Mihin jäi pyöräily ja treenit?

Ottaa suoraan sanottuna päähän, ottaa tosi kovaan! Vielä viimeviikolla ei näin paljoa harmittanut, harmitti, mutta harmitti vähän eri tavalla. Nyt alkaa ihan tosissaan ottaa päähän ja pää hajoamaan…. Syynä treenaamattomuus!

20150624_202246

Viime viikolla tosiaan alkoi maanantaina selkää ja käsivartta vihlomaan. Olin jo huomannut selkään kehkeytyneen jumikohdan lapaluun seudulla, uskoisin tulleen töistä. Maanantaina sitten töistä kotiin pyörräillessä alkoi selän kipu heijastella käsivarteen. Illalla kävin ohjaamassa kaksi pacetuntia ja toma vähän salilla hieroi selkää. Uskaltauduin sitten treenailemaan käsiä ja ajattelin että lopetan treenin jos tuntuu pahalta, mutta kun ei tuntunut. Ajattelinkin vielä illalla vaivan menevän ohi hieronnalla ja venyttelyllä. Yötä vasten jouduin kuitenkin ottamaan särkylääkettä ja aamulla totesin, että on paree mennä lääkärille, niimpä työterveyshuollossa kävin. Sain tropeiksi tulehduskipulääkettä ja lihasrelaxanttia sekä ohjeen käydä naprapaatilla, jotta selän lukot saataisi auki. Loppuviikon sain myös saikkua.

Keskiviikkona kävinkin sitten Naprapaatilla joka sai selän kyllä rutisemaan ja olon hivenen renommaksi. Kuitenkaan pidemmällä aikavälillä en mitään muutosta olossa ja selän kipuilussa huomannut. Lihasrelaxantillakaan en huomannut vaikutusta, muuta kuin väsyttävän vaikutuksen. Tulehduskipulääkettä söin loppuviikon ja venyttelin useamman kerran päivässä ja pyysin Rikun välillä painamaan kipeitä kohtia.

Juhannus Tallinnassa sujui selkävaivojen kannalta ihan ok. kävelyä tuo ei haitannut ja kävinpä itsekin reippailulenkillä perjantaina Tallinnan kaduilla ja tein hieman kyykkysettejäkin. Porealtaan lämpö tuntui tekevän hyvää, mutta mistä selkä ei tykännyt niin matkustamisesta laivalla ja autolla eli meno- ja paluumatkat tekivät hallaa…

20150619_081210

Maanantaina kävin uudestaan lääkärissä, tälläkertaa yksityisen puolen luottolääkärilläni, joka on urheilulääkäri ja pistää kyllä toimeksi. Lääkäri rusautteli nikamalukot auki ja määräsi hieman voimakkaampaa tulehduskipulääkettä ja lupaili vaivan helpottavan parissa päivässä. Särkylääke on ainakin ollut tehokasta, mutta vaiva on edelleen. Eilen yksi fyssärikaverini hieroi tuota selkää ja mikäli ei ala pian helppaamaan niin mulla on oikein fyssärilähetekin, johon sitten seuraavaksi turvaudun jos tarvis. Vielä sitä ennen takataskussa on LPG kokeilu mahdollisesti jo huomenna.

Tänään olin salilla ohjailemassa pacea, jonka perään vedin sitten jalkatreenin, jossa ei selkä joutunut hommiin. Perään vielä vedin AMT krossarilla pienen HIIT:n avulla kunnon poltteen reisille ja pakaroille. Kyllä tuntui hyvältä treenata! Viime viikolla tosiaan kerran pääsin salille ennen tuon selän totaalista vihoittelua, pyöräily jäi myös maanantaihin, koska se ei tunnu hyvältä… Tallinnan reisullahan tuli kyllä paljon käppäiltyä ja yhden aamureippailunkin kävin tekemässä pienellä kyykkysetillä maustettuna. Huomenna pitäisi ohjata pumppituntia, mutta tarvii vaan ottaa tosi varovasti nuo yläkropan liikkeet. Toivottavasti tää vaiva alkaa nyt helppamaan, koska kyllä liikunta on vaan niin mun juttu ja kaipaan niin mun omia treenejä…. Onneksi pystyy jotain edes tekemään!

20150624_202300

Outi Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta