Pulled Bread, herkullinen nyhtöleipä illanistujaisiin

Mun on pitänyt vapusta asti jakaa tää Pulled Bread eli suomennettuna nyhtöleipä ohje teille. Kaikki nyhtöruuathan on olleet jo jonkin aika kovassa suosiossa jakun kovin suosio alkaa tasaantua niin silloin minä yleensä innostun. Käykö muille näin koskaan? No, nyt vihdoin reseptiä tulossa, nimittäin tää on todella hyvä illanistujaisnaposteltava. Ei kovin terveellinen, mutta sitäkin parempi! Oma parturini joskus tästä nyhtöleivästä puhui ja siitä asti pyörinyt välillä mielessä, että pitäisi testata ja kyllä kannatti. Suosittelen myös muita testaamaan, nimittäin tää on hyvää!!!

Pulled Bread – Nyhtöleipä

Tarvitaan ensinnäkin 1 kova kuorinen vaalea leipä, Satakuntalainen kakko leipä on oikein hyvä tähän tarkoitukseen. Taidetaan jo muuallakin päin Suomea myydä Ullan Pakarin leipiä (kakkoja), jotka on ihan huippu hyviä!

Lisäksi tarvitaan voita ja voisin kuvitella, että oliiviöljy olisi myös todella hyvä vaihtoehto voille tässä leivässä, ehkäpä jopa kokeilen ensi keralla ja voihan voista jaöljystä tehdämyös sekoitteen. Voilla tätä kuitenkin tähän mennessä meillä tehty.

Nyhtöleivän maustamista ei pidä unohtaa ja mauseiksi sopii varsin hyvin valkosipuli ja kaikki yrtit. Valkosipulin kanssa tosin kannattaa olla varovainen, sitä ei oikeasti tarvitse kuin vähän ja maistuu kyllä. Yrtteinä ollaan itse laitettu persiljaa ja ruohosipulia, mutta esim. basilikalla saa kivasti Italialaista twistiä leipään.

Sitten vielä juustoa kruunaamaan nyhtöleipä! Itse tykkään vahvoista mauista juustoissa ja laitettiinkin Punaleima Emmentalia, mutta oman maun mukaan juuston voi toki valita jokainen.

Siinäpä ne ainekset leivälle. Sitten vaan leipään viiltoja lähes pohjaan asti. Me tehtiin tuollainen ruudukko. Voita/öljyä runsaasti väleihin, oikeasti RUNSAASTI, jotta leipä ei jää kuivaksi. Kuivaksi jäädessään se on vaan leipää… Sitten yrttejä ja mausteita väleihin, kääritään leipä folioon ja laitetaan uuniin.

Leipää paistetaan uunissa folioon käärittynä 200 asteessaensin 10 minuuttia. Sitten lisätään juustoa väleihinja päälle. Jatketaan pasitamista,kunnes juusto on sulanut, n. 10 min.

Nyhtöleipä tarjolle ja eikun nyhtämään ihania suupaloja!

Nyhtöleipä

Reseptien ja ruokaideoiden jakaminen muutenkin on tosi kivaa, saa paljon uutta inspiraatiota omaankin ruuanlaittoon. Siinä yksi syy, miksi joskus teen ruokapäiväkirjojakin ja miksi tykkään seurata toisten ruokapäivityksiä. Mulla on tosiaan myös muutama tuttu, joiden kanssa tulee usein höpistyä ruuasta ja välillä voi jollekulle ihan heittää viestiä, kun oma pää lyö tyhjää, että heitäppäs joku ruokaidea kun suunnittelen just kauppalistaa ja ensi viikon syömisiä. Tänään viimeksi ollut tämäpäänvaivana… Usein juuri lauantaisin tehdään ruokaostokset suurimmalta osalta la-pe välille.

Jaan myös muualla somessa paljon ruokakuvia, Instasta ja sitten vielä Instastorysta voi saada inspistä ja ideoita 😉
@outikarita

Flunssaviikon ruokapäiväkirja

Ruokapäiväkirjaa viime viikolta, jollon mua kiusasi sekä nuhaflunssa että allergiaoireet. Treenit jäikin hyvin vähäiselle näistä johtuen. No flunssahan jatkui tälle viikolle ja oikeastaan paheni. tästä viikosta en välttis tee ruokapäiväkirjaa, en ihan joka viikosta jaksa 😛 Oon kyllä tätäkin viikkoa kuvaillut, mutta viime viikkokin on kuvailtu ahkerasti syömisiä niin laitetaan nyt ainakin tulemaan ruokapäiväkirjaa. Osa viime viikon aterioista kyllä suoraan sanottuna hävettää, ei täytä ihan lautasmallin kriteereitä, mutta ei sitä aina jaksa 😀

MA

Työpäivä 6.30-14.20
Illalla klo 18.30-19.45 Kiinteät kurvit -jumpan ohjaus

Aikaisina aamuina on kiva hörpätä smoothie aamupalaksi ja silloin siitä teen vähän ravitsevampaa kun välipalalle. Tässä banskua, marjoja, kauramaitoa, kaurahiutaleita, vaniljaheraa ja öljyä.

Välipalana tarvii olla vähän tuhdoimpi kun aamupalan syö kuuden maissa, lounas kun on mahdollista töissä syödä vasta puoli kahdentoista maissa. Nyt siis välipalana siinä ysin maissa kauraleipää, jonka välissä kinkkua,juustoa, kanamunaa, kurkkua.

Lounaana viikonlopun poikien illasta jäänyttä nyhtökanaa tomaatilla ja juustolla. Loppulautasen täutti salaatta viinirypäleillä, ananaksella ja kurkulla.

Välipalana kaurajugua siinä puoli kolmen maissa…

Maanantaina tehtiin ruuaksi jauhelihakeittoa, jota syötiin siinä puoli kuuden maissa ja keiton kanssa pari riisikakkua juustolla.

Iltapalaa ysinmaissa, kauraleipää kinkulla, juustolla,munalla ja tomaatilla sekä appelsiinia.

TI

Työpäivä 8.45-16.45
ja se nuhaflunssa iski päälle…

Kasin maissa banskulettua (taikinassa 1 banaani, 1 muna, 2 valkuaista, suolaa, kanelia, chisiemeniä), päällä marjojaja banaanibonnea. Tuoremehua, johon nyt raskausaikana syntynyt riippuvuus 😀

Välipalaa kympin maissa; banaani-mansikkakaurajugua, joka on muuten noista maustetuista yosa jugurteista ainut, missä ei ole lisättyä sokeria. Lisäksi klementtiini tai madariini, jompikumpi…

Lounaana puoli kahdentoista maissa söin saman setin kuin maanantaina.

Välipalana töissä puoli neljänmaissa smoothie, jossa banaania, marjoja, kauramaitoa, heraa ja öljyä.

Päivällisenä kotona viiden maissa jauhelihakeittoa ja riisikakkuja juustolla.

Illalla Party Literyhmän kokouksessa söin jonkun leivän…

Iltapalana ysin aikaan lampimiä kauraleipiä tonnikalalla ja juustolla sekä appelsiini.

KE

Työpäivä 8-16

Aamupalana seiskan maissa veteen keitettyä kaurapuuroa voilla, mustikoilla, banaanibonnella ja chiasiemenillä sekä sitä tuoremehua.

Välipalana mansikka-banaanikaurajugua, mandariini tms. ja teetä

Lounaseväänä kahdentoista maissa jauhelihakeiton jämät kotoa

Välipalana kolmen maissa smoothie.

Päivälliseksi kotona kuuden maissa kanawokkia ja riisiä.

Iltapalaksi surautin banskujädeä (pakastettua banaania ja punaherukoita, tilkka jauramaitoa, vaniljaheraa ja öljyä) sekä appelsiinia ja Panadol Hot juoma

TO

Työpäivä 6.30-13.05

Smoothieta aamupalaksi kuuden maissa (banskua, marjoja, kauramaitoa, kaurahiutaleita, vaniljaheraa ja öljyä)

Välipalana ysin pintaan Kalinka jugurttia, appelsiinia ja Panadol Hottia

Lounaaksi puoli kahdentoista maissa kanawokin jämiä ja riisiä.

Ystävän kanssa päiväkahvilla/-teellä ja mä söin tommosen herkullisen tonnikalaleivän ja suklaacookien.

Päivällisenä vedin kuuden maissa Hesen kanasalaatin

Iltapalaa ysin maissa, riisikakkuja juustolla ja kanamunalla sekä appelsiinia.

PE

Työpäivä 8.45-16.45

Näinä myöhäisempinä työpäivinä, mulle on taas muodostunut melkeinpä vakkari aamupalaksinää banskuletut, niin hyviä ja kun oikein voissa paistaa (ohje tiistaipäivän kohdalla).

En oo varma söinkö mitään välipalaa, mutta lounasta nyt ainaki. Lounaaksi olin tehnyt pinaattimunakkaan, jonka välissä fetaa ja oliiveja. Kylkeen salaattia, jossa kurkkua, ananastaja viinirypäleitä.

Välipalana töissä smoothieta.

Päivällisenä kotona terveyspommismoothie kumoaa epäterveellisen lihapiirakan 😀 😀 😀
Heh, siis lihistä kanamunallajajuustolla, tottakai myös ketsuppia ja sinappia.
Lasissa varsisellerin varsi, sitruunan puolikas, banaani, ananasrengas, tyrnimehua, appelsiinimehua, pinaattia, puolukkaa, hunajaa ja inkivääriä. Kunnon tropit siis flunssaa vastaan!
Niin ja lasissa on light limua, ananasjaffaa.

Iltapala ??? Torkuin kyllä sohvalla, mutta ehkä jotain söin ennenkuin siirryin sänkyyn nukkumaan…

LA

Vapaapäivä!

Aamupalaa joskus ysin maissa ehkä… Veteen tehtyä kaurapuuroa, voilla, mustikoilla, banaanibonnella ja chiasimenillä. Tuoremehuatyrnimehulla terästettynä ja teetä.

Välipalana puolitapäivin maissikakkuja juustolla ja kinkulla. Smoothie flunssaa vastaan (varsisellerin varsi, sitruunan puolikas, banaani, ananasrengas, tyrnimehua, appelsiinimehua, pinaattia, puolukkaa, hunajaa ja inkivääriä)

Kotona grillattiin kolmen aikoihin maissia ja kanaa.

Syntympäivä kahvikonsertissa herkuttelin karjalanpiirakkaa munavoilla ja kinuskitäytekakkua.

Juhlien jälkeen työkavereiden kanssa Rossossa joskus ysinmaissa ehkä ruokalautanen edessä… Paahdetun focaccia-leivän välissä broilerinfileetä, ilmakuivattua kinkkua, tomaattia, zucchinia, tomaatti-valkosipulimajoneesia,
puolikuivattua tomaattia ja BBQ-kastiketta. Lisäksi yrttisalaattia ja ranskalaisia perunoita.

Ilmakuivatun kinkun jätin pois, koska raskaus… Ja yrttisalaattijäi kyllä kysymysmerkiksi, oliko se nuo herneenversot? Aloin nyt vasta miettimään… Hyvää ja täyttävää kuitenkin oli!

SU

Vapaapäivä ja äitienpäivä!
Illalla 19-20 Äitiyspilateksessa

Nukuin tosi huonosti ja heräsin tosi ajoissa, söinkin aamusti appelsiinin ja join joka amauisen drinksuni, jossa c-vitamiiniporetabletti ja viherjauhetta.

Aamupalabrunssilla ysin jälkeen Sokoshotel Vaakunassa, namnam! Eikä hetkeen tullut nälkää 😀

Joskus yhden maissa söin välipalaakotona, en vain yhtään muista mitä, jotain pientä se oli… Ja puoli kahden maissa käytiin anoppilassa, jossa söin tosi raikasta mustikka-juustokakkua.

Oltiin leffailemassa, mutta siellä eväänä ei olut kuin kivennäisvettä…

Kotona grillailtiin puoli kuuden maissa Chorizoa, pekoniin käärittyjä aurajuustoherkkusieniä ja tomaattia.

Iltapalana ysin maissa luonnonjugua marjoilla, kauraleseellä ja banaanibonnella sekä maissikakkuja juustolla ja kinkulla sekä tuoremehua tyrnillä terästettynä.
Jugurttiin kun olen nyt tykästynyt niin parasta syödä noita sokeroimattomia yosa jugurtteja tai luonnonjugua,jonka itse maustelee marjoilla ym.

Niin ja tosiaan lähes joka aamu kulautan aamudrinksun, jossa c-vitamiiniporetabletti ja viherjauhetta. Se on jo pitkään ollut mun aamudrinnkini 🙂