Lukan ruokalempparit kesä-heinäkuulta, jotka sopii koko perheelle!

Tiedän, että tätä postausta on odotettu ja tää on ollut tosi kauan työn alla tai oikeastaan odottamassa, että tartun siihen. Noh, parempi myöhään kun ei milloinkaan ja tässäpä muutamat meillä hyviksi havaitut reseptit kesä- ja heinäkuulta, jotka ainakin suurin osa maistuis ihan itsellekin, jos ei jopa maistunut. Jotain itsekehiteltyä ja jotain muilta poimittuja. Muilta poimitut tietty mainitsen reseptien kohdalla.

SNACK, AAMU- TAI ILTAPALA

Pidettiin yhdessä vaiheessa vähän taukoakin iltapuurosta kun se ei oikein maittanut. Nyt se taas maittaa. Aamuissa ollaan kokoajan pidetty puuro, mutta lisänä on ollut muutakin. Puuroa on syöty paljolti omin sormin tai yrittäen lusikalla… Enimmäkseen puuroa on tehty aamuisin kaurahiutaleista ja iltaisin riisihiutaleista, mutta myös mannapuuro on nyt testattu. Puurojen seassa on usein hedelmää tai hedelmäsosetta. Marjat tykätään syödä erikseen ja niin maistuu tuoreet kuin pakastekylmätkin marjat pojalle! Tuo testattu mannapuuro osoittautui herkuksi, mutta kovin suttaavaksi herkuksi. Mannapuuroa on tehty niin äidinmaitoon kuin kauramaitoonkin.

Sitten niitä muita ideoita niin ammuihin, iltoihin kuin välipaloihinkin….

PUUROPANNARI
(Naperosta nautiskelijaksi -kirja)

2 dl (kaura)puuroa
1 dl kauramaitoa
1 dl hedelmäsosetta
1 dl kaurajauhoja
2 kananmunaa

Lämmitä uuni 200 asteiseksi.
Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi
Vuoraa puolikkaan uunipellin kokoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Paista pannaria uunissa 35 min.

SUPER VÄLIPALAPATUKAT
(Naperosta nautiskelijaksi -kirja)

Varoitus, jos käytät mustikkaa niin nämä suttaavat, mutta maittoivat todella hyvin meillä!

MAAPÄHKINÄVOIPANNARIT

Nämä tuli itse kehiteltyä rieskaohjeen kautta. Itse en oo voinut maistaa, koska olen pähkinälle allerginen, mutta ihanan pehmoisia tuli ja pojalle ainakin maittoi!

1 dl puuroa,
0,5 dl kauramaitoa
0,5 dl maapähkinävoita
1 muna
1,5 dl jauhoja, kauraa, riisiä ja venhnää sekaisin

Kaikki ainekset sekaisin ja jos haluaa oikein pehmoista niin vielä sauvasekoittimella surauttaen
Lusikalla nostella pellillenokareita
Paisto 250 asteessa 10 min

PST.
Meillä maistuu maapähkinä voi myös riisikakkujen kanssa,s moothiessa tai vaikkapa suoraan lusikasta!

SOME FOOD

TOMAATTISET JAUHELIHAVOHVELIT

Resepti löytyy Simppeli Sormiruokakeittiön sivuilta, vauvan tommaattiset jauhelihavohvelit

Nyt on ruokakuva mun lautasesta, Luka ei vielä syö kuitenkaan raejuustoa, maistui siis mullekin!

TOMAATTIPIIRAKKA
(Naperosta nautiskelijaksi -kirja)

Pohja
1 dl oliiviöljyä
2 dl spelttijauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 dl kaurafraichea

Täyte
2,5 dl kauraruokakermaa
1 dl kaurafraichea
3 kananmunaa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
2 rkl tuoretta basilikaa silputtuna
pippuria
3 tomaattia

Valmista ensin pohja sekoittaen käsin kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Kääräise palloksi kelmun siässn ja laita noin vartiksi jääkaappiin.
Lämmitä uuni 200 asteiseksi
Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 10 min
Pohjan paistuessa vlmista täyte. Vatkaa munat rikki kulhossa ja sekoita joukkoon loput ainekset tomaatteja lukuunottamatta.
Viipaloi tomaatit, vauvan kohtaan voit pilkkoa pienemmiksi paloiksi.
Kaada täyte pohjan päälle ja lisää tomaatit päälle
Paista uunissa n. 30 min

LOHIRIESKAT

Näin on meillä lohi uponnut parhaiten. Taas rieskoista kehitelty resepti!

0,5 dl lohta
1 kevätsipuli
1 dl soseutettua bataattia
1 kananmuna
1 dl kauramaitoa
rakuunaa

Kaikki ainekset sekaisin ja paisto 250 asteessa 10 min.

Taikina on löysähköä, mutta tulee hyviä ohkaisia ja kuitenkin kiinteitä rieskoja.

KASVIS-LINSSIPIHVIT
(Naperosta nautiskelijaksi -kirja)

1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
500 g bataattia
puolikas kesäkurpitsa
oliiviöljyä
1 tl kurkumaa
1,5 dl linssejä
3 dl vettä
pippuria
1 rkl lehtipersiljaa
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja + lisää kuorrutukseen

Hienonna sipulit. Pilko porkkanat, bataatti ja kesäkurpitsa.
Lämmitä öljy pannulla ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää kurkuma ja pilkotut kasvikset ja paista muutama minuutti.
Lisää huuhdellut linssit ja vesi. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä n. 20 min kunnes kaikki neste on haihtunut. Mausta pippurilla ja silputulla lehtipersiljalla.
Soseuta seos tehosekeoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää kananmuna ja korppujauhot ja sekoita tasaiseksi lusikalla.
Laita seos jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, jotta sitä on helpompi käsitellä. Lisää tarvittaessa hieman korppujauhoja.
Lämmitä uuni 200 asteiseksi
Muotoile seoksesta pihvejä, pyörittele ne korppujauhoissa ja laita uuninpellille leivinpaperin päälle- Sivele vielä pienellä määrällä oliiviöljyä ja paista uunissa n. 30 min.

TAHMARIISI
(Simppeliä sormiruokailua -kirja)

2 dl puuroriisiä
2,5 dl vettä
1 dl kookosmaitoa

Huuhtele puuroriisi kunnolla ja laita se vähintään 15 minuutiksi likoamaan väljään veteen.
Valuta vesi sitten pois ja laita puuroriisi ja 2,5 dl vettä mikronkestävään kulhoon. Kypsennä täydellä teholla 3 min kuvun alla. Sekoita
Jatka kypsennystä minuutti kerrallaan.
Kun riisi on kypsää, kaada sen joukkoon 1 dl kuumennettua kookosmaitoa ja anna imeytyä riisin joukkoon.

Itse tein riisistä pötkylöitä ja kestää mysö pakastuksen tällaisina pötköinä.

KANAPÖTKÖT

Maukas ja mehevä kanapötkö, kuulemma kaikkien vauvojen suosikki ja on maistunut meidänkin pojalle! Löytyy Simppeli sormiruokakeittiön sivuilta

Vauvan kanapötköt

MUITA ULTIMAATTISIA HERKKUJA

No smoothiet! Maapähkinävoi, hedelmät, tuoreet ja jäiset marjat, vesimelooni, mansikat, smoothiemehujää, kurkku, tomaatti, avokado
JA TIETENKIN
ÄIDINMAITO!

Se on se pääasiallinen ravinto kyllä selvästi meidän pojalla. Ruokaakin syödään se 4-5 kertaa päivässä, joskus enemmän, joskus vähemmän, mutta nälkä tainnutetaan maidolla!

Tsekkaa myös toukokuun suosikkireseptit!

Vauvan ja koko perheen reseptejä, toukokuun parhaat palat

IG

@outikarita

 

Pizzaleipä – paljon kyselty resepti

Pizzaleipä on vilahdellut muutamia kertoja ruokakoosteessa ja instassakin. Tätä reseptiä on kyselty sekä instassa että täällä blogissa. Pizzaleipä on helppo ja nopea tehdä ja meillä nää on maistunut välillä iltapalaksi. Tässäpä resepti millä me ollaan viime aikoina näitä pizzaleipiätehty, tätähän voi tuunata helposti mieluisakseen.

pizzaleipä

PIZZALEIPÄ

Ruisleipää
Paseerattua tomaatti, (chilimaustettua)
Salamia, pepperonia, proscittoa tms…
Oliiveja
Mozzarellaa
Pippuria
Tuoretta basilikaa
Tummaa balsamicokastiketta

Ruisleivän päälle levitetään ensin paseerattua tomaattia ja sitten muut päälliset, mitä haluaa. Mozzarellaa revitään päälle mozzarellapallosta, jos ei olla sitten ostettu valmiiksi siivutettua, mutta ei mitään raastetta. Rouhaisu pippuria päälle ja hetkeksi uuniin, niin, että mozzarella vähän sulaa. Uunista pois otettua vielä basilikaa ja balsamicoa päälle ja NAM! Leivät on valmiita ja eikun ääntä kohden!

LUE MYÖS

VKO 29 aika rötväilyä, liikunnat ja parhaat palat

IG

@outikarita