Aurinkoinen vai sateinen lokakuu

Sää on asia, josta jaksetaan usein valittaa, mutta harvoin hehkuttaa. Syksyssä on paljon kaunista ja nautittavaa. Jos mä saisin päättää niin elettäisi sellaista kevättä/kesää kokoajan, mutta kun meillä on nämä neljän vuodenaikaa niin otan irtikaiken positiivisen jota niissä on. Syksyssä kaunista on ruska ja jalkojen alla kahisevat suuret vaahteranlehdet. Syksy on myös sadonkorjuun aikaa, meillä on mm. marjoja antavat metsät.

Mitä pimeämmäksi illat muuttuvat ja mitä enemmän sade ropisee ikkunalautaan, niin sitä ihanampi on käärityä vilttiin teen ja suklaan kanssa… Syksyllä vedetään syyspopot jalkaan, joskus ihan kummparitkin, nahkatakille on taas käyttöä, joskus sateenvarjollekin ja ihanille ja runsaille huiveille. Mun syksyn värit on just ruskan värejä paljoltikin!

Oon itse lokakuussa syntynyt, mieheni syyskuussa ja Tiitin laskettuaika marraskuussa, kaikki siis ollaaankin syksyn lapsia ja tästä syksystä tekee kyllä Tiitin maailman tulo ihan parhaista parhaimman! En vain ole päässyt nauttimaan syksystä täysin siemauksin ulos, muttaei se mitään. Mä oon silti ihastellut jokapäivä syksyn kauneutta ja väriloistoa!

Aurinkoinen vai sateinen lokakuu?

Loppujenlopuksi asenne ratkaisee ja säästä viis, jokainen voi valita mielialansa ja elää joko sateisissa tai aurinkoisissa fiiliksissä!
Mä valitsen jälkimmäisen!

 Unohda pilviset päivät, 
mutta älä aurinkoisia tunteja.
Unohda hetket ikävät,
mutta älä hetkiä voitettuja.

Unohda virheet joita ei voi korjata,
mutta älä erehdysten tuomaa oppia.
Unohda epäonni joka täytyi kohdata,
mutta älä aikaa jolloin onni alkoi potkia.

Unohda päivät jotka olet ollut yksin
mutta älä kohtaamaasi hymyilevää kulkijaa.
Unohda suunnitelmat jotka eivät toimineet, 
mutta muista aina kantaa mielessäsi unelmaa.

Syyskuun kasvisruuat ja lokakuun ruokahaaste

Missä on mun treeni- ja ruokakoosteet kahdelta viime viikolta? Ne oli kovin suosittuja ja tykättyjä mun blogin mittakaavassa, mutta… Ensinnäkin ne postauksen on hirveän työläitä kuvakollaasien osalta ja kun viime viikolla postauksen tekeminen vaan kokoajan siirtyi ja siirtyi päätin jättää välistä ja miettiä josko tekisin sitten kahdesta viikosta, mutta…. Sitten tulee se toinen juttu, nimittäin kuvaaminen. Aloin ruokien kuvaamisen kesälomalla, kuvasin kaiken syömiseni ja ajattelin näin myös pitää lomasyömisiäni paremmin kurissa 😛 Kuvaaminen jatkui vielä loman jälkeenkin koko elo- ja melkein koko syyskuun, mutta nyt en enää vaan jaksa ja viitsi tarttua joka kerta kameraan. Ruoka- ja treenikoosteista tuli sellaisenaan pakkopullaa ja hieman stressaavakin tekijä, ei enää niin kiva juttu…. Ehkä tähän on vaikuttanut sekin kun ei ole kunnolla päässyt treenailemaan. Homma ei kuitenkaan täysin tule tyssäämään tähän, vaan se jalostuu, niinkuin työkaverini tuppaa sanomaan 😀

Ajattelin jatkossakin tehdä koosteita, mahdollisesti viikon tai kentien kuukauden parhoista / pahimmistakin paloista. Joskus taas voisi tehdä päiväpostauksia mun päivästä, joissa näkyy kokonaisen päivän ruokapäiväkirjakin. Katsotaan mitä tuleman pitää 🙂 Olisko sulla ideoita / toiveita tämän toteuttamisen suhteen?

20151003_113509

SYYSKUU

Syyskuussa mun itselle asettamani haasteena oli vähintään yksi kasvisruoka per viikkoa ja isona apuna oli satokausikalenteri. Huomasin satokauden suosimisen todella järkeväksi ruokavalintoja tehdessä, lisää näistä mietteistä voi lukea postauksesta 10 syytä suosia satokautta… Alla sitten ne syyskuun kasvisruuat, haaste klaarattu! Ja siis tarkennettuna, maitotuotteet ja kanamunat kyllä kävivät kasvisruokaan, ajatuksena oli lihattomuus 🙂

20150908_175422

20150917_170012

20150923_165503

20151001_165825

LOKAKUU

Lokakuun haasteena onkin sitten maidoton sekä viljaton ruokavalio ja koska nämä ovat aika isoja juttuja niin en ota paineita tuota kasvisruuasta, mutta toki hyvä jos sekin tässä samalla onnistuu 🙂 Halusin lähteä kokeilemaan nyt vielä kerran löytyisikö ruokavaliosta helpotusta mm. atooppisen ihoni ongelmiin varsinkin nyt kun syksyllä iho alkaa oirehtimaan pahemmin. Viime talvena maidotonta ja viljojenkin vähentämistä kokeilin ja silloin en huomannut juurikaan vaikutuksia, mutta tuolloin toteutus ehkä hieman ontui. Nyt toteutus on tarkemmin mietitty!

20151004_081742

Maidoton koskee kohdallani nyt lehmänmaitotuotteita paitsi herajauhetta, joka sopii monella maidotonta noudattavalle, kuten muiden eläinten maitotueotteetkin. Kyse ei kuitenkaan ole nyt maitoallergiasta tai laktoosi-intoleranssista kohdallani ja täyttä nollatoleranssia ei ole siis maitotuotteisiin. Tällaisilla suunnitelmilla lähdetään nyt liikkeelle. Viljaton tarkoittaa kohdallani lähinnä gluteenitonta ja kaura onkin sallittu edelleen. Onko vaikutuksia, let´s see!

20151004_193433

Ajatuksena on myös, että muutama kilo painoakin voisi lähteä ja pientä timmitymistä tulla. Viikot syödään nyt siististi ja viikonloppuisin voi vähän rentoillakin, kuitenkin viikonloputkin pyritään pitäytymään maidottomana ja viljattomana.

20151002_064536

Loppuelämän erityisruokavaliota en tässä ole itselleni etsimässä, mutta josko jonkin ruoka-aineen välttämisellä / vähentämisellä varsinkin ihon pahoina aikoina voin sen kuntoon vaikuttaa, niin hieno juttu!!! Öljyillä / rasvoilla ja ns. puhtaalla ruualla olen jo todennut olevan positiivisia vaikutuksia ihooni, kuten sillä on vaikutuksia myös kokonaishyvinvointiin ja energisyyteen!

20151006_091707
Minkälaisten ruokavalintojen olet huomannut vaikuttavan sun terveyteen ja hyvinvointiin?
Onko siellä kukaan huomannut ruokavalion vaikutusta ihoon?