Mitkä oli Lukan matkalaukun hyödykkeitä, mitä turhakkeita?

Entä puuttuiko jotain?
Näihin kysymyksiin tulee tässä postauksessa vastaukset.
Multa toivottiin postausta siitä, mitä pakataan pojalle mukaan ja sen voikin tsekata postauksesta
Lapsen kanssa matkoille, mitä mukaan?

Nyt on toivottu postausta, että miten näin reissun jälkeen, mikä oli turhaa, mikä tarpeellista ja puuttuiko jotain. Itsekin näitä kumpaakin postausta olin ajatellut ja sitä mukavampi tällaiset tehdä, kun tietää, että siellä näitä toivotaankin.

Vaatteita oli ehdottomasti jokunen liikaa, mutta eipä ne paljoa tilaa vieneet. Kesävaatteitahan eniten tarvittiin, mutta kyllä joinakin iltoina oli ihan hyvä olla pitkähihaistakin mukana. Oma peitto oli pojalla myös käytössä sen ekan yöunipätkän, jonka nukkui hotellin matkasängyssä. Välillä myös nukkui yöuniaan rattaissa alkuun, kun oltiin vielä dinnerillä niin laitettiin vain yökkäri ja peitto päälle rattaisiin.

No juu, nää oli kaikki käytössä!!! UV uikkari ja hattu sekä fysikaalisen suojan antava aurinkovoide. Oma pyyhe oli myös kiva altaalla ja rannalla. Omat lelut oli kiva kun oltiin hotlahuoneella ja muutama juttu kulki myös hoitolaukussa niin sai joskus ravintolapöydässä vaikka viihdykettä niistä hetkeksi. UV telttaa ei käytetty kuin kerran, mutta rannalla se oli ihan huippuhyvä juttu ja meidän mielestä myös ihan ehdoton mukana. UV säteily oli sen verran kovaa ja kuuma olisi tullut auringonpaisteessa lyhkähihaisissakin, saati sitten pitkähihaisissa. Muutama on kysellyt, miten meidän poika on pysynyt teltassa. Noh, me laitetaan teltan eteen vielä viltti lisätilaa tuomaan ja vuorotellen hengattiin ja touhuttiin siinä pojan kanssa. Muuten ei oltais voitu kyllä rantapäivää viettää koko perhe yhdessä, olis ollut aivan liian kuuma olla auringossa.

Harsoja oli hyvä olla, mutta turhan monta oli mukana. Pari-kolme olisi meille riittänyt hyvin, mutta toisaalta jos olis ollut vain se muutama niin oltaisko tarvittukin enempi. Nopeastihan nää olis myös pessyt. Välillä siis käytettiin aurinkosuojana rattaissa pojan jaloille, imetyssuojana tai syömissuojana pojan housuille.

Vaipat, no joo, ei ollut turhakkeita, heh. Tosin meen piti ostaa housuvaippoja, että niin hyvin oltiin pakkaus katottu. Eipä se silti mitään, hyvin teippareillakin sujui, plus meillä oli jokusia pamperssin housuvaippoja. Ne oli käteviä kun tarvi vaihtaa lentokoneessa tai kun oltiin poissa hotlalta. Uimavaippoja käytettiin hotlan altaalla, tosin aika turhia ne oli, enkä ole varma olisko ees tarvinnut…

Vitsit oon tyytyväinen meidän matkarattaissiin (Britax B-motion plus) ja tää kuljetuskassi oli myös todella näppärä! Päätettiin panostaa matkarattaisiin kun ne ostettiin ja nää on kyllä niin hyvät vaikka ja toisaalta, koska isot onkin. Voin tehdä joskus oman postauksen, mutta näin ulkomaanmatkaa ajatellen isoimmat plussat; hyvät renkaat, helppo kasata, pitkä kuomu, nouseva jalkatuki, makuuasento (sai tosi hyvin vaipankin vaihdettua)…

Smoothiet kului kaikki ja oikeastaan nippanappa riitti (kuvasta puuttuu 4). Toki jtn smoothieita näytti olevan paikallisissa pikkumarketeissakin. Naksut oli matkallakin hitti. Puuroa tuli keiteltyä välillä aamu- ja iltapalaksi ja päärynäsose tuli myös käyttöön sekä puuron kanssa että välillä hotlan aamupalajugurtin kanssa. Riisikakkuja en ees muistanut vaikka onkin pojan mieleen, mutta syötävää riitti muutoinkin.

Lautaset oli käytössä varsinkin huoneella syödessä ja välillä mukana myös hotlan aamupalalla. Ei pakolliset mukana, mutta ihan näppärät. No omat tyhjät smoothiepussit ja sauvasekotin oli turhaan mukana. Eipä tullut surautettua pojalle eikä itsellekään välipalaksi smoothieita, vaikka niin ajattelin. Vesimuki oli ihan ehdoton mukana, se kulki aina kassissa mukana. Tosin mukana kulki pillimuki, joka näkyy hoitolaukku kuvassa. Tämän kuvan nokkamuki oli mukana maitoa varten, mutta samoin kuin rintapumppu, näitä ei tarvittu. En ollut kertaakaan niin kauaa pojan luota pois, että olisi tarvinnut hänelle pumppailla maitoa.

