Mites se vauva-arjen päivärytmi?

Välillä aina kysellään, voisinko tehdä postausta meidän päivärytmistä, unirytmistä tms. Tässä vauva-arjessa on tullut huomattua, että rytmi mikä on tällä viikolla, voikin olla ensi viikolla taas eri. Nyt kuitenkin tässä postauksessa esimerkkinä hieman Lukan rytmiä meidän tämän viikon täydeltä kotipäivältä! Ensi viikolla voisin yrittääkin tehdä pitkästä aikaa jostain päivästä päiväpostauksen 🙂

Klo 7-7.30

Pientä heräilyä sängyssä pojalla

Klo 7.30-8.00

Touhuillaan pojan kanssa sängyssä, pientä aamujutustelua ja lauleskelua, hyörimistä ja pyörimistä.
Poika simahti kesken hyörimistensä mun jalkojen väliin kun istuin sängyllä…

Klo 8.20-

Lyhyiden powernappien jälkeen pieni tissittelyhetki, aamumaidot ja sitten aamutoimille.
Yövaipan vaihto, mutta yökkäri sai jäädä vielä päälle. Ollaan aamupala syöty vielä yökkärissä ja aika usein tulee pian yövaipan vaihdon jälkeen vähän isommat asiat vaippaan….

Klo 9.30-

Yhteinen aamupalahetki pojan kanssa. Aamupala-aikakin meillä on vaihdellut ihan 8-9.30 haarukalla
Luka saa samaa puuroa kun minä + banskua.
Aamupalan jälkeen Luka touhuilee lattialla kun mä teen keittiöaskareita. Välillä käydään vaihtamassa vaippa ja yökkärit päivävaatteisiin. Poitsu on alkanut yhä enemmän viihtymään itsekseen kun on alkanut liikkumaan enempi. Välilllä toki tarvii tarkistaa, että onhan äiti lähellä. Löydän pojan istumasta, mutta sitten ollaankin taas jo menossa. Meillä on opittu vasta hetki sitten itse menään istuma-asentoon, mutta en ole nähnyt kertaakaan muutakuin yritystä ja pojalla on muuten kova liikkumisenhalu ettei oikein paikallaan kauaa ollakaan 😀
Tissittelyä ennen päiväunia

Klo 11-13

Luka nukkuu päiväunia vaunuissa, 12 tarvi käydä vähän heijaamassa kun meinattiin herätä
Herättyä poika tissille ja sen jälkeen touhuilua yhdessä ja vaipanvaihtoa myös.

Klo 14-

Syödään vähän kiinteää sapuskaa, pojalle kanaa, parsakaalia ja banaani-puurolettua. Vesimeloni on ihan suosikki ja sitäkin oli tarjolla.
Lounas on kyllä useimmiten meillä siinä 11-12 ajalla ja 14-15 ajalla on välipalaa, mutta tässä päivässä rytmi oli tällainen…
Luka touhuilee ja leikkii lattialla itsekseen.

Klo 15-16

Toisten päikkyjen aika
Heräiltyä taas tissille

Klo 17-

Kiinteää sapuskaa, kurkkua ja jauhelihakeittoa jota mä olin haarukkahienontanut. Vähän maissinaksua sai myös keiton perään.
Poitsun kanssa touhuilua ja seurustelua.
Iskäkin tulee kotiin kuuden maissa.
Tissillä ennen puolta seiskaa.

Klo 18.30-19.15

Poika kolmansilla päikyillä. Nyt onkin ihan viime päivinä pyritty skippaamaan iltapäikyt ja aikaistamaan yöunille menoa.
Riku on myös jo tullut kotiin enne näitä iltapäikkyjä ja ottaa pojan kun poitsu herää. Mulla on menossa oma rauhaisa tunnin terdehetki.

Klo 19.30-

Äipän kanssa sohvalla ja tissillä…

Klo 20.15

Iltapuuroa poika vetelee smoothiepussista.
Puuron jälkeen koko perhe suihkuun. Meillä iskä hoitaa usein pojan kylvyn/suihkun vaikkain usein molemmat siinä ollaan. Tällä kertaa käytiin ihan vain suihkussa vaikka yleensä Luka pääsee ihan kylpyyn kun mennään ihan kokopesuille niin sanotusti. Lukan iltatoimet hoidellaan yhdessä.

Klo 20.45

Mä siirryn makkariin nukuttelemaan poikaa. Hörppii vielä vähän maitoa ja nukahtaa siliitelyyn ja lauluun.

Klo 21.15

Poika unessa ja jää itsekseen nukkumaan Mä ja Riku kömmitään kympin jälkeen pojan viekkuun.
Tällä viikolla saatiin hilattua nuo yöunet tuohon ysin pintaan alkaviksi ja kiva oli huomata, että poika ei enää herääkään vartin päästä jos mä nousen viekusta pois!
Ollaan menty jonkun aikaa tässä kympin maissa yhdessä unille, mutta nyt tosiaan pojan yöunia pyritään aikaistamaan.

Seuraavana aamuna Luka heräsikin sitten vasta 9.15 eli sitten olikin taas ihan eri rytmi 😀
Päiväunien ja syömisten ajat ei ole niin tarkkoja ja tällä hetkellä Luka syö kiinteitä jo 4-5 kertaa päivässä. Vaikkei ajat nyt kiveen hakattuja ole, niin kyllä ne on alkaneet menemään tietyllä rytmillä ja osuvat tiettyyn kellonaikaan tunnin-kahden aikahaarukalla. Paljolti arkea rytmittää uni- ja valveillaoloajat.

Aamupala n. klo 8-9
Lounas n. klo 11-12
Välipala n. klo 14-16
Päivällinen n. klo 17
Iltapala n. klo 20

Päiväunia silloin kun väsyttää ja aika paljon niiden mukaan loppujen lopuksi nuo ruoka-ajatkin muodostuu.
Tissillä käydään silloin kun on nälkä/jano tai muuten tissin kaipuu.
Omaa postausta tulossa syömingeistä ja unista.

 

LUE MYÖS

4 kuukauden hulinat ja Lukan nukkumiskuviot

Lukan 6 kuukautiskuulumiset

Kurkistus Lukan vaatekaappiin

VKO 19 arkea ja juhlaa, ruoka- ja liikuntapäiväkirja

IG

@outikarita

Päivä tältä viikolta

Pitkästä aikaa ja toivotusti postausta meidän päivästä!
Päivä tältä viikolta!
Keskiviikko

8.30 heräilen, pikkuhiljaa hivuttaudun pojan vierestä ja laitan peittoa väliimme. Minä nousen, hän jatkaa uniaan… Käyn aamutoimillani ja hipsin keittiöön. Nappaan ensimmäisenä smoothien kaapista. Koskaan ei tiedä kuinka paljon on aikaa ennen pojan heräämistä. Alan tehdä myös varsinaista aamupalaa.

9.10 käyn kurkkaamassa makkarissa, siellä se poika tuhisee untaan. Mä istahdan keittiön pöydän ääreen aamupalalle ja somen äärelle.

Yö oli mennyt ihan hyvin. En tarkkaan muista kuinka usein poika söi, enkä ainakaan tiedä aikoja. Pieni itku tuli joskus kahden maissa, mutta se rauhoittui nopeaan. Pari kertaa taisin syöttää pojan. Oltiin päästy sänkyyn puol 12. Aamulla Luka yski puoliunisena ja nenä kuulosti tukkoiselta. Rikun herätessä hän kävi pojan kanssa vaipanvaihdolla ja samalla laittamassa suolavesisuihketta pojan sieraimiin. Eihän Luka siitä tykännyt, mutta yskiminen loppui ja uni sai jatkua rauhallisesti. Kasin aikaan heräsi syömään ja silloin mä jäin hereille. Ensin luin sängyssä blogeja ennenkuin aloitin tuon hivuttautumisen pojan viekusta pois. Kiran (Hoikkuus – Terveyden mittari?) ja Monnan (Mitä jos sohva houkuttaa enemmän kuin treeni) postaukset jäi mieleen, hyviä tekstejä!

9.25 makkarista kuuluu ääniä, poika ähistää vielä simmut kiinni. Menen viekkuun ja poika alkaa syödä. Tee ja tuoremehu jäi odottamaan, mutta puuron ehdein syömään. Poika söi vartin ajan ja jatkoi kevyttä unen tuhinaa… Maltanko nousta? Niin ihana olo kääriytyä pojan viereen peiton alle… Eipä poikakaan sitten kauaa enää tuhissut vaan alkoi heräillä.

9.45 noustaan yhdessä ja käydään pojan aamupuuhilla. Annan pojalle vähän masuhierontaa ja poljetaan jaloilla pumppajumppaa samalla ilmakylpyä ottaen. Laitetaan suolasuihketta nenään ja imuroidaan nenää Babyvacillä. Luka ei oikein arvosta näitä nenäpuuhia. Luka saa ottaa vähän aikaa vielä ilmakylpyä kun laitan kestovaippapyykin koneeseen.

10.15 päästään keittiöön, tee on jo jäähtynyt tottakai, mutta lykkään mukin mikroon. Luka haluaa nyt uniensa jälkeen seuraa, istutaan ensin pöydän ääressä, mutta ei nyt oikein hyvä, joten siirrytään leikkimaton äärelle lattialle. Sylitellään ja lauleskellaan ensin hetki siinä lattialla ja sitten Luka viihtyy pienen hetken leikkimatolla.

10.50 on meitin aika laittautua hieman, otan pojan mukaan sitteriin istumaan kun letitän tukkani ja sipaisen meikkiä kasvoilleni, välillä täytyy vähän keikuttaa sitteriä, mutta eipä siinä kauaa tohista.

11.05 ”ruokaaaaaa tissiääääää”, ihan selvästi poika huutaa näin, joten sohvalle suunta aterioimaan. Poika torkahtaa tissille ja havahtuu uudestaan pian syömään, parin minuutin hörppy ja uusi torkahdus. Nappaan kirjan, onneksi juuri ja juuri yletyn siihen. En halua enkä malta nousta pojan viekusta heti pois vaikka itselläkin alkaisi lounas jo maittamaan. Poika kuitenkin nukkuu kotona parhaiten kun oon viekussa ja heräisi luultavasti aika pian jos nousisin.

11.55 Vessahätä!Nälkä! Alan hivuttautua pojasta irti vaikka tiedän et poika siihen varmaan pian herää kun lähden vierestä. Käyn nappaamassa pakkasesta viime viikkoista sosekeittoa mikroon sulamaan ja suuntaan vessaan. Poika herää kun ruoka on vielä mikrossa ja mennäänkin katsomaan vaippa ja mä tyhjään samalla kestot pyykkikoneesta kuivumaan telineelle.

12.25 poika viihtyy nyt tyytyväisenä sitterissä ja mulla on ruoka edessä, jääkaapista löytyi keiton kylkeen keitetty kanamuna hapankorppujen päälle. Luka jokeltelee äidille iloisesti ja jutellaan samalla kun mä syön ja keinuttelen jalalla sitteriä.

12.50 vois vaihtaa vaatteet ja pedata sängyn… Luka onneks viihtyy nyt hyvin itsekseen ja kun ei enää viihtynyt niin olinkin valmis. Ihan hirmu pitkiä aikoja Luka ei viihdy vain itsekseen.

13.05 Ja Luka syömään rinnalle. Sit katotaankin ittemme lähtöön. Meil on treffit kauppakeskus Puuvillassa yhden ystävän kanssa, jolla on vähän Lukaa vanhempi poika. Ulkona on niin kaamee keli et mennään autolla ja kävellen nyt ei enää oltas ehdittykään treffeille. Tänään saa olla lenkitön päivä. Mietin, että teen ehkä illalla kotijumpan jos jaksan ja ehdin, katsotaan… Nyt kuitenkin ulkotamineet päälle ja hoitolaukun tsekkaus ja sit menoks… Eikun vaipanvaihto vielä 😀

14.15 ollaan vihdoin puuvillassa. Hyvä kun koti ovelta päästiin autotallille, oli tullut niin paljon lunta, märkää lunta. Luka nukahti kaukaloon kun kotiovesta ulos astuttiin. Treffataan Lindexillä kaverin ja hänen poikansa kanssa, ostankin parit sukkahousut kun onnistun niitä aina kadottamaa, miten sekin on mahdollista? Käydään Aschanilla, jossa tulee syötyä välipalaksi tonnikalapiirasta ja herkuteltua moccachinolla. Siinä istuskellaan tovi, kierrellään myös vähän kauppoja… Vilassa on yks ihana neule, mutta sai jäädä (vielä ainakin) ostamatta. Luka nukkui koko Puuvillassa oloajan.

16.30 aika suunnata kotiin ja vartin päästä ollaan kotona, Luka nukkuu edelleen ja ehdin hetkeksi uppoutumaan tekemään kalenterimerkintöjä ja vastailemaan viesteihin. Postilta tuli viesti että Breden kidsin paketti ois puuvillan pakettiautommatissa. Jes, mutta voi kökkö kun just sieltä lähdin. Riku lupaa kotiin tullessa käydä hakemassa kun soitan sille. Voitin breden kidsille lahjakortin juuri ja siellä olikin aikas ihania vaatteita ja olipa nopea toimituskin, viikonloppuna kun tilauksen tein.

17.05 Luka herää ja haen hänet sohvalle syömään. Hetki makoillaan ja äiti pärisyttää kieltä kun se on kiva leikki, Lukakin veulaa ovelasti kieltään, on sen pari päivää sitten hoksannut. Käydään vaihtamassa vaippa, imuroimassa nenä ja höpsötellään.

17.40 Riku soittelee kaupasta, päätän odottaa sitä kotiin ennen kuin syön ruokaa. Mennään pojan kanssa leikkimatolle touhuilemaan. Pienestä nuhasta huolimatta poika on oikein hyvällä tuulella, ei näytä nuha pahemmin häiritsevän poikaa.

18.00 Riku saapuu ja pakko heti hiplata nuo bredenin vaatteet, ihania!

Ei kuitenkaan syödäkään yhdes kun lumihommat kutsuu Rikua, enpä enää muistanut koko lumihommia, lyhyt on äidin muisti 😀

18.20 Nyt sitä ruokaa nassuun ja sit vaihdankin rennommat vaatteet ja vedetään Lukan kanssa pieni kotijumppa. Luka viihtyi sitterissä tasan siihen asti kunnes sain ruuan eteeni. Sitten söinkin Luka sylissä ja hän sai tohistaa kirahvinsa kanssa tyytyväisenä mun sylissä.

18.50-19.20 kotijumppaa, Lukakin tykkäs paitsi venyttelyt hän skippasi 😀 Nappaan banaanin nopsaan jumpan jälkeen.

19.30 Sitten olikin vähän tissittelyn aika, mut Luka otti vaan pikahörpyt ja lähti iskän kanssa viettämäan aikaa. Mä sain vähän omaa aikaa kirjotella juttujani… Luka nukahtikin hetkeksi isän seurassa.

20.30 suuntaan pikasuihkuun, ja kasvojen puhdistus ja rasvat ym. Kestovaipat pyykkitelineeltä taittelin ja täyttelin. Iskä hoiteili vieressä Lukan kanssa iltapuuhia. Laitettiin suolasuihketta yötä vasten pojan nenään ja imuroitiin vähän nekkua, ei kivaa….

21.00 poika rinnalle syömään. Riku järkkäili keittiötä ja laittoi kanamunia keittymään. Pojan syötyä mä menin laittamaan itelleni iltapalaa. Katseltiin Rikun kanssa Netflixistä jakso Black Mirror -sarjaa ja Luka hengasi välillä sylissä, välillä sitterissä ja torkahtipa iskän syliinkin.

22.30 mennään makkariin ja otan Lukan rinnalle. Syö kyllä, mutta ei halua jäädä vielä nukkumaan. Nyt kun hän on löytänyt kunnolla suunsa ja kielensä, niin ei malttaisi millään nukahtaa yöunille. Yhdeltätoista lähden pojan kanssa olohuoneen puolelle hakemaan unta, niin Riku saa paremmin nukuttua. Puol kaksitoista kietaisen pojan kantoliinaan, olis vaan heti pitänyt tehdä tää, koska kantoliinassa Luka ei kauaa jaksa taistella unta vastaan väsyneenä. Vartti menee ja poika on unessa. Pidän kuitenkin poikaa hetken vielä liinassa, että on kunnon unessa kun hipsitään puoliltaöin makkariin ja kuorin pojan liinasta mun viekkuun nukkumaan…

Pst. Lukalla liittyy selvästi nää unta vastaan taistelut kehitysvaiheisiin ja tällä viikolla alkoi loppuviikosta helpottamaan tää unta vastaan taistelu. Noin 12 viikon iässä vauvoilla on kolmas kehitysvaihe menossa ja vauvat reagoi näihin yksilöllisesti.

Siinäpä se, yksi meidän arkinen päivä

Tsekkaapa myös tuo kotijumppa postauksesta
Äiti-vauvajumppa kotona

Instagramissa päivittäin meidän touhuja
@outikarita