Täydellinen selfiekö?

Mikä on täydellinen selfie? Mikä on kaunista?
Mielipide on jokaisen silmissä, päässä ja sydämessä.

dav

Uutta puhelintani tutkaillessa löysin valokuvausasetuksista, kaunistus asetuksen. Kun klikkasin kaunistus asetuksen päälle, niin näyttöön ponnahti teksti ”ota täydellinen selfie”, kauneustasoja oli 10. Olihan tätä pakko kokeilla ja mitkä oli lopputulokset? Kuvien jälkeen lisää pohdintaa asiasta.

kauneusHuh, aika rajua muutosta, vai mitä?

Postauksen ensimmäinen kuvahan on tämän kuvasarjan ”nofilter” kuva, se aito ja muokkaamaton minä! Mun täytyy sanoa, että kauneustaso kymppi näyttää ihan friikiltä omaan silmääni. Etenkin omaa kuvaa on todella outo katsoa, kun ei itseään tunnista. Olen kyllä huomannut toisten käyttävän tällaisia efektejä kuvissaan, mutta liika on liikaa ja kun tälläistä fiksausta käytetään paljon, niin kyllä sen vaan huomaa. Taso 3 on mielestäni vielä ihan ok, tasoittaa hieman kasvojen säyä, 5 näyttää että olisi meikattu ihan vimpan päälle ja 7 alkaa mennä jo liian fiksaavaksi, kyllä mun nyt täytyy itseni tunnistaa 😀 Vaikka olisinkin mielissäni siitä, ettei olisi ihan näin paljon silmäuurteita kun nyt on, niin enpä silti taida sortua tällaiseen kuvien muokkaukseen. Rehellisyyden nimissä yhden kuvan itsestäni tänne blogiin ja someen laitoin, jonka otin kauneusasetuksella. Kyseessä oli kokeilukuva, kun huomasin tämän asetuksen ja instaan/faceen laitoin kuvatekstiinkin, että kauneusasetusta testaillaan, kauheat selitykset joo 😛 Tämä taso saa mun mielestä tosiaan näyttämään siltä, että olisi vain meikit vimpan päälle 😀

bty

Itse haluan olla itseni näköinen! Hieman ehkä fiksata kuvien sävyjä ja miettiä sopivaa kuvakulmaa ja karsia epäonnistuneet kuvat pois, mutta kuitenkaan liikaa fiksaamatta. Joku toinen fiksaa enemmän ja suoraan sanottuna, en tiedä mitä asiasta ajattelisin. Musta on ihan ok fiksailla ryppyjä ja tehdä muita kauneustoimenpiteitä ihan oikeasto, mutta kuvien radikaalimuokkaus on mun mielestä eri asia. Siinä jotenkin valehdellaan se, minkä näköisiä ollaan irl, on sitten muokkauksia tehty todellisuudessa tai ei…. Pohdin myös ihmisen, joka muokkaa radikaalisti kuviaan omakuvaa ja itsetuntoa, itsensä hyväksymistä. Muutoksia voi mennä ja teettää – rahalla tietysti, mutta oman sen hetkisen ulkonäön ”valehtelu”, hmmm… Huomaan pyöritteleväni asiaa, joten jätetäänpä pyörittely tähän ja katsotaan syntyykö keskustelua. Ja aiheena nyt tämä kuvien muokkaus, ei niinkään itsensä muokkaus todellisuudessa, se on ihan oma aiheensa 😉

Heräsikö ajatuksia?

Outi Karita

7 vastausta artikkeliin “Täydellinen selfiekö?”

 1. kaunis oot ilman fiksailuakin 🙂 ehkä silmäkulmien ryppyjen silotus nuorentais sua, mutta musta luonnollinen vanheneminen on kaunista, olet nätti noin 🙂 mutta pakko sanoo missä punanen tukka? yhessä välissä sulla oli kokonaan niin ihanan punaisen sävyiset hiukset, värjää taas!

  • Voi kiitos margarita! 🙂
   Silmäkulmien ryppyjä tulee, kiitos kuivan ihon. Naururypyt on ihan ihan tervetulleitakin, mutta joskus toivoisi että niitä ryppyjä olis hieman vähemmän 😛
   Näissä kuvissa tukka näyttää nyt tosi tummalta, mutta vaihteluksi tosiaan tällainen liukuvärjäys ruskeasta kupariin, kyllä sitä punaisempaakin jossain vaiheessa taas varmasti tulossa 🙂

 2. Joo, mä en käsitä sellaista ihan hirveetä kuvien muokkasta ja kyllä ihmettelen niitä kuvia somessa, joista huomaa selvästi että on käytetty kauneusasetusta ja ihan suurimmalla vahvuudella. Varsinkin ku tutut käyttää sellaisia niin se ihmetyttää, kun tietää ettei ihminen näytä oikeasti sellaiselta.

  Ymmärrän kul jos käyttää jotain filteriä tai vähän kauneusasetusta, mutta kun toisen naama näyttää ihan erilaiselta kuin normaalisti, ni on fiilis et miksi 😮 Sellaisesta tulee mieleen et toinen on epävarma itsestään, kun pitää niin paljon omia kuvia muokata.

  • Samoja pohdintoja….
   Mä ymmärrän senkin että jos joskus haluaa laittaa ns. nukkekuvan itsestään, sillon se on yleensä mainittukin kuvan teksteissä, mutta jos kaikki kuvansa muokkaa radikaalisti niin se tuo kyllä ihmisestä epävarmaa fiilistä.
   On outoa kun kaveri näyttää ihan eriltä, kun ei meinaa toista tunnistaa tai itseään….

  • Joo, ymmärrän kyllä jos siis sillain tarkoituksellisesti muokkaa kuvaa ihan hurjasti ja mainitsee siitä sitten kuvatekstissä 🙂

 3. Samoja asioita olen miettinyt…välillä näkee todella muokattuja kuvia. Erityisesti hämmentää erään ”vanhan” kaverin toiminta. Kaunis nainen, päivittää jatkuvasti profiilikuvaa, joka on aina todella muokattu. Ei oltu nähty vuosikausiin, ja kun tässä törmättiin, menin tosi hämilleni siitä, miltä hän oikeasti nykyään näyttää…siis todellakin kaunis ihan omana itsenään, mutta kun ei ole vuosiin nähnyt kuin näitä äärimmäisen muokattuja kuvia, ja oikeasti ikä ja eletty elämä jo näillä kilometreillä väistämättä näkyy…en ollut siis ajatellutkaan, miten paljon hän muokkaa ihan jokaista julkaisemaansa kuvaa. Ja niitä kuvia tulee koko ajan. Miksi? Väistämättä tulee mieleen huono itsetunto, hyväksynnän hakeminen ja tykkäysten ja kehujen kalastelu. Aika surullista. Ja todella ahdistavaa ajatella, että omat lapset kasvavat tällaiseen somekulttuuriin. Miten lapsen päähän saisi taottua sen, että jokainen on kaunis ja ihana omana itsenään, ilman muokkaustoimintoja?

  • Samoja pohdintoja siellä…
   Se kyllä on ikävää, jollei ihminen voi hyväksyä itseään sen näköisenä kun aina on ja luulenpa että alituisessa kuvien muokkauksessa saattaa olla ripaus juuri tätä. Ei hyväksytä miltä näytetään ja halutaan jakaa itsestään vain ”täydellisiä” kuvia vaikka mun mielestä ne aidot kuvat on usein täydellisempiä.
   Tuo viimeinen kysymyksesi onkin paha…. Lapsen itsetuntoon ja minäkuvaan toki vaikuttaa paljolti lapsuus ja nuoruus, vanhemmilla on oma roolinsa tässä kuten muillakin läheisillä, mutta jokaisella meillä on kuitenkin omanlainen psyyke ja näihin asioihin vaikuttaa niin moni asia…. Kun olisikin niin simppeliä, että jokainen ymmärtäisi että on hyvä just sellaisena kuin on <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta