RV 25 – äidin, isin ja Tiitin kuulumiset

RV 25 tuli täyteen tänään, niin ne viikot vaan vierähtää eikä enää oo kuin inan reilu 3 kuukautta laskettuun aikaan. Toisen kolmanneksen loppusuoralla jo ollaan.

rv 25

RV 25 äidin kuulumiset

Liitoskivut kiusaa edelleen ja enemmän vähänkin touhukkaampina päivinä, jotka ei ole kuitenkaan touhuiltaan lähellekään sitä tasoa kuitenkaan mihin olen tottunut. Pikkuhiljaa kuitenkin tottunut jo pääkoppakin tähän rauhallisempaan tahtiin. Apuja on löytynyt hyvin äitiysjoogasta, fyssäriltä, spinning babies harjoitteista ja uusimpana nyt jäsenkorjaajalta. Vesiliikuntaa tuli tällä viikolla testattua ja se oli kyllä fyysisiltä tuntemuksiltaan paras päivä kun oltiin kylpylässä. Vesi ja lämpö rentouttaa ja vedessä oli todella kevyt ja hyvä liikkua, ei minkäänlaisia kipuja tai väsymistä! Myös lämpöpullo ja kauratyyny on ollut hyviä kavereita ja öisin makuukaveriksi päässyt myös isohko imetystyyny tukemaan asentoa. Ei tarvi enää sohvan koristetyynyjä käyttää 😀

rv 25

RV 25 isimiehen kuulumiset

”Hyvää kuuluu, kukkuluuruu” Näin Riksa asiaa kommentoitsi. Isimieskin saanut lomailla tän viikon ainakin pääosiltaan. Lomailu onnistuu kun vaimo järkkää pois kotoa meidät ja se on mukavan rentouttavaa. Kotona on paljon puuhaa, lisäksi töitäkin riittää, vaimokin kun haluaa kotona yhtä ja toista saada valmiiksi ja oikeassahan se onkin… Välillä pääsee tuntemaan Tiitin liikkeitä äidin mahan läpi ja äidistä yritetään huolehtia, muistutella joogaamaan ja lämmitellään kauratyynyä.

rv 25

RV 25 Tiitin kuulumiset

Täällä mä edelleen polskuttelen tyytyväisenä. Äiti sai jonkun kivan kilisevän korun tällä viikolla ja mä tykkään kun välillä äiti oikein kilisyttelee sitä masun päällä. Silloinmä alan heti liikuskelemaan ja ilmoittelemaan itsestäni. Se oli muuten kivaa mustakin kun äiti oli uimassa ja sit sekin on kivaa kun se käy jossain lämpimässä saunassa ja pitää sitä jotain lämmintä tyynyä mun päällä. Lämpö on kivaa ja äitikin taitaa tykätä lämpimästä.

rv 25

RV 25 ja mitä siellä masussa tapahtuu

”Vauva on keskimäärin 31 sentin mittainen ja viikon 25 + alussa painaa n. 810 grammaa ja viikon lopussa n. 930 grammaa. Vauvaosaa hengittää sisään ja ulos ja täyttä keuhkonsa lapsivedellä. Silmät ovat valmiit. Vauva reagoi ääniin kiihdyttämällä pulssiaan. Vastasyntynyt vauva tunnistaakin molemmat vanhempansa heti syntymän jälkeen. Vauva tunnistaa vanhempien äänet kohdussa viettämänsä ajan jälkeen. Näihin aikoihin se alkaa myös reagoida kosketukseen.”

rv 25

Tsekkaa myös aiempia raskausviikkopostauksia

RV 24

Meidän kuulumisia saa myös seurattua Instassa;)

@outikarita

RV 24 ja Tiitikin kertoo kuulumisiaan

RV 24 tuli täyteen jo sunnuntaina, mutta en ehtinyt silloin postaamaan kuulumisia, niin näin jälkikäteen julkaisen tämän postauksen.

Ensin vähän äidin omia kuulumisia ja sitten päästetäänkin Tiiti ketomaan kuulumisiaan 😉

rv 24

 

RV 24

Mun piti olla vielä kolme päivää töissä, mutta olin 1,5 päivää, kroppa eivaan kestänyt ja liitoskivut kiusasivat. Saikkua sitten vielä sain ja sitten alkoikin reilu kolmen viikon kesäloma. Nyt joutuu ottamaan rauhallisesti, mutta kun saa itse määritellä tahtia, menojen määrää ja levätä koska itsestä tuntuu siltä niin kyllä tässä ihan hyvin pyyhkii niin sanotusti. Perjantaina pääsin vieläpä äitiysfysioterapeutille. HUOM! kaikki Porilaiset ja lähikuntalaiset, tämä ei ole maksettu mainos, mutta tsekatkaa facebookista Äitiysfysioterapeutti Maija Korkeamäki. Ei kannata oikeasti kärsiä kivuista, kun moniin raskausajan vaivoihin voi vaikuttaa! Mulla on ollut paljon parempi olo tuon käyntini jälkeen ja varasin uuden ajan lomani loppupuolelle. Availtiin paikkoja ja tehtiin muutamia liikkeitä, joita nyt kotonakin tehty ahkerasti. Myös äitiysjooga auttaa ja tekee hyvää on sitten kipuja tai ei! Laitankin tuonne loppuun yhden hyvän äitiysjoogalinkin youtubesta, mistä olen itse tykännyt tosi paljon!

rv 24

Porissa on vietetty Pori Jazzeja, joissa tuli pyörähdettyä sen pari kertaa. Itse en siis paljon jazzaillut tänä vuonna, mutta Tiitillä on jokapäivä kyllä ollut omat jazzjamit. Tällä hetkellä liikkeet tuntuu must tosi ihanilta ja hassuiltakin, välillä ihan hihityttää itseä kun toinen tökkii, potkii ja tekee kuperkeikkoja. Kättä voisi pitää masun päällä vaikka kuinka kauan silloin kun jamit on menossa. Pieninä hipaisuina nuo liikkeet tuntuu masun läpi välillä. Etuseinämässä oleva istukka noita liikkeitä vissiin vähän vaimentaa.

Me ollaan ruvettu tekemään pikkuhiljaa enemmänkaikkia isoimpia hankintoja ja mm. vaunut/rattaat valikoituneet + paljon muuta. Teen näistä varmasti omaa postausta, mutta ihana tehdä kaikkia hankintoja, vaikka rahaa palaakin niin oon ihan täpinöissäni. Tykkäisin myös kovasti laittaa kotia ja sisustaa Tiitiä varten, mutta tällä hetkellä tahti on vaan vähän hidas. Harmi sinäänsä, kun nyt lomalla olisi hyvin aikaa, mutta toisaaltalomalla kun on sitä aikaa niin on sitä aikaa myös rauhallisempaan tahtiin…

Onhan tämä siis itsellekin nyt aikamoista opettelua vielä suurempaan malttiin ja iisisti ottamiseen. Viime vuosina oon paljon priorisoinut tekemisiä ja alkanut ottaa rauhallisemmin, mutta nyt tää rauhallisuus viedään taas ihan uuteen ulottuvuuteen, niin kyllä se vaatii itsensä ja pääkoppansa kanssa opettelua. Parhaiten mua sai näiden ajatusten äärellä tällä viikolla rauhoiteltua oma äiti, joka tietää mun energisyyden ja tekemisen tahdin, ymmärsi mun tuskan siitä kun ei pysty, mutta sai myös rauhoiteltua mua ihanasti.

rv 24

RV 24 ja masuasukin kuulumiset

Mä täällä jammailen päivät pitkät, eniten silloin kun äiti ei liiku. Äidin liikkuessa saan jamit ihan siitä liikkeestä ja joskus myös mä myös nukahdan siihen äidin liikkeeseen. Sitten onkin kiva jammailla kun äidin liikkeet ei hytkytä mua, silloin voin ite pyörähdellä ja liikuskella omaan tahtiin. Äiti ja isi välillä laittaakin käden mun lähelle ja edelleen ne laulaa mulle joka ilta. Äiti myös juttelee tosi paljon ja silittelee, se on kivaa. Aina kun äiti syö, niin mä innostun myös silloin, äiti syö aika hyvää ruokaa! Mä kasvankin aikapaljon kokoajan, mutta mulla on ihan hyvin tilaa täällä kasvaa, harmi vaan, että äidillä on jotain kasvukipuja, ei mulla vaan oo semmosia. Mä kuulemma oon jo n.30 cm pitkä, onks se sitten pitkä. Niin äiti luki jostain… Äiti ja isi lähti johkin kylpylään kun niillä oli joku juhlapäivä, hassua, mä saan kylpeä jokapäivä ihan ilmaiseksi täällä ja äiti ja isi makso siitä, että ne pääsi kylpemään, onks se vähän hassua? No mä täällä jatkan pulikoimistani ja jammailujani, nyt ehkä otan pienet torkut….

rv 24