Joulupuukeräys ja mitä itse joululta toivon

Joulupuukeräys

Joulupuukeräys on joululahjakeräys lapsia varten, jotka eivät muuten välttämättä saa lahjoja. Tämän keräyksen järjestää Nuorkauppakamari usealla paikkakunnalla, niin täällä Porissakin. Ollaan jo useampana vuotena keräykseen osallistuttu ja niin osallistutaan tänäkin vuonna! Mun ei tarvi ajatella muuta kuin lasta joka saattaa jäädä ilman lahjoja, lasta jonka ainoa toive saattaa olla puhtaat alushousut ja sukat ja tiedän haluavani osallistua.

Jolupuukeräyksestä lisääi nfoa ja paikkauntakohtaiset keräykset
https://joulupuu.org/

Joulupuukeräys

Mitä itse joululta toivon

Meillä on edessä ensimmäinen joulu lapsen kanssa. En vielä tiedä tarkalleen miten joulua vietämme, mutta varmasti se saa uusia ulottuvuuksia ja merkityksiä. Ajatuksena on rauhallinen ja lämmin joulu. Joulunlaitto kotona onkin jo pikkuhiljaa alkanut. Tänään meille ilmestyi joulukuusi, joka viikonloppuna saa koristeet, nyt sen juurella on meidän parisuhdejoulukalenteri. Tiitille ei ole vielä joulukalanteria eikä myöskään suuria toiveita. Muutama juttu mulla on mielessä joululahjatoiveena kenties Tiitille, mutta ensisijaisesti toivon juurikin sitä rauhaa ja lämpöä. Tänä vuonna vietetään joulua lapsentahtisesti ja vauvaelämän ehdoilla, eikä se tunnu ajatuksena yhtään hassummalta, oikeastaan aikas ihanalta!

Mähän oon kyllä kova lahjaihminen, tykkään antaa lahjoja ja onhan niitä ihan kiva saadakin. Mulle tuottaa kyllä suurta iloa löytää toisille sopivia lahjoja, lahjoja joista tulee mieleen, että tää hei sopi sille ihmiselle. Tänä vuonna ajattelin ehkä myös osan joululahjoista tehdä itse, saas nähdä toteutuuko tämä ajatus. Näpertely on kivaa, lahjojen, korttien ja pakettien näpertely. Tänä vuonna tosin joulukortteja en tee itse, mutta yhtäkään lahjaa en anna kaupan paketoida vaan haluan itse näperrellä paketit.

Joululahjaksi rakkautta lapselle

Mun Positiivareiden kalenterissa oli joulukuun kohdalla aivan ihana tekstin pätkä lapsiperheitä ajatellen, mutta arvokkaita ajatuksia myös muihinkin ihmissuhteisiin!

Anna läsnäoloasi enemmän kuin lahjojasi.
Naurakaa, tanssikaa ja laulakaa yhdessä. 
Kuuntele sydämelläsi. Rohkaise. Ymmärrä.
Salli hänen rakastaa itseään.
Kunnioita hänen kieltojaan.
Pyydä anteeksi. Kosketa hellästi.
Rakenna linnoja huovista.
Ole avoin.

Tehkää yhdessä lumilyhtyjä.
Rohkaise. Vältä vertailua. Usko mahdollisuuksiin.
Lue ääneen kirjoja. Opeta tunteita.
Luo hiljaisuuden piiri. Kerro unelmistasi.
Kävelkää lumisateessa.
Tunnusta omat virheesi. 
Suojele häntä. Vaali hänen viattomuuttaan.
Kikattakaa. Puhu ystävällisesti.
Ole hänestä ylpeä.
Vastaa hänen kysymyksiinsä.

Kumarru alas puhuessasi hänelle.
Hymyile, vaikka olisitkin uupunut.
Pidä kaikesta mitä hän tekee.
Kunnioita hänen erilaisuuksiaan.
Arvosta häntä.
Muista, ettei hän ole ollut vielä pitkään maan päällä.

