Nimiäiset

Kaupallinen yhteistyö: Henkell

nimiäiset

Tiitin nimiäiset vietettiin sunnuntaina ja nimihän on jo paljastettu. Meidän Tiitistä tuli Luka Oliver. Tiiti tulee varmasti pysymään ns. hemmottelunimenä pitkään, joten täällä blogissakin saattaa vaihdella, että kirjoitanko Tiiti vai Luka. Juhliin olemme olleet koko perhe todella tyytyväisiä ja moni vieraskin kehui, että oli ihana tilaisuus, kaikinpuolin siis onnistuneet nimiäiset. En lähtenyt hakemaan mistään mitään runkoa nimiäisistä, enkä ole ollut nimiäisissä koskaan, tai no, on mulle pidetty myös jonkinlaiset nimiäiset, mutta siitä nyt ei ole mitään muistikuvaa, heh. Nimiäiset ohjelmineen rakentui täysin mun omasta päästä ja tarjoilutkin hoidettiin paljolti itse. Serkku teki upean kakun tilauksesta ja Henkell tarjosi alkoholittomat kuohuvat.

nimiäiset

Nimiäiset – ohjelma

Tiitille on laulettu jo masuun Tiitiäisen tuutulaulua ja sitä lauletaan hänelle edelleen. Nimiäiset oli tarkoitus aloittaa tällä laululla, mutta meni ohjelma vähän sekaisin ja ensin vähän höpöteltiin ja toivotettiin vieraat tervetulleiksi kummien kanssa. Kummeiksi Tiitille valikoitui Rikun veli puolisonsa kanssa sekä meidän pitkäaiakainen ja rakas ystäväpariskunta.

”Tiitiäinen, metsäläinen,
pieni menninkäinen.
Posket tehty puolukasta,
tukka naavan tappurasta.
Silmät on siniset tähdet.”

nimiäiset

Riku toivotteli vieraita tervetulleeksi ja mun oli tarkoitus myös lukea pieni teksti siitä ajatuksesta miten uutena vuotena kuiskasin toiveemme tähdille ja siitä miten oli päätetty, että tämä tulisi olemaan onnen vuotemme. Onneksi olin sopinut yhden kummin kanssa, että hän lukisi jos en pystyisi. Niinhän siinä kävi, etten päässyt edes alkuun kun aloin kyynelehtimään, joten kiitos lukuavusta!

Rakas universumi,
katsoin viime yönä tähtitaivasta ja näin erään tähden – pienen ja kaukaisen – välkkyvän kirkkaampana kuin mikään muu suurista tähdistä. Tunsin olevani kuin se pikkuruinen tähti… ja että kohta elämässäni alkaisiuusikausi – ihan kuten olen salaa toivonut jo pitkän aikaa. Enkä voi muuta sanoa kuin että olen valmis! Valmiina kaikkeen, mitä sitten oletkaan minulle tuomassa. Valmiina muuttumaan, elämään, ja välkkymään kirkkaampana kuin koskaan.
Terveisin,
Minä.

nimiäiset

Tässä kohtaa sitten oikeasti lauloimme tuon tuutulaulun ja skoolasimme. Meinasi lasien kohottaminenkin unohtua kun meni ohjelma sekaisin. Kaikille sentään oli lasilliset kuohuvaa kaadettu ja annettukin. Laulun ja skoolauksen jälkeen sanoin muutaman sanasen kummeille ja luin heille ja muillekin läheisille toiveen, jonka olin kirjoittanut myös tekemiini kummitodistuksiin. Tämän jälkeen rakas ystäväni piti kummin ominaisuudessa aivan mielettömän ihanan puheen. Siitä iso kiitos Marissalle!

”Ei pieni puu vielä myrskystä tiedä.
Ei pieni puu vielä myrskyä siedä.
Ole suoja pienelle suuri puu,
jotta pienellä juuret vahvistuu.”

Kummin puhetta en nyt tähän laita. Puheen jälkeen oli nimenpaljatuksen vuoro. Olimme tehneet videon kuvista sekä raskausajalta, että Tiitin ensimmäisiltä viikoilta, aina raskaustestistä nimiäispäivään. Videon taustalla soi Aki Sirkesalon Pikkuihminen laulu. Tuo laulu löytyy spotifystä, mutta youtubesta vain Maarit Hurmerinnan versiona. Itse tykkäsin enemmän alkuperäisestä Akin versiosta. Videon lopussa tuli kuva lightboxista…

AKI SIRKESALO – PIKKUIHMINEN

Sun puhees täyttää huoneen, En siitä ymmärtää voi sanaakaan, Mut ehkä samaan juoneen, Minut tuut jo pian tempaamaan

Hei, me eletään nyt aikaa, Pienten ihmeiden. Elämä on taikaa, mmm, Sä tiedät sen, Pikkuihminen

Kädet ilmaa kahmii. Jalat polkee, suu selittää. Katseesi kaiken ahmii, Mitä miettiikään sun pieni pää

Hei, me eletään nyt aikaa, Pienten ihmeiden. Elämä on taikaa, mmm, Sä tiedät sen, Pikkuihminen

Sä tiedät sen, Pikkuihminen

Oon yksi miljoonista, Kerro miksi minut valitsit. Tän pallon tallaajista, Miksi juuri minut kesytit

Hei, me eletään nyt aikaa, Pienten ihmeiden. Elämä on taikaa, mmm, Sä tiedät sen, Pikkuihminen

Hei, me eletään nyt aikaa, Pienten ihmeiden. Elämä on taikaa, mmm, Sä tiedät sen, Pikkuihminen

Sä tiedät sen, Pikkuihminen

Nimiäiset – tältä meillä näytti

Sitten pääsitiinkin rentoutumaan. Huh, voin sanoa, että jännitti juuri ennen juhlia, ennempää en ehtinyt jännittää.

Tältä meillä näytti

nimiäiset

nimiäiset

nimiäiset

nimiäiset

Nimiäiset – tarjoilu

Henkell tosiaan tarjosi alkoholittomat kuohuviinit juhlajuomiksemme. Olinkin halunnut kuohuvaa juhliin ja tämä oli oikein hyvän makuista ja pidänpä jatkossakin mielessä heidän alkoholittomat tuotteensa, sillä tämä oli oikein maistuvaa.

nimiäiset

Serkkuni teki tuon upean kakun. Itse en olisi tuollaiseen ulkonäköön kakun suhteen taipunut ja musta oli kiva saada näyttävä kakku, mauiksi toivoin mustikka-vaniljaa ja siitä tulikin oikein hyvä. Itse tein glögijuustokakun, Kinuskikissan minttusuklaaleivoksia, pipareita sokerikuorrutteella ja suolaisena kana-fetakvinoasalaattia ja aura-rapukroisantteja.

nimiäiset

Kukkaset ostin luottopaikasta, Kukkapuoti Johannasta Porin Ruosniemestä. Johannalta olen monenmonituiset kukat ostanut.

 

Kodin somistelu ja tarjoilut oli enemmän kuin mieleen.
Tärkeintä silti oli tunnelma joka luotiin ihmisillä ja meidän suurella onnella!

LUKA OLIVER

nimiäiset

Katso myös: My name is…

Seuraa Instagramissa: @outikarita

Tartto ja juhlat pikavilauksella

Tartto on hyvin kaunis kaupunki Virossa, johon pääsin lyhykäisesti viime viikonloppuna tutustumaan, kun mieheni työpaikka, Vehmasputki Oy tarjosi työntekijöilleen puolisoineen matkan kyseiseen kaupunkiin. Matkalla juhlittiin Vehmasputken 10-vuotis juhlia Oy:nä ja tuo juhla kyllä kruunasi reissun!

dav

Pitkä matka!

Matka kohti Tarttoa starttasi perjantai aamuna klo 5.30 firman pihasta. Linja-autolla matkattiin Helsinkiin, josta parin tunnin laivamatka Tallinnaan starttasi 10.30 muistaakseni. Laivalla meillä oli aamiaisbuffet, josta kaikki oli just sillähetkellä loppu kun me haettiin lauatasillemme täytettä. Vatsaansa sai kyllä täytettä, mutta ei nyt niinkään hurraahuutoja. Tallinnasta matka jatkui linja-autolla kohti Tarttoa, jonne taisimme ajella peräti kolmisen tuntia. Aikas paljon istumista siis ja hotellille päästyä erästä miekkosta ainakin väsytti 😀

dav

Kaunis kaupunki

Aikas pikasilmäyshän tuo oli, eikä montaa kadunpätkää tullut viikonlopun aikana talsittua, mutta pikavilkaisulla hyvin kaunis kaupunki, paljon vanhoja rakennuksia ja ihania puistoja. Lumi teki maisemasta talvisen kauniin ja luulenpa, että kesällä kaupunki iskisi myös minuun! Ihmetykseni aihe oli kuitenkin katujen auraamattomuus. Osa jalkakäytävistä/pyöräteistä autoteiden vieressä oli auraamatta, harmassa lumisohjossa sitä sai kävellä katuja pitkin, onneksi oli pakkasta sen verran ettei loskaksi kuitenkaan muuttuneet tiet. Hotellin ympäriltä ja esim. Raaatihuoneen aukiolta oli kyllä aurattu, että kyllä siellä aurauskalustoa ilmeisesti oli kuitenkin 😀

mdemdehdrmdehdrdavhdrShoppailua

Tarttossahan oli alennusmyynnit ja pari ostoskeskusta heti hotellin vieressä. Desigualin kaupassa oli ihan pakko käydä ja mekkohan sieltä mukaan tarttui. Alusvaateliikkeestä löytyi myös rintaliivit ja yhden napakorunkin ostin kun halvalla sai 😉 Rikullekin löytyi ruskeat nahkakengät edukkaasti.

dav

Hotelli

Ainiin, meinasi vallan unohtua mainita hotelli, joka yleensä nyt matkapostausten alussa heti mainitaan. Nyt ei mainittu, kun hotellissa ei nyt kummoista ollut. Hoteli siis oli käsittääkseni Tartton suurin hotelli, Dorpat Hotel & Conference Centre. Hotellin aula näytti hyvältä, mutta huoneet oli niin tylsät ettei kuvattua edes tullut. Huoneesta löytyi nyt ihan ”must” jutut, kuten sänky, vessa ja suihku, mutta siinä se sitten olikin 😀 Minijääkaappia olisi vähän kaivattu, jotta oltaisiin saatu vesipulloa ja cola zeroa hieman kylmään. Mitään pieniä söpöjä shamoo pulloja yms. ei löytynyt myöskään ja seinät olivat vain valkoiset, vai olikohan niissä joku sävy 😀

Palvelu hotellilla oli hyvin ystävällistä ja aulabaarin baarimikko oikein fiilisteli kun pääsi drinksuja tekemään. Juhlaillallisen järjestelyt vaikuttivat onnistuneet hotellinkin puolelta oikein hyvin ja ruokaa oli todella hyvää. Hotellin aamupala menetteli… Ajattelin, että olisin hotellin Spasta ottanut jonkun kauneushoidon lauantai aamupäivästä, mutta hoitola oli täyteen bookattu, kuten hieman arvelinkin. Hotelilla oli hyvin kuiva huoneilma ja siihen yhdistettynä talvikelit ulkona, niin mun iho veti varsinkin kasvoista ihan jäätävään kuntoon ja nyt saan kyllä tehokosteutella ihoa, tekis mieli varata oikein kasvohoito jostain nyt heti!

davdav

Tartton ruokakomukset

Plussia ja miinuksia…

Ruutikellari

Perjantaina kävimme koko porukka illallisella Ruutikellari nimisessä ravintolassa. Ravintolan puitteet olivat todella upeat ja tunnelmalliset, palvelu oli todella hyvää ja allergiatkin otettiin todella hyvin huomioon. Itse pähkinäallergisena syön kyllä tuotteita, joissa lukee ”saattaa sisältää pähkinää”, yleensä niissä ei ole ja itse otan vastuun jos onkin. Toki tämä ravintolassa ajatellaan tarkkaan kun on pähkinäallergian ilmoittanut, ymmärrän. Kun muut saivat upeassa leipäkuoressa alkuruokakeiton, niin minä jäin ilman leipäkuorta, mutta kun Riku oli oman keittonsa syönyt ja leipäkuortakin tarpeekseen, niin vaihdoinkin oman keittoni kuoreen ja ai että kun oli hyvää. Erityisen hyvää leivästä keiton seassa tai keitossta leivän seassa teki varmasti se, etten juurikaan ole leipää syönyt kun olen gluteenia vähentänyt, nyt sai gluteenitkin mennä! Alkukeitto oli siis hyvää. Pääruoka sitten olikin pienoinen pettymys tai oikeastaan suurikin, pippuripihvi oli hyvin ohut ja senhän nyt arvata saattoikin, ettei se voi silloin medium olla, eikä ollutkaan, oli ylikypsä. Sain eri kastikkeen, joka hieman hämmensi minua, Rikulla oli paljon parempi 😛 Perunat oli selvästi mikrotettuja tai uudelleen lämmitettyjä, ei ainakaaan juuri paistettuja… Jälkkäri vaniljajäde oli vaniljajädeä, Rikun suklaakakusta (jossa ei ollut pähkinää), varastin suklaakastiketta jäätelööni 😀

