Pinaattia ja nokkosta

Hyvää kotitekoista pikaruokaa! Pinaattikeitto kuuluu vakkariruokiimme, sitä tulee tehtyä säännöllisen epäsäännöllisesti ja tällä viikolla sitä syötiin alkuviikosta. Reseptiä on tullut tuunattua matkan varrella ja mukaan on päässyt myös nokkonen ja speltti.

20150518_192142

Pinaatti ja nokkonen ovat hyvin ravinnerikkaita. Noh, jotain tutkimuksia on vissiin, ettei se pinaatti niin ihmeellinen juttu olisikaan ja myös saan välillä kommenttia pinaattia käyttäessäni, että nokkosta mielummin kannattaisi käyttää… Kannattaisi? Mä nyt satun kuitenkin tykkäämään pinaatista ja olen sitä ihan sen takia käyttänyt. Onhan nokkonen ravinnerikkaampi, mutta pitäskö sitä sitten syödä kaiken vihreän sijasta…. Kummassakin on kauheesti kaikkea, vitamiineja ja mineraaleja ym. ja kauheesti terveysvaikutuksia. Pinaatti suositellaan keitettäksi, sillä pinaatti siäsltää oksaalihappoa, joka vähentää joidenkin ravinteiden imeytymistä ja keitettäessä tuo oksaalihappo vähenee. Riita poikki, mä syön kumpaakin! 😀

Outin pinaattinokkos-spelttikeitto

5 dl 4% ruokakermaa
5 dl kevyt maitoa
4 rkl spelttijauhoja
1 pss pakastepinaattia
2-3 rkl kuivattua nokkosta
suolaa
ripaus valkopippuria

Sekoita spelttijauhoihin kerma vähitellen samalla sekoittaen. Kaada joukkooon maito. Kiehauta keitto, mausta ja lisää sulatettu pinaatti ja nokkonen. Anna muhia vielä n. 10-15 minuuttia.

Tarjoa kanamunan ja karjalanpiirakoiden kanssa 🙂
Itse laitoin tällä kertaa keiton sekaan keitetyn kanamunanvalkuaisen ja karjalanpiirakan söin munavoilla, mmm….

Tuleeko käytettyä pinaattia tai nokkosta?

Outi Karita

6 vastausta artikkeliin “Pinaattia ja nokkosta”

  1. Kuulostaa ja näyttää hyvältä, mutta mietin että tosiaanko nesteitä tulee yhteensä vain 1dl, tuleeko reseptistä siis vain yksi annos?

    • Hups! Siis litran verran nesteitä yhteensä 😛
      Korjasin tekstiin, hyvä kun laitoit kommenttia!

    • Voi kiitos <3
      Ihanaa! Vastailen tähän varmasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta