Vaikka maailma näyttäisi välillä rumintaan…

…niin näytetään me parastamme!

”Pelolle ja vihalle ei pidä antaa valtaa!”

Näin on monessa mediassa lukenut viime päivinä, mutta voimmeko me tunteillemme mitään, mitä tarkoittaa näille tunteille vallan anto? Tunteitamme emme voi täysin kontrolloida, mutta miten toimimme, siihen voimme vaikuttaa. Voimme ottaa vastuun omista teoistamme ja sanoistamme. Viha ja pelko on luonnollisia ja täysin sallittujakin tunteita, jotka kuuluvat elämään. Mitään tunnetta ei saisi väheksyä tai tukehduttaa elämässä, vaan ne pitää käsitellä. Niiden kohtaamisessa ja käsittelyssä lienee myös avain positiivisuuteen, mulla ainakin! Myönnän kokevani näitä pelon ja vihan tunteita minäkin, niin varmasti meistä jokainen joskus. Tänään mietein kun omalla paikkakunnallakin on milloin mitäkin tapahtumaa, että uskallanko osallistua sellaisiin julkisiin tapahtumiin tässä hetkessä, moni varmasti miettii näitä samoja ajatuksia. En halua antaa pelon rajoittaa elämääni ainakaan liikaa, mutta jossain määrin se saattaa olla väistämätöntä. Tämä ei ole kuitenkaan uusi asia, olen pitkään esimerkiksi miettinyt mihin uskaltaa matkustaa, en ihan joka maailman kolkkaan matkustaisi. Tällainen pelko kohtaa nyt kuitenkin myös täällä Suomessa meitä. Eihän isot kauhuteot ole täysin uusi asia täälläkään, on meillä ollut koulusurmia ym., Ei kuitenkaan lähdetä näitä eri hirmutekoja rinnastamaan, jokainen hirmuteko on aina oma juttunsa ja ne ovat eri tavoin pelottavia ja aiheuttavat meissä eri tavoin näitä surun, ahdistuksen, pelon ja vihan tunnereaktioita. Aina ne nostaa hetkellisesti sen pelon tunteen, koska vaan voi tapahtua missä vaan mitä vaan. Hetkellisesti, mutta ei välttämättä lopullisesti, toivottavasti ainakaan…

Inhoan sanaa suvakki ja sitä jaoettelua, että olet joko suvakki tai rasisti, ikäänkuin hyväksyt ja suvaitset kaiken tai et mitään. Joku saattaisi kutsua minua suvakiksi, itse en. Olen hyvin suvaitsevainen, mutta en todellakaan hyväksy kaikkea. Mussa asuu pieni hippi, on aina asunut! Mun jalkaan on tatuoitu ”Imagine”, se on vähän niinkuin John Lennonin Imagine, mutta mun omat ajatukset sisältävä Imagine. Vihaan ei auta vastata vihalla, se ei sitä sammuta. En tiedä mikä sen syvimmän pahan ja vihan sammuttaisi, mutta maailma ei ole aina kaunis, siinä on rumuutensakin ja se rumuus näyttäytyi jälleen viime viikon terroriteoissa ympäri maailman, myös täällä meidän kotisuomessa. Se näyttäytyy eri puolilla maailmaa päivittäin eri muodoissaan , kaikkialla maailmassa, mutta niin näyttäytyy kauneuskin niin kauan kuin annamme sen näyttäytyä. Ei minulla ole ratkaisuja, mutta kiteytin viikonloppuna ajatuksiani seuraavanlaiseen päivitykseen facebookissa ja instassa:

”Välillä maailma näyttää rumintaan ja pelottaa.
Kuitenkin keskityn tarjoamaan sen avun ja tuen minkä pystyn ja näen tärkeäksi,
keskityn elämään hetkessä ja elämän positiivisuuteen.
Pyrin aina olemaan entistä parempi ihminen itsenäni.”

Moni on myös miettinyt millaisessa maailmassa omaa lastaan kasvattaa ja montaa pelottaa se ajatus millaiseen maailmaan oma lapsi kasvaa. Mä haluan ajatella ja keskittyä jakamaan omalle lapselleni tätä omaa ajatusmaailmaani, on hänellä sitten millainen maailma tahansa edessään. Tiettyjen arvojen mukainen elämä varmasti näkyy perheessämme ja yksi niistä on itse ajattelemisen taito ja kyseenalaistaminen. Kuitenkin toivon, että hän nappaa myös meidän, vanhempiensa arvoista kiinni edes hitusen…

Kosmetiikkatärpit x 5

Muutamia hyväksi toteamianikosmetiikkatärppejä ajattelin vinkata. Näistä tuotteista suurin osa on huhtikuun uutuksia minulle. Toukokuussakin tullut jo hyviä tärppejä, muttatehdään niista taas myöhemmin oma postauksensa. Myös kuivan ihon apuun tulossa vinkkejä, sillä omaa ihoani on todella koetellut tämä talvinen kevät…

Tällä kertaa vinkit NYX:n kosmetiikasta, johon olen pienesti taitanut hurahtaa, ainakin NYX:n huulipuniin, heh. Lisäksivinkkoja silmänympärysiholle sekä yllättävä deodoranttivinkki!

Aloitetaan näistä kolmesta. Silmänympärysiho on mulle yksi murheen kryyni ja nyt mulla onkin kaksi hyvää tuotetta silmänympärysiholle!

Clinique- Pep-start eye cream

Kosteuttava ja kirkastava silmänympärysvoide, jonka purkkikin houkuttelee tällaista värikkyysfania. Ihanan kevyt tuote, joka antaak uitenkin hyvin kosteutusta ja mikä ihan superhyvä juttu mun kuivalle iholle, niin tätä voi levittää koko silmänympärysiholle, myös siis lähelle silmää, kaikkia voiteita kun ei suositella kovin lähelle silmää. Hinta-laatusuhdekin on oikein hyvä, en nyt hintaa itseasiassamuista, mutta ei ollut kalleimmasta päästä laisinkaan.

Nivea – Cellular Perfect skin

En ole itseasiassa aivan varma olenko tästä tuotteesta aiemmin vinkannut. Tämä on tilaamani Bette Boxin kautta minulle tullut tuote, johon olen ihastunut. Kyseessä on siis myös silmänympärysvoide, jota laitan tavallisen silmänympärysvoiteen päälle. Tässäkin on kesteuttavaa ominaisuutta, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi. Käytänkin tätä tuotetta tummiin siolmänalusiin, sillä tämä on ikäänkuin silmänympärysihon BB-voide ja todella hyvä sellainen. Saatan ostaa uudenkin putkilon kun tämä joskus tyhjenee. Itseasiassa oon jo tovin miettinyt, että koskahan jo loppuu, että hyvin riittoisa tämä tuubi on.

Palmolive aromatherapy deodorant

Mulla on ollut hikiongelma ja pitkään käytin melko hintavaa Rexonan dödöä, josta sain avun. Bette Boxista kun Palmoliven dödö tuli, niin olin hyvin skeptinen, mutta päätin antaa mahdollisuuden ja sehän kannatti. Nyt olen ostanut jo toisen putellin ja selviän vähän halvemmalla.ykkään näiden tuoksuista myös, mutta näitä saa muistaakseni myös tuoksuttomana.

Sitten omiin NYX uutuuksiin.

NYX Liquid Suede – Orange county

Näitä on varsinkin Pajusen Piia blogissan hehkuttanut, näitä nimenomaisia Liquid Suede punia ja niiden pysyvyyttä. Sävyjähän on ihan ziljoona, mutta itse päädyin tällä kertaa oranssiin. Pysyy todellakin huulilla hyvin ja antaa todella paljon ja vahvasti sävyä. Ainakin tätä sävyä on tarvinnut hieman fiksailla välillä, kuitenkin hyvin vähän. Syömisen jälkeen ei tarvitse heti olla paniikissa peilin ja putellin kanssa korjailemassa vaan samalla kun käy päivän aikana vessassa voi peilistä tsekata tilanteen kaikessa rauhassa.

NYX Shadow Palette – Bossy / Autoritaire

Päätinpä tetstata myös NYX:n luomivärit jasävymaailmaa näistäkin löytyi. Liilan sävyt on mulla ollut vuosia jo suosikkeina silmäluomilla, joten sellaisia nytkin mukaan tarttui. Hyvin antaa luomiväritkin pigmenttiä ja pysyvät hyvin luomilla.

Alla olevassa kuvassa tuota NYX:n punaa 😉

Ps. tsekkaa myös viime vinkit, joissa myös NYX:iä sekä Lumenea, Dermosilia ja Maybellineä;
5 x kosmetiikkatärppi