Pintaa ja pintaa syvemmältä

Uudet korkkarit, paperiruusuja, matkakertomuksia, fitnesstä, sairaalakertomuksia….

Kuinka paljon sitä elämään mahtuukaan…. Olen hyvin avoin ihminen, mutta minäkään en kerro kaikkea. Jotkut arvostelevat esim. fitnesspäiväkirjat ohjelmaa, siitä miten naisten elämä on vain niin pinnallista. Itse olen nähnyt ohjelmassa muutakin kyllä, mutta hei, pointtina, kenenkään elämä ei ole vain pinnallista! Elämään voi kuulua pinnallisia asioita ja ulkonäkö voi olla toisille todella tärkeää, mutta itsellä ja uskon, että useimmilla ihmisillä ne arvot on jossain syvällisemmissä asioissa. Tähän ikään mennessä sitä on myös elämässä tullut koettua yhtä sun toista…. Nyt tuleekin sillisalaattia elämästäni, viimeaikaisia niitänäitä juttuja, ajatuksia, materialismia ja jotain pintaa syvemmältä, mitä olen vain aiemmin sivunnut,…

20150425_165135

1. Ostin tarpeeseen mustat Tamariksen korkkarit. Mulla ei oikeasti ollut tällä hetkellä mustia korkkareita ja nehän on nyt ihan jokanaisen perusvaruste ja piakkoin todella tarvitsen niitä! Muistin, että talvella näin K-kengässä kauniit kuviolliset mustat korkokengät ja ne samaiset kengät tulivat nyt minua vastaan Sokoksella, 50 % alennuksessa kaiken lisäksi. Kotiinhan ne siis lähtivät, ajattelin sisäänajaa kengät ensi viikonloppunaa työpaikan iltamassa, mutta varsinainen tarve niillä on vasta vähän myöhemmin 😉

20150505_212937

2. Ostettiin myös Rikulle kauluspaita ja rusetti. Kaikenmaailman juhlia kun on tiedossa, niin on herrallekin hyvä välillä ostaa uutta juhlavaatetta ja kauluspaidat oli sokoksella myös alenuksessa. Eräisiin juhliin kun itsellä on ajatuksena laittaa päälle sininen mekko, niin ostettiin Rikulle nyt sitten yhteensopivasti sininen kauluspaita. Ei nyt samanlaisia tuulipukuja vielä omisteta, mutta musta on juhliin kiva pukeutua samoihin sävyihin. Rikulla ei ole ennen ollutkaan rusettia, tai siis on kuulemma ala-asteella 😛 Tää olikin itseasiassa vähän mun idea, halusin nähdä sopiiko rusetti tuolle miekkoselle ja voin muuten sanoa, että sopi todella hyvin, itsekin ihan yllättyi kun näki itsensä peilistä! Riku kuitenkin ihan itse loppupeleissä päättä, mitä laittaa päälleen ja päätyi ostaman kauluspaidan kaveriksi rusetin. Näette sitten tulevaisuuden sininen outfit-postausksessa miltä näyttää 😉

20150505_212847

3. Mulla oli sunnnuntaina nimpparit. Nimipäivää en ole ikinä kummoisena juttuna pitänyt, enkä ole tottunut nimppareiden viettämiseen, vanhemmilta oon vamaan jotain pientä saanut muksuna. Riku on yleensä jotenkin pienesti muistanut ja Rikun äidillä on tapana tuoda mulle orvokkiamppeli ja kyllähän se mieltä lämmittää. Tänä vuonna Riku yllätti mut paperiruusuilla, joita oli väkertänyt serveteistä mun ollesa ohjaamassa jumppaa, hih <3 Osaahan tuo miekkonen olla romanttinenkin! Oli kuulemma meinannut käydä kukkakaupassa, mutta olihan tää paljon ihanampi juttu! 🙂

20150503_140113

4. Kauhee matkakuume!!! Koska ei olisi? Juhannukseksi ollaan lähdössä reissuun, Tallinnaan 3 yöksi, JEE! Muuten sunnitteilla kesäksi Suomireissailua. Jaanaba on Liikuntapäiväkirja -blogissaan kirjoitellut ihania matkakertomuksiaan tässä viime aikoina paljonkin. Mua ei ole Turkki oikein ikinä kiinostanut, mutta Jaanaban blogissa on kyllä niin kivoja postauksia ollut ja vieläpä Alanyasta, että voisinpa vaikka sinne lähteä, vaikka heti 😀

IMG_1942
Viime kesänä Prahassa <3

5. Fitnesspäiväkirja tuli jälleen eilen ja tällä kertaa oli treenipainotteisempi jakso. Kuinka sopivasti? Olin juuri eilen ennen ohjelman alkua postannut blogiini Motivaatiomaanantai -postauksen salistalkkauksesta. Jakso sopi hyvin jatkumona tolle mun postaukselle ja oli kiva katsella tuota treenipainotteisempaakin jaksoa. Taaskin eniten mieleen jäi Eevi, jonka treeniä oli ilo katsella, kunnon treeniä puhtailla liikeradoilla 🙂 Ja onpa tuo Venlakin aikamoinen voimapesä! Kaikkien naisten treenejä sitä tuli syynättyä kyllä ja ketäs siinä vinopenkissä treenas olkapäitä sillai vatsa penkkiä vasten? Vitsit kun näytti muuten hyvältä! Oliko se Nanna? Näytää kivalta kun lihasten liikkeet näkyvät treenatessa, heti alkoi tekemään mieli treenille vaikka omasta treenistä oli vasta pari tuntia aikaa 😀 Omat viikon treenit on korkattu loistavasti. Eilen treenailin selkätreenin ja tänään ennen pumppitunninohjausta oli vuorossa rintareeni.

20150505_203846

6. Viime syksynä täällä blogissa sivusin vaikeista asioista elämässäni ja terveyteen liittyvistä asioista. En ollut kuitenkaan valmis kertomaan kovinkaan tarkasti mistä  oli kyse. Pari viikkoa sitten sain Satakunnan keskussairaalan Naistentautien poliklinikalta kirjeen, kirjeen joka oli hyvin mieluinen! Kirjeessä kerrottiin että Papa-näyte oli puhdas ja korkeantason HPV-risksi testi negatiivinen. Perusjuttuja monelle, mutta mulle ei ja tuo kirje tuntui niin hyvältä. Olenhan mä ennekin saanut puhtaan papanäyte -tuloksen, mutta nyt osasin arvostaa sitä enemmän kuin koskaan ennen! Reilu vuosi sitten 30-vuotis kontrollissa mulla todettiin solumuutoksia kohdunkaulassa. Viime kesänä kontrolli papassa pieniä solumuutoksia oli edelleen, jolloin siirryin naistentautien polin asiakkaaksi. Multa otettiin koepala ja lääkäri sanoikin, että luultavasti alue täytyy poistaa, mutta perusjuttuja. Alue poistettiin noin kuukauden kuluttua tuosta ja kaiken piti olla sillä selvä, solumuutosten piti olla esiasteen esiastetta. Puhuttin, että noin puolen vuoden päästä on papa-konntrolli sitten. Kahden viikon päästä mulle soitettin ja sanottiin, että lääkäri on varannut mulle seuraavalle aamulle ajan, pääsenkö tulemaan….. Mulle ei kerottu muuta ja tiesin, että nyt on jotain huonosti. Aamulla lääkärissä purskahdin lähes samantien itkuun ennekuin kuulin mistä tarkalleen on kyse, tiesin ettei kaikki ole ainakaa kunnossa ja olin jo maalaillut pahimmat mahdollisuudet mieleeni… Lääkäri kertoi, että poistetusta alueesta oli löydety syöpäsoluja, ei ollutkaan esiasteen esiastetta. Multa piti uudelleen poistaa pala kohdunkaulaa, jotta varmistuttaisiin, ettei siellä enää ole minkään asteisia solumuutosalueita, kerrottiin jo varuiksi mitä jos -juttuja. Jouduin kuitenkin odottamaan toimenpidettä kuukauden päivät, ihan jotta parantuisin ensin ensimmäisestäkin toimenpiteestä. Oli ihan hirveää mennä toiseen toimenpiteeseen, onneksi oli ystävä mukana joka piti ajatuksiani muissa jutuissa, siitä taas tuloksia odotin pari viikkoa. Lääkäri soitti tulokset saatuaan heti minulle ja poistettu alue oli täysin puhdas. HUH! Aivan valtava helpotus! Sain matkan varrelle todella paljon tukea ja nyt kun puolen vuoden jälkein kontrollikin on takana, uskallan ja pystyn asiaa avata täälläkin, vaikka nytkin kun kirjoitan niin, sydän lyö miljoonaa ja muistot ahdistuksesta tulevat mieleen…. Seuraava kontrolli vasta vuoden 2016 loppukesästä, kontrollit pysyvät toistaiseksi automaattisina, koska löydös oli mitä oli. Minulta on aiemminkin otettu ihan säännöllisesti papa ja silti näin pääsi käymään. Kannattaa muistaa säännölllisesti kontrollit! Olen todella helpottunut!

20140828_163408
Ystävän viisaat sanat vaikealla hetkelläni <3

Ole juuri sellainen kuin haluat!
Ole syvällinen!
Anna itsesi olla myös pinnallinen!
Huolehdi itsestäsi!
Rakasta itseäsi!

Outi Karita

7 vastausta artikkeliin “Pintaa ja pintaa syvemmältä”

 1. Huh, suuri helpotus varmasti, että nyt terveystilanteesi on tasapainossa!

  Tulevaisuudessa yhä harvempi nainen joutuu kärsimään esiasteiden tai sitä vakavampien muutosten aiheuttamista haitoista, koska tytöt rokotetaan. Toki osa varmasti jatkossakin kieltäytyy rokotuksista, mutta silti tämä terveysongelma vähenee huomattavasti, tutkimusten ja hoitojen aiheuttamat kustannukset laskevat ja inhimillinen kärsimys lievittyy.

  • Todella suuri helpotus!

   Tuon rokotuksen kannalla olen, hyvä juttu, että tätä hyvinkin yleistä asiaa voidaan ehkäistä 🙂

 2. Voi Outi. <3 Iso halaus! On varmasti ollut rankkaa. Onneksi sait kuitenkin huokaista helpotuksesta.

 3. Hei!

  Koskettava postaus. Tuli jotenkin minä itse mieleen. Päällepäin näytän hyvinkin pinnalliselta kakskymppiseltä naiselta. Olen entinen kilpaurheilija ja sen lisäksi rakastan kaikkea esteettistä. Pidän siis ulkonäöstäni huolta. Ulkonäkö voi antaa musta pinnallisen kuvan ja olenkin ihmisten kuullut sanovan, että vaikutan pinnalliselta. Todellisuudessa olen tyttö, joka sairastaa vakavaa sairautta ja taistelee terveytensä kanssa. Olen hyvinä jaksoina ihmisten ilmoilla ja saatan sillon vaikuttaa hyvinkin terveelliseltä ja pinnalliselta, mutta todellisuus on jotain ihan muuta.
  Mun mielestä on hirveää kun ihmiset tuomitsevat pinnalliseksi vaikka eivät tiedä koko totuutta.

  • anoe, kiitos tästä kommentista! Kommenttisi kosketti! <3
   Mäkään en ymmärrä tuollaista tuomitsemista. Lähes jokaisessa meissä on pinnallinen puolensa, mutta on se sitten kuinka näkyvä tahansa, niin kaikissa meissä on muutakin kuin pinta. Esteettisyyden, ulkonäöstä huolen pitämisen yms. ei pitäisi leimata ihmistä automaattiseksi pinnalliseksi. aina kannattaisi tutustua ihmiseen kokonaan ennenkuin leimaa…
   Ihanaa kevättä sinulle ja voimia taisteluun terveyden puolesta! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta