Parisuhteen piristystä – Parisuhdejoulukalenteri

Parisuhdejoulukalenteri on yksi parisuhteen oiva piristäjä!

parisuhdejoulukalenteri

Parisuhteen piristystä

Parisuhdetta on hyvä hoitaa ja huoltaa, pienet piristykset, toisen huomioimiset ja yhteiset tekemiset ovat tällaisia asioita. Niitä pitäisi tapahtua parisuhteessa pyytämättä ja sopimattakin, mutta joskus sitä voi yhdessä suunnitellakin jonkin kivan piristyksen. Jo yhdessä suunnittelu on parisuhteen piristystä! Yhteinen parisuhdejoulukalenteri voi mm. olla sellainen juttu. Mä ideoitsin 2 vuotta sitten mulle ja Rikulle joulukalenterin ja siitä tuli parisuhdejoulukalenteri. Kahtena vuotena se on ollut jo käytössä ja viime vuonna muistan Rikun kysyneen, että kai tää tehdään taas ensi vuonna. Tästä tehtiin siis perinne! Kalenterissa on paljon asioita, joilla vuoden aikana saattaa muutoinkin joskus toista huomioida, ei niiden juttujen tervitse siis sen ihmeempiä ollakaan, mutta vois inne jonkun yllättävänkin jutun ideoida, se vasta piristääkin 😉

parisuhdejoulukalenteri

Parisuhdejoulukalenteri

Tänä vuonna siis joulukuusta tulee taas tällainen toisen huomioimiskuukausi oikein extrasti meillä, kun parisuhdejoulukalenteri alkaa joulukuun ekasta päivästä ja kestää sinne jouluaattoon. Tähän ei paljoa tarvita. Meillä on pussukka, jonka sisälle laitetaan toiselle joku pieni lahja. Lahja voi olla lämpimät sukat, suklaapatukka, toisen kiinnostuksen mukainen lehti, saunajuoma. Se voi olla myös lappuun kirjoitettu lupaus jalkakylvystä, hieronnasta, kirje omalle puolisolle, lupaus lounaalle / kahvilaan viennistä, illallislupaus joko kotona tai raflassa…. Ne voi olla ihan pieniä toisen huomioitsemisia tai suurempia, arkisiia tai ei niin arkisia, pariskunnan näköisiä. Ja koska jouluaattona on kiva, että kummatkin saa jotain, niin ollaan sovittu kaksi päivää joina kummatkin laittaa toiselle pussiin jotain, muuten jokatoinen päivä on itsellä vuoro ja joka toinenpäivä puolison vuoro.

Ollaan myös  puhuttu tämän jalostamisesta niin että joka kuukausi olisi toisen tehtävä kehitellä joku kiva yhteinen juttu/tekeminen, mutta tämä on ollut vasta siinä vaiheessa, että on puhuttu, että olis kiva…. Saas nähdä jalostuuko joskus, mutta ainakin tänävuonna meidän kuusen juurelta löytyy taas sama pussukka, parisuhdejoulukalenteri. Ja siis kyllä, kuusi laitetaan heti joulukuun alusta! No, katsotaanonko heti 1. päivä pystyssä,mutta ainakin tulevan viikonlopun aikana!

parisuhdejoulukalenteri

Ja jos innostuit tällaisesta parisuhdejoulukalneteri -ideasta niin tämänhän ehtii hyvinkin vielä toteuttaa, ei mullakaan ole hankittuna kalenteriin kuin yksi juttu vasta ja osa kun ne jutut voi olla ihan ilmaisiakin juttuja, paperilapulle rustattuja.

Parisuhdekalenterui tai ei, niin joka tapauksessa,
Ihanaa joulun odotusta!

Seuraa myös Instagramissa:
@outikarita

Jouluilon jakamista

Hyvä jos olet päättänyt myös valmistautua jouluun ilman stressiä, sillä silloin pystyt paremmin ja aidommin jakamaan joulun odotuksen hyvää fiilistä myös ympärillesi. Viime viikolla rustailin ajatuksiani joulunajasta ilman stressiä postauksesa ”Kuukausi jouluun, ethän stressaannu”.

dav

Konkreettisesti jonkun toisen joulua voi helpottaa erilaisten joulukeräysten kautta. Itse olen jo monena vuonna osallistunut Nuorkauppakamarin Joulupuu keräykseen, jossa kerätään lahjoja lapsille. Sosiaalitoimi välittää lahjat eteenpäin. Tänäkin vuonna nappaamne Rikun kanssa kuusesta laput. Eri kaupungeissa on erilaisia mahdollisuuksia tämän tyyliseen jouluavun antamiseen.

dav

Me ollaan päätetty myös viime vuoden lailla tänäkin vuonna lisämaustaa omaa joulun odotustamme yhteisellä ”parisuhde joulukalentereita”. Vuoropäivinä laitamme jonkun pienen asian kalenteripussukan. Jouluaattonahän siellä pitää tietty olla kummallekin jotain, joten päätettiin myös itsenäisyyspäiväksi laittaa kummallekin niin tulee sitten saman verran 😀 Tää on musta kumminkinpäin tosi kivaa, on kiva keksiä toiselle pieniä ylläreitä ja kiva myös kurkistaa itse pussiin, että mitähän toinen on keksinyt 😍  Ja pieniä juttuja, kuten lupauslappuja esim. hieronnasta, suklaapatukka, jälkkäriherkut, lounastreffit, joku lehti tms. Mitä sitten keksiikin. Jos innostut tästä ajatuksesta, niin mikä estää aloittamista vaikkapa vähän myöhässäkin tätä.

joulukalenteri2

Ihana Positiivareiden ilmainen Joulukalenteri on avattava aamuisin 😍 Useampana vuonna perinteisesti mulla on ollut myös Veikkauksen raaputeltava Joulukalenteri, siitä on tullut vaan tapa ja perinne. Josko arpaonni suosisi….

Töissä saankin elellä ihanaa päiväkotijoulua lasten kanssa. Vaikka tämä on hetkistä aikaa usein työntekijöille, niin on se myös palkitsevaa, se riemu, ilo, odotus ja jännitys lapsissa on aivan käsin kosketeltavaa. Askarrellaan, leivotaan, lauletaan ja leikitään joululauluja ja -leikkejä, tonttujumppaillaan yms. Tänäänkin kun päiväkotitonttu oli jättänyt kirjeen lapsille ja kurkistettiin joulukalenteriin ensimmäistä kertaa. Kaiken riemun lisäksi myös se joulunajan rauha joka tarttuu lapsiin ainakin niiksi pieniksi hetkeksi, kun otetaan joulun rauhallisempia hetkiä ja pian taas on vilskettä 😀

dav

Onko sulla joulukalenteri?
Aiotko auttaa jonkun toisen Joulua jotenkin?