Paluu Italiaan….

Paluu Italiaan muistoissa, mutta joskus vielä ihan oikeastikin. Viime kesänä toteutettu Italian unelmamatka Rikun kanssa oli juurikin sitä, unelmamatka. Noihin paikkoihin voisin mennä uudelleenkin, mutta kaikenkaikkiaan Italia on ihana ja lähellä sydäntä, ehkä siksikin että se oli myös isäni matkailuintohimon kohde. Jaoin tuossa jo instassakin näitä matkamuistoja, mutta jaetaan ne nyt vielä tännekin! Viime eksänä kohteista postauskirjoitukset jäi Venetsiaan, niin kelataan nyt kaikki kohteet pikana läpi! Mä en kyllästy näihin kuviin ja niitä olisi vaikka kuinka, nyt kuitenkaan ei tule kuva hyökkäystä vaan muutamat kollaasit. Toki voin tehdä kuvahyökkäyksiäkin näistä kohteista jos haluatte (?) 😉

 

Venetsia

”Niin kaunis kaupunki, eikä vielä kesäkuussa mitenkään mahdottoman paljon turisteja, ei pahaa hajua vaan ihanaa meri-ilmaa, hyvää ruokaa, paljon nähtävää ja romantisointia. Haikea olo oli lähteä, täällä olisi viihtynyt kauemminkin pikkukujille eksyen.”

Me lennettiin Venetsiaan ja lentokentältä vuokra-auto alle, jolla lähdettiin huristelemaan läheiseen pikkukaupunkiin, jossa viihdyttiin sitten kaksi yötä. Ensimmäisenä matkapäivänä otettiin autolla suunta pienelle Chioggiasaarelle Venetsian viereen, jossa vietettiin päivää ja iltaa. Tokaksi päiväksi suunnattiin sitten Venetsiaan jo aamusta ja oltiin siellä iltaan asti. Tuli käveltyä oikeastaan Venetsia läpi, kun mennessä päätettiin ottaa jalan suunta Venetsian nähtävyys kohteisiin, joihin oli tovi kävelymatkaa. Nähtiin siinä samalla hyvin paikallista eloa ja oloa Venetsiassa ja lopulta päädyttiin koluamaan Markuksen tori ja kirkko läpi nähtävyyksistä. Käytiin gondoliajelulla, jolla toki on hintaa, mutta suosittelen. Ajeluita oli kolmen hintaisia/kolmen pituisia ja otettiin se keskihintainen. Noilla gondoliajeluilla näkee Venetsian kuitenkin täysin eri perspektiivistä ja on se hieno kokemus muutoinkin! Sanoisin, että jos Venetsiassa käy niin en jättäisi välistä, kuitenkin jos tulee usemman kerran käytyä Venetsiassa niin ei se nyt sellainen juttu ole, että tarvisi joka kerta mennä, mutta kerran koettava ehdottomasti!

Paluu Italiaan

Paluu Italiaan

Firenze

”Kuuma ja kultturelli Firenze, jossa voisi kuluttaa enempikin aikaa museoissa, mutta me keskityttiin suurilta osin ulkoilmaan. Upea kaupunkihan tämäkin oli ja saatan joskus eksyä uudelleenkin, mutta ei jäänyt varsinaisesti haikeutta palata uudelleen.”

Firenzen läheisessä kaupungissa Fiorentinossa vietettiin 2 yötä ja ehdittiin tekemään Firenzeen kolmena päivänä visiitit! Fiorentinoon saapumispäivänä otettiin autolla suunta Firenzeen, mutta se oli virhe. Motari teki pitkän lenkin ja maksoi, samoin pysäköinti Firenzessä maksoi! Halvemmaksi, helpommaksi ja nopeammiksi tavaksi mennä Firenzeen tuli seuraavina päivinä tehdyt junamatkat, jotka maksoi muistaakseni ihan muutaman euron/pää.

”Firenze/San Niccolo, ihana Firenzen kaupunginosa. Kyllä näiden näkymien ja Daavidin takia kannatti kivuta ylös, vaikka koville ottikin. Illan päätteeksi kannatti luottaa matkaopaskirjasen ravintolavinkkiin, La Beppa Fioraiassa aivan loistavaa pizzaa ja parasta artisokkaa, jota olen koskaan syönyt. Edullinen, iso ja ilmeisen suosittu ravintola, onneksi saatiin pöytä.”

Paluu Italiaan

”Turistipäivä”, tänään matkattiin junalla Firenzeen ja käytiin mm. Hard rock cafessa, Duomossa ja Galileo museossa. Kuuma ja vähän turhan pitkäpäivä näillä viikoilla näissä lämmöissä vaikka rennosti päivää vietettiinkin, olisi vaan tarvinnut päästä päivähuilille välillä.”

Paluu Italiaan

”Rento ja kuuma (+ 40) päivä maustettuna mm. hyvällä gelatolla, josta ei saa tarpeekseen, maukkaalla ruualla ja kauniilla viulumusiikilla. Goodbye Firenze, huomenna uusi kaupunki.”

Paluu Italiaan

Verona 

”Veronaan rakastuin! Oltiin oikeastaan Gardalla, mutta tehtiin sieltä yhden päivän omatoimiretki rosoisen kauniiseen Veronaan. Tänneehdottomasti uudellee, viettämään vaikka viikonloppua joskus!”

”Rosoinen kauneus ja rauhallinen sekä tiivis tunnelma sai mut tuntemaan tän kaupungin omakseni. Romeon ja Julian rakkaustarina näkyi Veronassa ja käytiinhän me Julian parvekketta ja patsasta katsomassa, heh. Verona pääsi mun Top 3 kaupunkeihin ulkomailla ja tänne on päästävä vielä”

Garda

”Gardalla oltiin vietetty jo yksi yö ennen Veronaa ja vietettiin yhteensä 3 yötä täällä. Huikea paikka ja tännekin suunnattava uudelleen, ehkä perhereissulle joskus…”

”Gardajärvellä panostettiin hieman enemmän hotlaankin rentoilukohteena. Gardalle saapumispäivänä järvenrannalla käyty, altaalla pulikoiti ja illallinen nautittu ihanassa Espanjalaisessa ravintolassa järven rannalla”

Paluu Italiaan

”Last day, Last night… Lähdettiin ajelemaan Gardan eteläpuolelta länsirantaa pitkin pohjoiskärkeen Riva del Gardaan ja matkalla nähtiin paljon upeita maisemia, joita välillä pysähdyttiin ihailemaan. Koko Gardakin olisi upea kiertää, mutta aika oli rajallista ja haluttiin viimeisenä iltana rentous vielä hotellillakin. Illallinen nautittiin hotellin lähellä, aivan rannassa. Ihana päätöspäivä lomalle!
Gardalle on varmasti suunta joskus uudestaan, kenties niin, että Tiitikin pääsee näkemään Gardan ihanuuden lapsen silmin.”

Paluu Italiaan

Raskaana Italiassa

Niin tuolloin Luka oli vielä Tiiti ja reissun jälkeen selvisi, Tiiti tulis olemaan poika. Liitoskivut alkoivat onneksi vasta tämän reissun jälkeen ja tästä matkasta voitiin nauttia ilman kipuja. Toki kuumuus tuntui kovemmin pienen raskausmasun kanssa, mutta sen mukaan liikuttiin eikä hötkyilty turhan tiukilla aikatauluilla ja suunnitelmilla. Tein postauksenkin

RV 20 ja raskaana Italiassa

Oli kyllä aivan mahtava reissujavinkatkaa ihmeessä joshaluatte kuvahyökkäyspostauksen jostakin näistä kohteista vielä. Vuosi sitten piti tehdä jokaisesta kohteesta oma postauksensa, mutta tuo postaussarja jäi lyhyeen, se jäi Venetsiaan. Ventsiasta tosiaan tein viime kesänä postauksen

Italian matkakaertomukset – Venetsia ja Chioggia

IG: @outikarita

Meidän Juhannus, ensimmäinen perhejuhannus!

Nyt täytyy sanoa, etten parempaa Juhannusta olisi voinut toivoa! Tai voihan sitä aina ruveta miettimään mikä olisi voinut olla vielä paremmin, mutta miksi sellaista miettiä kun on tyytyväinen ja Juhannus on jo takanapäinkin. Musta on vähän hassua valittaa vaikkapa juhannussäästä, eikös se ole niin, että juhannuksena oletettavissa on sadetta ja jos onkin hyvä keli niin sitten on juhannussää pettänyt mukavasti 😀 Mä oon haaveillut mökkijuhannuksesta perheen kanssa, mutta nyt löytyikin tosi kiva tapa viettää Juhannus. Olisihan se mökkeilykin ollut kivaa, sadesäällä kuunnella sateen ropinaa, lukea kirjaa sohvan nurkassa, leikkiä sisällä poitsun kanssa, käydä saunassa, ehkä pulahtamassa, hyvällä säällä ottaa lisäksi aurinkoa, pelata pihapelejä ja syödä ulkona. Ei yhtään hassummalta kuulostaisi.

Ei kuitenkaan yhtään hassumpi ollut myöskään meidän juhannus merellä!

Kun ajatukset mökkijuhannuksesta kariutui  ja kysäisin Rikulta ideoita niin hänpä yllättäen ehdotti risteilyä, jota olin vähän mielessäni miettinyt. Mähän siis innostuin heti ja halusin ehdottomasti Viking Gracelle. Tehtiin pieni risteily Turku-Tukholma välillä. Nyt mä oon jo sanonut, että tästähän voisi tulla ihan juhannusperinne, mutta ei silti välttämättä. Ei sitä tiedä mitä ensi vuonna keksitään ja joskus on ehkä aika sille mökkijuhannuksellekin. Tää oli kuitenkin oikein hyvä valinta vauvaperheelle ja Lukakin viihtyi tosi hyvin matkassa mukana!

Me lähdettiin torstain iltalaivalla ja vietettiin sitten juhannusaatto laivalla. Olisi ollut aika ihana jäädä vielä toiseksikin yöksi, mutta aattoiltana saavuttiin takaisin Turkuun. Torstaina kun mentiin laivaan ja laiva lähti siinä vasta yhdeksän aikaan illalla niin päätettiin ihan pysytellä hytissä. Hytissä oli tarpeeksi ihmeteltävää Lukalle ensimmäiselle illalla. Muutenkin oli  jo normaali nukkumaanmenoaika niin ei sitä viitsinyt sitten sekoittaa ennen yöunia pojan päätä heti koko laivalla. Meillä oli vähän isompi parivuoteellinen hytti ja mähän ilmoitin etten muunalaiseen hyttiin enää suostukaan, heh. Tää oli tosi hyvä hytti kyllä vauvaperhettäkin ajatellen. Mahtui poika temmeltämään lattialla ja tosi hyvin viihtyi ikkunalla katsellen maisemia. Saatiin nukkua perhepedissä ja sekin sujui tosi hyvin! Oikeastaan pitkästä aikaa oli vähän rauhallisempi yö, liekö laivan keinunta ja tasainen hurina auttaneet.

Juhannusaatto päästiin aloittamaan sitten laivan ihanalla buffetaamiaisella ja siitä kun tultiin hyttiin ja poika otti pienet torkut niin oli ihana itsekin mennä vielä hetkeksi sänkyyn. Siinä tuli mieleen vaan, että onpa ihanaa kun ei ole kotihommia ympärillä! Tätä samaa ajattelin myöhemmin päivällä kun Luka nukkui pidempiä päikkäreitä rattaissa, Riku kävi oluella ja mä istuin kahvilassa latten ja kirjojen parissa, rustailin päiväkirjaa ja lueskelin kirjaa. I-HA-NAA!!!

Me myös shoppailtiin, äidilleja pojalle löytyi kummallekin ostettavaa ja isimiehellekin konjakkia. Gracella on Victoria´s Secret, josta mä olin päättänyt käydä uusimassa alushousuvalikoimaani, siljalla olis taas desigual ja ehkä onkin ihan hyvä, ettei ne ole samalla laivalla, heh. Silmänympärysvoide oli liavalla ihan reilusti halvempaa ja se olikinjuuri päässyt loppumaan. Ja hei, tuo fazerin turkinpippurisuklaa, voihan NAM!!! Lukalle ostettiin sitten kesävaatesettiä. Tosimonesta ihastelemastani vaatteesta ei ollut kokoja Lukalle ja yksi muumien kesähattu jäi nakuttamaan, mistähän löytäisin…

Käytiin tottakai lasten leikkihuoneessa. Gracella oli kiva tuo Ville Viikingin Adventure Land, joka ilmeisesti on aina kesäisin auki tuolla conferenssitiloissa. Siellä oli eri ikäisille leikkihuoneita ja me nyt tietty käytiin vauvojen leikkihuoneessa. Meillä oli sekä Manducan reppu mukana että kaantoliina, mutta taidetaan kummatkin tykätä enemmän liinasta, sillä välillä poitsu oliisällä javälillä mulla kannossa liinassa. Jokatapauksessa kantoväline mukana reissussa oli kätevä!

Iltapäivästä käytiin sitten buffassa taas täydentämässä masuja. Gracella on myös mun mielestä ihan parhaat ruuat mitä laivabuffissa on tullut syötyä, vähän kaikkea erilaisempaa ruokaa. Niinja jos joku miettii niin Lukalle oli omia eväitä mukana ja buffasta suurinta herkkua Lukalle oli mansikat!

Välillä kuljeskeltiin ympäri laivaa ja välillä letkoteltiin hytissä ja katseltiin maisemia. Grace on tosi kiva laiva, jolla olisi mielellään yöpynyt vielä toisenkin yön!

Toinen yö laivalla olisi ollut kiva, niin, että olisi voinut aamulla vasta aamiaisen jälkeen lähteä laivasta, mutta mukavasti meen Juhannus tästäkin jatkui. Mentiin ystäväperheen luo Raisioon yöksi ja itseasiassa Lukan kummien luo ja heidän nuorimmainen taas on meidän kuumityttö. Juhannusaattonakin venyi pojan yöunille meny, kun oltiin sitten maissa perillä ja eihän sitä heti malta unille. Vähän mietitytti miten yö mahtaa mennä kun nukuttiin isolla ilmatäytteisellä patjalla, Luka nukkui ekan pätkänsä vaunukopassa patjan vieressä, mutta sitten loppuyö meni meidän välissä ihan senkin takia kun nukahdettiin kummatkin pojan kanssa hänen yösyöttöönsä. Hyvin poikakin sai nukuttua ilmpatjalla mun ja Rikun välissä ja taas oli viimeaikaisiin öihin verrattuna rauhaisa yö!

Juhannuspäivää vietettiin sitten Raisiossa ja käytiin ennen kotiinlähtöä Raision ystisperheen kanssa Naantalissa ja syötiin siinä rannassa ihan parhaat vohvelit! Suosittelen! Jädeä oltiin ajateltu ulkosalla, mutta oli niin vilpoisa tuuli, että sisätilat houkutteli enemmän . On tuo Naantali vaan ihana ja kaunis paikka, oikein kesäkaupunki!

Lauantaina sitten oltiin alkuillasta kotona, grillailtiin ja rentoiltiin. Nyt ei poitsunkaan yöunet venyneet ja taas nukuttiin suht rauhaisa yö. Nyt sunnuntai rauhaisaa kotoilua, en tiedä käydäänkö jossain, mutta ilman suunnitelmia mennään 🙂

Meidän perhe kyllä nautti Juhannuksesta!
Lukan eka Juhannus
+
Meidän eka Juhannus oman lapsen kanssa
=
Ihan paras Juhannus

Miten teillä Juhannus mennyt?

Lue myös

Bucket list kesälle ja loppuvuodelle

IG

@outikarita