän vuoden kohde meillä on myös terassi ja piha, tai ainakin terassi. Katsotaan sitten mihin rahkeet ja rahat riittää pihassa sen jälkeen tänä vuonna. Tähänkin löyyy omaa inspiraatiota tuomaan Viherpiha. Lehtitarjouksessa on monia muitakin lehtiä, klikkaa alta ja tilaa itsellesi mieluisaa kevät lukemista 5 lehden verran!

Tilaa kevät lukemista tästä!

Tuleeko sun luettua lehtiä, mikä voisi olla sun suosikkisi?

Musta lehtiä on kiva selailla ja lukea, jotenkin kivempaa kuin nettiä, siksi tykkään myös reseptikirjoista!

Itseäni on jäänyt kutkuttamaan tuo Kotivinkki- ja Maku -lehden tilaus ja tilaajalahjaksi ehdottomasti valikoituisi herkulliset piirakat -kirja. Avotakka on välillä mulle tullutkin ja Viherpiha oli kyllä tervetullut uutuus itselleni ja mieskin tuota varmasti innostuu selailemaan. Kotivinkki oli siitä kiva, että siinä oli hyvin monipuolisesti arkista elämää, sisustusta, kokkausta, elämää. Avotakka antaa sisustusinspiraatiota, maku taas tarjoilee laajan kattauksen erilaisia reseptejä ja keittiöinpiraatiota. Viherpiha taas antaaideaa niin kodin kuin pihankin laittoon.

Tilaa kevät lukemista tästä!

Tilaa kevät lukemista tästä!

Seuraa ig:ssä @outikarita

Luitko jo?

Luka vastailee kysymyksiin

Työni lastentarhanopettajana

Maaliskuun treffit – Gastropubia ja pikkutuhmaa

Joulukoti ja 24 kysymystä joulusta

Muutamalla bloggaajakollegallani olen nähnyt postauksen, jossa on 24 kysymystä ja bloggaajan vastausta joulusta, linkit heidän postauksiinsa tämän postauksen lopussa. Rustailinpa omat vastauksenikin tähän ja kuvinatällä kertaa meidän joulukodin sisustusta. Tykkään kaikesta näpertelystä ja somistelemisesta ja sitä on saanut tänäkin vuonna näin joulunakin toteuttaa.

joulukoti

On joulun aika, mitä luet?

Luen blogeja, lehtiä ja ainakin haaveena on pysähtyä myös hyvän kirjan ääreen, niinkuin aina ennenkin joulupyhisin.

Suosikki jouluelokuva?

Lumiukko on aina aattona katsottava.

Missä vietät mieluiten pyhät?

Aattona ollaan oltu monena vuotena jo Rikun vahemmilla syömässä ja mun isä on käynyt aamupäivästä joulupuurolla. Tänä vuonna kuitenkin uudet tuulet, ehkä uudet perinteet… Mennään Rikun veljen perheen luo johon myös Rikun vanhemmat tulee, mietein jo että jos ensi vuonna samalla porukalla meillä.

Yhden päivän haluan kotoilla ilman suunnitelmia ja kyläilyjä.

Lempi joululaulu?

Joulumaa ❤

Milloin avaatte lahjat?

Aamulla ja illalla. Ollaan yleensä avartu muutamat lahjat jo aamulla ja tänäkin vuonna on tuolla meen parisuhdejoulukalenterissa kummallekin jotain. Isommin sitten availlaan illalla.

 

Osaatko nimetä kaikki joulupukin porot?

No en, tää ei taida olla niin suomalainen juttu, mutta kyllä mä Petterin muistan 😅

Mitä joulun traditiota odotat eniten tänä vuonna?

Yhdessä oloa rauhaisasti. Ja vaikka on ihanaa viettää aattoa muiden kanssa niin on aina ihanaa tulla illalla kotiin viettämään vielä aaton viimeiset tunnit, tänä vuonna sitten kolmisin… ❤

Oikea vai muovinen joulukuusi?

Meillä on ollut jokusen vuoden valkoinen tekokuusi, mutta kyllä oikeassakin tunnelmaa on ja kun Luka kasvaa niin haluan aidon kuusen!

Kaikkien aikojen suosikkisi jouluherkuista?

Varmaan riisipuuro ja joululimppu kinkulla. Ruuista oon aikuisiällä tykästynyt lanttulaatikkoon niin että sitä odotan. Ei mulla muuten taida olla mitään erityistä ja tiettyä jouluherkkua, tykkään perinteisistä joulutortuista ja suklaakonvehdeista.

Rehellisesti: kumpi on parempaa, lahjojen antaminen vai saaminen? 

Kummastakin tykkään, mutta kyllä mä oon aina täpinöissäni kun saan antaa lahjoja ja oikein odotan että Rikullekin paljastuu mitä oon hänelle löytänyt…

Oudoin saamasi lahja?

Ei tuu nyt mieleen kyllä… Tai sitten en halua pahoittaa kenenkään mieltä 😜

Millainen lahjojen paketoija olet?

Mä rakastan paketoida lahjoja ja se on myös kauhean rauhoittavaa näpräämistä. Jo nuorena sanoin aina isälle ettei anna muiden lahjoja mihkään paketoitavaksi, että mä haluan paketoida. Tästäkin syystä muuten lahjojen antaminen on kivaa 😀

Miltä perinteinen joulupaitasi näyttää?

Tänä vuonna vasta ensimmäistä kertaa mulla on joulupaita. Nyt kyn meistä tuli vauvaperhe niin halusin meille, mulle ja Rikulle joulupaidat ja Lukallekin on ihana piparipuku. Aattona voi olla silti, että pukeudutaan juhlavammin,meillä saattaa Rikun kanssaolla kyllä neuleet (ehkä), mutta Lukalle mulla on aivan ihana juhlava jouluasu. Kuvasta näkee mun joulupaidan.

Ihanin joulumuistosi lapsuudesta?

Mökkijoulut oli ihania perheen kesken, silloinkin vielä vanhemmat olivat yhdessä ja uskottiin joulupukkiin…

Oletko koskaan tehnyt piparkakkutaloa?

Olen, sellaisesta kaupan valmiista setistä tullut joinakin vuosina koottua ja koristeltua. Nyt on ollut parina vuonna ihan tällainen kestopiparkakkutalo 😉

Suosikkipuuhasi joululomalla?

Kotoilu ja hyvän kirjan lukeminen.

On jouluaatto, mitä kupissasi on?

Glögiä

Jos voisit ostaa ainoastaan yhden lahjan tänä vuonna, kuka sen saisi?

Riku <3
Luka on vielä pieni ja tulee saamaan varmasti paljonlahjoja muutoin <3

Mitkä värit tekevät joulusi?

Punainen, valkoinen ja kulta.

Mistä jouluperinteestä et pidä tai minkä skippaat vuosittain?

Ei meillä ole sellaista perinnettä josta en pitäisi… Joulu on niin moninainen juhla, että jokainen voi siitä tehdä mun mielestäni itselleen juuri sopivan.

Oletko viettänyt joulua muualla kuin kotimaassasi?

En.

On jouluaterian aika, mitä lautasellasi on?

Kinkkua, kalkkunaa, joululaatikoita, rosollia, italian salaattia, graavia lohta.

Valkoiset vai värikkäät jouluvalot?

Valkoiset. Tai valo saa olla valkoinen tai kellertävä.

Kummasta pidät enemmän, jouluaatosta vai -päivästä?

Jouluaatosta. Joulupäivästäkin tekee kivan löhöpäivän just se, että ensin on aatto.

Huomenna saatte vielä joulukortin meiltä 

Lue myös Queen of Everything blogin Eveliinan ja Fit Fat Mama blogin Tiinan vastaukset joulukysymyksiin

Instagramissa: @outikarita