Herkullinen vegeaamiaismuffini (gluteeniton, maidoton, munaton)

Herkullisia muffineja vaikkapa viikonloppuaamuun!

Tein tällä viikolla työkavereille aamiaismuffineja ja koska yhdellä jos toisella oli ruokarajoitteita, niin tein moneen rajoitteeseen sopivalla reseptillä. Yllättäin itsekin, kuinka hyviä tuli ja aion tehdä näitä pian jo uudestaankin! Bongasin reseptin netistä (täältä) ja nyt jaan oman versioni 😊

Maidoton, munaton ja gluteeniton, muttei mauton

6-8 muffinssia

2 rkl chia-siemeniä + 6 rkl vettä
3 rkl oliiviöljyä
n. 1 dl raastettua kesäkurpitsaa
n. 1,5 dl raastettua porkkanaa
1 kypsä banaani muussattuna
2 rkl hunajaa
3-4 dl gluteenittomia jauhoja (itse laitoin kaura- ja tattarijauhoja sekä tattarirouhetta)
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl leivinsoodaa
1 1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
ripaus suolaa
1/2 dl siemeniä (itse laitoin kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä)
1/2 dl rusinoita (myös taateli ja viikuna käyvät)

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita chia-siemenet veteen isossa kulhossa ja anna turvota hetken aikaa.

2. Raasta kesäkurpitsa ja porkkana hienoksi raasteeksi. Muussaa banaani esimerkiksi haarukalla. Lisää raasteet, banaani, öljy sekä hunaja chia-siementen joukkoon ja sekoita hyvin.

3. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään ja lisää ne sitten muiden ainesten joukkoon. Sekoita huolellisesti ja lisää jauhoja tarvittaessa. Lisää myös siemenet ja rusinat.

4. Lusikoi taikina muffinsivuokiin. Paista muffinsseja noin 20-25 minuuttia.

NAM!

Nyt oon matkalla Kiteelle viettämään kevättalvista viikonloppua ystäväporukalla.
Sunnuntaina blogiin tulossa aivan mahtavia uutisia!
Mukavaa viikonloppua!

Gluteeniton tattarikasvispiirakka

Rupes tekemään viikko sitten ihan älyttömästi mieli jotain suolaista piirakka. Lauantaina heti herättyäni päätinkin sellaisen tehdä ikäänkuin lounaaksi, mutta kanamunat puuttui. Lauantaiaamun lenkillä lenkkeiltiinkin sitten käymään kaupassa! Katsoin vähän ohjetta netistä ja sitten vähän itse soveltaen tein seuraavanlaisen piirakan, joka oli muuten ihan älyttömän herkullinen!!!

Pohja

100 g leivontamargariinia
1,5 dl tattarijauhoha
1,5 dl tattarirouhetta
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä

Täyte

1 paprika
2-3 dl silputtua pinaattia
1 dl kanttarelleja
3 munaa
100 g emmental punaleimajuustoa
1 dl maitoa
ripaus suolaa

Päälle

Pinjansiemeniä

Sekoita pehmeään rasvaan jauhot, suola ja leivinjauhe.Lisää sekaan vesi ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuuan pohjalle ja paista pohjaa 225-asteessa n. 10 min.

Valmista pohjan paistuessa täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään (ei pinjansiemeniä).
Kaada täyte piirakkapohjalle ja ripottele päälle pinjansiemeniä.
Jatka paistamista 15 minuuttia.