Haikean viikon haikein päivä….

Haikeus, kiitollisuus, luopuminen…
Uudet haasteet edessä ja paljon uutta taskuun talletettuna…

20150529_194902

Kiitollisuus! Ensimmäinen ”vuosi” lastentarhanopettajana on nyt takana. Viime elokuussa aloitin open hommat ja nyt toukokuun loppuun ne loppuivat toistaiseksi. Tämä vuosi vahvisti halua tehdä lastentarhanopettajan töitä ja varmuutta siitä että open hommat on enemmän mua kuin lastenhoitajan työt yhtään väheksymättä toista, en todellakaan tarkoita sellaista eroa. Moni ehkä ajattelee, ettei ne juurikaan eroaisi toisistaan, mutta kyllä ne eroaa ja parhaiten sen on huomannut nyt open hommia tehdessä. Lastenhoitajan töissä mun oli vaikea myös pysyä siinä lastenhoitajan roolissa. Tän vuoden aikana olen kasvanut tähän työhön, oppinut paljon uutta, saanut uusia ideoita ja ajatuksia ja tallettanut muistojen lisäksi paljon osaamista takataskuuni jälleen.

20150529_195032

Mun työura on ollut viime vuosina hyvin hektistä, päiväkoti vaihtunut lähes joka vuosi johtuen mun työn luonteesta. Mulla on vaki paikka Porin kaupungilla lastenhoitaja/avustajana eli olen toiminut lastenhoitajana ryhmässä, jossa on erityistä tukea tarvitseva lapsi/lapsia. Olen ollut ns. ”ylimääräinen” lastenhoitaja jos nyt niin voi sanoa, mutta vahvuuteeen mua ei olla laskettu, koska olen ollut tätä lasten tuen tarvetta varten. Päiväkoti ja ryhmä on vaihtunut sen mukaan, missä on ollut tarvetta.

Reilu vuosi sitten alkoi tuntua siltä, että nyt mun on aika siirtyä lastentarhanopen hommiin vihdoin ja kun se pätevyyskin on ja aloinkin siis kyselemään sijaisuuksia ja sain kun sainkin sijaisuuden. Nyt olen ollut sitten vähän niinkuin virkavapaalla lastenhoitajan työstäni ja tehnyt open sijaisuutta. Nyt kun open sijaisuus loppuu palaan kesän ajaksi lastenhoitajan töihini ja oikeastaan seuraavaksi neljäksi viikoksi, jonka jälkeen alkaa viiden viikon kesäloma ja loman jälkeen uudet haasteet kutsuu. Elokuussa aloitan toisessa päiväkodissa lastentarhanopettajan tehtävissä ja olen kyllä siitä innoissani vaikka haikein mielin hyvästelin tänään lapset ja työtoverit.

20150529_195036

Haikeus! Päiväkodissa työskentelyhän on kiintymistä ja luopumista. Minä ainakin kiinnyn lapsiin ja jossain vaiheessa heidänkin on aika siirtyä kouluteille tai joskus toiseen päiväkotiin. Itsellä tämä luopuminen on lähes vuosittaista nyt tosiaan ollut, joskus saan varmasti olla pidempäänkin samassa päiväkodissa… Lapset on kuitenkin ihania kaikkialla! <3 Olen myös saanut tehdä töitä monenlaisten ihmisten kanssa ja tänäänkin halattiin superkivojen työkamujen kanssa, joiden kanssa kyllä vielä nähdään kesälläkin, mutta yhteinen työtaival tuli ainakin tältä erää päätökseen <3

20150529_221332
Ryhmämme toinenkin ope hyvästeli tänään työkamuja ja lapsia ja häneltä sain hyödyllisen muiston <3

Tällä viikolla oli kevätjuhlapäivä ja monet lapset vanhempineen on tällä viikolla muistaneet meitä työntekijöitä, hoitotätejä ja opeja. Ihan haikeus kyllä iskee… Nytkin…. Olen ollut integroidussa erityisryhmässä töissä ja meillä on ollut ihania rinsessoja ja velikultia. Välillä on nähty hirmumyrskyjäkin, mutta koettu myös niin hienoja hetkiä. Lasten osoittama luottamus, syliin tulo, avautuminen, aitous, välittömyys, idearikkaus, oppiminen, kasvaminen, yrittäminen, onnistuminen ovat tämän työn suolaa… Eilen eräs tyttö oli aika mökötuulella kun häntä haettiin ja kävin häntä vielä hyvästelemässä kun ei ollut enää tänään tulossa, mökötys kuitenkin vei voiton eikä oikein vastakaikua tullut. Tänään hän tuli käymään päiväkodilla ihan sitä varten, että halusi tuoda mulle piirrustuksen… <3 Mun sydän oli oikeasti pakahtua!

20150529_221315

No, itkukin tänään pääsi, kun työtoverit halusi muistaa meitä lähtijöitä, kun kolmella loppui tänään määräaikainen sopimus tuolla. Työtoverit sitten lasten kanssa lauloi meille Tuulien teitä ja eihän sitä itkua voinut hillitä….

Meidän ryhmän yksi ihana kevät laulu oli Loppuleija, sekin sopii hyvin kuvastamaan fiiliksiä…

”Lämpöiselle kämmenelle tänään laulun sain
Lämpöiselle kämmenelle tänään leikin sain
Loppuleija lentää hyvän tullen alla
leija on kiinni naurulla
muistan tänne tulla
Loppuleija lentää…

Lämpöiselle kämmenelle tänään sadun sain
Lämpöiselle kämmenelle tänään lorun sain
Loppuleija lentää hyvän tuulen alla
…..”

20150529_195042

Tänään on ollut siis haikea mieli ja hieman tyhjä olo vaikka takataskuun ja sydämeen on talletettu taas paljon muistoja ja paljon uutta. Olen myös hirmuisen kiitollinen menneestä työvuodesta. Huomenna on varmasti toisenlaiset fiilikset, huomenna nimittäin alkaa mun KESÄ ja siitä lisää huomenna 😉

Outi Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta