Maukkaampaa pinaattikeittoa ilman gluteenia ja maitoa

Gluteeniton ja maidoton, mutta ei mauton!

Pinaattikeitto kuuluu meillä meillä suht säännöllisesti syötäviin ruokiin. Kun aloin vähentää gluteenin ja maidon käyttöä niin sainkin tehtyä pinaattikeitosta entistä maukkaampaa. Keiton teen kaurakermaan ja kauramaitoon, suurustamiseen käytän tattarijauhoja. Ihan spessuhyvää jos tekee keiton vielä tuoreesta pinaatista, mutta useimpia se tulee tehtyä nytkin jaettavan reseptin mukaan pakastetusta pinaatista. Linkkaan kuitenkin postauksen loppuun reseptin tuorepinaatilla, nimittäin sellainenkin resepti on tullut joskus täällä blogissa jaettua 🙂

dav

5 dl kaurakermaa
5 dl kauramaitoa
3 rkl tattarijauhoja
1 pss pakastepinaattia
Suolaa
Valkopippuria

Sekoita kattilassa jauhoihin kaurakerma vähitellen nestettä lisäämällä, lisää joukkoon kauramaito. Anna kiehahtaa. Lisää joukkoon sulatettu pinaatti ja anna hautua n. 10 min. Maustaa suolalla ja valkopippurilla.

dav

Itsellä on vielä ruokapinttymä, että pinaattikeiton kanssa pitää olla karjalanpiirakkaa ja munavoita. Munavoita tulee laitettua sitten keitonkin joukkoon. Ensimmäistä kertaa ostin pakasteesta gluteenittomia piirakoita ja oli oikein hyviä! Ensi kerralla ehkä ostan lähiruokarinki REKOn kautta, sillä sieltä olen saanut ihan superhyviä gluteenittomia piirakoita 🙂

Paina sydäntä jos pinaattikeitto maistuu sullekin!

Katso myös:
Tuorepinaattikeitto