Dates of the year – Sunnuntaiaamun treffit!

Dates of the year ja Rikun vuoro oli suunnitella huhtikuun treffit

Piti olla aamusta kuulemma valmiina n. 9 aikaan, mut ei kuulemma niin tarkkaa ja kotoa starttailtiinkin kympin maissa. Noh, mähän arvasin mielessäni kyllä mitä on luvassa kun sunnuntaiaamuna pitää olla valmiina. Ei se silti haitannut yhtään vaikka arvasinkin, olin erittäin mieleissäni! Ihan varmaa ei ollut ennen aamua tuleeko Luka mukaan vai ei, aamulla sitten päätös syntyi ja vietiin Rikun vanhemmille Luka. Luka nukahti aamupäikyille jo vähän ennen kun vietiin, mutta ei ehtinyt olemaan kuin kymmenisen minuuttia hereillä siellä ilman meitä herättyään, vaikka tovi oltiin poissa. Mutta mennäänpä niihin treffeihin!

Sunnuntaiaamun treffit oli aamiaisbrunssi Sokos Hotel Vaakunassa, jossa on viikonloppuisin yhteen asti tuo aamupala tarjolla ja se on todella kattava ja herkullinen! Riku oli miettinyt toistakin brunssipaikkaa, missä ei olla käyty, mutta siellä ei ollutkaan tänään brunssia tarjolla. Vaakunan brunssi on kyllä aina aivan mahtava! Tuli tankattua sen verran hyvin, että meikäkin pärjäsi aika pitkälle päivään ennenkuin tarvi syödä välipalaa. Siis oikeasti aloin iltapäivällä miettiä, että oonpas ollut jo kauan syömättä 😀

Brunssin jälkeen lähdettiin Rikun vanhemmille sitten ja sanoin siinä autolle kävellessä, että on niin ihana ilma, että voitais tulla Lukan kanssa vielä vähän köpöttelemään tänne keskustaan, kun harvoin täällä tulee ihan vaan käppäiltyä. Niimpä käytiin Rikun vanhemmilla ja hetki siinä oltiin ja sitten otettiin uusiksi suunta keskustaan. Ei tullut kuin muutama kuva otettua ja nyt harmittaa sen puolesta, että olisi ollut kiva jakaa teille kuvina se kauneus. Harvoin tulee ihasteltua Porin keskustan vanhoja rakennuksia lähellä jokirantaa ja keskustan puistoja kun tosiaan harvoin siellä tulee vain käppäiltyä ja lapsena ne oli niin tuttuja jokapäiväisiä maisemia. Kuvat jäi ottamatta kun keskityttiin fiilistelyyn ja tietty meidän kannalta parempi niin 😉 Siinä alkoi tehdä mieli vielä latten ja yhdestä kahvilasta poikkesin kätöseeni hakemassa vaniljalatten.

Ihana fiilistelyaamupäivä ja päivä kyllä jatkui muutenkin kevään fiilistelyillä!

Dates Of The Year

Tammikuun treffit

Helmikuun treffit Rikun tyyliin

Maaliskuun treffit – Gastropubia ja pikkutuhmaa

Instagram: @outikarita

 

Riidelläänkö meillä?

Riidelläänkö meillä? Mistä meillä riidellään?

Näistä asioista tuli postaustoivetta ja ajattelin jotain parisuhteen tästä puolesta nyt sitten kirjoitella. Katsotaan mihin ajatus tekstin vie…

Meillä tulee yhteisiä vuosia tänä vuonna jo 15 täyteen ja toki näihin vuosiin on jotain eripuraakin mahtunut. Musta riidat, kinat ja mielen pahoittamiset on kuitenkin meidän välisiä asioita. Sellaisia parisuhteen yksityisiä asioita ja ollaan kummatkin tästä samoilla linjoilla. Joskus sitä saattaa tietysti ystävälle purkaa mieltään, saada tukea, kuuntelevat korvat ja ehkäpä uutta näkökulmaakin. Kummatkaan me ei tykätä julkisesti riidellä, toki sille ei voi mitään jos toiselle suutahtaa kun ollaan jossain ja sitten voi alkaa mökötys. Myöskään ei kummatkaan jaeta someen kinoja, olisi todella ikävä lukea päivitys, jossa kerrottaisi mun olleen hankala ja sitä ja tätä ja tota ja tehneen niin ja näin. Näistä ollaan hyvin samoilla linjoilla sen lisäksi että ollaan hyvin samanlaisia kun suututaan tai loukkaannutaan.

Isoja riitoja meillä ei ole koskaan ollut eikä lusikoita ole edes harkittu laitettavaksi jakoon, mitään sellaista meillä ei koskaan ole ollut. Myöskään mistään hirmu vakavasta ei olla koskaan riidelty vaan enemmänkin jostain arjen ”pikkujutuista”, sellaisista mitkä on olleet aina selvitettävissä puhumalla, mutta onhan joskus kuohahtanut isomminkin joku hermoon. Joskus kina tai harmitus voi nousta ihan pienestä jutusta ja välillä on hyvä katsoa myös peiliin, miksi tää asia nyt nostaa niin tunteet pintaan. Joskus nimittäin jokin asia saattaa kiehuttaa vain siksi, että itse on väsynyt tai mielenpäällä on itsellä jotain. Oma stressi ja väsymys saattaa saada aikaan turhaa ärhentelyä ja on hyvä jos tunnistaa itsessään tällaista, joskus voi myös toiselle huomauttaa, että onkos nyt huonopäivä ja ethän pura nyt minuun tuota ärsytystäsi. Joskus sitä saattaa vaan antaa toisen ollakin kiukuissaan, mutta halaus ja hellittelykin voi auttaa toista nostattamaan mieltään sieltä ärhentelyvaihteelta. Mä itse saatan joskus Rikulle sanoakin, että nyt on vähän huono päivä tai stressitasot on aika korkeella ja mua helposti nyt alkaa ärsyttämään.

Meillä ei huudeta! Me ei kummatkaan pidetä sellaisesta eikä myöskään puhuta toiselle loukkaavasti, se olisi mun mielestä ihan kauheaa ja tuntuisi todella epäkunnioittavalta. On hyvä muistaa, että sanottuja sanoja ei saa sanomattomiksi niin kuin tehtyjä tekojakaan. Me ollaan kumatkin vähän semmoisia mököttäjäriitelijöitä ja sit mä oon siihen päälle vielä tosi itkuherkkä. Huutamisesta alkaisin heti itkemään ja se tuntuisi tosi pahalta, onneksi siis ei olla kummatkaan mitään huutamalla riitelijöitä.

”Älä anna auringon laskea riidan ylle, tai aamusi on harmaa ja sateinen…” Näin laulaa Pelle Miljoona ja se on musta hyvä ohjenuora. Mun mielestä riidat ja kinat tarvii selvittää aina ja aina ennen nukkumaanmenoa. Mä kaipaan asialle aina jonkun closerin. Riku on enemmän sellainen eleillä anteeksipyytelijä ja sovittelija, mä haluan vähän sanojakin.

Anteeksi on myös tärkeä sana!

Lue myös parisuhdepostaukset:

Lapsettomuus ja parisuhde – pala tarinaamme

Raskaus ja parisuhde

Onko enää omaa tai parisuhdeaikaa?

Seuraa IG:ssä

@outikarita