Viime hetken juhannuspostaus vinkkeineen

Juhannuspostaus

Juhannuspostaus, ajattelinpa vielä viime hetkellä tällaisen riipaista parine herkullisine vinkkeineen… Täällä ei ole juurikaan, ei oikeastaan yhtään suunniteltu juhannusta. Vastahan me reissusta kotiuduttiin ja nyt onkin kiva viettää juhannusta rennosti, ikäänkuin ihan tavallista viikonloppua. Alkuvuodesta vielä oli ajatusta, että josko tänävuonna juhannusta vietettäisi jossain mökillä muutamien ystävien kesken, Turun suuntakin oli mielessä.  Hommaa ei kuitenkaan kukaan sen enempiä lähtenyt pohtimaan ja sitten kun meille tuli reissukuviotkin, niin ei sitä sitten vaivannut omaakaan päätään asialla. Tällä hetkellä tämä tavallinen viikonloppu juhannuksen teemana on kuitenkin tosi hyvä ratkaisu, vieläpä kun maanantaina on paluu töihin pariksi viikoksi ennen seuraavaa kesälomapätkää. Joskos sitten ensivuonna pikkuisen poikamme kanssa päästäisiin viettämään sitä haaveiltua mökkijuhannusta <3

Juhannuspostaus

Enhän mä ees oo tällä hetkellä sisäistänyt että tässä viikonlopussa olisi jotain erityistä, mutta vähän juhannusta teen kotiin silti. Tänään keittelin mannapuuroa, jota syötiin mansikoiden kanssa. Mansikathan on ihan must juttu juhannuksena ja ostettiinkin ensimmäiset suomalaiset mansikat tänä kesänä. Siinä aamusalla siivoilin jo yhden keittiötasomme, mutta jätin paljastamatta miltä muu keittiö näyttää, heh… Oisihan se tarkoitus vielä tänään siivoilla kokonaan. Miten me se nyt ollaan saatukkin taas jo tuohon kuntoon… Umppu, muuten hauskasti ja rehellisesti paljasti juuri Prime life -blogissaan postauksessaan ”Turhaan sitä salailen…” miltä se koti in real life ainakin välillä voi näyttää. Pääasiahan se on, että on puhdasta, mutta kyllä mä nautin siitä muutenkin siististä järjestyksestä ja epäjärjestys aiheuttaa liian pitkään olleena mulle ahdistusta ja stressiä. Tässä juhannuksena aion hyödyntää myös kotoilua yhden lipaston siivoamiseen ja sen sisällön rojujen raivaamiseen pois. Meen Tiiti saa sitten omille jutuilleen lipastoon tilaa 🙂

Kävin tänään myös aamulla vähän ulkoilemassa, huomiselle vissiin luvattu enemmän tai vähemmän sadetta, mutta sadetta koko päivälle. Tänään olikin hyvä käydä vähän ulkoilemassa ja keräilemässä samalla vähän juhannuskukkia. Sinäänsä mua ei tuo sää haittaa tässä juhannuksena, kun kerran kotona ollaan ja grillata voi katoksen alla, muuten pysyä sisällä. Ymmärränhän mä sen että esim. festarijuhannus ja muunkinlainen ulkojuhannuksen vietto olisi kivempaa vähän paremmalla ilmalla. Eikös tää silti ole kuitenkin aika tyypillinen juhannusilma, mihin ollaan jo totuttu 😀

Juhannuspostaus

Juhannusvinkit

Niin ja mulla oli pari vinkkiä juhannuspöytään noiden juhannuskukkien lisäksi, ehkä jotain syömistä… Kuten jo sanottu, niin mansikathan kuuluu juhannukseen! Itsellä muodostunut nyt parina vuotena vakioksi tehdä raparperi-britakakkua mansikoiden kera. Ohje löytyy Valiolta: Raparperi-Brita NamNam! Voin luvata, että on hyvää!

Lisää jälkkäri ja herkutteuideaa voisi saada herkkuvartaista, jotka onkin vähän kevyempää herkuttelua. Nimittäin hedelmiä ja marjoja sekä sulatettua tummaa suklaata. Oi nam, näitä ei taideta tehdä itse tänä viikonloppuna, mutta onhan tässä kesää jäljellä….

Moni varmasti grillailee ja grillailuvinkkejä en nyt tällä kertaa sen kummemmin ajatellut jakaa, mutta lisukkeita grillailulle… Miltäs kulostaisi uusista perunoista tehty raikas ja kevyt perunasalaatti tai grillattu salaatti? No tuli se grillausvinkkikin 😀

Kesäisen raikas perunasalaatti

1 kg uusia perunoita
Iso kourallinen rucolaa
3 kevätsipulia
5 ruohosipulin vartta
1/2 pkt (75 g) fetaa
N. 20 vihreää oliivia

Salaattikastike

1 dl oliiviöljyä
1 rkl valvoviinietikkaa
1 tl hunaja-dijonsinappia
Ripaus suolaa
Ripaus pippuria

Tänään me vietetään ihan kaksin juhannusaattoa, grillataan vähän kana-kasvisvartaita ja Riku lupasi tehdä jotain hyviä perunoita. Huomenna tulee ystäviä kylään ja miehet saa grillailla. Mä teeen tuon perunalaatin, joka on ihan superhyvää ja sitten teen tota ihanaa britakkua. Pientä kotipuuhailua välillä touhuten ja rennosti ottaen siis juhannuksen viettoa.

Meen juhannusta voi varmasti seurata somestakin, ainakin instastakuvien ja storyn muodossa 😉

@outikarita

Mitäs teidän juhannukseen kuuluu?

Juhannuspostaus

Pulled Bread, herkullinen nyhtöleipä illanistujaisiin

Mun on pitänyt vapusta asti jakaa tää Pulled Bread eli suomennettuna nyhtöleipä ohje teille. Kaikki nyhtöruuathan on olleet jo jonkin aika kovassa suosiossa jakun kovin suosio alkaa tasaantua niin silloin minä yleensä innostun. Käykö muille näin koskaan? No, nyt vihdoin reseptiä tulossa, nimittäin tää on todella hyvä illanistujaisnaposteltava. Ei kovin terveellinen, mutta sitäkin parempi! Oma parturini joskus tästä nyhtöleivästä puhui ja siitä asti pyörinyt välillä mielessä, että pitäisi testata ja kyllä kannatti. Suosittelen myös muita testaamaan, nimittäin tää on hyvää!!!

Pulled Bread – Nyhtöleipä

Tarvitaan ensinnäkin 1 kova kuorinen vaalea leipä, Satakuntalainen kakko leipä on oikein hyvä tähän tarkoitukseen. Taidetaan jo muuallakin päin Suomea myydä Ullan Pakarin leipiä (kakkoja), jotka on ihan huippu hyviä!

Lisäksi tarvitaan voita ja voisin kuvitella, että oliiviöljy olisi myös todella hyvä vaihtoehto voille tässä leivässä, ehkäpä jopa kokeilen ensi keralla ja voihan voista jaöljystä tehdämyös sekoitteen. Voilla tätä kuitenkin tähän mennessä meillä tehty.

Nyhtöleivän maustamista ei pidä unohtaa ja mauseiksi sopii varsin hyvin valkosipuli ja kaikki yrtit. Valkosipulin kanssa tosin kannattaa olla varovainen, sitä ei oikeasti tarvitse kuin vähän ja maistuu kyllä. Yrtteinä ollaan itse laitettu persiljaa ja ruohosipulia, mutta esim. basilikalla saa kivasti Italialaista twistiä leipään.

Sitten vielä juustoa kruunaamaan nyhtöleipä! Itse tykkään vahvoista mauista juustoissa ja laitettiinkin Punaleima Emmentalia, mutta oman maun mukaan juuston voi toki valita jokainen.

Siinäpä ne ainekset leivälle. Sitten vaan leipään viiltoja lähes pohjaan asti. Me tehtiin tuollainen ruudukko. Voita/öljyä runsaasti väleihin, oikeasti RUNSAASTI, jotta leipä ei jää kuivaksi. Kuivaksi jäädessään se on vaan leipää… Sitten yrttejä ja mausteita väleihin, kääritään leipä folioon ja laitetaan uuniin.

Leipää paistetaan uunissa folioon käärittynä 200 asteessaensin 10 minuuttia. Sitten lisätään juustoa väleihinja päälle. Jatketaan pasitamista,kunnes juusto on sulanut, n. 10 min.

Nyhtöleipä tarjolle ja eikun nyhtämään ihania suupaloja!

Nyhtöleipä

Reseptien ja ruokaideoiden jakaminen muutenkin on tosi kivaa, saa paljon uutta inspiraatiota omaankin ruuanlaittoon. Siinä yksi syy, miksi joskus teen ruokapäiväkirjojakin ja miksi tykkään seurata toisten ruokapäivityksiä. Mulla on tosiaan myös muutama tuttu, joiden kanssa tulee usein höpistyä ruuasta ja välillä voi jollekulle ihan heittää viestiä, kun oma pää lyö tyhjää, että heitäppäs joku ruokaidea kun suunnittelen just kauppalistaa ja ensi viikon syömisiä. Tänään viimeksi ollut tämäpäänvaivana… Usein juuri lauantaisin tehdään ruokaostokset suurimmalta osalta la-pe välille.

Jaan myös muualla somessa paljon ruokakuvia, Instasta ja sitten vielä Instastorysta voi saada inspistä ja ideoita 😉
@outikarita