hdrtarttoofood1

Yakuza Sushi Bar

Googlettelin sushiravintoloita Tarttosta ja löysin kehuja tästä paikasta, joka oli hyvin lähellä hotellia. Lauantaisten shoppailujen lomassa käytiin sitten sushilla Rikun työkaverin Heikin ja hänen puolisonsa Pian kanssa. Selvisi, että he oli kerran ennen syöneet sushia eikä pitäneet kummoisena, nyt taisivatkin vähän tykästyä 😀 Sushi oli siis hyvää!!! Hinta-laatusuhde oli oikein hyvä eli ruoka oli edukasta, mun ja Rikun syömiset kustansi n. 30 € yhteensä.

davtarttoofood2

Hotellin juhlaillallinen

Ruoka oli todella hyvää ja meinattin jumiutua ihan vallan kylmiin alkuruokiin, Ceasar salaattikiin oli niin hyvää! Tuli käytyä oikein kaksi kertaa hakemassa kylmiä ruokia ja kun vihdoin päästiin lämpimiin, niin ne oli ehkä jo tovin liian kauan ehtineet hautua lämmössä. Lämpimätkin maistuivat hyvin, mutta kala ja liha olivat päässeet hautumaan ja kypsymään hieman liikaa. Jälkiruoka oli ihan bueno!

tarttoofood3

Outfitit

Perjantaille ja lauantaille oli vähän parempaa Seppälää päälle 😀 Perjantaina mentiin suorilla housuilla ja bleiserillä, lauantaina taas pienellä blingillä varustetulla mekolla (ja bleiserillä,  joka tosin oli osan iltaa tuolin selkämyksellä).

davtarttoooutfittarttoooutfit2

Juhla

Vaudevau!

dav

Ilta veti sanattomaksi! Lauanataina Vehmasputken iltajuhla ja 10 vuotisjuhla Oy:nä starttasi klo 19.00 hotellilla. Alun muodollisuuksia jaksoi seurata hyvinkin, hieman puheita, koskettaviakin sellaisia, tomitusjohtajan vaihdos – onnittelut Rikun veljelle Jyrkille!, työntekijöiden huomioimista mm. Kauppakamarin kunniamerkeillä. Riksakin sai pronssisen merkin kymmenestä työvuodesta Vehmasputkessa. 10 vuotta sitten kun Vehmas-Putki Ky:stä tuli Vehmasputki Oy, oli työntekijoitä kymmenkunta ja joulukuussa palkkaa maksettiin yli 50 työntekijälle, huhhuh! Todella hienoa, miten työnantaja välittää ja pitää huoltaa työntekijöistään ja voin sanoa, että on tuo porukka aika mahtava kaikkineen; työnanatajineen, tyontekijöineen ja tietty puolisoineen 😉 Jokainen työntekijä sai myös valokuvakirjasen Vehmasputki 2006-2016, kirjasessa oli paljon kuvia liittyen työhön, työyhteisön virkistykseen, koulutukseen ja työntekijöiden elämään. Valokuvakirja oli todella hieno ja olen sitä selaillut jo useampaan otteeseen ja itsekin kirjassa vilahdan useamman kerran, on siinä meidän hääkuvakin, hih 🙂

davdavansiodavhdr

Tämmöinen oli meidän Tartton reissu!
Onko teistä kukaan käynyt kyseisessä kaupungissa?