Mitä jos kokeiltaisiin nauttia Joulun ajasta?

Viime vuonna se oikein iskostui kunnolla muhun! Jotta mä voin tehdä kaikkea mistä mä tykkään, on joskus jätettävä ehkä joitain asioita vähemmällekin. Mulla on ollut tapana lähteä asioihin sata lasissa ja se on omalla tavallaan hyvä, mutta voi kääntyä itseään vastaankin. Usein kuitenkin on käynyt niin, että aikaa ei jää kunnolla sitten muuhun. Juurikin joulun aikaan tämä asia vuosi sitten aukesi oikein kunnolla itselleni;

”Do more of what makes you happy!”

hdr

Niin luki tiskirätissä, joka mun oli pakko ostaa itselleni vuosi sitten, tiskirätillä suoraan päin pläsiä niin sanotusti. Olin joulun alla hieman flunssainen ja jouduin karsimaan joitakin menoja, kuten treenaamistakin. Mulla oli enemmän aikaa puuhailla kotona kaikkea jouluhömppää ja voi vitsit kuinka nautein siitä. Oon monena vuotena toitottanut, että se joulu tulee stressaamattakin, joulu tulee vaikkei kaikkea ehtisikään tehdä ja niin myös toimein. Toimin edelleen niin ja olen edelleen sitä mieltä, mutta olen myös sitä mieltä, että jostain voi viikoksi-kahdeksi, vaikka koko joulukuuksi jos siltä tuntuu nipistää ja nauttia siitä kaikesta jouluhömpästäkin, josta tykkää, ainakin osan ajastaan. Eikä kyse tarvi olla pelkästä joulusta, näin joulun alla tämä vain jotenkin korostuu.

Treenien suhteen olen aina ollut hyvin tiukka, treenit treenataan ja piste, aikaa jää sitten töiden ja treenien jälkeen sen verran kuin jää… Jos tähtäisin kisoihin tällä hetkellä pitäisin tästä ajatuksesta kyllä kiinni, mutta kun en tähtää. Mulla on kyllä tavoitteita ym. treenien suhteen edelleen, mutta niillä ei ole aikataulua. Treeni on osittain tällä hetkellä enemmän fiilistreenailua, mutta älkää käsittäkö tätä väärin, treenaan edelleen intohimoisesti ja motivaatiota ei tarvitse etsiä! En tiedä ajatteleeko joku nyt pahasti kun kirjoitan seuraavan lauseen. Ei se ole niin kauheaa jos jonain viikkona skippaisi jonkun treenin, ei ehtisi treenaamaan lainkaan tai treenaisi vain kerran. Mä ymmärrän tavallaan jumppasalien ja kuntosalien pienen hiljentymisen näin joulun alla, mutta meittikää kuitenkin jätättekö treenin väliin koska on pakko siivota ne keittiön kaapit ja juosta 5 tuntia kaupoilla harvase ilta vai jätätkö treenin väliin sen takia, että haluat nyt sitten vaikka valmistella sitä joulua, koska nautit siitä.

Muistakaa nauttia asioista joita teette, älkää pelkästään suorittako ja kokeko paineita suorittaa enemmän. Huonommuutta ei tarvitse kokea, jollei kaikkeen ehdi mukaan, jollei kaikkea ehdi tekemään. Yhteiskunta vaatii meiltä muutenkin kokoajan enemmän ja enemmän, pitää itse osata olla myös armollinen itselleen ja muille. Ymmärrän senkin, että joitain asioita on ”pakko” tehdä ja etenkin lapsiperheissä varmasti vanhemmilla on näitä must do -juttuja, mutta mieti silti ne kaikista eniten must do -jutut niistäkin, äläkä sivuuta myös omaa nautintoasi siitä joulusta. Nauttikaa perheet yhdessä! Odotan niin, että jonakin jouluna saisin itsekin vielä nauttia perhejoulusta <3 Jos niin onnekkaasti joskus käy, niin toivon, etten unohtaisi nauttia, että muistaisin ja osaisin todella nauttia!

20141224_194300

Voi olla mahdoton saada tehtyä enemmän asioita joista nauttii, nipistämättä jostain.

Aikaa meillä kaikilla on kuitenkin vain se 24/7 ja jos päivät on jo valmiiksi täynnä, niin sinne on mahdoton mahduttaa lisää asioita, kuten jouluhömppä asioita. Kun taas väkisin yrittää mahduttaa niin kasvattaa stressipalloa ja nauttiminen unohtuu, eikä sille sen koommin olisi aikaakaan…. Jostain on silloin ehkä karsittava, jos haluaa tehdä jotain muuta lisää. Itselläni se nipistys tapahtuu tällä hetkellä treeneistä ja blogista, kummatkaan ei ole jääneet kuitenkaan vallan huomiotta 😉

Tänään kulutin kaupungissa pitkän tovin aikaa jouluasioilla. Kävin mm. pop up kaupoilla, jossa olikin kaksi ystävääni pitämässä omia kojujaan, kannattaa muuten käydä Herttuantorilla vielä huomenna tai perjantaina 😉 Pop up kaupoilla kulutin aikas pitkänkin tovin aikaa höpötellen ja shoppaillen ja siitä jatkoin kiertelemään vielä kauppoja, lopuksi pysähdyin kahvilaan hetkeksi ja nappasin laukustani Läsnäolon voima -kirjasen. Kotiin suunnatessa pysähdyin ihastelemaan näkemääni, niin arkinen ja tavallinen näky, mutta mulla oli aikaa pysähtyä ja huomata kuinka kaunis taivas olikaan ja kuin tilauksesta linnut lensivät kun kaivoin kameran esiin 😀 Koko matkan autolle ja koko automatkan kotiin sain ihastella taivaan upeaa värien hehkua….

dav

Joulu tulee teemme tai emme tee asioita. Joulu tulee stressaamme tai emme stressaa. Joulu tulee nautimme siitä tai emme.

Mitä jos kokeiltaisiin nauttia?

”Ihmeiden joulu tulee kaikille,
avaa vain ovesi
ja päästä se sisälle.”

20141220_203950

Outi Karita

3 vastausta artikkeliin “Mitä jos kokeiltaisiin nauttia Joulun ajasta?”

 1. Olipas ihana jouluinen postaus! Hyviä pointteja tosiaankin tossa ajankäytössä, itsekin oon todennut ettei se ole niin vakavaa jos joskus jättää tekemättäjotain esim sen treenin.
  Ihanaa joulun odotusta sinne! 🙂

  • Kiitos!
   Samoilla aaltopituuksilla siis siellä ja näinhän se on 🙂
   Ihanaa joulunodotusa myös sinne <3

 2. […] Viime postauksen ikäänkuin jatkoksi ajattelin rustailun 10 asiaa joista Joulussa nautin tai ainakin kymmeneen kohtaan rustattuna, asioita saattaa olla jokunen enemmänkin. Niin ja kannattaa tsekata se viime postauskin ”Mitä jos kokeiltaisiin nauttia Joulun ajasta?” 😉 […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta