Ruokapäiväkirja ihan tavalliselta torstailta

Ruokapäiväkirja yleensä kiinnostaa ja niitä kun jossain kohtaa tein ihan viikkokohtaisesti niin aina oli kiinnostuneita. Eilen kuvailin kaikki syöminkini ja ajattelin pitkästä aikaa jakaa ruokapäiväkirjan tännekin. Ensi viikolla olisi tarkoitus saada sitten vielä omaa postausta tarkemmin raskausajan ruokavaliosta. Tämä siis on vain yksi päivä monien joukossa, viikkokohtaisesta saisi varmastikin kattavamman kuvan eli ei kannata turhan tarkkaan syynätä ”mitä puuttuu” tai ”mikä on huonosti” 😉

Eilinen oli aivan tavallinen torstai. Olin töissä 8-16 ja töistä suoraan suunta neuvolan perhevalmmennukseen 16-18 (jouduin hilppaisemaan töistä vähän aiemmin). Katsotaas mitä sitten päivn aikana tuli syötyä!

AAMUPALA

Aamuisin noustuani ensin juon c-vitamiini poretabletista, viherjauheesta ja tietty vedestä tehdyn drinksun. Ja kyllä olen viherjauhetta käyttänyt koko raskauden ajan pienissä määrin. Pienissä määrin jodin määrä ei varmastikaan ylity 😉

Varsinaisena aamupalana klo 7 veteen tehty kaurapuuro, jossa myös voita. Päälle mustikoita, vadelmia, banaanibonnea ja chiasiemeniä. Lasillinen veriappelsiinituoremehua.


ruokapäiväkirja

VÄLIPALA

Töissä pieni välipala n. klo 9.30. Ei pysty ihan olemaan aamupalasta lounaaseen, joten pieni välipala tässä työvuorossa aamulla on just hyvä. Nyt syötiin ruisleipä kalkkunalla, juustolla ja tomaatilla.

ruokapäiväkirja

LOUNAS

Lounasaikaan ei oikein töissä voi päättää, se on siinä 11 maissa. Lounaana oli tällä kertaa tuommoista kanavuoka, jossa oli kanan lisäksi bataattia, kesäkurpitsaa, parsakaalia, halloumia ja tomaattimurskaa. Outin hässäkkä ruokaa siis.

ruokapäiväkirja

VÄLIPALA

Iltapäivän välipalana etenkin töissä on kätevä smoothie, koska sen voi vetäistä siinä töiden lomassa. Klo 15 hörppäsin smoothien, jossa oli banaani, mustikoita, puolukoita, suklaaheraa, öljyä ja kauramaitoa.

ruokapäiväkirja

PÄIVÄLLINEN

Tällä kertaa päivälliselle oli aikaa vasta illemmalla perhevalmennuksen jälkeen ja mieli teki helppoa ja nopeaa subia siitä neuvolan vierestä. Kello tais olla jo seitsemän kun pääsin kotona (15cm) tonnikalasubini äärelle ja nam, oli hyvää!

ruokapäiväkirja

ILTAPALA

Luonnonjugurttiin oon jäänyt ihan koukkuun. Nyt sekaan meni ihan banaanibonnea, mutta tuoreet marjat olis ihan bueno. Päälle vielä mysliä, johon oon kans nyt ihastunut. Mysli on elovenan vadelma-tummasuklaamysliä. Kupillinen ns. yöteetä on myös ihana iltaisin.

ruokapäiväkirja

Sellainen ruokapäiväkirja ja päivä syöminkien osalta oli tällä kertaa. Vettä kuluu päivän aikana paljon ja muutamat ravintolisätkin päivään kuuluu. Aamuisin monivitamiini, omega, sinkku ja probiootti, iltaisin magnesiumlisä. Vaikka muutama pidempi tauko oli päivän aikana niin ainakin sopivalta tuntui päivän energiamäärät. Kroppaa kuunnellen paljolti muutenkin syön 😉

Seuraa myös instagramissa, siellä oli juuri yksi päivä meitin kokkiohjelmakin storyn puolella 😉

@outikarita

Ja tsekkaa myös postaus

Raskaus ja painonnousu – faktaa ja entäs oma painonnousuni?

Flunssaviikon ruokapäiväkirja

Ruokapäiväkirjaa viime viikolta, jollon mua kiusasi sekä nuhaflunssa että allergiaoireet. Treenit jäikin hyvin vähäiselle näistä johtuen. No flunssahan jatkui tälle viikolle ja oikeastaan paheni. tästä viikosta en välttis tee ruokapäiväkirjaa, en ihan joka viikosta jaksa 😛 Oon kyllä tätäkin viikkoa kuvaillut, mutta viime viikkokin on kuvailtu ahkerasti syömisiä niin laitetaan nyt ainakin tulemaan ruokapäiväkirjaa. Osa viime viikon aterioista kyllä suoraan sanottuna hävettää, ei täytä ihan lautasmallin kriteereitä, mutta ei sitä aina jaksa 😀

MA

Työpäivä 6.30-14.20
Illalla klo 18.30-19.45 Kiinteät kurvit -jumpan ohjaus

Aikaisina aamuina on kiva hörpätä smoothie aamupalaksi ja silloin siitä teen vähän ravitsevampaa kun välipalalle. Tässä banskua, marjoja, kauramaitoa, kaurahiutaleita, vaniljaheraa ja öljyä.

Välipalana tarvii olla vähän tuhdoimpi kun aamupalan syö kuuden maissa, lounas kun on mahdollista töissä syödä vasta puoli kahdentoista maissa. Nyt siis välipalana siinä ysin maissa kauraleipää, jonka välissä kinkkua,juustoa, kanamunaa, kurkkua.

Lounaana viikonlopun poikien illasta jäänyttä nyhtökanaa tomaatilla ja juustolla. Loppulautasen täutti salaatta viinirypäleillä, ananaksella ja kurkulla.

Välipalana kaurajugua siinä puoli kolmen maissa…

Maanantaina tehtiin ruuaksi jauhelihakeittoa, jota syötiin siinä puoli kuuden maissa ja keiton kanssa pari riisikakkua juustolla.

Iltapalaa ysinmaissa, kauraleipää kinkulla, juustolla,munalla ja tomaatilla sekä appelsiinia.

TI

Työpäivä 8.45-16.45
ja se nuhaflunssa iski päälle…

Kasin maissa banskulettua (taikinassa 1 banaani, 1 muna, 2 valkuaista, suolaa, kanelia, chisiemeniä), päällä marjojaja banaanibonnea. Tuoremehua, johon nyt raskausaikana syntynyt riippuvuus 😀

Välipalaa kympin maissa; banaani-mansikkakaurajugua, joka on muuten noista maustetuista yosa jugurteista ainut, missä ei ole lisättyä sokeria. Lisäksi klementtiini tai madariini, jompikumpi…

Lounaana puoli kahdentoista maissa söin saman setin kuin maanantaina.

Välipalana töissä puoli neljänmaissa smoothie, jossa banaania, marjoja, kauramaitoa, heraa ja öljyä.

Päivällisenä kotona viiden maissa jauhelihakeittoa ja riisikakkuja juustolla.

Illalla Party Literyhmän kokouksessa söin jonkun leivän…

Iltapalana ysin aikaan lampimiä kauraleipiä tonnikalalla ja juustolla sekä appelsiini.

KE

Työpäivä 8-16

Aamupalana seiskan maissa veteen keitettyä kaurapuuroa voilla, mustikoilla, banaanibonnella ja chiasiemenillä sekä sitä tuoremehua.

Välipalana mansikka-banaanikaurajugua, mandariini tms. ja teetä

Lounaseväänä kahdentoista maissa jauhelihakeiton jämät kotoa

Välipalana kolmen maissa smoothie.

Päivälliseksi kotona kuuden maissa kanawokkia ja riisiä.

Iltapalaksi surautin banskujädeä (pakastettua banaania ja punaherukoita, tilkka jauramaitoa, vaniljaheraa ja öljyä) sekä appelsiinia ja Panadol Hot juoma

TO

Työpäivä 6.30-13.05

Smoothieta aamupalaksi kuuden maissa (banskua, marjoja, kauramaitoa, kaurahiutaleita, vaniljaheraa ja öljyä)

Välipalana ysin pintaan Kalinka jugurttia, appelsiinia ja Panadol Hottia

Lounaaksi puoli kahdentoista maissa kanawokin jämiä ja riisiä.

Ystävän kanssa päiväkahvilla/-teellä ja mä söin tommosen herkullisen tonnikalaleivän ja suklaacookien.

Päivällisenä vedin kuuden maissa Hesen kanasalaatin

Iltapalaa ysin maissa, riisikakkuja juustolla ja kanamunalla sekä appelsiinia.

PE

Työpäivä 8.45-16.45

Näinä myöhäisempinä työpäivinä, mulle on taas muodostunut melkeinpä vakkari aamupalaksinää banskuletut, niin hyviä ja kun oikein voissa paistaa (ohje tiistaipäivän kohdalla).

En oo varma söinkö mitään välipalaa, mutta lounasta nyt ainaki. Lounaaksi olin tehnyt pinaattimunakkaan, jonka välissä fetaa ja oliiveja. Kylkeen salaattia, jossa kurkkua, ananastaja viinirypäleitä.

Välipalana töissä smoothieta.

Päivällisenä kotona terveyspommismoothie kumoaa epäterveellisen lihapiirakan 😀 😀 😀
Heh, siis lihistä kanamunallajajuustolla, tottakai myös ketsuppia ja sinappia.
Lasissa varsisellerin varsi, sitruunan puolikas, banaani, ananasrengas, tyrnimehua, appelsiinimehua, pinaattia, puolukkaa, hunajaa ja inkivääriä. Kunnon tropit siis flunssaa vastaan!
Niin ja lasissa on light limua, ananasjaffaa.

Iltapala ??? Torkuin kyllä sohvalla, mutta ehkä jotain söin ennenkuin siirryin sänkyyn nukkumaan…

LA

Vapaapäivä!

Aamupalaa joskus ysin maissa ehkä… Veteen tehtyä kaurapuuroa, voilla, mustikoilla, banaanibonnella ja chiasimenillä. Tuoremehuatyrnimehulla terästettynä ja teetä.

Välipalana puolitapäivin maissikakkuja juustolla ja kinkulla. Smoothie flunssaa vastaan (varsisellerin varsi, sitruunan puolikas, banaani, ananasrengas, tyrnimehua, appelsiinimehua, pinaattia, puolukkaa, hunajaa ja inkivääriä)

Kotona grillattiin kolmen aikoihin maissia ja kanaa.

Syntympäivä kahvikonsertissa herkuttelin karjalanpiirakkaa munavoilla ja kinuskitäytekakkua.

Juhlien jälkeen työkavereiden kanssa Rossossa joskus ysinmaissa ehkä ruokalautanen edessä… Paahdetun focaccia-leivän välissä broilerinfileetä, ilmakuivattua kinkkua, tomaattia, zucchinia, tomaatti-valkosipulimajoneesia,
puolikuivattua tomaattia ja BBQ-kastiketta. Lisäksi yrttisalaattia ja ranskalaisia perunoita.

Ilmakuivatun kinkun jätin pois, koska raskaus… Ja yrttisalaattijäi kyllä kysymysmerkiksi, oliko se nuo herneenversot? Aloin nyt vasta miettimään… Hyvää ja täyttävää kuitenkin oli!

SU

Vapaapäivä ja äitienpäivä!
Illalla 19-20 Äitiyspilateksessa

Nukuin tosi huonosti ja heräsin tosi ajoissa, söinkin aamusti appelsiinin ja join joka amauisen drinksuni, jossa c-vitamiiniporetabletti ja viherjauhetta.

Aamupalabrunssilla ysin jälkeen Sokoshotel Vaakunassa, namnam! Eikä hetkeen tullut nälkää 😀

Joskus yhden maissa söin välipalaakotona, en vain yhtään muista mitä, jotain pientä se oli… Ja puoli kahden maissa käytiin anoppilassa, jossa söin tosi raikasta mustikka-juustokakkua.

Oltiin leffailemassa, mutta siellä eväänä ei olut kuin kivennäisvettä…

Kotona grillailtiin puoli kuuden maissa Chorizoa, pekoniin käärittyjä aurajuustoherkkusieniä ja tomaattia.

Iltapalana ysin maissa luonnonjugua marjoilla, kauraleseellä ja banaanibonnella sekä maissikakkuja juustolla ja kinkulla sekä tuoremehua tyrnillä terästettynä.
Jugurttiin kun olen nyt tykästynyt niin parasta syödä noita sokeroimattomia yosa jugurtteja tai luonnonjugua,jonka itse maustelee marjoilla ym.

Niin ja tosiaan lähes joka aamu kulautan aamudrinksun, jossa c-vitamiiniporetabletti ja viherjauhetta. Se on jo pitkään ollut mun aamudrinnkini 🙂