Nää perustarpeet oli ihan hyvä olla mukana. Rasvaa ja talkkia ei tarvittu, mutta särkylääkettä kerran annettiin kun yksi hammas puhkesi reissun aikana läpi ja yhtenä yönä itkutti. Nenäimurin letku olimukana, saa myös nimittäin ilman imuria tällä imettyä. Lukalla oli ennen reissua pientä nuhaa,mutta reissussa se vaiva katosi heti, kuten myös mun orastava flunssa.

Lennolla hoitokassi näytti kumpaakin suntaan about samalta. Mennessä ei tarvittu eväitä, kun poitsu nukkui melkein koko lennon ja syömiseksi riitti rinnalla maidon syönti. Paluumatkalla valvottiin enempi ja syötiin myös mm. naksuja ja smoothieta maidon lisäksi, mukista myös vettä hörpittiin. Paluumatkalla oli myös pitkähihainen mukana, joka sitten puettiin ennen lentokoneesta lähtöä.

Kantovälineet oli myös todella hyvät mukana. Reppua tuli enempi käytettyä kun Riku kantoi enemmän Lukaa, mutta mun kantaessa käytössä oli liina. Varsinkin lentokentillä ja lennollakin tosi hyödyllinen ja meillä kun menomatkalla herättiin kerran kesken unien, eikä meinattu millään nukahtaa takaisin väsymyksestä huolimatta, niin uudestan unille saatiin lopulta reppuun. Myös bussimatkat sujui kivasti pojan ollessa repussa.

Kaivattiinko jotain?
Oikestaan ei kaivattu. Paljoa ei ollut ylimääräistä, mutta eipä myöskään mitään puuttunut.

Lue myös!

Viimeisen lomapäivän rentous

Aktiivinen perhepäivä Kreetalla

Miten sujui lentomatka lapsen kanssa?

Save the camera, honey. Enjoy the view.

IG

@outikarita

Viimeisen lomapäivän rentous

Tänään on suunta jo kotisuomeen. Tää reissu meni nopsaan, mutta silti on ehtinyt vaikka mitä ja on todella ehtinyt rentoutumaan! Eilinen oli lomareissumme viimeinen kokonainen päivä ja rentous oli huipussaan!

Säätiedotukset povasi torstaille sadetta ja ukkosta. Heräsinkin päivään kunnon säikähdyksellä kun jyrisi todella lujaa varmastikin aika lähellä. Riku heräsi myös, mutta poitsu ei sentään. Se oli kuuden aikaan aamulla ja ei siinä mennyt enää kuin puolisen tuntia niin poikakin heräsi. Sateet ei meidän aamua ja lomatunnelmia haitanneet. Oltiin valmiiksi päätetty, että tänään sit vaan rentoillaan hotlalla ja mä ja anoppi käydään spa hoidoissa. Ollaan sisällä jos säät niin sanelee.

Kuinkas kävikään. Eihän niitä sateita ollut kuin aamupäivästä. Käveltiin anopin kanssa pienen matkan päähän Eden spalle puoliltapäivin ja meen hoitojen aikana vielä vähän ripautti. Mä olin kuumakivihieronnassa ja voi sitä rentoutta hoidon jälkeen. Autokyydillä sitten takaisi  hotlalle. Koko kroppa ja mieli oli rentona.

Mä ja Riku, Luka tietty mukana syötiin allasbaarilla ja sitten löhöömään aurinkoon altaalle pojan ottaessa päikkyjä. Niin tosiaan, aurinko paistoikin loppupäivän täydeltä terältä ja sateet oli rauhoittaneet kuumuutta, oli just sopivan lämmin. Pojan herättyä pulikoitiin taas koko perhe altaassa. Tulikin paljon parempi sää tälle päivälle, mitä odotettiin, oikeastaan reissun paras sää kun vähän se kuumin helle rauhoittui.

 

Illalla pakkailtiin jo suurin osa valmiiksi ja nautittiin hyvä dinner hotlalla. Luka nukahti jo illallisen aikana rattaisiin. Vähän havahtui huoneella sänkyyn siirrettäessä, mutta jatkoi untaan päästyään hetkeksi rinnalle. Noh, se hetki kesti ainakin 20 min ja siinä pojan silmät ummessa syödessä mä näpyttelin tän postauksen. Päästiinpä sitten Rikun kanssa vielä omalle partsille hetkeksi istumaan kaksin iltaa ja juomaan lasilliset roseeta.

Ihan täydellinen vika päivä ja vika ilta. Sori hehkutus, mutta ollaan kaikki niin nautittu ja rentouduttu. Ollaan saatu viettää paljon aikaa koko perhe koossa. Arki on iso osa elämää ja sen sujuvuus ja siitä nauttimisen taito tärkeää, mutta kyllä tällaiset lomat ja matkat tuovat myös omat vibansa elämään.

Onko jotain, mistä haluaisitte postausta vielä meen reissuun liittyen tai onko mielessä joitain kysymyksiä?

Insta myös täynnä kuvia ja höpinöitä

@outikarita

Lue myös

Aktiivinen perhepäivä Kreetalla

Lapsen kanssa matkoille, mitä mukaan?

Miten sujui lentomatka lapsen kanssa?

Save the camera, honey. Enjoy the view.