Fitnessvuosien kuvia ja kisaanko vielä joskus

Jonkun mielestä näin fitnesskisojen ollessa käynnissä, voisi omat muistelut jättää taka-alalle ja antaa kisaajille tilaa somessa. Noh, ehkä kisoista ja kilpailijoista kiinnostuneet heidänkin juttunsa bongaa. Itsellä tulee nimenomaan kisojen aikaan se suurin muisteluvaihde päällä omista fitnessvuosista, joista kyllä nautein! Kisaanko vielä joskus? Mä vastaisin itse, että tuskin. Oon oppinut, että never say never, mutta tällä hetkellä tuntuu aika kaukaiselta ajatukselta ja vaatisi kyllä ihan hirmuisesti töitä, että saisin kroppani vastaamaan tämän hetken body fitness kisalookkia. Kaukaiselta ajatus tuntuu ensinnäkin ihan tässä perhe-elämän tiimellyksessä ja toisekseen, tällä hetkellä kiinnostaa hyvin erityyppinen treeni tulevaakin ajatellen. Mun mies kuitenkin tuumaasi tähän, että miksei, voishan se olla hienoa. Aika kiva tietää, että miehen tuki löytyisi fitnekseen edelleen.

Pari päivää sitten käsittelin eri aikojen ruokavaliotani, nyt syynissä eri vuosien fitnesskuvani. Tuossa alla, mun lemppari ”fitnesskuvani”, ehkä siksikin kun siihen liittyy tietty fiilis 😉

2008 syksy

2008 kun fitnessei ollut mikään buumi ja mä en osannut poseerata. Kunto olis saanut olla tiukempi ja käsitys parempi siitä, mitä siellä lavalla tehdään. Toki myös lihasta olisi saanut olla enempi,mutta sen suhteen vaatimukset oli vielä tuolloin pienemmät, kuten kireydenkin vaatimus. Menestystä ei tullut, mutta ihan todella hyvä fiilis ja kipinä ei ollut vain syttynyt, seoli roihahtanut.

Tuolloin kaikilla oli ekalla kierroksella mustat bikinit ja mustat korkkarit. Toinen kierros oli ”uimapukukierros” ja kolmas kierros finaalibiksuilla, joissasai olla väriä ja kiviä, niin ja sai niitä olla noissa ”uikkareissakin”. Niin, eikä kamerakaan mikään järin hyvä tuolloin ollut 😛

2010 kevät

Ei sitä malttanut kauaa odottaa toista kisakokemustaan. Edelleen nuo bikini ja uikkarijutut olivat samanlaiset, kuten aikalailla muutenkin säännöt. Näistä kolmista kisoistani näissä kireyteni oli paras ja näissäkin se jäi vajaaksi. Esiintyminen oli jo paljon parempaa, mutta selänlevitys ei vieläkään sujunut. Tykkäsin ja nautein kisoista vielä enemmän kun hoksasin paremmin mistä on kyse, mutta ei vain mun lihasmassa/kireys riittäneet pitkälle tälläkään kertaa. Näiden kisojen jälkeen tulikin pidempi paussi, en ollut varma kisaisinko vielä, tiesin, että nyt aletaan vaatimaan jo paljon enemmän lihasta kisoissa, paljon duunia siis vaatisijos lavalle vielä haluaisin….

Kevät 2014

Muistan sanoneeni Rikulle joskus 2013 alkuvuodesta, että mulla olis sekä fitness että vauvakume, mitäs tehdään? Juteltiin, eikä nähty mahdottomana mun kisaamista kolmannen kerran. Olin treenannut nää vuodet tosi aktiivisesti ja tavoitteellisestikin. Kun kisakipinä syttyi sen kolmannen kerran, panostin ihan eri tavalla treeniin ja ravintoon, lihasmassan saamiseen. Lihasmassa olikin selvästi parempi kuin aiemmin, mutta kunto jäi kireydeltään kesken. Dietillä kiusana oli influenssa jamuutenkin, olisi tarvittu pari lisäviikkoa tai aiempaan tiukennuksia diettiin… Esiintyminen ja stailaus meni nappiin ihon väriä lukuunottamatta, olin oppinut vihdoin levittämään selkänikin. Menestystä ei tullut edelleenkään, mutta ei se mun tunnelmaa koskaan ollut latistanut eikä latistanut nytkään. Tiesin, ettei kireys riittäisi ja tiesin mun värin menneen pieleen, mutta hymyssä suin vedettiin ja se hymy oli aitoa. Kireämpi kroppa ja parempi väri ei olis vienyt mua  finaaliin asti, mutta olisi ne varmastis ijoitusta parantaneet. Tällä hetkellä uskon näiden kisojen jääneen mun viimeisiksi body fitness kisoiksi.

Näissä kisoissa olimuuten jo säännöt muuttuneet mm. pukukoodiltaan. Ei tarvittu kuin yhdet biksut. Ekalla kierroksella heti sai olla väriä ja blingiä biksuissa. Korut oli sallittuja vasta finaalissa.

Nyt ei tule kollaasia, koska nää kuvat löytyy täältä blogin arkistoista, enkä vaan jaksa alkaa niitä etsimään koneelta.
Tää oli lempparivuosi  fitnessvuosista, mua ajoi hyvä fiilis ja kova draivi eteenpäinenemmän kuin aiemmin ja siksikin näitä kuvia vähän enempi 😛

 

 

 

 

 

Huh, tulipa treeni kuume!
Onneks pääseen vielä tänään zumbaamaan! 

Ps. Suurin osa näistä kuvista kuvaa kisakuntoa tai matkaa kisakuntoon, ei mun ihannekuntoa kisojen ulkopuolella 😉

Tsekkaa myös ruokavaliopostaus

Ruokavalioni muutokset vuosien saatossa

IG

@outikarita

Armybictreeni painoilla tai ilman

Jos ulkona on tullut kylmä, niin tän treenin jälkeen on kyllä kuuma!

Mä ohjasin tällä viikolla Armybic jumpan tuolla meen salilla, missä töissä olen. Armybic on todella rankkakin lihaskuntotunti, joskin tehoja voi painoilla säädellä. Mä tykkään hirmuisesti tuosta Armybicin systeemistä ja rakenteesta treenimielessä. Tehokasta lihaskuntotreeniä, sykettä nostavaa ja taattu hiki! Tunnista innostuneena suunnittelin ilman painoja tehtävän kotitreenin samalla systeemillä ja Riku pääsi treenautettavaksi kotona.

dav

ARMYBIC

Alkuun lämmitellään kroppaa askeltaen, nostetaan vähän sykettäkin esim. hypyillä ja hölkällä.

Treeni tehdään pattereittain. Yhdessä patterissa on 3 eri liikettä ja näitä liikkeitä tehdään 3 sarjaa toistomäärillä 32, 24 ja 16. Tämä toteutetaan niin, että ensin tehdään jokaista kolmea eri liikettä tuo 32 toistoa, sen jälkeen jokaista 24 toistoa ja lopuksi 16 toiston sarjat. Välissä ei pidetä taukoa vaan tauko tulee vasta kun patteri on ohi. Painojen kanssa tehtäessä on varattava kaikkien kolmen liikkeen painot valmiiksi ja mietittävä paino, jolla jaksaa tehdä pitkää sarjaa.

Pattereita on yhteensä kolme ja näiden välissä tulee pienten taukojen lisäksi lyhyet sykkennostot.

dav

ARMYBIC PAINOILLA

Jaan tähän ne patterit ja sykkeennostot, jotka teimme tämän viikon tunnilla.

1 PATTERI

Kyykky
Mave
Penkkipunnerrus

SYKKEENNOSTO

Steppilaudalle askelluksia ja erilaisia hyppyjä

2 PATTERI

Askelkyykky (1 askelkyykky = 1 toisto)
Kulmasoutu
Hauiskääntö

SYKKEENNOSTO

Seisomaannousut makuulta ja hyppy ylös (istumaannousun kautta) x 5, Purbee x 5, hölkkä. 2-3 kierrosta.

3 PATTERI

Pystypunnerrus
Ranskalainen punnerrus
Vatsarutistus laudan päällä
(peppu laudalla ja käsillä kiinni reunoista, ojenna koko kroppaa ja rutista kippuraan)

VATSASETTI

Extrana tehtiin yhden biisin tahtiin lankkusetti, jossa seuraava rakenne.
Etunojalankku n. 20 sek.
Mountainclimber x 8/puoli
Tauko n. 10 sek
Kyynärnojassa lankku n. 20 sek
Käsillä askellus etunojaan ja alas x 8
(aloittavaa kättä vaihaten)
Tauko n. 10 sek.
Kyynärnojassa lankku n. 20 sek
Jaloilla askellus auki ja yhteen x 8
(aloittavaa jalkaa vaihtaen)

MUISTA!
Lyhyet venyttelyt lopuksi!

Jumppatunnilla liikkeet tietty tehtiin musiikin tahtiin, joka luo oman haasteensa ja tuo oman tehonsa treeniin.

dav

ARMYBIC ILMAN PAINOJA

Tämä on kevennetty versio, mutta taatusti tulee tässäkin hiki ja pistää treeni koville!
Tän treenin liikeistä napsittiin vähän kuviakin.

1 PATTERI

Kyykky
Punnerrukset
(etunoja, polvet lattiassa, konttausento, sohvaa vasten)
Vatsarutistus maaten

armybic1

SYKKEENNOSTO

Purbee x 10

2 PATTERI

Selänojennus maaten
Jalkojennostot maaten
Kierrot puoli-istuvasta asennosta

armybic2

SYKKEENNOSTO

Haaraperushypyt x 8, Hiihtohyppy x 8, Hölkkä paikallaan loppuspurtilla

3 PATTERI

Askelkyykky (1 askelkyykky = 1 toisto)
Dipit (tarvittaessa puolita toistomäärät 16, 12, 8)
Jalkojennostot alavatsalla kohti kattoa

armybic3

MUISTA!
Lyhyet venyttelyt lopuksi!

Jäikö kysyttävää treenistä?
Nappasitko talteen tai haluatko lisää treenipostauksia,
-> paina sydäntä postauksen alussa
😉

HYVIÄ VIIKONLOPPUTREENEJÄ!