Kesä yllätti ulkoilijat!

Talvi yllätti autoilijat on joka vuotinen otsikko jossain lehdessä ja tämä on hyvin kummallista mun mielestä, mutta ei pureuduta nyt tuohon autoilijoiden talvikeleihin varautumiseen vaan tähän yllättävään kesään. Nimittäin kesä yllätti ainakin meidät niin ihanasti yllätti jo toukokuussa, ettei ehditty varustautumaankaan. Mä niin nautin lämpimistä keleistä ja auringosta, mutta en olisi uskonut, että niistä saadaan nauttia lähes koko toukokuu ja oikeasti ihan hellekeleistä!

Tää aikainen kesä kyllä yllätti meidät vähän niinkuin talvi toiset autoilijat. Meillä ei ollutkaan kauhean hyvin varustauduttu kesän tuloon vielä nimittäin. Vaatteet on pienen lapsen ihon paras suoja, mutta kyllä sitä olisi silti kiva olla vähän kesävaatettakin, shortsia ja lyhkähihaista bodya ym. Näitä meillä on aikas vähäisesti, onneksi jokunen kuitenkin ja saatiinpa myös juuri ystäviltä Miamin tuliaisina ihania kesävaatteita parit. Pian pääsenkin törsäämään Name It:lle saamani lahjakortin ja taitaapa tarttua mukaan kesävaatteita ja hellehattua suojaamaan poitsua. Nimittäin ei ollut oikein sopivia kesähattujakaan meillä vielä. Kesävaatteista täytyy varmaan tehdä omaa postausta jossain vaiheessa (?)

Kävin ostamassa myös apteekista ACOn fysikaalisen suojan sisältävän aurinkovoiteen poitsua varten. Edelleen paras suoja on varjo ja vaatteet, mutta joskus voi tarvita vähän aurinkosuojaa purkistakin iholle ja tuo acon rasva oli sellainen vauvoille sopiva, joka tosiaan sisältää fysikaalisen suojan 50 kertoimella. Meillä on myös iltapäivästä iltaan piha ihanasti aurinkoinen, mutta haasteen tämä tuo juuri siinä, että olisi kiva mennä poitsun kanssa ihan kotipihaan, mutta kun olisi hyvä päästä hieman varjoon. Tilasin sitten meille pienen uv-teltan, jossa yksi sivu on auki. Ajatuksissa on myös hommata ulkokylpyhetkiä varten sellainen täytettävä amme….

Meilläkin poitsu näyttäisi äidin kanssa tahtovan aurinkoon!

Yllättikö kesä ketään muuta?

Tsekkaa myös!

Toukokuun kesäillassa roseeta ja treffejä

Kurkistus Lukan vaatekaappiin

IG

@outikarita

Mites se vauva-arjen päivärytmi?

Välillä aina kysellään, voisinko tehdä postausta meidän päivärytmistä, unirytmistä tms. Tässä vauva-arjessa on tullut huomattua, että rytmi mikä on tällä viikolla, voikin olla ensi viikolla taas eri. Nyt kuitenkin tässä postauksessa esimerkkinä hieman Lukan rytmiä meidän tämän viikon täydeltä kotipäivältä! Ensi viikolla voisin yrittääkin tehdä pitkästä aikaa jostain päivästä päiväpostauksen 🙂

Klo 7-7.30

Pientä heräilyä sängyssä pojalla

Klo 7.30-8.00

Touhuillaan pojan kanssa sängyssä, pientä aamujutustelua ja lauleskelua, hyörimistä ja pyörimistä.
Poika simahti kesken hyörimistensä mun jalkojen väliin kun istuin sängyllä…

Klo 8.20-

Lyhyiden powernappien jälkeen pieni tissittelyhetki, aamumaidot ja sitten aamutoimille.
Yövaipan vaihto, mutta yökkäri sai jäädä vielä päälle. Ollaan aamupala syöty vielä yökkärissä ja aika usein tulee pian yövaipan vaihdon jälkeen vähän isommat asiat vaippaan….

Klo 9.30-

Yhteinen aamupalahetki pojan kanssa. Aamupala-aikakin meillä on vaihdellut ihan 8-9.30 haarukalla
Luka saa samaa puuroa kun minä + banskua.
Aamupalan jälkeen Luka touhuilee lattialla kun mä teen keittiöaskareita. Välillä käydään vaihtamassa vaippa ja yökkärit päivävaatteisiin. Poitsu on alkanut yhä enemmän viihtymään itsekseen kun on alkanut liikkumaan enempi. Välilllä toki tarvii tarkistaa, että onhan äiti lähellä. Löydän pojan istumasta, mutta sitten ollaankin taas jo menossa. Meillä on opittu vasta hetki sitten itse menään istuma-asentoon, mutta en ole nähnyt kertaakaan muutakuin yritystä ja pojalla on muuten kova liikkumisenhalu ettei oikein paikallaan kauaa ollakaan 😀
Tissittelyä ennen päiväunia

Klo 11-13

Luka nukkuu päiväunia vaunuissa, 12 tarvi käydä vähän heijaamassa kun meinattiin herätä
Herättyä poika tissille ja sen jälkeen touhuilua yhdessä ja vaipanvaihtoa myös.

Klo 14-

Syödään vähän kiinteää sapuskaa, pojalle kanaa, parsakaalia ja banaani-puurolettua. Vesimeloni on ihan suosikki ja sitäkin oli tarjolla.
Lounas on kyllä useimmiten meillä siinä 11-12 ajalla ja 14-15 ajalla on välipalaa, mutta tässä päivässä rytmi oli tällainen…
Luka touhuilee ja leikkii lattialla itsekseen.

Klo 15-16

Toisten päikkyjen aika
Heräiltyä taas tissille

Klo 17-

Kiinteää sapuskaa, kurkkua ja jauhelihakeittoa jota mä olin haarukkahienontanut. Vähän maissinaksua sai myös keiton perään.
Poitsun kanssa touhuilua ja seurustelua.
Iskäkin tulee kotiin kuuden maissa.
Tissillä ennen puolta seiskaa.

Klo 18.30-19.15

Poika kolmansilla päikyillä. Nyt onkin ihan viime päivinä pyritty skippaamaan iltapäikyt ja aikaistamaan yöunille menoa.
Riku on myös jo tullut kotiin enne näitä iltapäikkyjä ja ottaa pojan kun poitsu herää. Mulla on menossa oma rauhaisa tunnin terdehetki.

Klo 19.30-

Äipän kanssa sohvalla ja tissillä…

Klo 20.15

Iltapuuroa poika vetelee smoothiepussista.
Puuron jälkeen koko perhe suihkuun. Meillä iskä hoitaa usein pojan kylvyn/suihkun vaikkain usein molemmat siinä ollaan. Tällä kertaa käytiin ihan vain suihkussa vaikka yleensä Luka pääsee ihan kylpyyn kun mennään ihan kokopesuille niin sanotusti. Lukan iltatoimet hoidellaan yhdessä.

Klo 20.45

Mä siirryn makkariin nukuttelemaan poikaa. Hörppii vielä vähän maitoa ja nukahtaa siliitelyyn ja lauluun.

Klo 21.15

Poika unessa ja jää itsekseen nukkumaan Mä ja Riku kömmitään kympin jälkeen pojan viekkuun.
Tällä viikolla saatiin hilattua nuo yöunet tuohon ysin pintaan alkaviksi ja kiva oli huomata, että poika ei enää herääkään vartin päästä jos mä nousen viekusta pois!
Ollaan menty jonkun aikaa tässä kympin maissa yhdessä unille, mutta nyt tosiaan pojan yöunia pyritään aikaistamaan.

Seuraavana aamuna Luka heräsikin sitten vasta 9.15 eli sitten olikin taas ihan eri rytmi 😀
Päiväunien ja syömisten ajat ei ole niin tarkkoja ja tällä hetkellä Luka syö kiinteitä jo 4-5 kertaa päivässä. Vaikkei ajat nyt kiveen hakattuja ole, niin kyllä ne on alkaneet menemään tietyllä rytmillä ja osuvat tiettyyn kellonaikaan tunnin-kahden aikahaarukalla. Paljolti arkea rytmittää uni- ja valveillaoloajat.

Aamupala n. klo 8-9
Lounas n. klo 11-12
Välipala n. klo 14-16
Päivällinen n. klo 17
Iltapala n. klo 20

Päiväunia silloin kun väsyttää ja aika paljon niiden mukaan loppujen lopuksi nuo ruoka-ajatkin muodostuu.
Tissillä käydään silloin kun on nälkä/jano tai muuten tissin kaipuu.
Omaa postausta tulossa syömingeistä ja unista.

 

LUE MYÖS

4 kuukauden hulinat ja Lukan nukkumiskuviot

Lukan 6 kuukautiskuulumiset

Kurkistus Lukan vaatekaappiin

VKO 19 arkea ja juhlaa, ruoka- ja liikuntapäiväkirja

IG

@outikarita