Out of fitness, kipinä hukassa?

Fitnessvapaa vuosi, niin tätä vuotta ehkä voisi kuvailla. Noita sanoja olen tainnut muutaman kerran käyttää. Onhan fitness paljon muutakin kuin kisat ja niiden seuraaminen tai niissä kisaaminen, mutta kyllä musta tuntuu että oon tällä hetkellä ihan ”out of fitness”. Sainkohan mä jonkun yliannostuksen viime vuonna? 😛

IMG_8615

Viime vuonna itse kisasin body fitneksess ja montaa tuttua, kaveria ja ystävääkin kisasi fitnesslajeissa ja niidenkin kisoja ja taivalta elettiin ihan täysillä mukana. Tänä vuonna ei itselle kukaan todella läheinen ole ollut tai tule olemaan kisaamassa, muuten varmasti heidän kauttaan eläisin ja hengittäisin fitnessmaailmaakin.

Fitness ei ole tuonut negatiivisia juttuja mun elämään, päinvastoin! Fitness on tuonut paljon hyvää mun elämääni. Se on tuonut tavoitteita, itsensä haastamista ja onnistumisen tunnetta, treenejä joista nautin, upeita lavakokemuksia, ihmisiä, ystäviä ja terveellisyyttäkin. Terveyttä harvoin rinnastetaan fitnekseen, mutta fitneksen kautta mun ruokatottumukset on muuttuneet paljon. Toki kisakaudet eletään hyvin tarkalla ruokavaliolla, mutta muutoin oon osannut ottaa ihan rennostikin ja se mitä hyvää ruokatottumukseni ovat kokeneet fitneksen myötä on puhtaampi ja laadukkaampi ruoka ja näiden vaikutuksen huomaa ihon kunnossa, energisyydessä, hyvinvoinnissa ja kehon muokkauksessa / lihasten kasvussa.

20141012_081603

Tällä hetkellä mulla ei ole fitneksen suhteen kisatavoitteita tai -suunnitelmia. Olisi se hienoa ehkä mennä vielä sinne lavallekin, ehkä…. Mutta, asia sisältää paljon mutteja, joita en lähde nyt avaamaan. Aikahan sen näyttää, tällä hetkellä ei kuitenkaan kipinää lavalle ole. Kipinä usein syttyy kisakatsomoista, mutta niissäkään mua ei tänä vuonna ole näkynyt eikä näy. Tämä ei johdu kiinnostuksesta vaan siitä, että ei vain natsaa aikatauluihin, expo olisi ihan kiva käydä katsastamassa, mutta sekin saa tänä vuonna jäädä väliin.

20141012_141746

Nautin kovasti salitreenemisesta ja kovista rääkkitreeneistä, ne on mun mielestä ihan parhautta ja niitä on ikävä! Tässä tänä vuonna on ollut näitä kroppakremppoja, on ollut ranteen kanssa ongelmaa pariin otteseen ja on ollut selässä hermokudosärsytystä ja nuo kovat salitreenit ovat jääneet tuonne alkuvuoteen, talveen ja kevääseen… Keväällä pt:ni kanssa pitikin alkaa uusimaan saliohjelmaa ja yksi yhetinen treeni ehdittiin vetämäänkin. Piti kesän aikana pikkuhiljaa uusia koko 5-jakoinen ohjelma. sitten tulikin selkäongelma, jonka perään heti ranneongelma… Nyt on pikkuhiljaa taas saatu salitreeneistä paremmin otetta kun alkaa olemaan rannekin kunnossa. Pelkään silti tuon ranteen uudelleen äitymistä pahaksi ja otan varovasti pikkuhiljaa salin puolella nyt…

ranne

Vaikka salitreeneistä nautin ja niitä kunnon kovia rääkkejäkin on ollut ikävä niin täytyy sanoa, että on tehnyt tämä paussi ihan hyvääkin ja miten niin? Myönnän, että olen välillä kova ottamaan stressiä treeneistä, jos ja kun minulla on esim. 5-jakoinen ohjelma niin mun on treenattava se 5 kertaa ja toki jos johonkin tähtää niin treenattava on, sehän on selvä! On sitten kyseessä fitness tai mikä tahansa kilpalaji, jos jotain harrastaa kilpailumielessä niin onhan siihen panostettava ja treenit hoidettava! Toki kropaakin kuunnellen ja kilpaurheilussakin sitä lepoa pitää kropalle antaa jos se sitä vaatii! nyt kun mulla ei ole kisatavoitetta eikä oikein kipinääkään kisoihin niin se ei olekaan enää niin kauhea asia jos joku treeni jää välistä ja tarvisiko niitä ollakaan enää sitä viittä viikossa, kun muutkin treenit houkuttavat salin ohella….?

IMG_0396

Itselläni ei kuitenkaan ole tällä hetkellä fitneksen saralla tavoitteita eikä kisasuunnitelmia. Haluan mä fysiikkaani vielä kehittää, mutta mulla ei ole nyt vaan sen kanssa mitään kiirettä tai aikataulua, en tiedä nousenko enää lavalle vaikka hienoa sekin olisi. Huomaan nauttivani tällä hetkellä siitä, että treenaan täysin oman mieleni mukaan. Haluan kunnon saliohjelman taas salin puolella kunhan ne treenit taas lähtevät kunnolla käyntiin, mutta tällä hetkellä se sali ei yksin ole se juttu. Olen hullaantunut zumbaan, tämä ei ole sinäänsä mikään uusi hullaantuminen. Olen aina tykännyt tanssista ja olen sitä paljon nuorena harrastanutkin ja zumbannutkin olen aiemminkin. Tykkään vetäistä välillä koti- tai ulkotreenin. Haluan pitää tällä hetkellä tämän tavan, koska tällä hetkellä tästä nautin!

20150830_130951

Tänä viikonloppuna oli ensimmäiset syksyn sm-kisakarsinnat ja muutamaa tuttua on tullut seurattua. En siis olekaan täysin out of fitness 😀 Kyllähän mua vähän kiinostaa 😉 Kovasti paljon tsemppiä kaikille syksyn kisaajille, ootte tehneet varmasti hiton moisen duunin ja kävi miten kävi, niin nauttikaa!!! Ensi vuonna mut näkee taas livekatsomoissakin 😉

JLopukaneettina: Fitneksessä kuten kaikessa kilpaurheilussa piilee vaaransa ja riskinsä ja on omat kummalisuutensa, mitä kaikki eivät ymmärrä, mutta tämän postauksen ei ollut tarkoitus tällä kertaa käsitellä noita asioita vaan minun kosketustani ja kipinääni fitneksen puolella tällä hetkellä 🙂

Outi Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta