Kurpitsainen sosekeitto

Ikäänkuin satokauden reseptinä kurpitsainen sosekeitto. Tätä tuli tehtyä tällä viikolla ja sosekeitot yleensä teen ihan omasta päästä ja paljolti katsoen mitä jääkaapista löytyy. Tähänkään keittoon ei erikseen ostettu kuin vuohenjuusto, muuta ainekset jo löytyikin kotoa. Kurpitsaa ostin jokin aika sitten kun leivoin pumpkin pie:ta ja yksi kurpitsa oli ylimääräisenä. Siitä saikin maistuvan sosekeiton helposti. Sosekeitot on mun mielestä just syksyisin ja talvisin aivan ihania ruokia sekä myös helppoja ja nopeita tehdä.

kurpitsainen sosekeitto

Kurpitsainen sosekeitto

1 hokkaido kurpitsa
2 porkkanaa
2 varsisellerin vartta
1 chili
2 pientä sipulia
3 isoa valkosipulinkynttä
1 pkt Vuohenjuusto levittyvää (140g)
Suolaa
Kasvisfondia
Oliiviöljy
Hunaja
Persiljaa

kurpitsainen sosekeitto

Kuori ja paloittele kurpitsa. Lusikoi kurpitsan sisältä siemenet talteen. Paloittele loputkin vihannekset ja chili sekä sipulit. Laita kaikki kasvikset kattilaan ja vettä niin että peittyy. Mausta keitinvesi ripauksella suolaa ja lorauksella kasvisfondia. Keitä niin, että kasvikset kypsyvät.

Samalla kun keitto kypsyy, huuhtele kurpitsan siemenet ja paista pannulla tilkassa oliiviöljyä sekä hunajaa,

Kun kasvikset on kypsiä, voit halutessasi kaataa osan vedestä pois, itse kaadoin noin puolet pois, koska tykkään että keiton koostumus saa olla melko paksua. Lisää sekaan vuohenjuusto ja soseuta.

Lautaselle keiton päälle ripottele siemeniä ja persiljaa.

Jos keitossa ei ole tarpeeksi potkua, niin päälle voi rouhia esim. chili explosion maustetta vielä 😉

kurpitsainen sosekeitto

Bon apetit!

 

Instagarmaissa: @outikarita

Testasin mifua, mifuinen pastaresepti!

Tuli taannoin testanneeksi mifua ruuanlaitossa ja siitä syntyikin maittava mifuinen pastaresepti nopeasti. Eihän se oikein mun mielestä eronnut raejuustosta ja mun mielestä kumpi vaan olis tuohon lopulta sopinut. Mifuahan on ollut jo kaupoissa tovin, mutta mä oon usein kaikelle uudelle hitaasti lämpenevä, alkuun olikin että mikä ihmeen mifu? Nyt voisin joskus toistamiseenkin ostaa ja tehdä ruokaa tai vaikka piirakkaan käyttää. Tää resepti sisältää nyt paljon ”valmista”, yleensä tykkään itse maustella, mutta nyt on sekä mifu että tomaattikastike valikoituneet valmiiksi maustettuina.

mifuinen pastaresepti

Mifuinen pastaresepti

Ainekset:

1 pkt pinaattituorepastaa
1 prk välimeren tomaatti mifua
1 prk Barilla basilikapastakastiketta (tai tomaattimurskaa)
1/2 kesäkurpitsa
1 -2 dl hienonnettua lehtikaalta (löytyy pakastealtaasta myös näppärästi)
1 kourallinen tuorettabasilikaa
oliiviöljyä
suolaa

Vedä juustohöylällä puolikas kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi keskustaana asti. Pilko keskusta pieniksi kuutioiksi.
Kuullota kesäkurpitsa pannulla pienessä tilkassa oliivioöljyä.
Keitä tuorepastaa suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia, ei haittaa jos jää vähän raa´aksi, koska pasta saa vielä muhia kastikkeessa. Valuta pastasta vedet pois.
Lisää pannulle kesäkurpitsan sekaan pasta, mifu, kastike, hienonnettu lehtikaali ja silputtu basilika.
Anna muhia vielä muutama minuutti pannulla.

mifuinen pastamifuinen pasta

Onko siellä tullut testattua mifua?