15 ja vuotta ja TOP 5 hetkeä

Johanna teki tällaisen hauskan parisuhteen TOP 5 hetkeä postauksen Johan On Fitness -blogissaan ja aattelin, että tää oliskin hauska toteuttaa tänään omassakin blogissa. Tänään kun meillä tulee Rikun kanssa 15 vuotta yhteistä taivalta. Voisi ajatella, että on vaikea miettiä 15 vuoden ajalta vain 5 hetkeä, mutta ne tulikin nopsaan mieleen, kun keskittyi miettimään sellaisia isompia hetkiä.

Tää oli meillähäissä, mun elämää, Rikun elämää ja sit vielä sitä yhteistä elämää…

Meidän tapaaminen

No tämähän on heti ensimmäiseksi sanottava. Siitä on ensi yönä 15 vuotta kun me tavattiin Porin yössä. Se oli menoa tanssilattialla ensiaskelilta ja kyllä nuo tummat silmät jotka porautui muhun, niin tekivät vaikutuksen tanssimoovien lisäksi. Tästä olen ennenkin kirjoittanut täällä blogissa ja jos tämä meidän tarinamme enemmin kiinnostaa niin lueppa postaus
Ei mun pitänyt tavata ketään

Naimisiinmeno

Muuttaako se naimisiinmeno mitään?
Riippuu ihmisistä varmastikin, mutta kyllä se meille kummallekin oli sellainen sitoutumisen merkki, että kyllä se syvensi meidän suhdettamme tunnetasolla varmastikin ja oi, sitä häähumua, se oli ihanaa ja mukavasti vatsanpohjassa ja varpaitakin myöden kutkuttavaa. Tästäkin voisin linkata postauksen tältä kesältä
Yli puolet yhdessäoloajasta naimisissa

Tähän kotiin muutto

Olihan se meidän ensimmäiseen yhteiseen kotiinkin muutto iso askel, mutta tähän kotiin muutto kuulu ehdottomasti top 5 hetkiin ja siitä on hauska muisto, joten kerrotaan se. Talo oli vielä rakenteilla, täällä oli hyvin keskeneräistä. Haluttiin jouluksi kotiin ja oltiin Rikun porukoilla jo majailtu pari viikkoa, kun oltiin saatu oma rivarikämppämme myytyä ja piti sieltä pois muuttaa, muttei ehdittykään samaan muuttovalmiiksi tätä kotia. Sitten me päätettiin, että tää on päivä kun muutetaan, se oli vähän ennen joulua. Kämppä ei ehtinyt kunnolla lämpeämään ja muistan kun vessassakin kävin ja pytty oli ihan jäätävän kylmä. Mutta voi, se oli ihanaa!

Positiivinen raskaustesti

”Heräsin perjantaina aamuyöstä neljän maissa kun oli vessahätä. Pakkohan se oli sinne vessaan lähteä ja tehdä testi sitten samalla. Siinä testitulosta odotellessa, ensin sitä hetken kädessä pitäen ja lopulta pöydälle laskien, mietein, että jos se olisikin plussa niin herättäisinkö Rikun heti vai antaisinko sen nukkua aamuun. Hassu ajatus ja lopulta ihan turha, nimittäin… Turha se ajatus oli, koska siinä kohtaa kun testiin pamahti teksti ”RASKAANA 1-2 viikkoa”. niin kaksi kertaa näyttöä vilkaisin, pyyhkäisin silmiäni, näenkö oikein ja pinkaisin testi kädessäni juoksuun. Tömistin kovaa vauhtia kohti makkaria ja hoin vaan Rikulle, ”kulta, kulta, mä oon raskaana”. No nyt tätä kirjoittaessa tulikin ihan nuo tunteet pintaan, snif…”

Voi vitsi täähetki, se oli ihan mahtavaa. En uskonut että tulisi positiivista tulosta, mutta niin vain meidän lapsettomuushoidot auttoivatkin nopemapaa kun uskalsin toivoakaan. Aamuyöstä kun heräsin ja tein testin,niin sitten ei meillä enää nukuttukaan… Tästäkin voi lukea lisää postauksesta
Lapsettomuus ja raskautuminen – pala meidän tarinaamme 3/3

Lukan syntymä

29.10.2017
Se oli ihana ja kaunis kokemus. Kipeääkin se teki, mutta oli se vaan upeaa ja kaikenkaikkiaan upein kokemus, jota elämä on meille antanut!
Jo raskaus vaikutti parisuhteeseen, mutta niin vaikutti synnytyski. Sitä rakastui taas lisää omaan puolisoonsa.
Synnytyskertomus löytyy myös täältä blogista
Synnytyskertomus

15 vuoteen mahtuu paljon kaikenlaista ja täytyy sanoa, että parisuhdetta kantava voima löytyy enemmänkin niistä pienistä hetkistä ja yhetisestä arjesta. Kuitenkin tällaiset isommat hetket vaikuttavat suuresti parisuhteeseen ja näidenkin ylläolevien listattujen hetkien kautta on elämämme ja parisuhteemme kokenut ne suurimmat mullistusket, muutokset ja suhteen syventymiset. Tätä kaikkea tapahtuu kokoajan arjessakin, mutta tietyt hetket tuovat sellaisia isompia harppauksia näiden tiimoilta parisuhteessa.

15 vuotta ja matka jatkuu…

Alkuperäinen postausidea:
Johan On Fitness – Top 5 Hetkeä Parisuhteemme Aikana

Lue myös

10 x minkä luulin olevan normaalia, muttei olekaan

Lapsettomuus ja parisuhde – pala tarinaamme

Raskaus ja parisuhde

Onko enää omaa tai parisuhdeaikaa?

Treffeillä liikuntaa ja hyvää ruokaa

Mulla on jäänyt vallan kirjoittamatta heinäkuun treffeistä ja eilen oltiin jo elokuun treffeillä, joten nyt kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kahdet treffit yhdessä postauksessa! Tää on ollut niin kiva systeemi, mikä meillä on tämän vuoden ajan ollut, että tätä haluan kyllä jatkaa ihan tämänkin vuoden jälkeen. Vaikka ollaan muutoinkin paljon kaksin keksitty aina tekemistä niin kyllä tää oli hyvä idis näin perheen myötä.

Tietkö mistä puhun? Meillä on siis ollut tänä vuonna treffit joka kuukausi, niin että vuorokuukaisina järkätään vuorotellen ja sovitaan yhdessä vain päivä, treffit muutoin tulee toiselle yllätyksenä. Tää idea jalostui siitä, kun meillä on ollut kolmena vuotena parisuhdejoulukalenteri, johon vuoropäivinä ollaan laitettu toiselle jotain pientä, suklaapatukka, joku lehti, lupaus hieronnasta tms. Tuo joulukalenteri kyllä toteutetaan tänäkin vuonna. Siitä jalostui kuitenkin tää treffailuidea ja nää on kivoja parisuhteen piristäjiä ja samalla sitä huolenpitoa siitä parisuhteesta.

Heinäkuun treffeillä urheilua

Mä järkkäsin heinäkuun treffit ja näihin sain idean kun oltiin ystävän synttäreillä suppailemassa. Olin miettinyt jo ennestään, että jotain urheilullista olis kiva järkätä, Huikeeseen kiipeilemään tms., mutta mun jalan ongelmat tietty rajoittaneet. Siinä suppaillessa samalla kun totesin, ettei tääkään oo hyvä jalalle, niin tuli mieleen kuitenkin melonta! Niinpä mä vein meidät melomaan! Riku ei arvannut yhtään mitä mennään tekemään, ei edes siinä kohtaa kun oltiin jo melkein Melamajavilla. Riku tiesi että jotain piknik meininkiä ehkä ja ehkä jotain liikunnallista, kun olin neuvonut laittamaan rennot vaatteet ja haettiin yhdessä subit matkaan. Melominen olikin tosi kivaa puuhaa ja melottiin yhdellä nuotiopaikalle ja maisemat oli välillä kuin viidakossa konsanaan. Pienellä joenhaaralla kun melottiin, jotenkin tosi mahtavia maisemia, jotka loivat kivan tunnelman melontaretkellemme. Notskipaikalla sitten syötiin subit ja melottiin takaisin. Puhuttiin, että voishan sitä käydä toisenkin kerran vielä tänä kesänä melomassa, mutta vielä ei olla kyllä toimeuduttu. Kiva muisto näistä treffeistä kyllä jäi ja alla ennen elokuun treffejä pieni kuvapläjäys näistä treffeistä! Oli niin ihania maisemiakin, että kuvia tuli, koska olen aina tykännyt kuvata!

Elokuun treffeillä ihan kulinaristeina

Riku järkkäsi sitten elokuun treffit ja nää ei oikeastaan yllättäneet, mutta eipä se haitannut yhtään! Rikulla oli kuulemma jotain muutakin ollut mielessä, mutta säästää sen ehkä myöhemmäksi. Nyt hyödynnettiin Porin Pintxoviikkoa ja koska tästä oli ollut puhetta, että tänäkin vuonna käydään vähän kiertämässä, niin sikäli tämä ei tullut yllätyksenä. Riku kuitenkin järkkäsi meille kahdenkeskisen ajan käydä Pintxoilemassa.

Pintxot on siis 2-3 suupalalla syötäviä pikkuannoksia ja tällä viikolla, ma-pe ajalla iltaisin Porissa ravintoloissa/kahviloissa, jotka lähteneet tähän mukaan, saa 2 eurolla näitä ihanuuksia. Osallistuneilla paikoilla on kisapintxo, mutta sen lisäksi saattaa olla muitakin pintxoja tarjolla ja monet myös olivat laittaneet kuohari-/viinitarjousta. Näistä Pintxoista voi sitten äänestää omasta mielestään parhaimman. Tää on oikeesti aika hauskaa kierrellä ravintoloita ja kahviloita, ostaa pieni suupala, istahtaa kahden haukkauksen ajaksi pöytään, tutustua paikan makuun ja tunnelmaan pikaisesti ja jatkaa matkaa. Siinä samalla kertyy askeliakin helposti.

Me kierrettiin tänä vuonna 7 paikkaa kahdestakymmenestä mukana olevasta paikasta. Meille kehkeytyi ekasta paikasta lähtien hauska tapa kippistellä annoksilla, harmi ettei tästä tullut kuvaa. Myös yhdessä arvioitiin annoksia,e inyt niin vakavasti, mutta kuitenkin. Jokainen annos tuli kyllä kuvattua, paitsi yksi, nyt huomasin kun tätä postausta teen, että Gallen annos puuttuu… Mä en ihan jokapaikassa voinut syödä kisapiintxoa, kun niissä oli monissa käytetty tänä vuonna omenaa tai granaatinomenaa, joille oon allerginen, ehkä tämän takia jäi Gallenannos kuvaamatta. Alla kuitenkin kuvat annoksista ja kuvateksteissä kerrottu mitä ja missä.

Coffee House:ssa vuohenjuustoa, aurinkokuivattua tomaattia, punasipulia, rucolaa ja tuorejuustoa saaristolaisleivän välissä. Oikein maukasta, mutta ehkä inan liian kuivaa oli meidän arvio. Sanotaan 4/5.
Torerossa Katkarapu-ceviche sekä basilikamajoneesia. Ihan jeba, ehkä 3,5/5. Lisäks Riku otti toisenkin, missä oli halloumia ja granaatinomenaa,mä maistoin hieman toisesta päästä, missä ei ollut granaatinomenaa ja tää vasta hyvää olikin.
Petra´s Cafessa kisa-annoksessa oli parmakinkkua, fetamoussea, hunajaa ja paahdettuja pinjansiemeniä, ihan 5/5, tosi hyvää siis! Myös tuo toinen suupala, missä oli lohtajapiparjuuritahnaa oli kans ihan 5/5, slurps!
Cafe Anton tarjoili uunipaahdettua perunaa, tandoorimajoneesia ja serrano crisps. Nyt jäikyllä 2/5 pisteille. Peruna yllätti kylmyydellään ja rapeus puuttui annoksesta. Kummatkin todettiin, että ei jatkoon.
Amarillossa vehnätortillan välissä naudan flank steakiä, monterey jack -juustoa ja savunaga-bbq -creme. HOT ja MAUKAS! Ihan 5/5 ehdottomasti! Olis voinut syödä isommankin tortilla-annoksen tätä!
Elba, yks mun suosikkipaikkoja, mutta itse en voinuttäälläkisa-annosta syödä.Kisa-annoksessa oli saaristolaisleivällä itsetehtyä tonnikalatahnaa, omenaa ja tilliä. Mä otin sitten tommosen irish cream suklaashottiherkun ja vähän roseeta, tää yhdistelmä oli 5/5, heh.

Petra´s Cafella ja Amarillolla oli mun ja Rikunkin mielestä parhaat annokset, kuten muuten oli viime vuonnakin! Petrasia äänestettiin kummatkin!

Onko muita Pintxoviikolla käyneitä?
Mitä ootte tykännyt?

Entäs treffi-iltoja, onko ollut ja millaisia?

Dates Of The Year

Tammikuun treffit

Helmikuun treffit Rikun tyyliin

Maaliskuun treffit – Gastropubia ja pikkutuhmaa

Sunnuntaiaamun treffit

Toukokuun kesäillassa roseeta ja treffejä

Kesäkuun treffeillä tuuliajoa ja naimakauppoja

IG

@outikarita