Lomaile lempeästi

Saako lomalla löysäillä ja herkutella?
Saako lomalla valvoa pitkään ja nukkua myös?
Pitääkö lomalla pestä matot ja tehdä suursiivous?
Pitääkö lomalla matkustaa?

20150703_164626

Hmmm…. Mun mielestä lomalle hyvä neuvo on, että sitä mitä haluat ja mistä tulee hyvä olo ja mieli. Lomalla herkuttelu on ihan yhtä jees kuin koska tahansa 😉 Kyllä mä siis herkuttelen lomalla(kin), mutta ei loma ole mikään syy vetää hommaa ihan ranttaliksi ja haluan kuitenkin voida lomallakin hyvin ja olla reipas sekä energinen. Liikunta on lomalla ihanaa, kun siihen on paljon enemmän aikaa ja voi liikkua mihin vuorokauden aikaan tahansa ja parasta liikunta on musta aamulla / aamupäivällä! Lomalla tulee usein valvottua vähän normia pidempään, kun ei aamulla tarvi herätä töihin kuitenkaan. Siltikään en itse nuku pitkään, mutta mikäpä sitä estäisi jos haluaisi. Mä kun satun tykätä heräämään ajoissa ja ihan heräänkin ilman kelloakin ihan hyvissä ajoin. Aamuisin ja aamupäivisin oon tehoikkaimmillani jos haluan puuhata jotain ja aamurentoilutkin on niin parhautta! Aamut menee siis rentoillen tai reippaillen, jokatapuksessa nauttien! En halua käyttää aamujani nukkumisee, tykkään aamuista niin paljon 😀

20150702_122542

Tekemättömiä kotitöitä riittää ja on kyllä kiva kun on kerrankin reippaasti niille aikaa. Tekemättöämien töiden loppuunvienti tuo ihan todella hyvän fiiliksen. Viime viikolla sain vihdoin veetahuoneprojektin loppuun ja nyt ahkeroin tuota kuntoilu- / vierashuonetta. Vaatehuoneprojektinkin kun sain valmiiksi, niin oon tällä viikolla joka päivä ihaillut työni tulosta. Ei ole pakko, mutta pirun hyvän fiiliksen näistä tekemättömien töiden loppuunsaattamisesta saa ja kun on aikaa, niin vieläpä ilman stressiä saa hommia tehtyä 🙂

IMG_20150706_105737

Matkustaminen on aina ihanaa, mutta ei loma välttis mitään sen kummempia matkustussuunnitelmia vaadi. Tänä vuonna kesäloma vietetään ihan Suomen maan kamaralla, oltiinhan me juuri Tallinnassa 😉 Kuitenkin jo tulevana viikonloppuna matkustetaan ja suuntana on Raisio-Turku-Naantali 😉

20150628_170554

Tässäpä vielä ohjeet lempeään lomailuun

Huokaile hitaasti
Kevennä kuormaa
Maistele makeaa
Voitele vatsaa
Kostuta kurkkua
Kohota katsetta
Juoksuta jalkoja
Kaunista käsiä
Avarra aivoja
Kuuntele kaunista
Pidennä pinnaa
Hoitele hellästi
Muista makoilla

-Positiivarit-

Outi Karita

3 vastausta artikkeliin “Lomaile lempeästi”

  1. Joo munkin mielestä lomalla pitää tehdä justiinsa sitä mitä haluaa. Toiset ihmiset ottaa siitä paineita, että pitäisi muka matkustaa jonnekin kun on loma enkä käsitä että joku voi ajatella noin. Miksi ihmeessä pitäisi matkustaa, ihan hyvin voi lomailla omassa kotona koko lomansa siinä missä matkustaa muuallekin. =)

    • Juu, matkailusta ei pitäisi ottaa mitään pakkoa tai stressiä, eihän se silloin ole edes niin hienoa kuin voisi olla rennommalla otteella. Makailun pitäisi lähteä halusta 🙂 Omassa kotikaupungissakin on tosiaan ihana lomailla ja omilta kotiseuduilta löytyy itsellänikin paljon paikkoja, joissa ei ole tullut käytyä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta