HOT WINGS

Nyt pukkaa niin hyvää reseptiä, että pakko pistää jakoon jo toinen ruokapostaus tälle päivälle! Niin hyvä resepti, etten ikinä enää osta kaupan valmiiksi marinoituja kanansiipiä!

20150808_222345

En ole enää aikoihin suosinut valmiiksi marinoituja tuotteita, joskus saatan ostaa jotain pintamaustettuja, mutta pääasiassa meillä maustetaan itse. Itse maustettuna lihat ja kanat ovat vaan paljon parempia, ei tule maksettua marinaadeista lihaa ostettaessa ja tietää mitä syö. Wingsit ollaan kuitenkin ostettu aina marinoituina, niitä tulisia Hornetteja aina. Pitkään aikaan ei ole kyllä itseasiassa noitakaan ostettu ja nyt ne saa jäädä kyllä jatkossakin ostamatta!

Ostettiin lähiruokaringin kautta L´Uomu Nokan Vauhtisiipiä, marinoimattomia sellaisia. Kaupasta löydettiin vielä samaa sorttia lisää kun Riku rupesi epäilemään 400 gramman riittävyyttä. Outoa muuten että nää saman tuottajan samat tuotteet oli kaupassa halvempia, hmmm… No mutta anyways, halusin testata ja marinoida itse siivet. Mä kaivelin marinadiohjeita, muokkailtiin hieman ja mies sai hoitaa homman 😀 Juuri kun tuossa kirjoitin etten valmiiksi marinoituja ostele, mutta nyt käytettiin kyllä osaksi pullotettua siipikastiketta kaupan hyllyltä 😛 Tulisuuskin oli sopivaa ihan meitillekin. Riku voisi syödä tulisempaakin, mutta mulle riittää tuollainen medium tulisuus ja sitten vielä auradippiä kylkeen (sen mä tein), kyllä tuli hyvää!!!!

20150808_201257

Hot Wings

800 g kanansiipiä
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Ripaus cayannepippuria

Sekoita jauhot ja mausteet. Laita jauhomausteseos pussiin kanojen kanssa ja sekoittele. Laita pussi jääkaappiin noin tunnin ajaksi.

20150808_212058

Tunnin kuluttua.

Lämmitä uuni grillivastuksilla 250 asteeseen.

100 g voisulaa
1 dl Frank´s Red Hot Wings Sauce

Sekoita ainekset keskenään. Kasta kanansiivet jauhoineen kastikkeessa ja laita leivinpaperilla vuoratulle pellille.  Paista uunissa n. 40 minuuttia.

20150808_20234120150808_212259

Jauhoseoksen ansiosta kanoihin tulee mukava rapsakka pinta.

Auradippi

Tulisuutta kompensoimaan on hyvä dippi oivallinen.

2 dl ranskankermaa
1 valkosipulinkynsi paloteltuna
1 tl smoked sea salt falkes tai tavallista suolaa
Ripaus paprikajauhetta
4 rkl (reilua sellaista) aurajuustoa

Sekoita ainekset keskenään seuvasekoittimella ja laita jääkaappiin tekeytymään siipien ollessa uunissa.

NAUTI!

20150808_222539

BTW 400 g olis vallan hyvin riittänyt kahteen pekkaan, ei jaksettu todellakaan kaikkia syödä 😀 Ja hyvää kanaa nuo L´Uomu Nokan Vauhtisiivet ja isoja!

Tykkäättekö wingseistä?
Lähteekö ohje kokeiluun?
SUOSITTELEN!

Outi Karita

2 vastausta artikkeliin “HOT WINGS”

  1. Kiitos ohjeesta! Ostin samaisia siipiä torstaina ja juuri mietin, että miten niitä laittaisin. Mistä kaupasta löysit noita? Mullakin on vain yksi rasia, joten voi olla ettei riitä pitkälle…

    • Kiva jos sait tästä vinkkiä siipien tekoon ja toivottavasti maistuvat, täällä maistui 🙂
      Prismasta (Itäkeskuksen) löytyi samaisia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta