Hyvinvointivalmennukset ja Self-helpit

Ihan hömppääkö?
Kyllä mä itseni tunne ja hyvä itsetuntokin on, jos en näin kelpaa niin ollaan kelpaamatta. Ei mun tarvi mitään henkistä minääni kehittää ja ihan hyvin voin….

WAIT A MINUTE!

20150813_174929

Itseänsä voi aina kehittää ja se ei tarkoita sitä, että itseään tarvisi muuttaa tai etteikö olisi hyvä ja kelpaisi juuri sellaisena kuin on. Kyse on enemmänkin itsensä vahvistamisesta ja onhan meissä kaikissa piirteitä, jotka ei ehkä itseäkään kaikinpuolin miellytä. Joku haluaisi oppia rauhoittumaan, olemaan enemmän läsnä itsensä ja muiden parissa. Joku haluaisi oppia arvostamaan itseään paremmin ja hyväksymään vartalonsa paremmin, olemaan itselleen armollisempi. Joku haluaisi oppia stressaamatta ja kontrolloimatta kaikkea. Löytyyhän näitä!

Itse olen saanut hirvittävän paljon hyvää erilaisista self-help kirjoista ja hyvinvointivalmennuksista. Tykkään pohtia asioita ja olen hyvin filosofinenkin luonne, rustaan itselleni mietteitäni ja joskus tänne teillekin 😉 Kirjojen ja valmennusten/kurssien kautta olen huomannut pohtivani aivan odottamattomiakin asioita, palannut joihinkin kauan aikaa sitten tapahtuneisiin asioihin tai kohtaamiini ihmisiin ja löytänyt oivalluksia niistä, jotka ehkäpä vaikuttavat yli kymmenen vuoden, jopa yli 20 vuoden takaa vielä tähänkin päivään. Näidenkin asioiden ja kipeidenkin asioiden käsittely on tuntunut lopulta hyvältä ja oloa keventävältä. Historiallammehan on suuri vaikutus siihen, mitä olemme juuri tänäpäivänä.

Olen huomannut kirjojen ja kurssien toivan meditatiivisina itselleni. Kun uppoutuu näihin ja omiin ajatuksiinsa toviksi niin huomaa palatessaan jälleen käsillä olevaan hetkeen ilman olevan kevyempää ja mielen olevan rauhallisempi ja usein olen yhtä hymyä pohdinta hetkieni päätteeksi.

20150813_174912

Kuluvan vuoden aikana olen lukenut Eckhart Tollen kirjaa Läsnäolon voima ja se on kyllä vieläkin itselläni kesken. Luen sitä aina välillä, kun on sellainen hetki ja kun tekee mieli. Olen useista kirjasta saamista mietteistäni tänne blogiinkin rustaillut, viimeisin postaukseni kirjan innoittamana taisi olla Sisäisestä rauhasta ja läsnäolosta voimaa. Olen osallistunut kahteen eri nettivalmennukseen/kurssiin. Kummatkin olivat Minna Immosen kursseja. Toinen oli viime talvena käyty Oman elämäni inventaario ja nyt keväällä kävin kurssin Sisältä vahvempi. Nyt odotan innolla syyskuussa alkavaa MT Personal Trainingin ja Green streetin yhteistyössä luomaa VoimaMinä valmennusta, johon olen siis osallistumassa!!! Tuosta VoimaMinästä kirjoittelinkin postauksen taannoin, Oltaisko syksyllä yhdessä voimakkaampia niin sisäisesti kuin fyysisestikin?

ITSEENSÄ KANNATTAA AINA SATSATA

Mitäpä jos antaisit itsellesi syksyyn aikaa itseäsi varten?
Satsaus ei ole edes iso rahallisesti, mutta sitäkin isompi henkisesti vaikkapa erilaisten kirjojen ja kurssien/valmennusten parissa!

20150813_174920

Sisältä vahvempi

Sisältä vahvempi starttaa jälleen maanantaina ja siihen pääseekin vielä ilmoittautumaan mukaan ja ilmoittautumisaikaa on 23.8. asti eli koko ensi viikko. Kurssin hinta on 47,50!

Sisältä vahvempi kurssilla pääsi miettimään ja pohtimaan omaa itsearvostustaan, sen heikkouksia ja vahvuuksia, kehittämistarpeita ja voimavaroja. Omaa historiaa, tapahtumia ja ihmisiä elämässä ja elämän polkujen varrella mietittiin paljon. kurssi oli paljon laajempi mitä saatoin kuvitellakaan. Yksi tuon kurssin innoittma kirjoitukseni oli kesällä rustaamani blogikirjoitus, Elämäni tärkein valinta, jonka on ehkäpä henkilökohtaisin kirjoitukseni täällä blogin puolella. Ilmottaudu mukaan niin huomaat tekeväsi yllätävääkin matkaa oman itsearvostuksesi ytimeen!

VoimaMinä

VoimaMinä starttaa tosiaan syyskuun alussa, heti 1.9. ja ilmoittaumaan pääsee ainakin koko tämän elokuun ajan. VoimaMinä valmennus kestää 30 päivää ja hintaa tuolle on 49 euroa.

VoimaMinästä en tiedä vielä mitä voin saada irti, mutta uskon että paljon. Odotettavissa on myös hyvin erilainen valmennus noihin aiempiin kursseihin nähden, näin ajattelisin ja innolla odotankin syyskuun alkua tämän osalta! Ylempänä tekstissä tosiaan onkin linkki aiempaan postaukseeni valmennuksesta, jossa jaan mietteitäni VoimaMinä valmennuksesta. Valmennuksen kolme johtotähteäovat:

1. Henkinen hyvinvointi ja itseluottamus
2. Fyysinen hyvinvointi ja liikunta/harjoittelu
3. Terveellinen, monipuolinen ja ravintorikas ruokavalio

Oltaisko syksyllä yhdessä voimakkaampia?

20150813_174915

Onko erilaiset hyvinvointivalmennukset/kurssit sinulle tuttuja?
Entä uppoavatko ns. self-help kirjat sinuun?

Jaa omat vinkkisi hyvistä kirjoista, kursseista ja valmennuksista!

Outi Karita

2 vastausta artikkeliin “Hyvinvointivalmennukset ja Self-helpit”

  1. Itse jänskäilen innolla, että mitä se maanantaina alkava Sisältä vahvempi-kurssi tuo tullessaan. Suuri kiitos kun sain mahdollisuuden osallistua kurssille! 🙂

  2. Hyviä kurssihetkiä Henna! Uskon tän olevan ihan sun juttus ja oli ihana sinua tällä ilostuttaa kun mahdollisuuden sain tarjota kurssia jollekulle <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta