Espoon Grandiosat ja Sushimaistelut

Kesälomareissumme jatkui perjantaina Hämeenlinnasta kohti Espoota, jonne mentiin kyläilemään Marissan ja Villen luokse.

received_10153481690219808

Marissan kanssa on ollut puhetta, että joskus tätyy munkin kokeilla Sushia, hyvää sellaista. Olen yhden kerran maistanut sushia, söin silloin sellaisen levään käärityn rullan, muuta en muista kuin sen levän ja se oli hirveää. Silloin kuin sushi-innostus oli kovimmillaan, en tarttunut tuohon innostukseen. Riku ei ole koskaan edes maistanut, mutta nyt maisteltiin ja mitäs tykättiin?

20150724_164453

Käytiin porukalla Espoossa ostoksilla syömistä varten ja alkupalaksi haettiin Sushiravintolasta kalalautanen, joita sitten maisteltiin. Sinäänsä kala ja riisi olivat hyvin turvallinen vaihtoehto. Kummatkin kuitenkin tykätään lohesta ja sitä muutenkin graavina ja kylmäsavustettuna syödään. Nämä olivat hyviä! Ensi kerralla mennään sitten johonkin sushiravintolaan maistelemaan enemmänkin 🙂

Sushit toimivat alkupaloina ja sitten meillä alkoikin pizzaperjantai. Tehtiin porukalla pikkupizzoja, jokainen teki omansa ensin Villen tehtyä taikinan. Mukavaa ajanvietettä kokkailla yhdessä maukkaita pizzoja.

grandiosa220150724_175321

Illalla sitten vielä otettiin suunta kohti kotia ja Kesälomareissumme vol. 2 päättyi. Oltiin vain kaksi päivää reissussa ja silti tuntui, että oltaisiin oltu paljon kauemmankin. Vaikka kahteen päivään mahtui paljon, niin silti reissu oli rento ja kiireetön 🙂 Kuvan alla linkit muihin lomareissumme postauksiin 😉

lomareissuPyynikin munkit
Kultahippuja ja romantiikkaa Vanajanlinnassa
Hämeenlinna ja Hämeen linna

Tämä pizzojen teko oli meille hieman uudenlainen tapa tehdä pizzoja. Yleensä ollaan tehty sellainen yhden uunipellin kokoinen pizza ja kaulittu taikina siis isoksi, nyt paineltiin käsin taikina lauatselle hyvin mahtuvaan kokoon. Täytteetkin hieman erityyliin, esim. ollaan laitettu ihan valmista juustoraastetta aina päälle ja auramurua, nyt revittiin Mozzarellaa päälle ja olikin tosi hyvää! Täytteitäkin meillä on ollut yleensä enemmän ja pizzoista on tullut niiden johdosta aika paksujakin. Pelillä paistamisen sijasta paistettiin kivellä uunissa nuo pizzat ja pohjasta tulikin todella hyvä! Tuoreet yrtit vasta pizzan päälle toimi paremmin kuin tomaattikastikkeeseen sekoitetut kuivamausteet ja rucola sopii myös hyvin pizzan päälle. Eilen sitten tehtiin Riksan kanssa vielä kotonakin pikkupizzoja. Meillä vain ei ole tuota kiveä, mutta Riku testasi lämmittää ensin uunipellin kuumaksi ja onnistui silläkin saamaan hyvän pohjan pizzalle. Mä olin siinä kohtaa jo omani paistanut ja oma pohja perinteisellä tavalla jää kyllä pehmeämmäksi….

grandiosa20150725_191358

Omaksuttiin siis uusi tapa tehdä pizzoja ja nää on nyt nimetty Espoon Grandiosoiksi
😀

Outi Karita

2 vastausta artikkeliin “Espoon Grandiosat ja Sushimaistelut”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta