Hoitolaukku, mitä matkaan?

Hoitolaukku tuli ostettua jo kesällä eräällä Turun reissulla. Turussa on ihana kivijalkaliike nimeltä Oz Baby, jolla on myös nettikauppa. Itse tykkään enemmän shopata itse kaupoissa kun tilailla ja musta on kiva tukea pienyrittäjiä. Hoitolaukuksi valikoitui Babymel merkkinen hoitolaukku.

Hoitolaukku

Hoitolaukku

Siinä sitten myös mietittiin, että mitä hoitolaukkuun olisi hyvä varata ja samalla reissulla mukaan lähti harsoja, tutteja ja tuttipulloa. Laukussa oli mukana myös pieni matkahoitoalusta, näppärää! Tuteista ja tuttipulloista ei nyt vielä tiedä tulevatko käyttöön ja mussä vaiheessa. Kaikki vauvathan ei tuttia syö ja koska taas tuttipullo tulee aiheelliseksi niin sitäkään tiedä. Sen tiedän että äidinmaidolla pyritään menemään pitkälle ja mahdollisimman paljon tissin kautta, mutta joskus saattaa tulla tilanteita joissa iskä antaa pumpattua maitoa pullostakin. Aika näyttää…

Hoitolaukku

No mitäs muuta hoitolaukkuun tupataan pakkailemaan kun kylillä kuljetaan? Kertokaa mitä teiltä on löytynyt?

Varmasti vähän vaihtovaatetta ja vaippaa ainakin…

Tänään mennään taas shoppaamaan tuonne Oz Babylle, saas nähdä mitä tällä kertaa tarttuu mukaan 😊

Tsekkaa myös

Kun tissit vaan kasvaa ja ajatuksissa jo imetys

Seuraa Instagramissa

@outikarita

Kun tissit vaan kasvaa ja ajatuksissa jo imetys

Imetys, siihen rintavarastuskin on alkanut täällä valmistua jo hyvissä ajoin. Kroppa muuttuu monessa suhteessa ja tissit sen kun kasvaa.

imetys

Liivikaupoilla

Mä joudin keväällä jo ensimmäistä kertaa liivikaupoille kun rintavarustus tosiaan alkoi aika nopsaan kasvamaan. Keväällä riitti että C75 koko vaihdettiin ympärismitaltaan vaan isompaan ja mukaan lähti kahdet liivit kokoa 80. Kyllä nuo nyt vielämenee, mutta on siitäkin taas jo kasvettu ja kaarituet alkaneet ahdistaa, masu kun alkaa niin ylhäältä mulla. En nyt kuitenkaan monia liivejä haluaisi tässä ostella jo raskausaikana, niin päädyin henkkamaukan halvempiin liiveihin ja nythän kooksi saikin jo valita D80, ohhoh… alkaa rintavarustus kuitenkin olemaan sitä luokkaa, että kunnon tuki on myös tärkeää ja välttämättä tän kokoisia liivejä tai ainakin tulevan varustukseni kokoisia liivejä ei tukevia ihan erurolla-kahdella saa. Nyt toistaiseksi saa kyllä kelvata nuo halvemmat ja välillä menee ne kaarituellisetkin mitkä vielä just ja just mahtuu 😀

imetys

Turussa kun käytiin heinäkuussa, niin käytiin OzBaby liikkessä ja sieltähän löytyy paljon ihanaa äitiysvaatettakin. Liivejä siellä hiplailin ja päätin ostaa valmiiksi jo yhdet liivit kunnon panostuksella ja kasvuvaralla. Mukaan lähti E80 kokoa olevat liivit ja kyllä päivittelin kun liikkeestä ulos lähdettiin, että enpä olisi uskonut joskus ostavani näin isoja liivejä. Oikeastaan liivit piti pistää tilaukseen, koska koot loppui E75 sillä hetkellä noiden liivien hyllypaikalla. Hyvällä palvelulla ne kuitenkin tilattiin tulemaan mulle kotiin. Liiveissä on tosiaan kasvuvaraa, mutta ne tuntuvat silti jo nytkin hyviltä päällä, tukevilta. Saavat kuitenkin jäädä odottamaan vielä isompia aikoja. Onpahan ainakin ajoissa ostettu ja toivon kyllä että nuo riittäisivät mulla sitten kun imetyksen aika on. Tiedän, että maidon noustessa rinnat saattavat olla hyvinkin paljon isommat mihin sitten tasaantuvat, mutta uskon kyllä, että näille liiveille on myös vaiheensa.

imetys

Imetys – aionko imettää?

Tuon kysymyksen olen kuullut pariin kertaan ja olen jotenkin ollut ihmeissäni, että mitä tässä nyt tarkoitetaan. Tottakai imetys mulla olisi ajatuksissa ja suunnitelmissa. Näin ei kuitenkaan kaikilla ole, ei edes suunnitelmissa. Tiedän astuvani nyt aiheeseen, joka nostaa ajatuksia, mielipiteitä ja vahvoja tunnereaktioita. Jos siis jätät kommenttia, niin jätäthän sen asiallisesti! Itsellänikin on ehkä jyrkkiäkin mielipiteitä asiasta, ainakin vahvoja enkä ole varmastikaan kaikkien kanssa samaa mieltä, tarkoitukseni ei ole miellyttää, eikä käännyttää vaan kertoa vain omat ajatukseni. En halua sanomisillani loukata tai tuomita, jokainen tekee omat valintansa ja toisaalta jos loukkaantuu niin loukkaantuu omasta valinnastaan ja siitä ettei ehkä ole vielä sinut päätöksensä ja ajatuksensa kanssa.

Imetys on mulle jotenkin itsestäänselvä asia, se on luonnollista. Toivon todellakin, että imetys tulisi minulla onnistumaan ja uskon, että tuleekin. Tähän varmasti auttaa sekin, että käy ajatustyötä sekä selvitystyötä valmiiksi hieman. Mulla alkoi jo hyvin ajoissa toisesta rinnasta tulemaan välillä tippaa ja nyt tulee jo isompaakin tippaa, ehkä se on hyvä merkki. Tiedostan myös ettei imetys tule olemaan välttämättä helppoa, se voi alkuun olla hyvinkin vaikeaa ja kivuliasta, apuakin on kuietnkin saatavilla. Rasvailen nyt jo rintojani ahkerasti senkin takia, että mulla on kuiva iho ja ne saattavat vaatia enemmän hoitoa sitten imetysvaiheessakin. Tiedostan myös että usein imetykseen kuuluu erilaisia kausia, tiheän imun kausia ja rintaraivareita. Jonkun verran tiedän, mutta en silti tiedä paljoakaan, senkin myönnän, sillä enhän ole vielä koskaan imettänyt. En siis todella voi tietää millaista imetys sitten todellisuudessa on omalla kohdallanikaan.

 

Haluan tarjota lapselleni parasta mahdollista ravintoa ja fakta on se, että se on äidinmaito. Kuitenkaan en sano, etteikö ilman äidinmaitoakin pärjäisi ja kasvaisi ihan hyviä ja terveitä lapsia, tätä ei pidä tulkita niin. En vielä tiedä kuinka kauan on ajatuksissani imettää, mutta sen tiedän, että haluan imettää! Olen jo nyt liittynyt Imetyksen tuki facebook ryhmään ja sieltä saa jo etukäteen paljon hyviä ajatuksia ja vinkkejä. Kuten kirjoitin tuossa ylempänä, tässäkään asiassa ei valmistautuminen ajatus- ja tietotasolla ole varmastikaan haitaksi!

Jokainen tekee omat valintansa ja kaikilla se ei ole edes siitä omasta valinnasta kiinni. On täysin ymmärrettäviä syitä, miksi ei imeteä, kuten maitoa ei tule, sairaudet/lääkitykset, traumat… Olen myös pahoillani niiden puolesta, jotka haluaisivat kovasti, mutta syystä tai toisesta se ei onnistu tai ole mahdollista, se ei varmasti ole helppo asia hyväksyä aina. On kuitenkin myös syitä, joita minä en henkilökohtaisesti ymmärrä, kuten alunalkaen jo päätös ettei tule imettämään, koska se ei ole oma juttu eikä itse vaan halua tai että lopettaa näistä syistä. En myöskään pysty ymmärtämään ulkonäköaspektia tässä. Tissit on kuitenkin biologian kannalta meillä naisilla imetystä varten ja ne joka tapauksessa muutavat muotoaan raskauden ja ihan ikääntymisenkin kautta. Ihan kuin imettämättömyydestä olisi tullut joillekin myös jokin trendi, jota puolustellaan omalla oikeudellaan valita. Tiedän että tuo saataa särhtää jonkun korvaan ja kuulostaa syyllistävältä, mutta tällaistakin olen huomannut enkä tarkoita että kaikki imettämättä jättävät näin ajattelisi. Mietin vain tässä kohtaa äidin oikeus versus lapsen oikeus…

Tiedän ja hyväksyn ettei kaikki ajattele kanssani samoin ja vaikka en ymmärrä välttämättä heidän valintaansa niin en tuomitse heitä todellakaan huonoina äiteinä, ajattelemme vaan tästä asiasta eri tavoin.

Miten sä ajattelet imetyksestä ja millaisia kokemuksia sulla on?

imetys

Loppukevennykseksi

Mulla ennen raskautta oli mun mielestä just sopivan kokoiset rinnat ja kivan mallisetkin, terhakat. Nyt kun ne on kasvaneet niin onhan ne jo malliltaankin erilaiset, mutta ei se haittaa mua! Erään ystäväni lapsi oli joskus äidilleen tokaissut saunassa, haluavansa samanlaiset piiiiitkät tissit kuin äidillään <3

Imetysviikko

Tällä viikolla vietetään itseasiassa kansainvälistä imetysviikkoa. Kuvien pallokuvioiset Anita -imetysliivit ja Doomoo -imetystyyny ovat ostettu OzBabylta ja siellä taisi olla alennuksessakin ne tällä viikolla, näin muistaisin sähköpostiini tulleesta uutiskirjeestä. OzBabylla on siis kivijalkamyymälä Turussa, mutta myös nettikauppa. Vaikka imetysliivit jäävät vielä vähäksi aikaa odottamaan lisäkasvua, niin imetystyyny on jo ahkerassa käytössä. Se on nimittäin todella hyvä unikaveri näin raskaana ollessa ja tuo Doomoon tyyny on ihan huippuihana ja hyvä! Äitiysfyssärinikin sanoi Doomoita parhaiksi imetystyynyiksi ja nimenomaan näitä isompia!

https://www.ozbaby.fi/

imetys