Kehonhuoltoa niin ulkoisesti kuin sisäisestikin

*Yhteistyössä Mass.fi verkkokaupan kanssa

Kehoa on hyvä huoltaa niin ulkoisesti kuin sisäisestikin, eikö vain?

IMG_20150719_191152

Atoopikkona ihoni tarvitsee ekstrahuomiota ja ihon hoidosta nyt kesäaikaan olenkin kirjoitellut kaksi postausta Kesäistä ihonhoitoa Part 1 ja Part 2 Kasvot. Ihon parasta hoitoa on kuitenkin sisäinen hoito. Ravinto vaikuttaa todella paljon ihon kuntoon! Fitneksen myötä itseasiassa ihoni on voinut paljon paremmin, kun olen omaksunut osaksi harrastukseni myötä tietynlaisen syömisen. Ihokin tykkää puhtaasta ja monipuolisesta ruuasta, maidolla ja viljoilla ei ole niinkään vaikutusta, testattu on. Suuri vaikutus on RASVOILLA! Kehoa pitää öljytä sisäisesti! Ihon lisäksi muukin kehon koneisto tykkää rasvaamisesta laadukkailla öljyillä. Rasvaa ei siis pidä ruokavaliossa pelätä, hyvä on kuitenkin kiinnittää huomiota mitä rasvaa käyttää, niin ihon kuin muidenkin terveydellisten seikkojen kannalta. Ruuan laitossa käytössäni on sekä oliivi- että rypsiöljyä ja hei älkää ehdottako mulle kookosöljyä, olen allerginen sille! Näiden lisäksi syön ravintolisänä Omegaa. Hyvillä rasvoilla, kuten Omega rasvahapoilla on paljon terveydellisiäkin hyötyjä kuten sydämen normaalin toiminnan edistäminen. Ihan huippu juttuhan oli, kun Omegat oli lopussa niin Mass.fi tiimi tarjosi yhteistyötä ja lähetti minulle paketin heidän Omega tuotettaan!

20150721_211410

Massin Omegoita en olekaan aiemmin käyttänyt ja varovasti aloitin yhdellä aamuisin vaikka annostus olikin kahteen. Yhdellä aloitin, koska joistakin Omega valmisteista on huonoja kokemuksia, kun tunnin päästä suusta karkailee kalanmaksaröyhyjä, ihan kauheaa ja kamala maku tulee omaankin suuhun tuollaisista röyhyistä. Nyt annostuksen olen nostanut siihen kahteen kapseliin aamussa, ei ole siis röyhyttänyt 😉

IMG_20150720_085650
Aamun tyrni-viherdrinkin kanssa omegat ja monivitamiini!

”Mass Omega 3 on laadukas mutta edullinen kalaöljyvalmiste. Omega 3 on välttämätön rashappo, joka koostuu EPA ja DHA –hapoista. Mass Omega 3 on vahva kalaöljy, yksi 1000mg kapseli sisältää 180mg EPA –rasvahappoa ja 120mg DHA –rasvahappoa.”

 • DHA edistää aivotoiminnan pysymistä normaalina
 • DHA edistää näön pysymistä normaalina
 • EPA ja DHA edistävät sydämen normaalia toimintaa

IMG_20150720_113613

Kovaa ja paljon treenaavana ja liikkuvana ihmisenä myös kehonhuolto on hyvin tärkeää tarkoittaen nyt mm. lihaksia. Ulkoista kehonhuoltoa on kroppa saanutkin viime aikoina paljon, kun selässä on vaivannut hermokudosärsytys. Nyt onneksi (koputetaan puuta) alkaa vaikuttamaan, että tuo vaiva on selätetty ja isoin kiitos tästä akupunktiolle. Ulkoisen lihashuollon lisäksi niitä lihaksiakin voi huoltaa myös sisäisesti ja lihasten palautumiseen on hyvä panostaa kovaa treenatessa. Itselläni on ollut pitkään käytössä vain peruspalkkari, mutta nyt kun Mass.fi tiimiltä sain myös heidän Glutamiinia testattavaksi niin aion ottaa myös sen käyttöön ehdottomasti parantamaan lihasten palautumista! Glutamiinia olen ennenkin käyttänyt ja helppohan se on sekoittaa palkkarin joukkoon.

20150721_211358

”Mass Glutamine on laadukas, mutta edullinen L-glutamiinijauhe. L-glutamiini on aminohappo, joka on elintärkeä proteiinisynteesissä ja kudosten rakentamisessa.”

 • Edistää palautumista
 • Edistää proteiinisynteesiä
 • Edistää kasvuhormonin tuotantoa

Nämä tuotteet löydät edulliseen hintaan Mass.fi verkkokaupasta ja alta löydät linkit!
Omega 3
Glutamiini

20150714_151212

Huollatko sinä säännöllisesti kehoasi ulkoisesti?
Entä sisäisesti?

Outi Karita

2 vastausta artikkeliin “Kehonhuoltoa niin ulkoisesti kuin sisäisestikin”

 1. Omega ei kyllä kuulu tutkimusten mukaan suositeltuihin lisäravinteisiin. Sillä ei olla todettu selkeästi mitään suurempaa hyötyä keholle. Lisäksi haittana sillä on mahdollinen verenvuotoriskin lisääntyminen, esim. Jos joutuu akuutisti leikkaukseen, niin haitta voi olla suuri. Glutamiinista ei myöskään ole tutkitusti mitään hyötyä palautumisessa. Rohdosvalmistemarkkinoilla (eli ns. luontaistuotteet) markkinoidaan vaikka mitä vaikutusta, mutta aitoja puolueettomia tutkimuksia ei ole vaan korulauseet ovat puhdasta markkinakikkaa. Lisäksi rohdosvalmisteiden sisältöä ei tutkita kuten esim. lääkkeiden, joten tosiasiassa nuo aineet voi sisältää vaikka mitä.

  Absurdia on, että syöt puhdasta ruokaa, mutta kapselin ja jauheiden muodossa survot kehoon kaikkea ihan turhaa ylimääräistä! Kannattaisi suurella kritiikillä suhtautua noihin valmistajan mainoksiin!

  • Hei Eeva!

   Kriittisyys on hyvä ja niin keskustelukin! Toit hyviä pointteja esiin! 🙂

   En nyt mielestäni kuitenkaan survo kehooni kaikkea ihan turhaa 😉 Itsellä jäi mainitsematta postauksessa se, että ravintolisät ovat aina vain lisiä ja pohja ja perusta pitää olla ruokavaliossa. Olen itsekin vähentänyt huomattavasti ravintolisien käyttöä, mutta kyllä, käytän niitä lisänä. (Omegaa, monivitamiinia ja talvisin ehdottomasti Deetä. Treenin ympärillä ajoittain laturia ja palautusjuomaa.)

   Nuo Omegan pallukoilla mainitsemani hyödyt ovat itseasisassa Euroopan elintarvikeviraston, EFSA:n hyväksymiä. Itse olen huomannut positiivisen vaikutuksen ihoon 🙂 Tuosta verenvuotoriskistä olen kuullut muutamalle sanottavan lääkärin toimesta. Mikäli syö vertaohentavia lääkkeitä tai veren hyytymistekijöihin vaikuttavia lääkeitä (esim. jotkin masennus- ja särkylääkkeet) tai on taipumusta verenvuotoon niin pitää huomioida, että kalaöljyt ohentavat myös verta ja keskustella lääkärin kanssa omegarasvahappojen saanista. Omega rasvahappoja kuitenkin saa myös ihan perusruuasta ja liika on varmasti noidenkin kohdalla liikaa…

   Glutamiinista ei ole kunnon tutkimustuloksia, se on totta. Mieskin tästä mulle jo kommentoitsi 😀

   Ollaan oltu aika laiskoja kalaruokien tekijöitä, noh tänä vuonna ollaan petrattu, siksi koen Omegat kapseleista hyödyllisenä turvaamaan noiden rasvahappojen saantia, joiden itse uskon olevan hyväksi ja joiden vaikutuksen huomaan ihossani. Glutamiinia nyt kokeilen, onko vaikutusta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta