Ne pääasialliset rasvan lähteeni ja arvonnan voittaja

Kookosöljy arvontaan tulikin paljon kommentteja. Monet käyttävät eri rasvoja hyvinkin monipuolisesti, osa taas on hurahtanut yhteen-kahteen rasvalähteeseen yli muiden.

Nu3 kookosöljyn voitti kommentti numerolla 55!
ONNEA JULIA!

Laitan sinulle sähköpostia!

20151031_124747

Itse käytän monipuolisesti rasvoja ja kerroinkin jo arvontapostauksessa käyttäväni ruuanlaitossa sekä oliivi- että rypsiöljyä sekä joskus voita. Mutta mitäs muita rasvanläheitä mulla on ravinnossani? Noh, kaikkia rasvanläheteitä on vaikea luetella ja ehkäpä turhakin. Jos nyt siis keskittyisin pääasiallisiin rasvalähteisiin ruokavaliossa noiden öljyjen ja voin lisäksi.

Pellavasiemenrouhe ja/tai chiasiemenet kuuluvat aamupaloihin, välipaloihin ja iltapaloihin vaihtelevasti. Myös siemeniä syön viikottain. Pähkinät eivät minulle sovi allergioiden takia.

20151104_204803

Pyrin syömään kaksi kertaa viikossa ainakin rasvaista kalaa, useimmiten lohta ja aamuisin nappaan myös omegalisää. Jauhelihaa tai punaista lihaa tulee syötyä melkein joka viikko, mutta punaisen lihan syömistä olen kyllä vähentänyt, että aina ei edes kerran viikossa tule punaista lihaa. Kanaa tulee paljon syötyä ja silloin tuleekin nuo öljyt isoon merkitykseen.

20151012_181207

Kanamunia kuluu paljon varsinkin nyt maidottomalla ruokavaliolla ja osaksi keltuaisetkin siis toimivat rasvanlähteenä, mutta osasta päivän kanamunista keltuaiset jää käyttämättä ja tästä on ollut kyllä pienoinen keskustelunpaikka pääkoppani kanssa….

Jonkin verran käytän myös juustoja, en välttämättä joka päivä, mutta usemman kerran viikossa kyllä. Näin maidottomalla pannassa on olleet lehmänmaitotuotteet heraa lukuunottamatta ja juustoina olen käyttänyt nyt lampaan- / vuohenmaitojuustoja, namskis!

20151012_215226

Itse suosittelen ruokavaliossa aina monipuolisuuteen, myös rasvoissa. Rasvojen suhteen suosittelen joskus myös katsomaan hieman niitä rasvojen sisältöä ja koostumusta. Rasvan syömistä ei kannata myöskään peltä, kaikki rasva ei ole epäterveellistä ja rasvaakin elimistömme tarvitsee toimiakseen kunnolla.

Outi Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta