Herkullinen vegeaamiaismuffini (gluteeniton, maidoton, munaton)

Herkullisia muffineja vaikkapa viikonloppuaamuun!

Tein tällä viikolla työkavereille aamiaismuffineja ja koska yhdellä jos toisella oli ruokarajoitteita, niin tein moneen rajoitteeseen sopivalla reseptillä. Yllättäin itsekin, kuinka hyviä tuli ja aion tehdä näitä pian jo uudestaankin! Bongasin reseptin netistä (täältä) ja nyt jaan oman versioni 😊

Maidoton, munaton ja gluteeniton, muttei mauton

6-8 muffinssia

2 rkl chia-siemeniä + 6 rkl vettä
3 rkl oliiviöljyä
n. 1 dl raastettua kesäkurpitsaa
n. 1,5 dl raastettua porkkanaa
1 kypsä banaani muussattuna
2 rkl hunajaa
3-4 dl gluteenittomia jauhoja (itse laitoin kaura- ja tattarijauhoja sekä tattarirouhetta)
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl leivinsoodaa
1 1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
ripaus suolaa
1/2 dl siemeniä (itse laitoin kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä)
1/2 dl rusinoita (myös taateli ja viikuna käyvät)

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita chia-siemenet veteen isossa kulhossa ja anna turvota hetken aikaa.

2. Raasta kesäkurpitsa ja porkkana hienoksi raasteeksi. Muussaa banaani esimerkiksi haarukalla. Lisää raasteet, banaani, öljy sekä hunaja chia-siementen joukkoon ja sekoita hyvin.

3. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään ja lisää ne sitten muiden ainesten joukkoon. Sekoita huolellisesti ja lisää jauhoja tarvittaessa. Lisää myös siemenet ja rusinat.

4. Lusikoi taikina muffinsivuokiin. Paista muffinsseja noin 20-25 minuuttia.

NAM!

Nyt oon matkalla Kiteelle viettämään kevättalvista viikonloppua ystäväporukalla.
Sunnuntaina blogiin tulossa aivan mahtavia uutisia!
Mukavaa viikonloppua!

Maukkaampaa pinaattikeittoa ilman gluteenia ja maitoa

Gluteeniton ja maidoton, mutta ei mauton!

Pinaattikeitto kuuluu meillä meillä suht säännöllisesti syötäviin ruokiin. Kun aloin vähentää gluteenin ja maidon käyttöä niin sainkin tehtyä pinaattikeitosta entistä maukkaampaa. Keiton teen kaurakermaan ja kauramaitoon, suurustamiseen käytän tattarijauhoja. Ihan spessuhyvää jos tekee keiton vielä tuoreesta pinaatista, mutta useimpia se tulee tehtyä nytkin jaettavan reseptin mukaan pakastetusta pinaatista. Linkkaan kuitenkin postauksen loppuun reseptin tuorepinaatilla, nimittäin sellainenkin resepti on tullut joskus täällä blogissa jaettua 🙂

dav

5 dl kaurakermaa
5 dl kauramaitoa
3 rkl tattarijauhoja
1 pss pakastepinaattia
Suolaa
Valkopippuria

Sekoita kattilassa jauhoihin kaurakerma vähitellen nestettä lisäämällä, lisää joukkoon kauramaito. Anna kiehahtaa. Lisää joukkoon sulatettu pinaatti ja anna hautua n. 10 min. Maustaa suolalla ja valkopippurilla.

dav

Itsellä on vielä ruokapinttymä, että pinaattikeiton kanssa pitää olla karjalanpiirakkaa ja munavoita. Munavoita tulee laitettua sitten keitonkin joukkoon. Ensimmäistä kertaa ostin pakasteesta gluteenittomia piirakoita ja oli oikein hyviä! Ensi kerralla ehkä ostan lähiruokarinki REKOn kautta, sillä sieltä olen saanut ihan superhyviä gluteenittomia piirakoita 🙂

Paina sydäntä jos pinaattikeitto maistuu sullekin!

Katso myös:
Tuorepinaattikeitto