Mitä tapahtui kun vähensin herkkuja?

Vai tapahtuiko mitään?

Näin laskiaistiistaina on hyvä kirjoittaa näiden pullantuoksuisten kuvien kanssa tekstiä herkuttelusta.

Vuoden vaihduttuahan mä päätiin kohtuullistaa herkkujen syömistä. Mun mielestä herkuille löytyy tilaa tasapainoisesta ruokavaliosta. Mulla olikuitenkin käynyt vähän niin, että niitä herkkuja kuului joka päivään ja jo ihan liikaa. Korvasin herkuilla välipaloja nopeasti ja liian usein tuli syöttyä myös ns. ”mättöä”, koska se oli helppoa kun aivot ei oikein toimineet. Vauva-arki toi uusia haasteita elämään ja täällä oltiin kyllä välillä väsyneitä ja nälkä pääsi menemään yli niin ettei sitä enempiä miettinyt kuin ettäjostain nytnopsaan energiaa. Pitkässähän juoksussa tämä ei nergiaa tuovaan nimenomaan syö sitäenergiaa ja hyvää oloa. Huomasin kroppani olevan melko tukkoinen ja tiesin, että ruokavaliollakin tähän voisi olla vaikutusta osaltansa. Halusin päästä sokerikierteestä eroon ja ravita kehoani paremmalla ravinnolla, niinpä lähdin kohtuullistamaan herkkuja. Mietein samalla, että ehkä painokin saa taas sykäyksen lähteä alaspäin, se kun on jäänyt tiettyyn lukemaan synnytyksen jälkeen.

Omassa olossa huomasi kyllä todella nopeaan muutoksen! Tukkoisuus kehossa alkoi vähentyä ja energia lisääntyä. Nämä eivät ole yksin ruokavalion tuloksia, mutta väitän niillä olevan ison merkityksen. Huomaan myös päässeeni siitä sokerikoukusta irti. Sokerikoukkuun kun jää kiinni, niin silloin syön kepeästi karkkipussin tai suklaalevyn. Nyt kun koukusta on päästy irti niin pienempikin määrä herkkua riittää silloin kun herkkuhetki koittaa. Noh, laskiaissunnuntaina söin kaksi laskiaispullaa ja viime viikko oli muutenkin sattumusten kautta aikas herkkurikas viikko. Mulla kuitenkin kaapissa lymyilee tällä hetkellä 4 suklaalevyä eikä ees tee mieli avata. Mietein viikonloppuna että pitäskö avata, mutta kun ei suuremmin tehnyt mieli niin mitä sitä turhaan availla. Mulla oli joululta jäänyt 3 fazerin 200 grammasta suklaalevyäja niiden suhteen tein itseni kanssa sopimuksen, että yksi on tammikuun levy (syöty), toinen helmikuun levy (ei ole aloitettu) ja kolmas sitten maaliskuulle. Tässä joku viikonloppu kun söin vähän suklaata, otin olkkariin semmoisen määrän kun aattelin et olis hyvä, niin jäikin osa seuraavalle päivälle.

Oon panostanut enemmän ruokaan tänä vuonna ja niihin välipaloihinkin. Pyrin siihen että aina olisi joku helposti heti valmis välipala vaihtoehtona jos ei ehdi sen enempiä kun ottamaan kaapista käteen. Lounaaseen panostan myös taas paremmin, siihenkin niin, että olisi edes joku vain lämmitystä vailla oleva vaihtoehto silloin kun ei ehdi kokakilemaan tai väsäilemään esim. salaattia, johon kans pyrin että olisi aina ainkeset. Herkkuja kun vähensi niin huomaa, että ruokaa uppoaa enemmän. Herkuilla oonkin selvästi korvannut vaan osan päivittäisestä energiantarpeestani. En tiedä syönkö kaloreita ajatellen nyt yhtään vähempää kuin tuossa loppuvuodesta enemmän herkutellessani. Paino ei lähtenyt tippumaan, mikä toisaalta ehkä vähän ihmetytti, koska olisin luullut herkkujen vähentämisellä olevan siihen jonkin vaikutuksen, mutta eipä tuo sinäänsä haittaa. Painoasiasta tulossa jossain kohtaa ihan oma postauksensa.

Joku voisi ajatella, että mitä sen sitten väliä mitä syö jos se ei painossa näy, mutta ei huomata sitä miten se vaikuttaa kaikkeen muuhun vointiin, uneen, energisyyteen, siihen kropan tukkoisuuteen… Nyt on pääasia, että kroppa voi taas paremmin ja energisemmin, mulla on hyvä olla tässä kehossa ja maito riittää pojalle. Näin jatketaan eteenpäin. Syön kroppaa kuunnellen ja sallin istelleni myös ne herkkuhetket, jotka sokerikoukusta irtauduttuani ja muuten hyvän ravitsemuksen pohjalta ovat autommaattisesti kohtuullisissa määrin!

Millainen suhde sulla on herkutteluun?
Onko laskiaispulla maistunut?
Hillolla vai mantelimassalla?

Tsekkaa myös postaukset

Helpot välipalat

Äitien lihoaminen puhuttaa

VKO 6 herkkujen täyteinen ruoka- ja liikuntapäiväkirja

VKO 6 herkkujen täyteinen ruoka- ja liikuntapäiväkirja

Viime viikko oli kyllä aikas herkkurikas viikko. Runebergintorttu ja laskiaispulla kuuluvat kerran vuodessa herkkuihin ja ne nyt sattuvat osumaan samaan viikkoon. Laskiaispullat tulee itseleivottua niin niitäsaattaa mennä usemapikin. Rikun nimipäivät oli myös ja vaikkei nimparit mikään kummoinen juhla ole niin kysyin haluaako jotain herkkuja ja ensin miekkonen ei halunnut ja aattelin että teen meille vaan hyvän ylläri iltapalan. Rikulla kuitenkin muuttui mieli ja herkuteltiin sitten nimppareiden kunniaks Arnoldsin munkeilla. Munkkia oli myös tarjolla kun käytiin Rikun veljeä onnittelemassa, joten aikas herkukas viikko oli. Sentään perjantain marraskuisten brunssi oli semiterveellinen, heh. Kasviksiin oon yrittänyt panostaa enemmän, jos ei muuta niin edes tomaatti nopsaan ruuan kylkeen. Edelleen ruokaväleihin vaikuttaa tää vauva-arki sanellen paljolti tuota rytmiä ja ruokamääriin vaikuttaa vauva-arjen aktiivisuus ja imetys.

Nyt lisäilin tähän myös aktiivisuusseurannat ja mulla on tosiaan aktiivisuusrannekkeesta asetettu korkein aktiivisuustaso tavoitteeksi, ihan vain sen takia että se melko helposti täyttyy vauva-arjessa, varsinkin vaunulenkkipäivinä. Tästä kyllä yllätyin itsekin, mutta onhan tää aikas aktiivista menoa. Viikonloppuisin jää pienemmälle kun jateaan enemmän tietty Rikun kanssa päivän puuhia, mutta hyvä se on kevyempiäkin päiviä pitää ja palautella. Kirjoittelinkin oman postauksen kotiäidin päivien aktiivisuudesta, laitan tän postauksen lopuun linkkiä!

MA

Aktiivisuus 123%

Klo 9.30 smoothie
Klo 10.30 kaurapuuroa, mustikoita, gefilus tehojuoma ja chiasiemeniä, tuoremehu ja teetä
Klo 12.45 lohipastaa

Klo 13.20-14.20 vaunulenkki

Klo 14.30 kalinkajugurtti, riisikakkuja kinkulla ja juustolla,veriappelsiini
Klo 16.30 lohikeitti

Klo 17.15-18.15 Pilatestunti

Klo 19.10 rusinarasia ja tehojuoma
Klo 21.30 Rashkaa, ananasmurskaa ja chiasiemeniä, runebergin torttu ja teetä

TI

Aktiivisuus 112%

Klo 8.50 smoothie
Klo 9.45 kaurapuuroa, mustikoita,gefilus tehojuoma ja chiasiemeniä, tuoremehu ja teetä
Klo 12 rusinarasia ja tehojuoma

Klo 12.35 – 14.45 Vaunulenkki

Klo 14.15 pyttipannua, kanamunaa ja kasviksia
Klo 17.30 lohikeittoa ja kaurakleipää juustolla

Klo 18.25 -18.50 tanssia vauvan kanssa

Klo 19.30 luonnonjugurttia, banaanibonena ja mysliä
Klo 21.55 proteiini-suklaavanukas, hapankorppuja juustolla ja kinkulla, teetä

KE

Aktiivisuus 105%

Klo 8.30 smoothie
Klo 9 kaurapuuroa, mustikoita,gefilus tehojuoma ja chiasiemeniä, tuoremehu ja teetä
Klo 11.30 vihreä kasvissosekeitto siemenillä ja hapankorppuja juustolla

Klo 12.45-13.35 vaunulenkki

Klo 15.40 Cafe Solossa paahtopaistipatonkia ja vaniljalatte
Klo 18.15 Appelsiinikanaa, villiriisiä ja kasviksia
Klo 18.30 Arnoldsin kinuskimunkki
Klo 21.50  Tomaatti-mozzarellaleipiä ja pieni proteiinipatukka

TO

Aktiivisuus 119%

Klo 8.45 smoothie
Klo 9.30 kaurapuuroa, mustikoita,gefilus tehojuoma ja chiasiemeniä, tuoremehu ja teetä
Klo 11.50 rusinarasia ja tehojuoma

Klo 12.15-13.30 vaunulenkki

Klo 14.10 tonnikala-mozzarellasalaatti ja hapankorppuja juustolla
Klo 16.30 appelsiinikanaa, villiriisiä ja kasviksia
Klo 19.40 proteiini-suklaavanukas
Klo 21.25 tomaatti-mozzarellaleipiä ja pieni proteiinipatukka

PE

Aktiivisuus 163%

Klo 8.00 smoothie ja aamiaismuffini
Klo 12.45 aikas kova NÄLKÄ! ja brunssinaika, alkoholitonta kuoharia, sämpylää, crosanttia, fetasalaattia,smoothieshottia, tuoremehua, smoothiekakkua….
Klo 14.20 tehojuoma

Klo 14.30-15.45 vaunulenkki

Klo 16.40 tonnikala-raejuusto-tomaattivälipala ja aamiaismuffini
Klo 18.15 pinaattikeitto, kanamunaa, hapankorppuja juustolla
Klo 22 kauraleipääkinkulla jajuustolla, smoothiekakkua

LA

Aktiivisuus 34 %

Klo 9.50 helmipuuroa mustikoilla ja banaanibonnella, gefilus tehojuoma, tuoremehua ja teetä
Klo 12.50 pinaattikeittoamunalla, kauraleipää juustolla
Klo 14.50 tehojuoma
Klo 15.45 berliininmunkki ja pari karkkia
Klo 17.40 pullan puolikas
Klo 19.20 chili-katkarapupataa riisinuudeleilla, tomaattia ja kauraleipää
Klo 21.45 kauraleipää kinkulla, juustolla ja munalla, smoothiekakkua

SU

Aktiivisuus 83 %

Klo 10.30 riisipuuroa kanelilla ja maidolla, raejuustoa,, tuoremehua ja teetä
Klo 12.45 proteiini-suklaavanukas

Klo 12.50-13.50 vaunulenkki

Klo 14.30 tomaatti-kinkku-raejuustomunakas ja laskiasispulla
Klo 17 laskiaspulla ja moccachino
Klo 19 chili-katkarapupata riisinuudeleilla ja tomaattia
Klo 22 rahkaa ananasmurskalla, banaanibonnella ja chiasiemeniä, hapankorppuja juustolla

Tsekkaa reseptit

Aamiaismuffinit

Lohikeitto
Appelsiinikana
Chili-katkarapupata

Tsekkaa myös postaukset

Kotiäidin päivien aktiivisuus

Seuraa instagramissa

@outikarita