 

Onko sinulle ajatuksia osallistua johonkin joulun hyväntekeväisyyteen?
Entä millaisesta joulusta haaveilet?

Instagramissa: @outikarita

Parisuhteen piristystä – Parisuhdejoulukalenteri

Parisuhdejoulukalenteri on yksi parisuhteen oiva piristäjä!

parisuhdejoulukalenteri

Parisuhteen piristystä

Parisuhdetta on hyvä hoitaa ja huoltaa, pienet piristykset, toisen huomioimiset ja yhteiset tekemiset ovat tällaisia asioita. Niitä pitäisi tapahtua parisuhteessa pyytämättä ja sopimattakin, mutta joskus sitä voi yhdessä suunnitellakin jonkin kivan piristyksen. Jo yhdessä suunnittelu on parisuhteen piristystä! Yhteinen parisuhdejoulukalenteri voi mm. olla sellainen juttu. Mä ideoitsin 2 vuotta sitten mulle ja Rikulle joulukalenterin ja siitä tuli parisuhdejoulukalenteri. Kahtena vuotena se on ollut jo käytössä ja viime vuonna muistan Rikun kysyneen, että kai tää tehdään taas ensi vuonna. Tästä tehtiin siis perinne! Kalenterissa on paljon asioita, joilla vuoden aikana saattaa muutoinkin joskus toista huomioida, ei niiden juttujen tervitse siis sen ihmeempiä ollakaan, mutta vois inne jonkun yllättävänkin jutun ideoida, se vasta piristääkin 😉

parisuhdejoulukalenteri

Parisuhdejoulukalenteri

Tänä vuonna siis joulukuusta tulee taas tällainen toisen huomioimiskuukausi oikein extrasti meillä, kun parisuhdejoulukalenteri alkaa joulukuun ekasta päivästä ja kestää sinne jouluaattoon. Tähän ei paljoa tarvita. Meillä on pussukka, jonka sisälle laitetaan toiselle joku pieni lahja. Lahja voi olla lämpimät sukat, suklaapatukka, toisen kiinnostuksen mukainen lehti, saunajuoma. Se voi olla myös lappuun kirjoitettu lupaus jalkakylvystä, hieronnasta, kirje omalle puolisolle, lupaus lounaalle / kahvilaan viennistä, illallislupaus joko kotona tai raflassa…. Ne voi olla ihan pieniä toisen huomioitsemisia tai suurempia, arkisiia tai ei niin arkisia, pariskunnan näköisiä. Ja koska jouluaattona on kiva, että kummatkin saa jotain, niin ollaan sovittu kaksi päivää joina kummatkin laittaa toiselle pussiin jotain, muuten jokatoinen päivä on itsellä vuoro ja joka toinenpäivä puolison vuoro.

Ollaan myös  puhuttu tämän jalostamisesta niin että joka kuukausi olisi toisen tehtävä kehitellä joku kiva yhteinen juttu/tekeminen, mutta tämä on ollut vasta siinä vaiheessa, että on puhuttu, että olis kiva…. Saas nähdä jalostuuko joskus, mutta ainakin tänävuonna meidän kuusen juurelta löytyy taas sama pussukka, parisuhdejoulukalenteri. Ja siis kyllä, kuusi laitetaan heti joulukuun alusta! No, katsotaanonko heti 1. päivä pystyssä,mutta ainakin tulevan viikonlopun aikana!

parisuhdejoulukalenteri

Ja jos innostuit tällaisesta parisuhdejoulukalneteri -ideasta niin tämänhän ehtii hyvinkin vielä toteuttaa, ei mullakaan ole hankittuna kalenteriin kuin yksi juttu vasta ja osa kun ne jutut voi olla ihan ilmaisiakin juttuja, paperilapulle rustattuja.

Parisuhdekalenterui tai ei, niin joka tapauksessa,
Ihanaa joulun odotusta!

Seuraa myös Instagramissa:
@outikarita