Ensimmäinen ”pidempi” reissu ja yökyläily vauvan kanssa

Aikas kauan sitä ollaan täällä kotinaisemissa jo viihdyttykin. Viime viikonloppuna oli meen pisin tähän astinen ajomatka ja eka yökyläily. Huomasin, että pääpaino on ollut viikonloppuna ihan muussa kuin valokuvaamisessa. Viikonlopulta ei nimittäin juuri muita kuvia tallentunut kuin ruokakuvia ja alla oleva kuva Lukasta, joka tykkää nukkuessaan vetää päänsä päälle nykyään rätin, peiton tai mikä nyt siinä onkin.

Ajeltiin lauantaina Littoisiin Raision Myllyn kautta. Ajomatka ei sinäänsä ollut pitkä ja tähdättiin se Lukan päikkäreihin. Hyvin poika nukkuikin koko alle 2 tunnin ajomatkan. Myllyn parkkikselle kun auto saatiin niin poika heräili. Ensin siis Lukan ruokahetki ja sitten mun ja Rikun. Tosin Luka ei halunnut viihtyä kaukalossa meen ruokailun aikaa, kaikki oli hyvin kun kuljeskeltiin ympäri Myllyä, mutta kun pysähdyttiin niin haluttiin syliin. Siinä sitten vähän vuorotellen  syötiin. Sushia oli tehnyt mieli ja tällä kertaa ihan Hanko Sushi sai toimia nälän apuna. Huomaa kyllä, että on tottunut jo vähän parempaan sushiin, nyt sushielämys oli ihan ok…

Vatsat täynnä sitten ystävien luo Littoisiin. Vietettiin mukavaa iltaa ja Lukan kummitäti, hyvä ystäväni tuli myös käymään, oman nuorimmaisensa, meidän kummitytön kanssa. Syötiin hyvin ja höpöteltiin vaikka mitä. Onneksi ystävien luota löytyi jumppapallo, se toimii hyvin nukutukseen kuin muuhunkin rauhoitteluun Lukan kanssa ja vaikka ilmankin olisi pärjätty niin hyvä apu tämä oli. Matkassa oli mukana myös kantoliina ja sitteri, koska ne ovat myös hyviä rauhoittajia ja viihdykkeitä.

Kiitos ystäville hyvistä tarjoiluista ja yöpaikasta <3

Yö meni ihan ok. Selvästi vähän Lukaa jännitti vieraassa paikassa vaikka mun kainaloon pääsikin. Ensi yökyläilyyn varaudun ehkä omalla peitollamme, jos se loisi tuttuuden tunnetta. Nyt oli mukana tuttu soittorasia, jonka musiikki Lukaa rauhoittaa. Alkuyöstä Luka heräsi muutamaan otteeseen, mutta nukkui sitten yhden selvästi pidemmänkin pätkän. Nyt tullut muutenkin lisää yöheräilyjä, joten en tiedä johtuiko vieraasta paikasta niinkään. Nopeasti Luka kuitenkin nukahti takaisin eikä herätellyt muita kuin vanhempansa. Vähän nämä useammat heräilyt öisin painaa silmäluomia tällä hetkellä.

Aamupäivää vietettiin myös ihanan rennosti ystävien kanssa, ei ollut hoppua mihinkään. Kotimatkalle lähtö ajotettiin päiväuniaikaan, mutta käytiin vielä kotiin lähtiessä porukalla Myllyssä syömässä, tällä kertaa Classic Pizzassa. Pizzat oli kyllä ihan tosi hyvät!

Tuossa Myllyssä vierähti tovi vaikkei muuta kuin syömässä käyty ja matkaevääksi tuli haettua kunnon kokoinen vanilijalatte. Luka nukkui koko tuon ajan, mutta unta ei riittänyt ihan kotiin asti. Matkalla täytyi kerran pysähtyä syöttämään Lukaa takapenkillä ja loppumatka meni välillä torkahdellen, siis pojan torkahdellessa. Mä vietin myös tuon loppumatkan takapenkillä Lukan kanssa. Reissu vähän jänskätti lähinnä tuon yön suhteen, mutta hyvin se sitten meni ja maaliskuussa olisi seuraava reissailu tiedossa. Nyt meillä on ilmeisesti menossa ”4 kuukauden hulinat”, joista voisin kirjoitella joku päivä oman postauksensa.

Miten muilla yökyläilyt ja reissailut pienen vauvan tai miksei isomman taaperonkin kanssa on sujunut?

Lapsimäärä, hormonitoiminta, parisuhde, työhistoria….?

Instagramissa heitin ilmoille, että voisin tehdä pitkästä aikaa postausken niin että mulle saa heittäää kysymyksiä ja tässäpä nyt sunnuntai-illan ratoksi vastauksia!

Kaivelinpa myös vähän kuvamuistojavuoden 2016 Gdanskinmatkalta ja oikeammin Sopotista.
Vaikka kuvanlaatu ei ole paras mahdollinen, pahoittelut siitä, niin nää oli aikas kivat kuvat, jotka tuli nyt mieleen kun nähtiin meidän tuon matkan matkaseuralaisia tänä viikonloppuna.
Huomaa kyllä, että nykyään on pikkasen paremmat kamerat ihan puhelimessakin…

Mikä on yllättänyt eniten vauva-arjessa?

Täytyy sanoa, että vauva-arki on yllättänyt helppoudellaan. Toki on vaikeita ja väsyttäviä hetkiä välillä, mutta luulin valvomista olevan vielä enemmän ja ns. omaa- ja parisuhdeaikaa vähemmän. Meillä on kuitenkin pääsääntöisesti tällä hetkellä hyvin nukkuva poika, joka yleensä nukkuu mukavan pitkät päikkäritkin. Toisaalta ja vähän edelliseen ristiriitaisesti, osittain sekin on yllättänyt, kuinka vähän sitä välillä ehtii päivien aikana, olisin ajatellut olevani ”tehokkaampi” kotiäiti.

Olemmeko ajatelleet Lukalle sisaruksia?

Luka antoi itseään odotuttaa tovin ja tarvitsimme vähän apujakin raskautumiseen. Toiveissa olisi kuitenkin saada Lukalle ainakin yksi sisarus, mutta aika näyttää…

Mitä mieltä olen sukupuolen painottumisesta yhteiskunnassa?

Tämä olikin vaikea kysymys ja tähän tarvisi varmasti käyttää hieman enemmän aikaa vastatakseni tähän kunnolla, voi olla että palaan aiheeseen omassa postauksessaan. Ajattelen ettei sukupuolella tulisi olla merkitystä työn taipalkkauksen suhteen. Sukupuoli on omalla tavallaan jokaisen henkilökohtainen asia eikä asioita tulisi jakaa sen mukaan mikä kuuluu millekin sukupuolelle vaan sen mukaan mikä tuntuu hyvältä, mikä kiinnostaa, mikä toimii kullekin. Mulla nyt jotenkin väkisin ajatukset liikkuvat parisuhteeseen tässä aiheessa. Tietyissä määrin sukupuolineutraalius on hyvä, esim. lasten lelujen, harrastusten ja vaatteiden värien suhteen ei ole mun mielestä tarvetta erotella tyttöjen ja poikien jutuiksi. Musta on kuitenkin edelleen okei puhua tytöistä ja pojista, naisista ja miehistä. Mä en nyt osaa tähän ehkä muuta nyt sanoa ja tää oli vaan tällaista ajatuksen lentoa….

Miten hormonitoiminta on toiminut tai käynnistynyt raskauden jälkeen? Mitä vaikutuksia olet huomannut imetyksellä?

Tähän on aika moninainen juttu. Hormonitoimintahan ei palaudu ennalleen täysin ennenkuin imetys on loppunut ja silloinkin se voi viedä vuodenkin että se on täysin palautunut. Hormonitoimintaa kun on monenlaista kehossa. Raskauden aikana tietyt hormonit ”löystyttävät” kehoa ja täten auttavat myössynnytyksessä, tämän palautuminen toisaan kestää ja normalisoituu vasta imetyksen jälkeen.
Kuukautiset monilla pysyy pitkään poissa ja imetys saataa pitää niitä poissa, toisilla käynnistyy piankin synnytyksen jälkeen. Itselläni ei ole vielä alkanut kuukautiset, joten ilmeisesti täällä saattaa juuri tuo imetys vaikuttaa ainakin tällä tavalla. Mulla myöskään imetys ei pudota kiloja vaan ilmeisesti kuulun siihen ryhmään, jolla imetysajan hormonitoiminta pitää niin sanotusti kiloista kiinni. Tästä tulossa omaa postaustansa.

Miltä äitiys on tuntunut?

Ihanalta, hyvältä, pelottavalta, vastuulliselta, OIKEALTA!

Kauanko aion olla kotiäitinä?

Tällä hetkellä ajattelen, että niin kauan kuin mahdollista!

Onko Lukan nimellä jokin tarina? Oliko nimi jo ennen pojan syntymää mielessä?

Nimeen ei liity sen kummempaa tarinaa oikeastaan. Mieteimme Rikun kanssa nimiä, joista kummatkin tykkäämme. Pojan nimeen ei ollut mitään vahvaa ajatusta heti, toisin kuin tytön nimeen on ollut pitkään selkeä ajatus. Luka oli yksi nimistä joista kummatkin tykkäsimme ja kun kerran laitoin viestiä Rikulle, että eräälle ystävällemme on tulossa tyttö, hän vastasi ”Lukalle tyttöystävä”, siitä se Luka nimen makustelu alkoi. Toinen nimi, Oliver on sitten minun poikanimisuosikkejani. Ja nimet valikoitui jo ennen Lukan syntymää.

Olenko aina asunut Porissa?

Jo vain.

Mitä olet opiskellut ja minkä alan töitä tehnyt?

Peruskoulun jälkeen opiskelin yhdistelmälinjalla lähihoitajaksi ja ylioppilaaksi, lähihoitajana suuntauduin vammaistyöhon. Valmistauduttuani v. 2003 aloin tehdä töistä kehitysvammapuolella. 2008 vuonna muistaakseni aloin Sosionomiopiskelut työn ohessa ja siirryin 2009 päiväkotimaailmaan lastenhoitajaksi / erityislasten avustajaksi. Valmistuin Sosionomiksi lastentarhanopettajan pätevyydellä 2011 ja 2014 vuonna siirryin tekemään Lastentarhanopettajan töitä, joista nyt olen vanhempainvapaalla. Monenmoista työtä on tullut tehtyä nuorena, ilmaisjakelujen jakamista, hodarien myyntiä, puhelinhaastetteluja, kotipalvelua…. Näin aikuisiällä olen myös ohjannut ryhmäliikuntaa ja myynyt Party Liteäpäätyöni ohessa. Nyt tämä bloggaus on minulle myös osaksi harrastus, osaksi työ.

Minkä ikäinen olet?

34

Minkälaista liikuntaa harrastat nyt raskauden jälkeen ja mitä syöt?

Näitähän näkee tällä hetkellä hyvin noista viikottaisisat koosteista. Syön ihan perusterveellisesti ihan perusruokaa silloin tällöin herkutellen.
Liikunnassa pääpaino on tällä hetkellä raskaudesta ja synnytyksestä palautumisessa ja se huomioiden! Tällä hetkellä liikunta muodostuu pääasiassa vaunulenkeistä, Bailamama tunneista pojan kanssa ja Pilateksesta joka on suunnattu juuri tähän raskauden jälkeiseen palautumiseen sekä satunnaisista kotijumppailuista ja tansseista. Pikkihuiljaa tässä liikuntarepertuaari kasvaa ja monipuolistuu. Odotan innolla zumbatunteja, lihaskuntorääkkejä, rullaluistelua…. Näistä kuulee varmasti kun pysyy blogin matkassa mukana 😉
VKO 6 herkkujen täyteinen ruoka- ja liikuntapäiväkirja
VKO 5 ruoka- ja liikuntapäiväkirja
VKO 4 Ruoka- ja liikuntapäiväkirja

Kuinka kauan ollaan oltu miehen kanssa yhdessä?

Tänä vuonna tulee 15 vuotta täyteen <3
Postauksessa Ei mun pitänyt tavata ketään kerron meidän tapaamisesta 😉

Mitkä on mun lemppari tv-sarjat kautta aikojen?

Voi tää on vaikee. En tie miks mul pulpahti ekana Marienhof mieleen, se oli nuoruusiän ihan lempparisarja! Sitten Sinkkuelämää oli ihan huippu ja viime aikaisista katsomistani tulee ekoina mieleen Modern Family ja Call the midwife. Nää nyt ekana tuli mieleen, mutta olishan noita hyviä sarjoja vaikka kuinka, ehkä vois tehdä semmoisen sarjasuosituksia postauksen pitkästä aikaa 😀

Onko meillä matkahaaveita ja millaisia nyt tai myöhemmin?

Oi, varsinkin sellaisia pitkän ajan matkahaaveita on vaikka kuinka… isoinmatkahaaveeni hamaan tulevaisuuteen on  Uusi Seelanti! Nyt mietimme tällä vuodelle jotain koko perheen lomamatkaa johonkin lämpimään tuonne loppukesälle. Kesälle olisi haaveissa myös ihan suomimatkailua ja ajatuksissa Porvoo. Oma haaveeni olisi myös päästä tänä vuonna ennenjoulua kaupunkilomalle keskieurooppaan ihastelemaan joulun alusaikaa. Tästä oon jo monena vuonna puhunut, mutta saas nähdä onko tänä vuonna mahdollisuutta kahteen ulkomaanmatkaan…
Viime kesänä toteutettiin yksi matkahaave kun kierreltiin pienesti Italiaa <3

 

”Kun olette olleet jo suhteellisen kauan yhdessä Rikun kanssa, niin tuleeko joskus sellaista fiilistä, että onko liian kaveri tämän ihmisen kanssa vai pysyykö kipinä yllä jatkuvasti? Mikä on siis teidän pitkän suhteen salaisuus ja kyllästyttääkö joskus toinen?”

Sellainen alkuvaiheen jatkuvan kipinän tunne toki tasaantuu pitkässä suhteessa. Arki tulee osaksi suhdetta, mutta sanoisinkin että juju on siinä, että ottaa suhteen mukaan arkeen ja osaa nauttia myös siitä arjesta ja parisuhteesta arjessa ja jakaa sen arjen. Välillä on myös hyvä irtautua siitä arjesta yhdessä ja muistaa huomioida toista, niin ettei toisesta ja parisuhteesta tulee itsestäänselvyyttä.Parisuhteesta täytyy pitää huolta ja viime postauksessa kirjoitinkin ohjeita ystävyyteen, mutta siinä on myös hyviä ohjeita parisuhteeseen. Tästäkin voisi rustata pidemmin oman postauksensa.

Millaisena näen mun ja meidän perheen tulavaisuuden 5 vuoden päästä?

Vaikka elän paljon hetkessäniin joskus on kyllä hyvä suunnata katsetta myös tulevaisuuteen…
Näen meidät asumassa ihan tässä samassa talossa, joka on jo 5 vuoden päästä rapattu ja pihaakin enemmän laitettu. Näen meidät pienenä perheenä, joko yhden lapsen perheenä tai jos onni suo niin 2-3 lapsen perheenä. Näen meidät myös aika touhukkaana perheenä, jossa tehdään paljon juttuja yhdessä!
Olen mahdollisesti kotona edelleen, mutta ehkä ohjailen ryhmäliikuntaa tai vedän treeniryhmiä.

Saa heitellä jatkokysymyksiä ja ajatuksiakin kommenttiboxiin!

Ensi viikolla taas tulossa monenmoista blogipostausta, joten kannattaapi pysyä kuulolla täällä ja IG stoorissa 😉

@outikarita

PS. Tänään, sunnuntaina ehtii vielä osallistumaan kuohujuoman arvontaan!!!!

Skoolaus ystävyydelle ja arvonta