Kuin ravintolassa, mutta parempaa…

Meillä vietettiin eilen koti-iltaa ja mehän rakastetaan hyvää ruokaa! Illallisen kehittely lähti kun jo alkuviikosta sain idean tehdä mozzarellatomaatteja ja siihen ympärille sitten alkoi kehkeytyä ruoka. Rekossa (lähiruokaringissä) käytiin torstaina hakemassa kaappien täytettä ja mm. Peltomaan tilateurastamon valmiiksi nuijittuja naudan grillipihvejä. Nyt kun tuoretta pihviä oli, niin eihän niitä kaikkia voinut pakkaseen heittää. Kauppapäivänä lauantaina miettittiin sitten, että mitäs muuta vielä lautasella ja Riku ehdotti paistettuja uusia perunoita ja mä kekkasin kaupassa vielä heittää ostoskärryyn herkkusieniä paistettavaksi pottujen kanssa ja näin meidän dinneri rakentui. Annoksestahan tuli aivan kuin ravintola-annos, mutta parempi!

20150808_181850

Pihveihin riittää mausteeksi suola ja pippuri, griilauksen jälkeen vielä Smoked Sea Salt lastuja pihvin päälle, nam! Ja pihvit oli onnistuneesti Mediumeja, kiitos pihvimestarimme Rikun! Riku hoiti myös potut ja sienet pöytään. Meitille jäi sitten mozzarella tomskut ja kattaus. Tomaattien päälle mozzarellaviipaleet, suolaa ja pippuria ja uuniin. Lopuksi basilikan lehdet vielä päälle.

Nyt meidän illalliseen ei kuulunut kuin pääruoka. Jos kahdestaan syödään kotosalla niin silloin usein jää pääruokaan illallinen, joskus jälkkäriäkin, mutta ei tällä kertaa. On kuitenkin ihanaa panostaa ihan kaksinkin ollessa ruokaan, kokata yhdessä ja laittaa pöytä nätiksi ja silloin kun on aikaa, niin oikein vimpan päälle. Mä tuun tämmösistä asioista hirmu iloiseksi ja onnelliseksi, #happymoments….

20150808_17500920150808_18155220150808_181838

Nyt alkaa illatkin olemaan sen verran hämyiset, että kiva sytytellä kynttilöitäkin ja eilen niitä syttyi useampia meidän kämpässä <3 Iltapalaksi tehtiin vielä myöhemmin wingsejä ja ne ansaitsevatkin ihan oman postauksensa, joten kannattaa pysyä kuulolla!

20150808_22044720150809_000325

Tykkäättekö te panostaa ruokaan ja kattauksiin?
Tarviiko silloin olla vieraita vai teettekö näin ihan yksin, kaksin tai perheen kesken?

Outi Karita

4 vastausta artikkeliin “Kuin ravintolassa, mutta parempaa…”

  1. Oi näyttää ihanalta!tykkään kyllä joskus laittaa pöydän koreaksi..ihan vaan sunnuntai aamupalakin nätisti aseteltuna ja koko perhe syö yhdessä niin avot.Mut tollainen syksyinen illallinen kynttilänvalossa näyttää hyvältä 🙂 täytyy tehdäkin noin joku piakkoin,kiitos vinkistä 🙂

    • Aamupalat ovatkin ihan parhautta 🙂
      Kiva jos sait vinkkiä ja tää oli kuitenkin nopeaa ja helppokin ja niin hyvääää! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta