Maukkaampaa pinaattikeittoa ilman gluteenia ja maitoa

Gluteeniton ja maidoton, mutta ei mauton!

Pinaattikeitto kuuluu meillä meillä suht säännöllisesti syötäviin ruokiin. Kun aloin vähentää gluteenin ja maidon käyttöä niin sainkin tehtyä pinaattikeitosta entistä maukkaampaa. Keiton teen kaurakermaan ja kauramaitoon, suurustamiseen käytän tattarijauhoja. Ihan spessuhyvää jos tekee keiton vielä tuoreesta pinaatista, mutta useimpia se tulee tehtyä nytkin jaettavan reseptin mukaan pakastetusta pinaatista. Linkkaan kuitenkin postauksen loppuun reseptin tuorepinaatilla, nimittäin sellainenkin resepti on tullut joskus täällä blogissa jaettua 🙂

dav

5 dl kaurakermaa
5 dl kauramaitoa
3 rkl tattarijauhoja
1 pss pakastepinaattia
Suolaa
Valkopippuria

Sekoita kattilassa jauhoihin kaurakerma vähitellen nestettä lisäämällä, lisää joukkoon kauramaito. Anna kiehahtaa. Lisää joukkoon sulatettu pinaatti ja anna hautua n. 10 min. Maustaa suolalla ja valkopippurilla.

dav

Itsellä on vielä ruokapinttymä, että pinaattikeiton kanssa pitää olla karjalanpiirakkaa ja munavoita. Munavoita tulee laitettua sitten keitonkin joukkoon. Ensimmäistä kertaa ostin pakasteesta gluteenittomia piirakoita ja oli oikein hyviä! Ensi kerralla ehkä ostan lähiruokarinki REKOn kautta, sillä sieltä olen saanut ihan superhyviä gluteenittomia piirakoita 🙂

Paina sydäntä jos pinaattikeitto maistuu sullekin!

Katso myös:
Tuorepinaattikeitto

Tuorepinaattikeitto (maidoton/gluteeniton)

Pinaattikeittoa meillä tehdään säännöllisen epäsäännöllisesti. Joskus intoudutaan tekemään tuorepinaatista pakastepinaatin sijasta ja ai että, kun on paljon parempaa. Itse olen huomannut maun olevan myös parempi kun keiton tekee kerman ja maidon sijasta kauramaitoon ja kaurakermaan. Näistä kauravalmisteista tulee makua keittoon ja se maku sopii hyvin pinaattikeittoon! Keiton teen myös gluteenittomana. Gluteenin ja maidon suhteen en ole ehdoton, mutta keitosta jätän nuo pois kun se niin hyvin toimii ilmankin. Keiton kanssa on sitten kyllä saatava karjalanpiirakkaa munavoilla ja sitten ei ollakaan enää maidotonta ja gluteenitonta 😛

dav

Ainekset

N. 100 g tuoretta pinaattia
5 dl kaurakermaa
5 dl kauramaitoa
N. 4 rkl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
Suolaa
Valkopippuria

dav

dav

Huuhtele ja silppua pinaatin lehdet. Keitä n. 5 min pinaatinlehtiä suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele siivilän avulla vesi pois pinaatinlehdistä. Lämmitä haudekattila. Sekoita jauhot ensin kaurakermaan ja lisää perään kauramaito. Keitä haudekattilassa n. 10 min ja mausta valkopippurilla. Nauti karjalanpiirakan ja munavoin / kanamunan kanssa!

dav

Keiton voi tehdä myös nokkosestakin, jolloin se on vielä ravinnerikkaampaa 🙂