Paluu Italiaan….

Paluu Italiaan muistoissa, mutta joskus vielä ihan oikeastikin. Viime kesänä toteutettu Italian unelmamatka Rikun kanssa oli juurikin sitä, unelmamatka. Noihin paikkoihin voisin mennä uudelleenkin, mutta kaikenkaikkiaan Italia on ihana ja lähellä sydäntä, ehkä siksikin että se oli myös isäni matkailuintohimon kohde. Jaoin tuossa jo instassakin näitä matkamuistoja, mutta jaetaan ne nyt vielä tännekin! Viime eksänä kohteista postauskirjoitukset jäi Venetsiaan, niin kelataan nyt kaikki kohteet pikana läpi! Mä en kyllästy näihin kuviin ja niitä olisi vaikka kuinka, nyt kuitenkaan ei tule kuva hyökkäystä vaan muutamat kollaasit. Toki voin tehdä kuvahyökkäyksiäkin näistä kohteista jos haluatte (?) 😉

 

Venetsia

”Niin kaunis kaupunki, eikä vielä kesäkuussa mitenkään mahdottoman paljon turisteja, ei pahaa hajua vaan ihanaa meri-ilmaa, hyvää ruokaa, paljon nähtävää ja romantisointia. Haikea olo oli lähteä, täällä olisi viihtynyt kauemminkin pikkukujille eksyen.”

Me lennettiin Venetsiaan ja lentokentältä vuokra-auto alle, jolla lähdettiin huristelemaan läheiseen pikkukaupunkiin, jossa viihdyttiin sitten kaksi yötä. Ensimmäisenä matkapäivänä otettiin autolla suunta pienelle Chioggiasaarelle Venetsian viereen, jossa vietettiin päivää ja iltaa. Tokaksi päiväksi suunnattiin sitten Venetsiaan jo aamusta ja oltiin siellä iltaan asti. Tuli käveltyä oikeastaan Venetsia läpi, kun mennessä päätettiin ottaa jalan suunta Venetsian nähtävyys kohteisiin, joihin oli tovi kävelymatkaa. Nähtiin siinä samalla hyvin paikallista eloa ja oloa Venetsiassa ja lopulta päädyttiin koluamaan Markuksen tori ja kirkko läpi nähtävyyksistä. Käytiin gondoliajelulla, jolla toki on hintaa, mutta suosittelen. Ajeluita oli kolmen hintaisia/kolmen pituisia ja otettiin se keskihintainen. Noilla gondoliajeluilla näkee Venetsian kuitenkin täysin eri perspektiivistä ja on se hieno kokemus muutoinkin! Sanoisin, että jos Venetsiassa käy niin en jättäisi välistä, kuitenkin jos tulee usemman kerran käytyä Venetsiassa niin ei se nyt sellainen juttu ole, että tarvisi joka kerta mennä, mutta kerran koettava ehdottomasti!

Paluu Italiaan

Paluu Italiaan

Firenze

”Kuuma ja kultturelli Firenze, jossa voisi kuluttaa enempikin aikaa museoissa, mutta me keskityttiin suurilta osin ulkoilmaan. Upea kaupunkihan tämäkin oli ja saatan joskus eksyä uudelleenkin, mutta ei jäänyt varsinaisesti haikeutta palata uudelleen.”

Firenzen läheisessä kaupungissa Fiorentinossa vietettiin 2 yötä ja ehdittiin tekemään Firenzeen kolmena päivänä visiitit! Fiorentinoon saapumispäivänä otettiin autolla suunta Firenzeen, mutta se oli virhe. Motari teki pitkän lenkin ja maksoi, samoin pysäköinti Firenzessä maksoi! Halvemmaksi, helpommaksi ja nopeammiksi tavaksi mennä Firenzeen tuli seuraavina päivinä tehdyt junamatkat, jotka maksoi muistaakseni ihan muutaman euron/pää.

”Firenze/San Niccolo, ihana Firenzen kaupunginosa. Kyllä näiden näkymien ja Daavidin takia kannatti kivuta ylös, vaikka koville ottikin. Illan päätteeksi kannatti luottaa matkaopaskirjasen ravintolavinkkiin, La Beppa Fioraiassa aivan loistavaa pizzaa ja parasta artisokkaa, jota olen koskaan syönyt. Edullinen, iso ja ilmeisen suosittu ravintola, onneksi saatiin pöytä.”

Paluu Italiaan

”Turistipäivä”, tänään matkattiin junalla Firenzeen ja käytiin mm. Hard rock cafessa, Duomossa ja Galileo museossa. Kuuma ja vähän turhan pitkäpäivä näillä viikoilla näissä lämmöissä vaikka rennosti päivää vietettiinkin, olisi vaan tarvinnut päästä päivähuilille välillä.”

Paluu Italiaan

”Rento ja kuuma (+ 40) päivä maustettuna mm. hyvällä gelatolla, josta ei saa tarpeekseen, maukkaalla ruualla ja kauniilla viulumusiikilla. Goodbye Firenze, huomenna uusi kaupunki.”

Paluu Italiaan

Verona 

”Veronaan rakastuin! Oltiin oikeastaan Gardalla, mutta tehtiin sieltä yhden päivän omatoimiretki rosoisen kauniiseen Veronaan. Tänneehdottomasti uudellee, viettämään vaikka viikonloppua joskus!”

”Rosoinen kauneus ja rauhallinen sekä tiivis tunnelma sai mut tuntemaan tän kaupungin omakseni. Romeon ja Julian rakkaustarina näkyi Veronassa ja käytiinhän me Julian parvekketta ja patsasta katsomassa, heh. Verona pääsi mun Top 3 kaupunkeihin ulkomailla ja tänne on päästävä vielä”

Garda

”Gardalla oltiin vietetty jo yksi yö ennen Veronaa ja vietettiin yhteensä 3 yötä täällä. Huikea paikka ja tännekin suunnattava uudelleen, ehkä perhereissulle joskus…”

”Gardajärvellä panostettiin hieman enemmän hotlaankin rentoilukohteena. Gardalle saapumispäivänä järvenrannalla käyty, altaalla pulikoiti ja illallinen nautittu ihanassa Espanjalaisessa ravintolassa järven rannalla”

Paluu Italiaan

”Last day, Last night… Lähdettiin ajelemaan Gardan eteläpuolelta länsirantaa pitkin pohjoiskärkeen Riva del Gardaan ja matkalla nähtiin paljon upeita maisemia, joita välillä pysähdyttiin ihailemaan. Koko Gardakin olisi upea kiertää, mutta aika oli rajallista ja haluttiin viimeisenä iltana rentous vielä hotellillakin. Illallinen nautittiin hotellin lähellä, aivan rannassa. Ihana päätöspäivä lomalle!
Gardalle on varmasti suunta joskus uudestaan, kenties niin, että Tiitikin pääsee näkemään Gardan ihanuuden lapsen silmin.”

Paluu Italiaan

Raskaana Italiassa

Niin tuolloin Luka oli vielä Tiiti ja reissun jälkeen selvisi, Tiiti tulis olemaan poika. Liitoskivut alkoivat onneksi vasta tämän reissun jälkeen ja tästä matkasta voitiin nauttia ilman kipuja. Toki kuumuus tuntui kovemmin pienen raskausmasun kanssa, mutta sen mukaan liikuttiin eikä hötkyilty turhan tiukilla aikatauluilla ja suunnitelmilla. Tein postauksenkin

RV 20 ja raskaana Italiassa

Oli kyllä aivan mahtava reissujavinkatkaa ihmeessä joshaluatte kuvahyökkäyspostauksen jostakin näistä kohteista vielä. Vuosi sitten piti tehdä jokaisesta kohteesta oma postauksensa, mutta tuo postaussarja jäi lyhyeen, se jäi Venetsiaan. Ventsiasta tosiaan tein viime kesänä postauksen

Italian matkakaertomukset – Venetsia ja Chioggia

IG: @outikarita

Italian matkakertomukset – Venetsia ja Chioggia

Italia, Venetsia, Chioggia, Verona, Garda…
Tervetuloa Italian matkakertomusten pariin ja aloitetaan kahdesta ensimmäisestä päivästä, jotka vietimme Chioggiassa ja Venetsiassa. Matkakertomukset tulee sisältämään paljon muisteluita,kokemuksia ja kauniita kuvia!

Venetsia

Nyt kun on kuukausi jo kulunut siitä kun noissa paikoissa oltiin, niin eiköhän voisi tehdä pienen paluun, ainakin muistoissa. Italian matkasta olin jo pitkään haaveillut ja paluusta Venetsiaan, missä olen 12-vuotiaana käynyt kerran. Venetsia siis oli ihan ehdoton määränpäämme Italian reissulla. Lensimme Venetsian lentokentälle, ei sinne saarelle silti… Vuokrasimme auton ja hotelli oli valikoitunut n. puolen tunnin ajomatkan päästä Venetsiasta, aika pienestä paikallisesta kaupungista, minkä nimeä en nyt äkksieltään muista, mutta hotelli oli Villa Ca Zane Martin. Aivan ihana hotelli, mutta hyvinkin tyhjillään ainakin tähän aikaan vuodesta. Puitteet antoi ymmärtää, että viikonloppuna hotellilla oli vietetty häitä.

DAY 1 – Chioggia

Matkamme ensimmäinen päivänä kun oltiin asetuttu hotellille ja löydetty lounaspaikka läheltä, niin mieteimme mitä tekisimme. Olimme jo puoliltapäivin hotellilla ja meillä oli koko päivä aikaa. Googlailimme, että olisiko mahdollista päästä kastamaan jossain jalat rantaveteen, meren lähellä kun oltiin. Valittiin pieni Chioggia saari aivan Venetsian vierestä. Chioggia oli pieni ja idyllinen saari täynnä paikallisia, me kenties oltiin sillä hetkellä saaren ainoat turistit, heh. Jalkoja ei päästy kastamaan kylläkään meriveteen, mutta muuten ihasteltiin ja rentoiltiin kauniilla ja rauhallisella saarella. Cappuchino on muuten Italiassa sitten todella hyvää! Illalla hotellille ajellessa matkamme ensimmäinen auringonlasku oli ihailtavanamme. Tämä oli sopivan rento päivä, ottaen huomioon, että oltiin neljän aikaan aamuyöstä suuntaamassa HElsinki-Vantaan lentokentällejo ja päivä oli siis pitkä.

Chioggia

Chioggia

Chioggia

Chioggia

Chioggia

DAY 2 – Venetsia

Niinkuin jo kerroin, Venetsia oli yksi ehdoton kohteemme Italian matkallamme. Ajelimme Venetsiaan ihan sinne saarelle asti autolla ja hurautimme parkkitaloon, missä maksoi päivä 21€. Ei siis kauhean pahan hintainen mielestäni. Tuntiveloitus oli 3€, mutta 7 tunnin jälkeen meni tuolle päiväveloitukselle ja koko päivähän me siellä oltiin. Suunnattiin jo ajoissa aamupäivästä ja lähdettiin ihan illalla vasta haikein mielin pois. Parkkitalolta lähdimme reippaina jalkaisin suuntaamaan aikalailla toiselle puolelle Venetsiaa. Illalla palasimme vesibussilla jalat väsyneinä autolle. Näin oli silti järkevää tehdä ja nimenomaan näin päin, mennessä kävellen ja palatessa vesibussilla. Jalkaisin kun käveltiin vähän paikallisten asuttaman Venetsian läpi, niin näki muutakin Venetsiaa kuin sitä suurinta turistialuetta.

Venetsia

Venetsia

Venetsia

Mitä muuten teillä tulee ensimmäisenä mieleen Ventasiasta?

Monille tulee haju, epäsiisteys ja turistirysä vaikkei olisi koko saarella koskaan käynyt. Muistan että silloin 12-vuotiaana kun oltiin heinäkuussa Venetsiassa niin väkeä oli tosiaan paljon, Markuksen torikin oli ihan piukassa ihmisiä. Nyt oltiinkin kesäkuussa ja missään ei ollut tungosta, turisteja toki oli, mutta ei nyt kovin paljoa, niin kun voitte kuvistakin huomata. Venetsiassa ei myöskään haissut ja voin sanoa, että mun hajuaisti on muutoinkin tosi herkkä, saati nyt raskaana, se on vielä herkempi. Ventsiassa ei siis haissut, Firenzessä kyllä, mutta ei mennä sinne tällä kertaa… Voihan se olla vuodenajastakin kiinni, samoin ihmisten määrästä joka tietysti on isoimmillaan heinä-elokuussa kun on se suurin turistikausi. Myös siistiä Venetsiassa oli. Suosittelen siis Venetsiaa kesäkuussa, ei ruuhkia eikä tungosta! Seuraavat kuvat on Canal Granden ylikulkevalta Ponte di rialto -sillalta, joka on rakennettu 1591. Canal Grandekäsittääkseni on ikäänkuin pääkatu, pääkanaali.

Venetsia

Venetsia

Venetsia

Venetsia on todella kaunis ja täynnä pieniä kujia joille mielellään ”eksyy”. Siellä voisi vaikka päivän vain kuljeskella ristiin rastiin kujia, ilman sen kummempia karttoja, että nyt tuonne ja tästä tuonne, että olisi varmasti lyhin reitti määränpäähän. Eieiei, vaan nimenomaan summamutikassa valita, että hei, tässäpä kivan näköinen kuja tai silta tai kanaali. Yksi päivä on loppujenlopuksi lyhyt aika Venetsiassa. Ehtii siinä näkemään ne turistijutut, mutta meille ei ainakaan pääasia ollut kiertää kaikkia mahdollisia turistikohteita, vaikka niitäkin toki kierrettiin, muttamoni jäi käymättäkin, koskahaluttiin tehdä muutakin Venetsiassa kuin juosta paikasta toiseen. Turistijuttujen ja nähtävyyksien lisäksi Venetsiassa on todella mukava vaan fiilistellä rennosti ja juurikin eksyä niille pikkukujille ja syödä vaikkapa ihan parasta jäätelöä, Italialaista gelatoa.

Venetsia

No mitäs me sitten koluttiin nähtävyyksiä Venetsiassa. Gondoliajelu oli ihan ehdoton ja jos ei ole ikinä ollut sellaisella Venetsiassa niin kun Venetsiaan menee, niin kyllä suosittelen! Halpoja ne ei ole, mutta kokemisen arvoisia. Kanaaleja seilaillessa näkee Venetsiaa taas hyvin eri tavalla, sillä kaikkien kanaalien varrelle ei edes pääse jalkasin. Myös se kun katsot sieltä vedenrajasta sitä Venetsiaa niin se on ihan uusi ulottuvuus Venetsian näkemiselle. Huokausten siltakin näytti erilaiselta sieltä hyvin läheltä ja vedenrajasta katsottuna. Ensi kerralla haluan kenties mennä itse sillallekin. Niin ja muuten huokausten sillalla ei suinkaan ole romanttista historiaa, vaan huokauksia on päästäneet vangit, jotka on nähneet Venetsian viimeistä kertaa tuolla sillalla matkallaan tyrmään. Condolieerit ovat hauskoja ja rentoja tyyppejä selvästikin. Kaikki raitapaidoissaan ja vaikken Italiaa ymmärtänyt niin kyllä sen osasi tulkita kun he heittelivät toisilleen piruilevaa läppää siinä vastaan tullessaan. Ei muuten ollut siellä kanaaleillakaan ruuhkaa, ehkä myöhemmin kesällä saattaisi enemmän olla. Gondoliajeluiden hinnat on kiinteät Venetsiassa ja aikas kalliit. Halvin ajelu oli muistaakseni 80€ ja kesti n. puoli tuntia, käsitin että lähinnä pääkanaalilla mentäisi sillä reitillä. Me valittiin keskihintainen, tunnin mittainen ajelu ja se tuli maksamaan 120€, mutta tämä oli valmiiksi mietitty niin ei ahdistanut rahan meno.

Venetsia

Venetsia

Venetsia

Venetsia

Venetsia

Venetsia

Tottakai Markuksen aukiolla käytiin, voiko sitä välttää? Käytiin myös Markuksen kirkossakin, jossa olen itse aiemmin käynyt ja olikin jännä huomata, että muistikuvani täsmäsivät täysin paikkaan. Riku oli viime kesänä lukenut Dan Brownin Infernon ja halusi ehdottomasti nähdä hevoset siellä kirkossa. Hevosista kopiot näkyy parvekekuvissa, mutta aidot on sisällä ja kirkon sisällä ei saanut kuvata. Italia on hyvin katolinen maa ja uskonto on siellä iso asia, kirkkoihin on tarkat vaatetuskoodit. Polvet pitää olla peitossa, samoin olkapäät ja tähän oltiin varauduttu, koska tiedettiin, että tuonne kirkkoon mennään. Ihan kaikesta emme maksaneet, mm. alttaritaulu jäi meillä näkemättä, minkä voin kertoa olevan näkemisen arvoinen, itse kun olen sen nähnyt.  Kirkko on kaikkiaan upea näky. Parvekkeelle sitten kyllä suuntasimme ja sieltä oli ihan kivat näkymät, aika kova kipuaminen kapeita ja jyrkkiä portaita pitkin tosin, varsinkin raskaana ollessa.

Venetsia

Venetsia

Venetsia

Venetsia

Venetsia

Venetsiassa söimme matkamme parhaat ruuat!Iihan sattumanvaraisesti valittiin ravintolat ja nappivalinnoiksi osoittautui, mutta älkää vaan kysykö minkä nimisissä ravintoloissa kävimme. Haa, paisti illallisravintolan nimen voi bongata kuvista. Söimme siis sekä lounaan että illallisen Venetsiassa. Ja reissun ensimmäiset gelatojäätelöt tuli myös syötyä ventsian pikkukujilla kulkiessa, voi NAM! Ravintolassa illalla huomasi hyvin Italian vähän rennomman kulttuurin. Riku halusi tilata lasin viiniä, mutta ei ollut saatavilla kuin puolikas pullo. Riku siinä tarjoililjalle empi, että hänen pitäisi kyllä tässä piakkoin ajaa autoa niin tarjoilija heilautti kättään ja saino, että eihän se ole kuin kaksi lasillista, jepjep…

Venetsia

Jalat on kovilla Venetsiassa tai riippuu tietenkin kuinka paljon kuljeskelee, mutta kanaaleita saa tämän tästä ylitellä siltoja pitkin. Mitä matkamuistoihin tulee, niin postauksen ensimmäisen kuvan naamio ostettiin Chioggiasta ja tuon minigondolin olen ostanutkin jo -96 vuonna Venetsiasta. Joitain matkamuistoja on kiva mun mielestä ulkomailta tuoda ja meillä on yksi huone, johon ollaan niitä paljolti sijoiteltu.

Illalla oli kyllä vähän haikea fiilis lähteä Venetsiasta, kun tiesi, ettei palata seuraavana päivänä. Mielellään olisi siis enemmänkin aikaa viettänyt Venetsiassa ja aivan varmasti vielä joskus vietetäänkin! Hotelli olisi tosi makeeta ottaa myös Venetsiasta ja nähdä aamulla heräävä Venetsia ja paikalliset aamutorilla. Tällainen markkinatori nähtiin, mutta ohi kävellessämme siellä jo lopeteltiin. Yöpymispaikkoja Venetsiasta löytyy monen tasoisia ja hintaisia ja ne hyvät on kyllä aikas arvokkaita, että jos säästää haluaa, niin ei ole pahanakki ottaa hotellia saaren ulkopuolelta ja vaikkapa pienen ajomatkan päästä. Vuokra-autoilu on ihan näppärää Italiassa kun vaan ottaa täydet vakuutukset nolla omavastuulla, ihan varuiksi suosittelisin!

Venetsia

Ensi kerralla matkakertomuksissa juttua Italian reissultamme Firenzestä kolmen päivän ajalta, huh!
Yritetään tässä kerta viikkon saada matkapostaus, kunnes Italian reissu on läpikoluttu. Kuten huomaatte, juttua ja kuvia riittää…

Toivottavasti nauteitte Italian matkakertomusten ensimmäisestä osasta!
Paina sydäntä jos näin oli ja kommenttiakin saa aina jättää 😉

Pst. Tsekkaa myös postaus
Raskaana Italiassa