Kesäistä ihonhoitoa, part 1

*sisältää itse ostettuja tuotteita, blogiyhteistyönä saatuja ja ennenkaikkea hyväksi todettuja 😉

20150701_212720

Vähään aikaan en olekaan tehnyt kosmetiikkapostausta, nuo kuukausittaiset kosmetiikkakoosteet ovat vähän jääneet, mutta nyt työn alla on parikin erilaista kosmetiikka-aiheista postausta liittyen kesäkosmetiikkaan 🙂 Osaksi tosiaan tuotteet on blogiyhteistyönä saatuja, osaksi itse ostettuja ja kaikki hyväksi havaittuja, jos jostain on risuja annettavana, niin nekin annan rehellisesti (vinkkejä mihin ei kannata haksahtaa…)

Monen mielestä kesä alkaa vasta lämpimistä keleistä, mulla kesä alkaa kesäkuusta 🙂 Ja hei, ihokin on huomannut kesän alkamisen jo ennen lämpimiä kelejä, ensimmäiset pisamat poksahtivat kasvoihin jo varmaan toukokuun puolella. Työn puolesta kun on saanut olla ulkona, niin voin kertoa että aurinkoisia päiviä on kyllä piisannut. Nyt kun saatiin vieläpä lämpimämpiä kelejä (heti kun mulla alkoi loma 😉 ) niin huomaa muussakin ihossa paremmin kesän. Atooppinen iho kun tykkää auringosta!

20150701_173039

Ihoni ei vaadikaan enää niin paljon kosteutusta, aqualanit saa jäädä odottamaan syksyä. Nyt pärjätään kevyemmällä kosteutuksella, mutta edelleen sitä tarvitaan ja ainahan sitä ihoa kannattaa hoitaa. Nyt erityisesti aurinkosuojat on hyvin tärkeitä ja ne mukavasti hoitavat tuota ihon kosteutustakin 😉 Myös After Sun tuotteet kannattaa muistaa ihon hoidossa ja hei, auttavat ne pidentämään rusketuksen kestoakin ja estävät ihon  😉

Olen ollut pitkään, niin kauan kuin muistan Nivea tuotteiden vannoutunut käyttäjä aurinkovoiteiden suhteen ja hyviähän ne ovatkin ja tuoksut tuovat kesäfiiliksen. Jumiudun kuitenkin usein samoihin tuotteisiin, enkä edes kokeile uusia, mitä sitä hyvää vaihtamaan… Lumene tuotteet on olleet mulle myös kauan suosikkituotteita, mutta Lumenen aurinkotuotteet on olleet mulle vieraita, tähän asti…. Sain Lumenelta taannoin kosmetiikapaketin, joka sopii citykesään ja siellähän oli mukana sekä aurinkovoidetta että after sunia.

20150701_202818

AURINKOVOIDE
PROTECTING SUN CREAM

Aurinkovoide olikin aika ytyä ja ensin vähän katosinkin että SPF 30, mitenköhän imeytyy, usein kuon tuollaisilla kertoimilla olevat voiteet on aika tököttejä. voide ei ollutkaan niin paksua, mihin olen tottunut tuollaisilla suojakertoimilla ja imeytyi oikein hyvin ihoon eikä jäänytkään tahmaiseksi kalvoksi iholle, mitä pelkäsin, kasvoillekin pystyi hyvin laittamaan. Voiteessa on mielyttävä tuoksu, olen aina tykännyt Lumenen Arctic Cloudberry sarjasta ja sen tuoksuista. Tämäkin voide siis kuuluu tuohon sarjaan 🙂

”Lumenen aurinkovoide antaa turvallista ja tehokasta suojaa auringon haitallisia UVA/UVB -säteitä vastaan. Luonnon aktiiviaineista ja antioksidanteista koostuva yhdiste suojaa ihoa auringon vanhentavalta vaikutukselta.”

AFTER SUN
AFTER SUN LOTION

After Sun voidetta kannattaa käyttää vaikka iho ei punoittaisi tai tuntusi yhtään kärvähtäneeltä! Kaikki auringon haittavaikutukset eivät iholle heti näykään, kuten vanhentava vaikutus ja kuten jo aiemmin kirjoitin, ihoa on aina hyvä hoitaa ja After Sun toimii hyvänä kosteuttajana, tässäkin purkissa lukee ”Rauhoittava kosteusvoide”. Lumenen After Sun on kevyt ja hyvin imeytyvä voide, jossa on ainakin itseä miellyttävä raikas tuoksu. Itse yleensä käytän After Sun voidetta viimeistään iltaisin ennen nukkumana menoa, aurinkoisen päivän päätteeksi ja mikäli iho tuntuu ottaneen auringosta itseensä niin jo aikaisemminkin päivällä, jos vain suihkussa käyn.

”Auringon jälkeen rauhoittava ja tehokosteuttava voide kasvojen ja vartalon iholle. Vartalon luonnon aktiiviaineista ja antioksidanteista koostuva yhdiste auttaa ihon omaa puolustusjärjestelmää korjaamaan auringon aiheuttamaa vanhentavaa vaikutusta. Säännöllisellä käytöllä saat samettisen pehmeän ihon ja autat pidentämään rusketuksesi kestoa.”

20150701_173051

IHON KOSTEUTUSTA SUIHKUSSA

In-shower kosteusvoiteet koen talvisaikaan itselleni liian kevyiksi, mutta näin kesäaikaan ne tuovat juuri sopivaa kosteutusta iholleni. Olenkin ostanut näitä Nivean tuotteita edellä mainitun syyn lisäksi niiden helppokäyttöisyyden takia. Pestylle iholle suihkussa levitellään ja suihkutellana pois ja iho jää ihanan pehmeäksi 🙂

20150701_202913

IN-SHOWER
BODY LOTION

Toimii hyvänä ihon kosteuttajana kesäaikaan. Näitä on muutamaakin erilaista ja itse ostin (suomennettuna) merimineraaleja sisältävää vaihtoehtoa. Näitä on ihanilla tuoksuillakin ja niitäkin olen kokeillut, nyt halusin kuitenkin tuoksuttoman vaihtoehdon, kun usein iholla on kuitenkin joku ihana kesätuoksu tai se aurinkovoiteen tuoksu 😉 Tässä on sellainen Nivea rasvan tyypillinen tuoksu 😀

IN SHOWER
AFTER SUN LOTION

Tähän tuotteeseen ihastuin viime kesänä, niin helppo ja nopea after sun tuote iholle kun voi suihkussa levitellä ja suihkutella. Todella miellyttävän tuntuinen ja tuoksuinen tuote jos vaan tykkää after sun tuotteiden tuoksusta ja mä tykkään! Tätä käytänkin silloin kun menen auringonoton jälkeen suihkuun. En kuitenkaan turvautuisi tähän ainoana After Sun -tuotteena vaan kyllä mulla täytyy olla tuo after sun -voidekin, jota laitan viimeistään aurinkoisen päivän päätteeksi. Mikäli iho tuntuu kuumottavan vielä suihkunkin jälkeen auringonotosta je selvästi on vähän itseensä ottanut auringosta niin tuplahoidan ihoani ja silloin oikein voidevoidetta suihkun jälkeen, uskon sen kuitenkin olevan tehokkaampaa… (?) Molempi parempi 😉 ja usein tosiaan riittä ihan tämä in-shower tuotekin ja illalla sitten ihan ihon kosteutukseksi ja hoidoksi vielä perinteistä voidetta 🙂

VINKKI AURINKOIHOTTUMAAN!

Mulla saatta joskus kesän ensimmäisitä kunnon kuumista aurinkopäivistä tulla punaista näppylää kaulan alueelle. en ole varma, mutta jonkinlaista aurinkoihottumaa se kait on. Alue saattaa kuumottaa ja poltella. Kun tähän levittää Bepanthenia niion iho rauhoittuu nopeasti ja Bepanthen hoidon jälkeen mulla ei ole ihottuma kesän aikana palannut 😉

20150701_212752

Muistetaan nauttia siitä auringon kosketuksesta iholla kohtuudella, vaikka se tosi ihanaa onkin ja suojataan iho. Varsinkin ne keskipäivän kuumimmat aurinkotunnit on pahimpia iholle.

Piti kirjoitella kasvojen hoitotuotteistanikin näin kesäsellä, mutta nyt tuli jo niin paljon tekstiä, että taidanpa tehdä niistä toisen postauksen 😉

Millasia aurinkotuotteita sinä käytät?
Onko jokin tietty merkki mitä suosit?
Oletko kokeillut näitä Lumenen aurinkovoiteita?
Entä Nivean In-Shower tuotteita?

Outi Karita

2 vastausta artikkeliin “Kesäistä ihonhoitoa, part 1”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta