Vanhempainvapaa loppui

Mulla oli eilen viimeinen vanhempainvapaan päivä ja nyt pidän kuutisen viikkoa vuosilomia pois ennenkuin alkaa hoitovapaa. Hoitovapaalla olenkin nyt alustavasti ainakin ensi vuoden elokuun loppuun asti.

Monillahan kesälomat ja vuosilomat alkavat niin, että töissä on pitänyt juuri ennen lomalle jäämistä kiirettä ihan senkin takia, että omat tietyt työt tarvii saada pois alta ennen kuin voi lomalle jäädä. Itsellä se on usein ollut myös halua saada pois alta tietyt jutut, niin loman alkaessa saattaa olla joskus hieman väsynyt, mutta alkavasta lomasta on niin innoissaan, että siitä saa energiaa.

Noh, täälläkin kun loma alkoi niin tuli joku seinä vastaan ja juurikin ekana lomapäivänä ihan totaaliväsymys päällä. Täällä ei kuitenkaan loma tuo sitä samaa muutosta mitä työelämässä joten tuo loman tuoma energia ei ole yltänyt nyt just tänne.

Meillä Luka tekee noin kuukauden välein aina uuden hampaan ja tällä hetkellä taitaa olla peräti kaksi hammasta puhkeamassa. Tämä tuo öihin aina hetkittäistä levottomuutta, kun yöaikaan haetaan lohtua tissistä, päivällä touhutessa ei hampaat ehdi vaivata. Särkylääke rauhoittaa yötä, mutta kun vaikutus lakkaa niin se lakkaa. Viime yönä annettiin yölläkin sitten lääkettä ja aamu oli taas rauhaisampi hetken aikaan ja sain jopa reilu 2 h yhtä mittaista unta. Hampaita tehdessä tuo yölevottomuus herättelee siis aika tiuhaan. Toivon vaan, että nuo hampaat olisi pian läpi, niin palaisi rauhallisemmat yöt… Tänä aamuna hettu energiaa cappuchinosta ja raikkaista hiilareista, nyt on hetki aikaa huilata, mutta nyt käynkin jo niin kierroksilla, ettei uni tulekaan…

Näissä tunnelmissa tämä päivä nyt startattu. Huomenna tulossa postaus tästä ekasta lomapäivästä, pitkästä aikaa my day -postausta siis.

Koska vanhempainvapaa on nyt loppunut, pystyn vapaammin bloggaamaan ja ajatus onkin blogata välillä ihan päivän tunnelmista. Myös voin kirjoittaa mielen päällä olevasta aiheesta vaikka heti kun on vaan aikaa. Hieman siis saattaa blogi kokea elävöitymistä ja uudistumista näin vanhempainvapaan loppumisen jälkeen. Palataan taas huomenna ja hei, ig:n puolella tänäänkin 😘

Jos tulee aiheesta mieleen kysyttävää niin hei, kommenttiboxi on auki!

Lue myös!

Heinä- ja elokuun vaihteen ruokapäiväkirja (koko viikon tarkempi ruokapäiväkirja)

Kantakalvontulehdus – Olisko aika sille pakkolevolle

9 kuukautta synnytyksestä, pitäskö tehdä jo jotain?

Kuulumisia viikonlopusta arkeen

IG

@outikarita

Yhteinen lomaviikko, hääpäivä ja Suomireissailua

Viime viikolla vietettiin Riksan kanssa kolmas ja viimeinen kesän yhteinen lomaviikko. Kesäkuussa pidettiin kaksi viikkoa joitsa reissattiinkin suurin osa Italiassa. Tällä kertaa reissattiin vähän Suomessa. Kyllä lomafiilis on erilainen kun lähtee kotoa pois ja oikeastaan ainut tapa saada mies kunnolla lomalle meillä. Ja eihän tuo mies sitten ihan koko viikkoamalttanut lomaillakaan… Oltiin ma-to poissa kotoa ja perjantaina meni osaksi päivää töihin jo, heh.

lomaviikko

Maananataina starttasi viikko meidän 7-vuotishääpäivällä ja suunnattiin kohti Turkua. Ensin aamusti kyllä sain kauniin bolakorun, jokaon tarkoitettu odotusaikaan tuomaan lapselle ääntä kohtuun. Turkuun päästyämme mentiin kylpylähotelli Caribiaan nautiskelemaan. Hotellille päästyä ensin vedettiin pieni piknik hotellihuoneella, oli itse tehtyä pizzaa mukana ja lehtikuohuvaa sekä vähän suklaata. Kylpylän puolella kuluikin pitkä pätkä ja se oli niin ihanaa, vedessä olo oli näin raskaana ollessa todella hyvä idea, sillä mitkään liitoskivut ei siellä vedessä haitanneet ja sitten vähän höyrysaunaa. Ite jätin väliin kaikki vesiliukumäet, mutta Riksa niissäkin kävi. Kylpyläpuoli oli musta tosi kiva niin näin kahdelle aikuiselle kuin takuuvarmasti myös lapsiperheelle. Kylpylän jälkeen oli vielä huoneella vähän lehtikuohuvaa jäljellä ja on muuten hyvää alkoholitonta kuohuviiniä! Illalla syötiin yhdessä hotlan ravintoloista ja aulabaarissa hörppästiin drinksut, siellä oli ihania alkoholittomiakin drinksuja. ruokakin oli tosi maukasta, ihania parmesan-valkosipilimaustettuja wingsejä, hampparia ja friteerattua jäätelöä, erikoista mutta tosi hyvää!

lomaviikko

lomaviikko

lomaviikko

lomaviikko

lomaviikko

Hotlassa yöpymisessähän yks ihana juttu on aamupala! Tiistaina vähän shoppailtiin turussa ja sitten treffailtiin ystäviä hyvän ruuan merkeissä Shamrockissa. Shamrockin pizzoja voin kyllä lämpimästi suositella! Yhden ystispariskunnan, Erikan ja Samin kanssa käytiin Samppalinnan kesäteatterissa katsomassa elo-heinä-kesäkuu -näytelmä ja se oli kyllä hyvä ja viihdyttävä! Ilmakin suosi meitä tiistaina sopivasti! Yöksi ajaletiin Raisioon rakkaan ystiperheen luo, jossa myös onmeidän kummityttö <3

lomaviikko

lomaviikko

Raisiossa oli pakko saada Marissan kanssa masukuva, me kun ollaan säännöllisin väliajoin otettu yhteismasukuvia, tällä kertaa vaan mä olin sen pallomahan kanssa ja Marissa fittinä 😀 Keskiviikkona seikkailtiin vielä vähän tuolla Turun suunnalla ja käytiin kyläilemässä mun enoni luona Naantalissa. Sieltä suunta jatkuikin sitten kohti Espoota taas yksien rakkaiden ystävien luo! Yövyttiin toisen Marissan ja Villen luona ja sielä oli heti vastassa meitä heidän hurmuripoikansa <3 Torstaita vietettiin tämän perheen kanssa rennoissa merkeissä ja käytiin lounaalla Nepalilaisessa, eka kerta kun syötiin Riksan kanssa Nepalilaista ja oli kyllä hyvää! Iltapäivästä tehtiin shoppailureissu Itikseen ja iltaa vietettiin Elinan ja Santun luona, jossa meillä oli Marissan ja hänen kaasojensa treffit, yksi kaaso puuttuu nyt kuvista, koska oli mukana Skypen välityksellä. Sitten torstai-illalla otettiinkin suunta kotia kohti…

lomaviikko

lomaviikko

Sellainen lomaviikko vietettiin viime viikolla ja paljon tuli taas ihania hetkiä ja naururyppyjä kerättyä! Nyt mä jatkan lomailua vielä pari viikkoa, kun Riksa taas paiskii töitä.