RV 38 ja syysflunssa päällä

RV 38 ja aivot ei oikein raksuta, mutta koitetaan koostaa kuulumiset. Tämän raskausviikon nimittäin ”kruunasi” syysflunssa, joka iski loppuviikosta päälle ja pää on tällä hetkellä tosi raskas ja olo ihan vetämätön. Täytyy oikein kalenterista katsoa mitä tähän viikkoon onkaan kuulunut, paljon kaikenlaista kyllä.

rv 38

RV 38 kuulumiset

Maanantaina pidin täällä kotona Nosh -vaatekutsut ja tuli tilailtua sekä itselle että Tiitille juttuja. Tiitille löytyi Noshin outletista vaunuverho ja peitto, jolla saa kapaloitua pikkuisen. Itselle löytyi hametta ja hupparia. Tuo vaunuverho on niin ihana ja sopii meidän Tiitin vaunuihin ihan täydellisesti! Se oli pakko kuvata nyt tännekin! Parin ystävän kanssa on kahviteltu/lounasteltu ja höpötelty niin livenä kuin puhelimitsekin. Lisäksi mut yllätti ystävän lähettämä ihana synttärilahja, josta myös kuvaa!

Äitiysfyssärikäyntiä ollut viimeisen kerran tässä raskaana ja tuli jotenkin haikeat fiilikset kun alkoi miettiä, mitä eri juttuja tässä on nyt viimeistä kertaa raskaana. Myös odottajien kahvilassa kävin tällä viikolla ja sinnekään en enää ehdi tämän raskauden aikana. Noh, mutta sitten alkaa uudet jutut, hassua kuitenkin miten iskee haikeus… Parturissa myös kävin tällä viikolla ja neuvolakäynnillä, jotka nyt onkin joka viikko. Neuvolassa edelleen kaikki hyvin!

Torstai-illalla oli jo kurkussa vähän sellainen flunssaa enteilevä olo ja hörpein reilusti lämmintä glögiä ja teetä. Perjantai kun koitti, niin kurkussa oli kuitenkin kaktus ja siitä olo nyt mennyt kyllä ihan flunssaiseksi. Tässä on koko viikonloppu otettu tosi iisiä ja huilattu lähinnä. Mitä nyt eilen tuli nopeasti piipahdettua kaupungissa ja samalla pyrähdyksellä otettiin vähän syyskuvia. Ihanan raikas ilma ollut ja sitä teki kyllä hyvää saada! Nyt vaan toivon, että tää flunssa tästä talttuisi ja saisi taas kehon hyvään tasapainoon ja vointiin, varsinkin ennen synnytystä. Muutaman 500 g Panadoliin oon joutunut turvautumaan ja muuten onkin otettu kaikki c-vitamiinitankkaukset ja nenäkannut käyttöön häätämään tätä tautia. Paljon myös kuumaa juotavaa tulee litkittyä ja nestettä muutoinkin!

rv 38

RV 38 raskausvoinnit ja Tiitin kuulumiset

Ennen flunssaa kroppa olikin tosi rento ja hyvinvoiva, samoin mieli! Äitiysfyssärkin sanoi, ettei mulla oo kertaakaan tässä raskauden aikana ollut näin rentoa kroppaa kun oon hällä käynyt. Viime viikolla olikin kropassa monenmoisia tuntemuksia, mutta tällä viikolla ollut jotenkin rauhallisempaa, nyt ei tunnu yhtään siltä, että olisin lähipäivinä vielä synnyttämässä ja enhän tosiaan välttämättä olekaan. Kahden viikon päästä on laskettu aika, mutta voi mennä kuitenkin se neljäkin viikkoa vielä. Supisteluja on päivittäin, mutta nyt taas vähemmän niitä kipeämpiä vaikka jokusia sellaisia viiltäviäkin supistuksia on tullut. Flunssasta nyt tosiaan olisi tietty kiva päästäkin ennempää eroon! Eikä muutenkaan ole raskausolojen vuoksi mikään kiire päästä synnyttämään, että eiköhän tässä vielä rustailla se rv 39 postauskin tänne blogiin 😀

rv 38

Tiiti touhuilee oman päivärytminsä mukaan aikalailla tiettyihin aikoihin päivästä ja nyt kun oon ollut flunssassa niin jotenkin Tiiti ollut rauhallisempi. Tiedä sitten voiko johtua mun flunssaoloista ja siitä että lähinnä makoilen enkä ole läheskään niin aktiivinen kuin muutoin. Jokapäivä nyt kuitenkin tuntuu liikkeitä ihan säännöllisesti.

Preglife sovellus kertoo vauvan olevan nyt keskimäärin n. 50 sentin mittainen ja painavan viikon alussa n. 3,2 ja viikon lopussa n. 3,37 kg. Vauvan ympärillä on litran verran lapsivettä, joka uusiutuu jatkuvasti.

rv 38

Tsekkaappa tältä viikolta myös postaukset

RV 37 – Raskaus täysaikainen

Synnytystoivelista ja aktiivinen synnytys

Täysimetys – tavoitteita ja toiveita

Mun torstaipäivä

Instagramissa

@outikarita

RV 37 – Raskaus täysaikainen

Sunnuntaina täyttyi rv 37 ja raskaus tuli täysaikaiseksi. Mulla ei ole silti mikään kiire vielä synnyttämään. Semmonen olo ja ajatus on itsellä että syntyisi ennen laskettua aikaa, mutta silti ajattelen, että eihän nyt sitten ihan vielä kuitenkaan.

rv 37

RV 37 tuntemukset

Mullahan on alusta asti ollut sellainen olo, että meen vauva näkis tän maailman jo lokakuussa, mutta tiedostan varsin hyvin, että saattaa mennä hyvinkin myös yli tuon 40 viikon. Mulla olot enteilee myös tällä hetkellä sitä, että kroppa valmistautuu kokoajan enemmän ja enemmän synnytykseen. Pidänkin näitä muuttuvia oloja ihan positiivisena asiana, juuri sellaisena synnytykseen valmistavana ja kroppaa valmistavana. Supistukset on alkaneet tuntua enemmän ja kipeämmin sekä enemmän tuolla kohdukaulalla / kohdunsuulla. Tulee enemmän sellaisia viiltäviä supistuksia. supistuksia tulee päivittäin, osa on vielä ihan sellaisia pienempiä supistuksia ja nuo kipeämmät supistukset tulevat usein sellaisena muutaman supistuksen sarjana, mutta rauhoittuvat kyllä vielä. Myös vatsa / suolisto pitää välillä aikamoista muljausta ja neuvolastakin sanoi terkkari, etttä se on toisilla luonnon tapa valmistaa kehoa synnytykseen.

Mulla ei tosiaan mikään kiire ole päästä vielä raskaudesta ”eroon”,vaikka edelleen kipuja on ja fyysisesti aika rajoittunutta meno, niin mä oon vielä ihan mielelläni raskaana. Enemmänkin on sellainen olo, että pysy nyt vielä matkassa. Kuitenkaan synnytyskään ei jännitä ja kaikki on sinäänsä valmiina jos nyt sairaalaan lähtö tulisi. Mä nukun edelleen tosi hyvin ja koen olevani ihan virkeä ja energinen, joten sinäänsä voin kyllä tällä hetkellä hyvin ja osaan nauttia jokapäivä erilaisista asioista. Mies taitaa jännittää tällä hetkellä enemmän ja soittelee kyllä työpäivinään ja kyselee mun vointeja <3

rv 37

RV 37 ja kikkakolmoset käyttöön

Itseänihän kiinnostaa hirmuisesti tuo aktiivinen synnytys ja siihen olen paljon perehtynyt. Sen myötä on tullut tutuksi myös erilaiset synnytykseen valmistavat ja sitä edistävät kikkakolmoset. Nyt rv 37 täyttyä onkin otettu uusia juttuja käyttöön valmistelemaan kehoa synnytykseen. Pitkäänhän ollaan jo tehty kotona spinning babies harjoitteita iltaisin, jotka mm. optimoivat lasta hyvään asentoon javaikuttavat myös oman kehon virheasentoihin ja jumeihin ja sitöä kautta myös osaltaan lapsen oloon siellä masussa. Kehonhuolto on ollut yksi iso asia joka on ollut käytössä. Synnytystä ajatellen rento keho ja rento mieli ovat hyväksi!

Nyt uusina juttuina on tullut vadelmanlehtiteen juominen päivittäin ja useamman kupillisen verran. Vadelmanlehtitee käsittääkseni saattaa edistää supistuksia, vahvistaa kohtua ja saattaa myös nopeuttaa palautumista. Maailma navassa -synnytysvalmennuksessa harjoiteltiin akupainantaa ja monet niistäkin on suosituksena aloittaa 37 viikoosta eteenpäin. Akupainanta mm. valmistaa juuri synnytykseen, edistää supistuksia ja lievittää supistuskipuja.  Nyt siis iltaisin kropan rentouttamisen spinning babies harjoitteiden ohella tehdään Rikun kanssa muutamat akupainannat.

rv 37

RV 37 ja Tiitin kuulumiset

Neuvolassa tulee käytyä nyt joka viikko. Viime käynnillä Tiitin pään todettiin edelleen olevan oikeaan suuntaan päion, muttei vielä täysin laskeutunut vaan lantion yläaukeamalla vielä. Välillä Tiiti on alkanut vaihtaa puolta oikealta vasemmalla ja vasemmalta oikealle. Pää puskee välillä selvästi alaspäin ja jalat sekä kädet viuhtovat tämän tästä. Kuitenkin myös liikkeissä huomaa, että tila siellä taitaa käydä kokoajan ahtaammaksi.

Preglife sovelluksen mukaan vauva on nyt keskimäärin n. 48 sentin mittainen ja painaa viikon alussa n. 3kg ja viikon lopussa n. 3,17 kg. Vauvan paino kasvaa nopeasti ja kaikki sisäelimet ovat valmiina. Sovellus myös kertoo useiden odottavien oelvan väsyneitä unenpuutteen vuoksi, malttamattomia pääsemään eroon raskausvatsasta ja huolissaan lähestyvästä synnytyksesta, mutta mä en kyllä allekirjoita näitä kolmea asiaa laisinkaan 😀

Saas nähdä kuinka monta raskausviikkopostausta ehtii vielä tulla. Kyllä mä ite aattelsiin vielä kirjoittaa ainakin rv 38 postauksenkin ja luultavasti myös rv 39… 😀

Tsekkaa myös postaukset

RV 36 -joko lähdetään synnyttämään?

Baby Shower

Aurinkoinen vai sateinen lokakuu

Rintasyöpä – Kun kuulet sanan syöpä

34 asiaa 34 vuotiaasta

Seuraa Instagramissa 

@outikarita

Tällä viikolla myös FitFashionin IG-storyssa

@fitfashionfi