Gluteeniton tattarikasvispiirakka

Rupes tekemään viikko sitten ihan älyttömästi mieli jotain suolaista piirakka. Lauantaina heti herättyäni päätinkin sellaisen tehdä ikäänkuin lounaaksi, mutta kanamunat puuttui. Lauantaiaamun lenkillä lenkkeiltiinkin sitten käymään kaupassa! Katsoin vähän ohjetta netistä ja sitten vähän itse soveltaen tein seuraavanlaisen piirakan, joka oli muuten ihan älyttömän herkullinen!!!

Pohja

100 g leivontamargariinia
1,5 dl tattarijauhoha
1,5 dl tattarirouhetta
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä

Täyte

1 paprika
2-3 dl silputtua pinaattia
1 dl kanttarelleja
3 munaa
100 g emmental punaleimajuustoa
1 dl maitoa
ripaus suolaa

Päälle

Pinjansiemeniä

Sekoita pehmeään rasvaan jauhot, suola ja leivinjauhe.Lisää sekaan vesi ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuuan pohjalle ja paista pohjaa 225-asteessa n. 10 min.

Valmista pohjan paistuessa täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään (ei pinjansiemeniä).
Kaada täyte piirakkapohjalle ja ripottele päälle pinjansiemeniä.
Jatka paistamista 15 minuuttia.

Outi Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 5
Tykkää jutusta