Elämäni tärkein valinta

Mitä mä oon valinnut elämässäni, koska olen ansainnut?
Mitä jättänyt valitsematta, koska en ole uskaltanut?
Mikä on ollut tärkein ja suurin valintani?
Valinta, joka ohjaa mun koko elämänmatkaa, valinta joka ohjaa kaikkia valintojani…

20150529_195042

Näitä kysymyksiä oon mm. pohtinut Sisältä vahvempi -verkkokurssin aikana. Olen paljon pohtinut elämääni eri ikäkausina, itsearvostustani ja itsetuntoani, sitä millainen olen ollut ja miksi, mitä valintoja olen tehnyt niin hyvässä kuin huonossa. Miksi jotkin asiat ovat jääneet toteuttamatta, miksei rohkeutta ja luottoa sekä varmuutta ole ollut tehdä toisin…

Olen aikoinaan kyseenalaistanutkin joitakin valintojani, mutta loppujenlopuksi olet sinut kaikkien valintojeni kanssa. En ole ehkä kaikista elämänpolkuni haaroista ylpeä, mutta olen ne taivaltanut, koska minun on ollut pakko. On valintoja joiden kohdalla minulla ei ole ollut vaihtoehtoja, en ole niitä ehkä nähnyt.

Joskus ajattelen, että kunpa olisin tiennyt, mikä mua vielä odottaa. Kunpa olisin tiennyt ja pystynyt aina uskomaan siihen, että pärjään, etten tule jäämään yksin ja että löydän ne oikeat ihmiset rinnalleni. Tässä olisi viesti, jonka haluaisin sanoa nuorelle Outille, mutta toisaalta, näiden epävarmuuksien keskeltä on päästy yli vaikka tie on ollut välillä hyvinkin kivinen…

20150605_153728

Tietyissä asioissa ja elämäntilanteissa koettu epävarmuus ja pelko nostavat välillä päätään ja vaikuttavat minuun edelleen, mutta olen huomannut vahvistuvani vuosi vuodelta henkisesti ja haluankin kehittää itseäni kokoajan. Sisältä vahvempi kurssi on saanut mut miettimään ja läpikäymään monia asioita ja tekemään taas uusia oivalluksia.

Elämän polku kaikkine haaroineen, iloineen ja suruineen on tehneet musta sen mitä olen tänä päivänä, tehneet musta sen ihmisen, joka on valinnut onnellisuuden. Onnellisuus on elämäni tärkein ja suurin valintani, se kaikista merkittävin ja se kaikista parhain valintani.

IMG_20150609_183526

Nuorena runoilin paljonkin pöytälaatikkoon. Nyt olen huomannut pitkästä aikaa runoilevani ajatuksiani paperille ja varmastikaan nämä runot ei yllä upeisiin runoelmiin. Nämä ovatkin enemmän mun ajatuksenjuoksua, jota vaan kirjoittaa runollisemmassa muodossa sen enempiä miettimättä sitä runnollista muotoa. Tämä on ehkäpä syvällisin teksti mitä itsestäni olen kirjoittanut blogiin ja nyt rohkaistun jakamaan yhden ”runonikin”, joka syntyi tätä tekstiä kirjoittaessa, näistä ajatuksista….

Elämän polku

Niin viattomana ja tietämättömänä,
täynnä iloa ja riemua me elämänpoluille rynnätään.
Tarmokkaina janoten saada kokea ja tietää enemmän,
kasvaa ja oppia.

Elämänmatka täynnä polkuja ja tienhaaroja
joista valita.

Polut täynnä mäkiä ja notkoja.
Matka täynnä paistetta ja sadetta.
Välillä matkaa tehty kempein askelen, nauraen.
Joskus tuntuu kuin polku umpikujaan päätyisi,

mutta aina on mahdollisuus kääntyä.
Joskus polku on kovin kivinen ja sateinen,
kompuroimme ja sade saattaa hakata meitä maahan,
kunnes näemme taas sen pilkahduksen,
pilkahduksen auringon.

Olen taistellut tietäni sateelta suojaan.
Paiskonut ovia kiinni,
vaihtanut suuntaa katsomatta taakseni. Tie on vienyt niin hyvässä kuin pahassakin.
Lopulta kuitenkin on löytynyt se,
 tie onnellisuuden….

Nyt poluillani paistaa aurinko
ja kun joskus sade ripauttaa,
kastelee kunnollakin

niin tiedän että kestän sen.
Olen sisiältä vahvempi,
olen löytänyt tukipilarit matkalleni.
Olen löytänyt kallioni johon nojata
ja uskallan kulkea elämäntietä itsenäni,
elämäntapana onnellisuus.

20150605_153739

Hieman alle 20-vuotiaana tein sen suuren valinnan, käänsin suuntaa, enkä suostunut katsomaan sillä polullani enää taakseni. Jouduin käymään aikamoisen taiston, jotta pystyin siihen, mut oli yritetty polkea riekaleiksi maahan ja taistossani revein itseäni vielä lisää, mutta sen se vaati. Sen jälkeen alkoi repaleiden kokoaminen ja valitsin onnellisuuden! Tajusin, ettei onnellisuus ole määränpää, se on tapa elää <3

Mitä sinä olet valinnut elämässäsi?
Mikä on se voima, joka ohjaa sun elämääsi?

Pst. Lisää Sisältä vahvempi -verkkokurssista, avainsanan sisältä vahvempi takana sekä Minna Immosen sivuilla

Outi Karita

4 vastausta artikkeliin “Elämäni tärkein valinta”

  1. Kyllähän se on se ”pahalta” kalskahtava yltiöpositiivisuus, josta mua ainakin on syytetty. Oot niin oikeassa! Onnellisuus pitää valita. Kuten Elastinenkin sanoo: ” Katse eteen ja suupielet ylöspäin!” 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta